Pe 9 iunie scriam aici:

”Ştiţi că 3 tineri pot forma o asociaţie care poate apăra drepturile unei întregi naţiuni? Ştiţi că 30.000 de tineri (cam câţi merg la Steaua – Dinamo) pot forma un partid politic? Ştiţi că 100.000 de tineri pot propune o iniţiativă legislativă? Ştiţi că, dacă vă asociaţi şi aderaţi în masă la orice partid, veţi putea conduce acel partid? (…) Asociaţi-vă! Eşecul nu e o fatalitate! Transformaţi nemulţumirea în proiect reformator, impuneţi-vă ideile prin acţiune organizată! (…) P.S. 1: Nu sunt doar vorbe. Sunt pregătit să susţin concret o astfel de schimbare istorică de generaţii. Vreau însă să-i văd vigoarea. Şi vârfurile.”

Hai să vedem: voi sunteţi?

Guvernare 2012

Simplu şi răspicat: pe mine puteţi conta!

96 COMENTARII

  1. Stimate Dl. Dan Voiculescu,
    acest lucru vreau sa-l facem noi tinerii intr-una din filialele din tara dar va spun sincer este foarte greu dar…nu imposibil.Sa va spun eu cum vad aceasta chestiune.Cei care sunt actualmente in functii sunt prea infipti in sistem.Acest lucru sunt convins ca este in toate judetele tarii.
    De ce sunt ei in partid?
    1.au interes financiar prin firmele care le conduc sau posturile care le ocupa
    2.isi fac publicitate gratuit prin intermediul conferintelor de presa
    3.au acces la relatii mult mai usor decat ar fi facut-o pe cont propriu
    4.sunt multe persoane care se apropie de pensionare si asteapta un post cu care sa-si asigure pensia
    5.traseistii politici care vin la ciolan si pleaca daca nu obtin ceea ce vor…
    Si totusi…..avem nevoie de unii dintre cei vechi pentru ca sunt multe persoane de caracter care vin si muncesc neconditionat.
    De ce vin tinerii in partid?
    1.exista un mediu propice relatiilor interumane
    2.impreuna putem face actiuni mult mai usor decat daca s-ar face in afara partidului.
    3.se creaza un cerc de prieteni altul decat s-ar crea intr-o discoteca
    4.vizionari care cred ca pot schimba lumea in bine
    Parerea mea este ca trebuie o conlucrare intre vechea si noua generatie.
    Tinerii vin cu o noua viziune,cu o alta mentalitate,cu putere de munca dar toate acestea trebuie imbinate cu experienta celor vechi.
    Problema principala? Frica celor din urma ca vor fi inlaturati de la interesele proprii(ciolan)
    Astept pareri…….

  2. Si daca suntem dezamagigi asa cum am fost, si suntem in acesti ultimi 20 de ani de tot ce se intampal in jurul nostru. vrem o sansa corecta in care sa ne putem exprima ideiile fara nici un fel de oprelisti si fara a interveni cineva mereu sa ne impuna cum sa facem sa mearga acel lucru .

  3. @ Cristoltan Nicolae : Nu fiti trist.Traim in romania si….aveti dreptate.Important este ,in opinia mea, sa nu va deformati personalitatea in urma acestor concluzii. A ! si inca ceva : deschideti ochii largi la continentul pe care traim.Iar cand aveti un vis incercati sa-l integrati la societatea inconjuratoare si nu uitati sa traiti anticipativ.Oare cum ar fi ca tzarishoara noastra sa fie aidoma Andorei? Sau Hong Kong -ului? Adica paradis fiscal…poate tineretea sa rezolve aceasta …utopie?

  4. Am mai spus si repet : pt a schimba ceva trebuie oameni de buna credinta si sa ai ba si putere financiara .Din pacate in Romania oamenii cu buna credinta nu au putere finaciara pt asemenea proiecte si oamenii cu putere finaciara nu au buna credinta …. ar fi foarte bine ca proprietarul acestui site sa fie exceptia de la regula

    oricum prin initierea proiectului de sponsorizare unor idei de afacer(in majoritate a unor tineri , cu siguranta) este deja o MARE exceptie de la regula …

  5. @ claudiu mare dreptate ai ! pe mine un eventual castig la loto ar putea sa ma mai scoata din starea asta de tristete.

