Cred că în 2023 este începutul sfârșitului.
Globalizarea a confirmat că este egală cu Comunismul, o formă fără fond.
Se revine la suveranitate, la protecționism.
Planeta va fi sub semnul dorinței de hegemonie al Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (SCO), al Belt and Forum Initiative (BRFIC), un drum al mătăsii actualizat, OPEC, BRICS, G7, UE.
Deci șase forțe cu interese specifice.
Aceasta va fi paradigma următorilor 10 ani.
Pe mine mă interesează România, nu confruntarea lor.
Cum ne poziționăm?
Ce facem pentru ca românii noștri să ducă un trai mai bun?

50 COMENTARII

  1. marile puteri isi restabilesc noile lor sfere de influenta iar romania este pozitionata in functie de interesele celor puternici.

  2. aceasta globalizare nu stiu daca este benefica tuturor tarilor mai ales romaniei care are un nivel de trai sub media europeana.

  3. romania nu are experienta de a sta la masa celor puternici in ceea ce priveste impartirea granitelor globale.

  4. nu mai este nicio surpriza pentru nimeni ca romania nu tine pasul cu celelalte tari pe mai multe paliere de dezvoltare.

  5. lucrurile sunt foarte clare pentru noi…..asteptam deciziile care se vor lua.cam atata putem ca tara in momentul de fata.

  6. Globalizarea poate amplifica inegalitățile sociale și economice, ceea ce poate conduce la creșterea sărăciei și a dezavantajelor pentru unele țări, mai ales în contextul unei crize economice, precum cea pe care tocmai o traversăm.

  7. Chiar dacă beneficiile economice aduse de globalizare țărilor deja bogate sunt greu de contestat, există și multe efecte negative: sărăcirea economiilor slabe, inegalitățile create între țări, omogenizarea culturală și identitară etc. Să sperăm că nu asistăm la începutul sfârșitului civilizației așa cum o cunoaștem.

  8. Poate că cel mai evident efect negativ al globalizării scăpate de sub control poate fi conștientizat atunci când observăm că un număr foarte mic de persoane și corporații deține cea mai mare parte din bogăția lumii.

  9. Fenomenul observat de dumneavoastră se traduce mai pe românește în sărăcirea populației. Care oricum nu o ducea prea bine nici până acum.

  10. Câteodată am impresia că locuim cu toții la poalele unui vulcan care stă să erupă catastrofal și definitiv.

  11. cred ca romania ar putea profita de actualul context mondial in beneficiul propriu dar nu avem iubitori de tara.

  12. atata timp cat economia romaniei abia mai respira noi ca si tara nu putem avea un cuvant greu in cadrul uniunii europene.

  13. romaniei ii trebuie o strategie foarte clara si bine stabilita pentru conturarea unui viitor frumos pentru poporul sau.

  14. nivelul de trai al romanilor a scazut foarte mult puterea lor de cumparare este mica,este necesara o interventie a statului in economie pentru ca asa nu se mai poate.

  15. După părerea mea, criza economică, criza socială și criza geopolitică sunt doar trei fețe ale unei singure crize, criza umanismului.

  16. Vin vremuri grele și, din păcate, nu avem parte de niște lideri politici care să fie la înălțimea situației..

  17. Teoretic, poate avea impact atât pozitiv, prin creșterea schimburilor comerciale și a circulației informațiilor, cât și negativ, prin intensificarea competiției și creșterea inegalităților între țări. Din păcate, pentru economiile vulnerabile, impactul este mai cu seamă negativ.

  18. Eu cred că în contextul actual faptul că suntem membri UE este un mare avantaj. Fără UE, efectele globalizării ar fi fost devastatoare pentru România.

  19. De patru ani încoace, fiecare an ce vine e mai rău decât cel de dinaintea lui. Când credeam că mai rău nu se poate, iată că se poate.

  20. „Începutul sfârșitului”… Sper să vă înșelați de data asta. Deși, de obicei, cam aveți dreptate cu ce spuneți.

  21. Habar n-aveam că situați e atât de gravă. Oare care ar fi cea mai bună metodă de a ne proteja cât de cât față de cutremurul care se anunță? Economiile în euro oare, poate ceva rezerve de aur? Voi ce părere aveți?

Comentariile sunt închise.