Luna viitoare urmează licența în teologie. Am ales o temă care face recurs la istorie.

Din păcate ne-am uitat înaintașii, pe cei care au făcut posibilă existența noastră de astăzi, bună, rea, așa cum am construit-o.

45 COMENTARII

  1. Ne puteți spune mai mult despre experiența de a fi (din nou) student? Cum se raportează la dumneavoastră colegii mai tineri? Uitați câteodată că nu sunteți profesorul de la curs, ci studentul? Cred că ar fi niște dezvăluiri interesante.

  2. Nu mai știu cine spunea că un popor care își uită istoria și înaintașii are un viitor incert.

  3. Interesantă schimbare de orizonturi culturale. Să înțeleg că ați ajuns la concluzia că teologia are nevoie de puțină infuzie de umanism?

  4. Am niște prieteni studenți la teologie. Până să îi cunosc credeam că e destul de plictisitoare aria asta de studii și că, în general, cei care studiază Teologia sunt o specie aparte cu care nu am nimic în comun. Cât de tare m-am înșelat…

  5. Faptul că doriți permanent să știți cât mai multe din cât mai multe domenii, mie îmi arată că sunteți ceea ce se înțelegea pe vremuri prin „intelectual”, adică o persoană care cât trăiește învață.

  6. Profesorul devenit student. Interesantă schimbarea de situație. Cred că Noica spunea că un profesor adevărat este acela care știe să învețe tot timpul câte de la elevii lui.

  7. Merită toată admirația faptul că aveți puterea de a vă lărgi permanent orizonturile intelectuale. Vă doresc să reușiți să realizați ce v-ați propus.

  8. Întotdeauna am admirat oamenii care și-au dedicat întreaga viață studiului. Cioran a avut o observație foarte corectă despre intelectualii din vremea lui (valabilă și astăzi), respectiv că cei mai mulți dintre ei nu se mai instruiesc după ce își termină studiile la facultate, se mulțumesc cu un „certificat” de intelectual și gata.

  9. Mult succes cu licența. E impresionantă dorința dumneavoastră de a cunoaște cât mai mult.

  10. După ce ați studiat îndelung doctrinele umaniste văd că ați devenit preocupat de studiile teologice. Logic ar fi ca lucrarea de licență să fie o combinație între cele două. Poate ceva despre rădăcinile istorice ale umanismului teologic.

  11. Cam aveți dreptate cu uitatul înaintașilor, ne amintim de ei doar formal cu prilejuri create artificial, nu pentru că am aprecia cu adevărat ce au făcut pentru țara asta.

  12. Felicitari domnule profesor !Multe realizari ! Un exemplu demn de urmat pentru noi cei mai tineri .

  13. Tot respectul, stimate domnule profesor! Ati facut atat de multe pentru tara noastra…Succes in tot ce v-ati propus!

  14. Urmaresc cu interes acest subiect, poate ne dezvaluiti si noua tema lucrarii de licenta. Mult succes va doresc!

Comentariile sunt închise.