    Doamna Ridzi a fost si ea tanara, o fi fost ca noi, o fi sperat sa schimbe lumea, era suparata pe politicienii din vremea respectiva? De ce o fi trecut pe partea cealalta? Si cati dintre noi vor ramane asa cum suntem acum, fara sa ne ia banii mintile…?

    poate sunt naiva…dar cred ca se mai poate face ceva…..poate din toamna..:)

  6. Ai auzit ca in Letonia s-a inventat conceptul de creditari garantate cu sufletul?:))))) Omul care a venit cu ideea asta a fost genial si nu stiu de ce am impresia ca o sa faca si profit.:)). Ce strategie….destept baiat.:)

  7. stiati ca toti acei 100000 de tineri se vor cara oricand din tara asta atunci cand vor intrezari cea mai mica posibiliate? pentru ca este adevarat, esecul nu este o fatalitate daca nu mai accepti sa traiesti in Romania

    sunt perfect de acord cu dvs si pentru asta va rog dragi tineri, treceti la fapte! aratati-va vigoarea (ce-a mai ramas din ea) si carati-va de aici! Salvati-va!

  8. Calatoresc foarte mult prin lumea asta si vad ca in alte tari se poate, iar la noi nu se vrea. Orice tanar ar veni (ministru, primar, etc) s-ar lovi de probleme care, desigur, nu pot fi rezolvate decat cu bani din buget. Aici apar problemele.
    Daca minsterul Justitiei si-ar face treaba (sa fie ceea ce ar trebui sa fie, pentru fiecare individ), atunci toate celelalte vor merge bine cand stiu ca este o ghilotina in dreptul gatului lor.
    Atunci tinerii ar putea veni cu idei indraznete si vazut daca se pot implementa.
    Oricum este un lucru imbucurator sa sti ca este totusi cineva care se gandeste la tineri.

  9. OK,si cu mafia din institutiile statului cum facem,nu de alta dar e un cancer purulent acolo de ne vine sa punem lacatul si sa stingem lumina.Eu nu vad nici o scapare din situatia noastra si m-am gandit serios,e prea generalizat cancerul.

  10. Fără legi. Fără obligaţii. Fără biserici. Libertate pură. Fără ură. Ce ţie nu-ţi place, altuia nu-i face! Fără judecăţi. Pură observaţie. Adevăr. Doar adevăr. Vreau să văd scoasă la lumină adevărata natură umană. Să văd dacă cei care pretind că sunt ceva, chiar sunt acel ceva. Vreau să văd justificările în fapte, nu în vorbe. Pentru că nu vreau scuze. Şi apoi voi intra în joc. Urăsc notele! :)

  11. Eu ma alatur initiativei..oricare ar fi ea!Eu pun la bataie imaginatie/creativitate si expertiza…prin simplul fapt ca eu stiu din proprie experienta cum este sa nu ai „bani de paine” sau cum e sa te milogesti de patroni ca sa iti dea banii de salariu (salariu pentru care ai muncit 16 ore pe zi), cred ca, daca as propune in acest moment un plan de iesire din criza, ar avea o legatura mult mai buna cu realitatea decat cele ale guvernului boc sau al lui geoana!!!…si…imi voi pune mintea si starea constanta de enervare la contributie timp de 1-2 ore pentru a arunca cateva idei intr-o noua strategie de scoatere a tarii din criza!!

    Urmariti blogul http://www.codrinpaveliuc.finantare.ro

    Intrebare:noi suntem arma noii revolutii…oki….pe cine ar trebui sa ranim?!?

  12. E foarte greu in Romania sa obtii ceva..mai nou nu ni se mai ofera nici macar posibilitatea de a muncii..eu personal am terminat o facultate de stat la zi, mai fac si un master in domeniu si sincer in momentul asta chiar cred ca degeaba si sunt foarte sigura ca sunt foarte multi in cazul meu, pentru ca din pacate locuri de munca nu exista, sau daca exista sunt luate de niste imbecili care nu stiu nici macar sa isi scrie numele, dar e copilul lu cutarica.
    Vorbim limbi straine, utilizam calculatorul de parca ne-am nascut in fata lui, ne dam banii pe o gramada de scoli si cursuri de perfectionare absolut degeaba.
    Pana la urma cum putem noi tinerii sa facem ceva in tara asta?
    Pana acum eu personal credeam ca eduatia sta la baza reusitei, sa fie doar un vis copilaresc?

  13. @este rusinos, sa fim seriosi… fuga nu e o solutie. Nu a fost niciodata o solutie… Tinerii din tara asta au mai fost dezamagiti odata acum vreo 20 de ani cand li s-a promis marea cu sarea daca pornesc o revolutie si mor pentru tara lor si totusi, cu toate astea, noi inca speram sa schimbam ceva. Speram sa schimbam cevaul ala care sa ajute sa creem o Romanie asa cum ar trebui sa fie.
    @mery, mafia din institutii domina indivizi si bisericute(a se citi grupuri mici de indivizi). Crezi ca daca ar aparea o organizatie de tineri care sa fie hotarata sa schimbe tot ce e rau in tara asta, ar mai putea mafia din institutii sa faca ceva? Una e sa reduci la tacere o voce si cu totul alta o categorie sociala intreaga.

