Mesajul meu pentru umaniști, prezentat de noul lider pe Transilvania, Raluca Bugnar (un om de toată isprava)

„Dragi colegi umaniști,

Trăim vremuri tulburi în foarte multe planuri.

Și totuși viața merge înainte. Noi, umaniștii, credem în demnitate, onoare și curaj. Tot noi credem în fapte, nu vorbe.

Întrebarea este dacă putem convinge cel puțin 10% dintre cetățenii cu drept de vot că trebuie schimbată abordarea politică în România. Și că noi putem realiza aceasta schimbare.

Propunem 10% deoarece nici un partid nu va fi capabil la viitoarele alegeri să aibă o majoritate confortabilă!

PSD este partidul cel mai mare din România, dar nu suficient de mare pentru a deveni majoritar.

PNL se pregătește pentru a fi absorbit de PD-ul care nu mai există pentru ca s-a autodizolvat de rușine că a fost condus de Băsescu, un președinte impostor.

O alianță PSD cu PNL la alegeri ar fi o mare greșeală pentru electoratul ambelor partide.

AUR este și va ramâne izolat în politica românească, chiar dacă unii români dezamăgiți îl vor vota cu gândul la mai multă bunăstare. Va fi o nouă frustrare dupa ce USR a dezamăgit profund.

Ce a mai rămas pe eșichierul politic? Câteva așchii pe stânga și pe dreapta pe care nu are rost să le amintesc.

Vehiculata alianță USR-PMP cu oamenii lui Orban va duce la dispariția lor definitivă. La UDMR sunt motive serioase să nu ne referim.

În aceste condiții, un partid social liberal capabil să îmbine principiile economiei de piață cu realitatea socială are mari șanse să influențeze direcția în care va merge România.

Viitorul Guvern trebuie să elaboreze norme interne, să atragă fonduri externe, să asigure un climat propice de afaceri serioase, oneste, transparente, realizate de adevărații investitori, români și străini. Rolul unui guvern eficient este de reglementare! Nu trebuie să se implice în economie.

Pentru a avea un cuvânt de spus în 2024, trebuie să decidem acum dacă vrem asta cu adevărat sau așteptăm să vedem ce se întâmplă. Poate cineva face o alianță și ajungem și noi, cumva, la împărțirea tortului! Dragii mei, vă respect pe fiecare dintre voi, dar, credeți- mă, vremurile acelea au apus. Ori ne apucăm de muncă, ori plecăm acasă!”

103 COMENTARII

  1. În PUSL există oameni de calitate, care au demonstrat în timp de ce sunt capabili. Eu cred că există șanse bune pentru următoarele alegeri. Dar, da, e de muncă.

  2. Nu am încredere în majoritățile confortabile, poate fi periculos pentru democrație. De aceea cred că rolul PUSL este foarte important în peisajul politic actual. Aveți în mine un susținător sincer.

  3. AUR și USR, chiar dacă la prima vedere par diferite, sunt două fețe ale aceleiași monede. Iar moneda valorează 2 bani.

  4. La ce dezastru există acum pe scena politică de la noi, cu partide extremiste precum AUR și USR, cu partide total dezinteresate de agenda cetățenilor, precum PSD și PNL, alternativa umanistă propusă de PUSL este cât se poate de interesantă. Și sunt convins că nu doar mie mi se pare așa

  5. Nici eu nu cred că PSD se va alia cu PNL pentru un USL2 care să câștige alegerile. Problema e ce vor face după alegeri… Rotativa 2 nu pare cu totul exclusă.

  6. Mă bucur să văd că există o chemare la acțiune pentru a schimba abordarea politică în România. Ar trebui să fim mai implicați și să ne exprimăm mai deschis opiniile, astfel încât să putem produce o schimbare reală și pozitivă.

  7. Îmi place ideea unei abordări social-liberale în politică și cred că ar putea fi una foarte benefică pentru România.

  8. Cred că este important să includem în discuție și problemele sociale și de mediu, nu doar cele economice. De asemenea, ar trebui să avem grijă să nu ne concentrăm doar pe 2024 și alegerile viitoare, ci să fim pregătiți să susținem schimbarea pe termen lung.

