În continuarea postării de ieri și ca argument în fața comunității internaționale, este bine să se știe că indicatorul de rentabilitate (ROE) la băncile din România este de circa 20%, respectiv dublu față de media din Uniunea Europeană.

100 COMENTARII

  1. Dupa cum ati mentionat in postarea precedenta bancile din Romania ar trebui impozitate suplimentar . Aveti mare dreptate . Pacat ca guvernantii nostri prezinta un dezinteres total in luarea de decizii benefice pentru oameni .

  2. ROE în bănci a urcat în martie 2023 la un record de 21,3%, pentru ca la sfâşitul lunii iunie să rămână peste 21% (21,1%). Comparativ, în anul 2008 de boom economic şi explozie a creditării ROE pentru sistemul bancar din România nu trecea de 20%, cel mai ridicat nivel fiind în septembrie 2008, de 19,4%.

  3. La nivelul Uniunii Europene (UE) băncile din România au condus în ultimii ani topul profitabilităţii, având în 2022 cea mai mare rentabilitate a capitalului bancar ROE, de peste 19%, mai mult decât dublă faţă de media UE, de 8%. Clar trebuie o impozitare mai mare pe această opulență!

  4. Este foarte important să se evalueze corect rentabilitatea în contextul economic actual. O informație foarte prețioasă care ne arată cât de bine stau băncile în perioada asta tulbure pentru toți românii!

  5. Nu e rea ideea cu impozitarea băncilor la o rată mai mare. Băncile au făcut prea mulți bani în ultimii ani, în timp ce oamenii de rând au avut de suferit.

  6. Guvernul trebuie să colecteze taxe de la toți cei care au venituri, mai ales de la cei care au venituri uriașe și mai ales care fac aceste venituri din dobânzi, nu din muncă prestată. Băncile nu ar trebui să fie scutite de impozitare doar pentru că sunt bănci.

  7. Profituri indecent și nesințit de mari pentru bănci, care vin, marea majoritate, din dobânzi uriașe aplicate oamenilor de rând, eu pe ăștia i-aș impozita cu 50%, cel puțin!!!

  8. Normal că la acest capitol suntem fruntași în Europa. Și la accidente rutiere probabil. Și cel mai rău e că nu prevăd soluții de îmbinătățire, cel puțin nu de la actuala conducere

  9. Dobânzile mari şi creşterea creditării au dus profitul siste­mului bancar, adică mai pe înțeles au făcut bani de pe urma oamenilor simpli care și-au făcut și ei credite să poată avea și ei niște condiții minime de trai. Eu sunt pro impozite mai mari la bănci absolut!

  10. La nivelul Uniunii Europene băncile din România au condus în ultimii ani topul profitabilităţii, deci nu este o chestie de conjunctură ci așa este sistemul construit. Să nu cumva să câștige mai puțin, ferească sfântul

  11. Eu zic că trebuie să urmăm modelul Italiei cât mai repede, guvernanții trebuie să pună binestarea oamenilor pe primul loc în fața oricăror interese.

  12. italia este o tara puternica producatoare de bunuri de larg consum nu este cazul si romaniei,nu este pe aceeasi pozitie in uniunea europeana.

  13. bugetul de stat este unul foarte subred acum insa cu masuri adecvate si respectate de toata lumea cred ca este o cale sigura de redresare economica.

  14. pentru a nu se creea un dezechilibru major propun ca fiecare stat membru al uniunii europene sa adopte masuri in functie de puterea sa economica actuala.

  15. romania a stat prea mult cu capul plecat in fata gigantilor straini dar acum cred ca este momentul sa in privim de la egal la egal.

  16. vreau ca romania sa devina o tara respectata si sa impozitele sistemul bancar de aici care si asa face profituri foarte mari.

  17. din pacate romania are o legislatie permisiva de aceea se gasesc tot felul de portite in ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor.

  18. trebuie sa ne revenim foarte repede din acest somn al nepasarii si sa incepem sa aplicam asa cum se cuvine impozit pe sectorul bancar.

  19. de-a lungul timpului bancile straine au facut profituri uriase la noi in tara si trebuie sa plateasca impozit pentru ca asa mi se pare normal.

Comentariile sunt închise.