    Poate sunt eu prea optimist, dar cred cu tarie ca ce urmeaza sa se intample o sa schimbe tara asta si exact din motivul asta sustin la maxim miscarea asta. Da, sunt tanar! Da, vreau o viata mai buna! Da, vreau o tara mai buna! Si DA!!! Cred ca tinerii pot realiza asta!!!

    Oare vreau prea mult?

  14. Schimbarea în bine începe al ţării începe în primul rând de la mine şi apoi continuă de la fiecare idivid în parte, să nu aşteptăm să se schimbe ceva în ţara asta dacă eu (noi) nu facem nimic.
    Totul se poate numai să fie voinţă, caracter, seriozitate, bună credinţă, pasiune,…etc :)

    Cu bine,
    RuBen Budău

  15. NU ,nu cred ca doamna Ridzi a fost vrodata altfel decat este acum.
    Degeaba sunt tineri acum in politica, diferenta dintre ei si fetele ce am inceput a le vedea la televizor dupa revolutie este una singura …varsta .de ce ? e foarte simplu ….peste 90 % spre 100% dintre oameni (tineri) fiind pusi sa aleaga intre a realiza financiar ceva anume in 2 zile sau tot acel ceva sa il obtina in 5 ani ….vor alegea prima varianta desi nu este cea conforma cu : onestitatea , verticalitatea , bunul simt ,integritatea ………. multumirea de sine .

    aspectul cu „carati-va de aici ” e valabil pt cei ce considera ca (virgula) covrigii din cozile unor caini de prin alte parti sut mai sarati …….
    consider dupa cativa anisori de experienta acumulata pe alte meleaguri ca si anume „caratul” nu este o varianta ..cel putin nu una de viitor pt nici un tanar din romania

  16. Simplu si raspicat:..pe mine puteti conta..

    Tocmai am trimis mail pe adresa de contact pentru Moldova.Ramane de asteptat raspunsul pentru a vedea ce urmeaza….

  17. PT RUBEN
    din pacate prea putini romani gandesc la fel ca noi si de aceea tara este in situatia asta.Intr-adevar trebuie sa inceapa de la cineva dar care are notorietatea si popularitatea de a putea forma opinii in masa.

  18. imi place ce scrieti dar nu cum scrieti … imi suna putin … nustiu poate ca incercati prea mult sa face-ti o miscare de mase…prin putin.
    cochetez cu ideea de a face politica (peste cativa ani , acum am 16 :D ) dar nu prea stiu cum
    n-ati vrea sa-mi dati cateva sugesti despre cum as putea incepe (sa zic ca aveti si-un avantaj deoarece mi s-au implementat niste doctrine de stanga de catre un PSD-it convins ,TATA, P.C. e de stanga nu??)
    p.s. nu vreau ca acest comentariu sa fie publicat
    vreu doar sa va cer o parere si poate niste sfaturi
    nu v-am cris pe email ([email protected]) pt ca nu va cred cool :d glumeam
    pt ca nu cred ca-l folositi foarte des
    astept un raspuns cu ,sper, niste idei pt viitorul meu (poate un viitor om politic) pe [email protected]

  19. @ ruben…vointa exista, rabdare si altele….si pana sa-i dai pe astia jos…cu ce imi platesc facturile?…..am incercat sa fac lucruri , iar eu nu vreau sa imbatranesc chinuindu-ma sa fac ceva in tara asta. Nu vreau sa ajung la 60 de ani sa ma duc in concediu sa ma bucur….de zilele ramase.

    si eu ma inscriu, dar sa fim seriosi….nu cred ca imi va schimba viata in bine in viitorul apropiat. Este imposibil sa faci ceva , atat timp cat generatia asta de politicieni va exista!…si da!…cu prima ocazie rezonabila…voi pleca din tara asta…..

    poate am eu ghinion si nu stiu nimic….de asta nu merg lucrurile…

  20. cu tot respectul, n-am vazut vreo luare de pozitie a dvs. sau a trustului vis-a-vis de conflictul Badea-Carstoiu. sunteti convins ca dl. Gadea merge pe directia cea buna?

  21. Scrieti frumos si banuiesc,sincer,ca si credeti ce scrieti(in acel moment),dar in trei luni de zile statul,guvernul si societatea m-au lasat sa”mor”,fara nici un regret de nici unde.M-am revoltat,si mi-ati spus sa o fac,dar cu metoda,am aplicat sfatul,am urmarit discursul dv.de pe net(aprox.50min.)si mi-am dat seama ca trebuie sa-mi urmaresc interesele si sa lupt pentru ele,dupa spusele dv.,am aplicat si asta si prin urmare am aflat ca trebuie sa furi,sa inseli,sa minti si sa te complaci in noroi,iar daca ai stofa de”porc politic” e si mai bine.Porcilor poti sa le dai margaritare(oameni onesti din tara asta),pentru ca ei nu stiu ce sa faca cu ele,pentru ca le distrug si le ingroapa in noroi.Dupa 3 luni,pot sa scriu linistita:”Vand viata si suflet.Demnitatea si omenia le dau gratis -la pachet promotional.Lacrimile,umilinta si rusinea le pastrez ca amintire.”Si ca sa nu credeti ca nu sunt de cuvant-Marti-14iulie,va invit eu la o cafea,iar placinta taraneasca o aduc eu la Bucuresti,unde voi fii pentru cateva ore.O sa sun eu unul din asistentii dv.Cuvantul dat(v-am promis placinte),e datorie curata.