  9. Ca mic antreprenor, sunt total de acord cu ideea că un climat de afaceri serios, onest și transparent este obligatoriu pentru ca România să poată progresa. Dar cred că este important să recunoaștem că investitorii români au un rol important de jucat în această schimbare. De asemenea, nu ar trebui să subestimăm rolul guvernului.

  10. PUSL are tot ce îi trebuie pentru a se reprezenta singur în fața românilor, fără nici o alianță. Eu am încredere în voi.

  11. am toata increderea si convingerea ca PUSL va castiga procentajul mentionat pentru romanilor le-a cam ajuns promisiunile facute.

  12. mesajul este un foarte clar si transparent si eu o vad ca pe o radiografie facuta actualei politici din romania.

  13. romanii sa voteze partidul care le este cel mai drag si mai aproape de sufletul lor adica partidul umanist roman.

  14. E corectă observația dumneavoastră cu privire la faptul că în acest moment niciun partid nu poate spera la o majoritate confortabilă. Este o bună oportunitate pentru umaniști. Dar cum spuneți, e nevoie de multă muncă.

  15. Mult succes. Cunosc câțiva oameni de toată isprava în PUSL în care am multă încredere. Acest partid merită să facă parte din viitoarea guvernare, am avea cu toții numai de câștigat.

  16. Sunt un susținător ai partidului umanist și mă bucur să văd că partidul are lideri noștri care iau în serios responsabilitatea politică și socială. Cu astfel de oameni sunt șanse pentru 10% la viitoarele alegeri.

  17. Aveți mare dreptate când spuneți că rolul guvernului trebuie să fie de reglementare și nu de implicare în economie.

  18. partidele mari de traditie sunt segmentate in acest moment poate acesta este un semn pentru PUSL sa devina un partid mare de guvernare in romania.

  19. miscarile de pe scena politica sunt unele haotice acum de aceea PUSL cred ca va luam mai mult de 10 la suta.

  20. politica damboviteana a cam dar rateu in ultima vreme de aceea eu cred ca este mare nevoie de o schimbare majora pe toate palierele.

  21. siguranta zilei de maine pentru romani nu mai exista de aceea spun ca trebuie sa avem mare grija in anul 2024 ce vom vota.

  22. vremurile sunt unele foarte grele si cred ca meritam sa avem la conducere un partid umanist care sa dezvolte romania mai ales din punct de vedere economic.

  23. fiecare dintre noi putem contribuii la atingerea celor 10 procente daca vrem sa ne fie bine in tara noastra.

  24. solidaritatea trebuie sa fie cuvant de ordine iar romanii sa se mobilizeze sa facem ceva frumos pentru aceasta tara minunata.

  25. foarte frumos discursul si adevarat in acelasi timp iar eu sper ca lucrurile sa mearga in directia asteptata.

  26. Avem toata increderea ca lucrurile vor merge in directia buna .Credem in PUSL si va sustinem .

  27. daca partidul umanist va ajunge sa conduca romania atunci stiu ca este maini bune.mult succes.

  28. se fac multe miscari politice in aceasta perioada insa sper ca toate sa aiba un singur numitor comun si anume prosperarea romaniei.

  29. cu acest guvern romania nu poate sa se dezvolte de aceea este nevoie de adevarati patrioti care-si iubesc tara.

  30. in anul 2024 cred ca romania va devenii o alta tara care va fi guvernata de adevarati profesionisti umanisti.

  31. siguranta zilei de maine pentru foarte multi romani nu mai exista si acesta este un lucru trist.

  32. sper sa se schimbe in bine lucrurile si in romania pentru ca prea am dus-o greu mai mereu.

  33. cred intr-o schimbare majora de viziune si conceptie politica in romania si numai PUSL o poate face.

  34. romanilor le-a ajuns cutitul la os si nu stiu cat mai pot rabda aceste decizii aberante luate de catre guvern.

  35. timp de 30 de ani in romania nu s-a facut mai nimic cred ca este timpul pentru constructia romaniei umaniste.

  36. PUSL este perfect capabil să aducă puțin echilibru în viața socială și politică din România. Totul e să ajungă să poată să își impună politicile. Dar cum bine spunei autorul, ori ne apucăm de muncă, ori…

  37. Îmi place că spuneti adevarul despre situatia politica din Romania. Într-adevăr, este nevoie de schimbare. Avem nevoie de lideri care să acționeze, nu doar să vorbească. Suntem cu dumneavoastră!

Comentariile sunt închise.