Nu-i mare afacere să fii iubitor de hockey în România. Puţini fani autentici cu care să ”combaţi”, puţine locuri în care poţi juca, puţine transmisiuni, puţin interes.

Chiar şi aşa – sau tocmai pentru că e aşa – aş vrea să pledez pentru hockey. Un sport unde, ca şi în rugby, veţi întâlni mulţi bărbaţi excepţionali. Care ştiu să danseze o doamnă, să-şi ducă copiii la grădiniţă, să fie doctori sau profesori după ce-şi pun ghetele-n cui. Dar care, dacă e cazul, ştiu şi să se apere în faţa mitocăniei ori barbariei. Sau să îndure boala cu demnitate.

Veţi înţelege mai bine cele două filme dacă vă voi spune că Mario Lemieux, poate cel mai talentat jucător din istorie, a reuşit să ducă la capăt o carieră admirabilă fiind măcinat de hernie, tendinită, probleme cardiace şi – da! – cancer.

Şi totuşi putea realiza toate aceste lucruri.

18 COMENTARII

  1. Mie a inceput sa-mi placa hockey-ul de cand am vazut filmul „Miracle” cu Kurt Russell. Stiu ca este un film Walt Disney….:P ei, nu mi-e rusine sa recunosc ca sunt cam imatura.:) Ma bucur ca iti place Lemieux. Este un om extraordinar si un sportiv valoros. Si mie mi-ar face placere ca hockey-ul sa fie imbratisat ca sport si in Romania. Din nefericire am observat ca in afara de a injura si a scuipa seminte-n cap la meciurile de fotbal, nu prea stim/vrem sa facem nimic.:( Necesita prea multa iubire si pasiune, prea multa dedicatie, prea mult sacrificiu…se pare ca am uitat ce inseamna valorile astea.

  2. Cred ca e un sport greu, dar implica multa finete si concentrare.Poate de aceea si incaierarile pe gheata ale hokeistilor sunt atat de socante.Si …care e echipa Dv. de suflet?
    Mie imi place patinajul artistic, cand e vorba de sportul pe gheata.

  3. p.s.stiti ca otp bank sponsorizeaza hokey-ul ciucan? Fara sponsori nici un sport nu poate obtine performanta, iar fara pasiune…se folosesc terenurile de sport la…constructii de locuinte cu speranta de profit.Si revenim si la parcurile care sunt transformate in „mine de aur”… pacat ca „muntii nostri aur poarta,noi cersim din poarta in poarta”. – noi, adica cei care n-au nici strictul necesar.

  4. Cu adevarat impresionant! Oamenii talentati SI care sa-si descopere talentul se nasc destul de rar. Iar in legatura cu hockey-ul, ca si cu rugby-ul asa e: sunt barbati exceptionali

    Din pacate pentru noi(tinerii) ministresa MTS si-a descoperit anti-talentul http://sisokoki.wordpress.com/2009/07/09/hunedoreni-cum-ati-putut-vota-asa-ceva-cum/

    E pacat ca o pomenesc intr-un post despre un sportiv ca Lemieux, dar pe mine de aproape o luna ma insulta constant problema asta.

  5. :o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o:o\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:dSUNT PALCONI ANA-MARIAsi va invit sa felicitam impreuna pe noul nostru lider.:o:o:o:o:o:o\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/\:d/

  6. Nu credeti ca atunci cand evaluam un om nu este suficient sa l punem pe piedestal doar pt.ca este tanar( vezi Ritzi,Boureanu,Ponta Udrea etc)?Acestia sunt antimodele de moralitate si din pacate se impun in randul tinerilor prin smecherii si tupeu si din pacate modele autentice ca Lemieux,raman in anonimat

