În total, în România au intrat cca. 12 miliarde de euro, inclusiv a treia cerere de plata în această primăvara.
Care este situația acestei sume astăzi?
Cât și pe ce a fost cheltuit?
Este dreptul românilor să cunoască concret starea de fapt.
Partidul Umanist Social Liberal a demarat o acțiune de monitorizare a PNRR.
Departamentul nostru de politici publice urmează să dea publicității, în luna mai, o analiză făcută în cadrul departamentului.

100 COMENTARII

  1. Guvernanții țării au impresia că poporul se află în slujba lor, nu invers. Românii au tot dreptul să știe cum și cât se cheltuie!!!

  2. Mai ales în contextul crizei economice care a lovit aproape toată populația țării este imperios necesară o transparență de 100% în ceea ce privește cheltuirea banilor publici.

  3. Ar trebui să fie prezentată lunar o situație în ceea ce privește absorbția, încasarea și cheltuirea banilor europeni. Dar cine să facă așa ceva?

  4. o monitorizare atenta este bine venita mai ales ca vorbim de sume de bani foarte mari si este in interesul nostru national sa stim.

  5. PNNR este parghia noastra de redresare de aceea este vital sa existe o comisie de monitorizare pentru bunul mers al lucrurilor.

  6. cheltuirea celor 12 miliarde trebuie sa fie facuta intr-un mod transparent astfel incat cetatenii acestei tari sa vada si sa simti ca acesti bani au fost investiti cu folos si in beneficiul tarii.

  7. mediul politic romanesc trebuie sa aiba mare grija cu cheltuirea acestor bani pentru ca de asta depinde dezvoltarea romaniei pe viitor.

  8. este foarte bine ca se face o comisie de monitorizare si este chiar indicat sa stim si noi populatia romaniei pe ce se cheltuies atatia bani.

  9. romania a fost si este in continuare o tara bogata dar cel mai important lucru este cum pastorim noi aceasta bogatie cum cum avem grija de ea.

  10. demararea proiectelor majore la nivel national poate fii facuta cu acesti bani din PNNR insa trebuie sa fie facut acu cap.

  11. situatia economica pentru romania in momentul de fata este una care necesita mari investii statale dar acestea pot venii din bani europeni trebuie sa profitam de aceasta uriasa sansa pe care o avem.

  12. mijloacele interne ale romaniei de dezvoltare sunt foarte mici de aceea trebuie avuta mare grija la gestionarea si cheltuirea banilor din PNRR.

  13. solidaritatea cred ca ar trebuii sa fie numitorul comun al tuturor celor care gestionaeaza si aloca astfel de fonduri.

  14. politicienii romani sa aiba coloana vertebrala si capacitatea de a gestiona o transa foarte mare de bani europeni pentru ca de actiunea lor depinde o foarte mare parte din populatia acestei tari.

  15. cred ca aceasta comisie de monitorizare are menirea de a fi un bun observator si indrumator al banilor care urmeaza sa fie investiti in romania.

  16. O utilizare eficientă a fondurilor europene ar putea contribui semnificativ la modernizarea infrastructurii din România. Este de datoria guvernului să asigure că fondurile europene sunt utilizate în mod responsabil și eficient și de datoria opoziției și a societății civile să se asigur că guvernul își face bine treaba.

  17. daca nici acum nu ne trezim, cand avem o posibilitate financiara mare de a ne dezvolta nu stiu cand o vom mai face.

  18. eu inca mai cred intr-o romanie puternica economic si care sa negocieze de pe pozitii de forta cu celelalte tari europene.

  19. cu totii ne dorim o tara frumoasa si puternica mai ales economic insa pentru asta trebuie sa avem conducatori iubitori de neam si patrie.

  20. ma rog la dumnezeu sa le dea mintea cea de pe urma alesilor neamului pentru a face investitii necesare si urgente in romania.

  21. Intrarea a 12 miliarde de euro in Romania este o suma semnificativa si importanta pentru economie. Ar fi mai mult decât obligatoriu sa stim pe ce s-au cheltuit acești bani

  22. investitiile in infrastructura cred ca reprezinta o mare prioritate pentru romania numai asa putem avea o deschidere inspre tarile dezvoltate.

  23. strategia romaniei trebuie sa fie una foarte puternica si hotarata pentru ca beneficiem de sume de bani colosal de mari.

  24. Este important sa se stie exact cum si pe ce s-a cheltuit aceasta suma de bani, avand in vedere impactul pe care il poate avea asupra economiei si societatii.

  25. Starea de fapt ar trebui sa fie cunoscuta de catre romani, deoarece acestia sunt beneficiarii finali ai fondurilor.

  26. De acord, e foarte necesar sa existe un proces transparent si responsabil in cheltuirea acestor fonduri pentru a asigura beneficii maxime pentru economie si societate. Analiza care urmeaza sa fie publicata de departamentul de politici publice poate oferi informatii importante despre cum s-au cheltuit banii si care a fost impactul lor.

  27. Transparența în cheltuirea fondurilor publice este esențială pentru a preveni corupția și a asigura că banii sunt folosiți în mod eficient și în beneficiul cetățenilor.

  28. Cheltuirea responsabila a fondurilor poate fi un factor important pentru atragerea altor investitii in tara. Investitii de care avem nevoie ca de aer.

  29. Și eu sunt de părere că populația trebuie să fie informată cu privire la modul în care se cheltuiește suma impresionantă de bani pe care România o primește. Și dacă nu i se oferă informațiile acestea trebuie să le pretindă. Inclusiv cu acțiuni în justiție dacă e cazul.

  30. Fondurile europene reprezintă o oportunitate importantă pentru dezvoltarea economiei și îmbunătățirea vieții oamenilor, iar monitorizarea utilizării fondurilor poate ajuta la prevenirea fraudei și a abuzului de putere. Consider că inițiativa PUSL este cât se poate de binevenită.

  31. În timp ce ajutorul financiar poate fi benefic, este crucial să ne asigurăm că banii ajung acolo unde sunt cei mai necesari și sunt cheltuiți în mod eficient.

  32. Interesant de știut că România a primit o sumă atât de mare de bani din UE. Ar fi bine să știm pe ce se vor cheltui acești bani, deoarece transparența este esențială în guvernare.

  33. Este îmbucurător să văd că există cineva care încearcă să monitorizeze modul în care sunt cheltuiți banii europeni în România. Felicitări, aveți votul meu

  34. Chiar și o mică sumă de bani poate avea un impact semnificativ asupra economiei și asupra vieții oamenilor, așadar este important să se ia decizii bune cu privire la modul de alocare a acestor fonduri.

  35. Beneficiarii fondurilor ar trebui sa fie in măsură sa cunoască pe deplin cum sunt cheltuite aceste fonduri.

  36. Întrucât fondurile UE reprezintă o resursă limitată, este important ca acestea să fie utilizate cu precauție și în cele mai bune condiții.

  37. Cred că analiza făcuta de umaniști poate fi utila nu numai pentru a asigura transparenta, dar si pentru a identifica zonele in care mai sunt necesare investiții.

  38. Ați avut o idee bună. Cred că este vital sa existe o monitorizare continua si o evaluare periodica a impactului cheltuirii acestor fonduri pentru a asigura o utilizare eficienta si o îmbunătățire continua a programelor.

  39. PNRR este o oportunitate uriașă pentru România să își modernizeze economia și să se dezvolte. La fel de importantă este monitorizarea acestor fonduri pentru a evita cazurile de corupție și fraudă.

Comentariile sunt închise.