  7. am stat mult pe ganduri daca sa va scriu sau nu. poate ceea ce va voi scrie e tot o „lectie”, de viata. din aprilie s-a intamplat sa lucrez la unul din filialele dumneavostra de partid. inainte am lucrat la o televiziune locala, care ne-a lasat pe unii „in drum”. mi-a placut ideea de a lucra aici, mai ales ca in trecutul meu a existat o tangenta cu lumea politica, educatia mea nu e nici ea departe de acest domeniu. ca orice persoana de bun simt si cu zel de lucru, am sperat ca voi avea sansa sa imi folosesc cunostintele dobandite in anii de scoala, relatiile si constiinta ca pot pune „umarul ” la treaba. mentionez ca viata mea personala nu e tocmai una implinita, dar am de crescut doi copiii carora incerc sa le insuflu pe langa educatie si valente morale.
    mentionez ca nu sunt incadrata legal aici, ci doar o renumeratie modesta, care in timp s-a diminuat. Domnule Voiculescu, cand am acceptat sa lucrez , a fost pentru ca va respect ca si om ( chiar mi-a dorit sa fac parte din echipa, e adevarat ca pentru lumea politica primeaza omul), ma regasesc in politica partidului si stiu ce am de facut. nu cred ca exagerez, daca afirm ca inafara de mine, doar un singur membru va citeste zi de declaratiile de presa ( si nu e presedintele partidului ) si se intereseaza de soarta partidului. nu e trist, domnule Voiculescu? sunt genul de om care atrage dupa el altii oameni acolo unde merge. comentam cu prietenii mei, cu vecinii aspectele vietii politice prin prisma dumneavoastra, i-am exaltat cu totul, pentru ca sunteti un om de o verticalitate politica pe care greu cineva in tara asta o va putea egala, ca aveti puterea sa puneti problema transant si fara ocolisuri.
    dezamagire…da. azi e ultima mea zi aici, pentru ca dincolo de afinitatea politica, sunt doua suflete de intretinut. sunt niste vieti pentru care eu sunt TOT. ori nu le pot duce acasa iluzii si facturi neplatite. painea noastra cea de toate zilele, azi o platim scump. pe unii dintre noi, ne costa chiar viata.
    nu va cer nimic personal. dar daca aveti si pentru oamenii de rand un sentiment de grija, poate reusiti sa aduceti putina „lumina” in vietile noastre. noi suntem cei care va sustinem.
    Doamne ajuta!

  8. Id-u’ de messenger este, vorbele e spuse, persoana e bunghită. Dialogu’ mai tre’ pornit! :D Începem când e gata. :D Aia cu adevărurile lu’ blogăru’… :D

  9. Domnule Voiculescu, sunteti chiar cool;))
    Nu candidati la functia de presedinte al statului? Ca merg sa pun stampila pe numele dumneavoastra..macar sa am constiinta impacata ca nu am fost nepasatoare, ca am facut ceva.

  10. @casyana si @coolmogul

    este exact ceea ce spuneam si eu candva aici…din politica un om corect nu poate sa se hraneasca…..iar hrana dupa cum bine stiti e abia la bazele unei piramide a unui vestit economist Maslow Abraham:
    la bazele piramidei: 1. NEVOI FIZIOLOGICE apoi acestea fiind satisfacute vine 2 NEVOIA DE SIGURANŢA, apoi acestea fiind satisfacute vine 3. NEVOIA DE DRAGOSTE Şl APARTENENŢĂ, apoi 4. NEVOIA DE AUTORESPECT si 5. NEVOIA DE AUTOREALIZARE

    Satisfacerea merge de jos in susul piramidei si nu invers., pentru ca varful piramidei e fragil si trebuie sa stea pe o baza solida.

  11. Hockey-ul este un sport frumos. Si acum parca imi aduc aminte cand eram mic, mic…cata mediatizare se facea in URSS campionatului mondial la hockey…. cu vestitele finale intre URSS, SUEDIA, CANADA,SUA…In media romaneasca parca nici nu ar exista acest campionat in prezent…

    Pacat ca in Romania se face mare tam-tam despre fotbal, fotbalisti – rezultate internationale cat de cat serioase – zero!!!! Adica la noi in sat suntem cei mai tari si mai mari cocosi – cum iesim din sat – ne bat toti!Si nu inteleg pentru ce sunt platiti asa de bine, ca la performante……zero barat!
    eu asa inteleg – bani contra performanta! dar bani – „for fun” nu prea e logic. As juca si eu asa fotbal!

  12. era bine daca ne-ati fi spus si echipa preferata din NHL ! sunt cam singurul care se uita la hochei dintre toti oamenii pe care-i cunosc..ar merita sa fie transmis si in Romania ! poate ne faceti o surpriza !

  13. @Eowyn: Echipele din est care reuseau sa sparga uneori hegemonia marilor puteri.
    @monique: Lemieux nu a fost un anonim. E o dovada a faptului ca se poate.
    @Cassyana: Ti-am scris.
    @Mioara: Geoana. Mircea Geoana.
    @andron: Da, dar nevoiele inalte te hranesc mai durabil decat cele de la baza piramidei.

  14. @dv
    dati-mi voie sa nu fiu deacord cu dvs…in primul rand e sanatatea alimentara, ca ai ce pune pe masa unui copil, sanatatea fizica……nu poti sa umbli la teatru sau sa citesti carti fiziologice, sau sa te ocupi de nu stiu ce idealuri…. si sa te uiti cum copiii tai cresc rahitici, subnutriti, fara vitaminele necesare unei bune cresteri….Asa cum am mai si zis piramida nu poate sa stea invers, cu varful in jos.
    O minte sanatoasa – intr-un corp sanatos!

Comentariile sunt închise.