  22. Ah, in sfarsit o sclipire de speranta!
    Dar sincer, sunt mult prea obosit de activitatile colaterale (hartogarie, functionari plictisiti, decani, rectori si ministri fara interes pentru viitorul nostru, alergatura suplimentara si mai ales inutila, etc.) in incercarea de a schimba ceva in mediul universitar sau in mediul in care voi lucra peste aprox 2 ani.

    Am aproape 24 de ani si deja am obosit sa lucrez pentru altii. Sau e doar o senzatie falsa aparuta din cauza nepasarii celor din forurile de conducere. Coordonez o echipa de tineri studenti in speranta in care putem schimba in bine cat mai mult, dar ne lovim mereu de nepasare si incompetenta. Da, mai ales din partea dascalilor. Mi-e si frica sa incerc sa vad mai departe pentru ca observ pe zi ce trece ca nimeni nu face nimic pentru altul. Chiar si 30.000 de studenti..tot suntem dependenti de cei incompetenti dar cu functie de decizie; la un moment dat nu mai putem inainta, ori suntem fortati sa ii tragem si pe ei ori tb sa muncim pentru ei.

    Tinerii din ziua de azi sunt din ce in ce mai obositi si se inchisteaza pe zi ce trece. Au fost loviti de 2 ori, de 3 ori, au sperat ca pot razbi, cu vigoare, prospetime de idei si inteligenta, dar nu. Cu prima ocazie am pleca cu totii din tara. Eu voi pleca sigur, sa ma dezvolt cat pot de bine, ca atunci cand ma intorc sa nu imi poata contesta nimeni pregatirea. Atunci voi avea cu adevarat ceva de zis si voi fi si ascultat. Dar ce facem cu ceilalti 29999? Toti trebuie sa avem ceva de zis si de probat cu pregatirea si inteligenta noastra. Ori noua nu ni se ofera basic-ul in pregatirea personala si profesionala. De aici trebuie pornita „noua revolutie”, de la formarea viitorilor oameni de decizie, altfel ajungem sa fim reprezentati de Ridze si Ebe; sau sa ajungem noi ca ele (e un mesaj non politic, nu am gasit un exemplu mai bun, dar se intelege ce vreau sa zic).

    @Ruben: sigur, schimbarea incepe de la noi, ne pregatim(fie afara,fie in tara), luam atitudine, avem si initiative fezabile, unii aplica cu succes proiecte…si ce? E de ajuns? Ceva lipseste din ecuatie. Daca misca cineva ceva, macar un deget pentru atmosfera noastra de lucru..promit ca nu ma voi mai plange de situatie si voi lupta mai departe, cu aceasi indarjire.

    Obosit, neobosit, mi-am dat 2 ani din viata sa schimb ceva, eu merg oricum pana la capat, nu renunt tocmai acum. Cu ocazia acestei discutii … poate aflu si ce sanse am (poate imi cunosc noua echipa :P ).

  23. Nimic nu se va schimba peste noapte…
    Si eu sunt tanara si eu am crezut ca noi (cei tineri) vom fi cei care vom schimba ceva. Am invatat insa la modul cel mai dur ca, azi cel putin, e doar un vis frumos. Nu pot spune neaparat ca am fost dezamagita, dar am fost cu siguranta socata. La fel cum m-au socat cele cateva imagini pe care le-am surprins, din intamplare, de la dezbaterile faimoasei comisii parlamentare. Asta e mult trambitata generatie noua menita sa schimbe fata politicii romanesti si implicit a societatii?! Multumesc frumos, NU!
    Am inteles cu ani in urma ca locul meu e aici. Am calatorit suficient de mult in strainatate incat sa fiu convinsa ca nu m-as putea adapta. Aici e acasa si stiu ca nu voi pleca. Ca nu ma regasesc in mai nimic din ceea ce se intampla in Romania anului de gratie 2009 e cu totul altceva… Cu o floare nu se face primavara, am renuntat de mult sa incerc sa rastorn muntii. M-am refugiat in lumea cartilor si a lucrurilor frumoase care ma inconjoara si de care ma inconjor in permanenta. Ma lupt in continuare cu lucrurile marunte din realitatea imediata, uneori pierd, alteori castig. Este daca vreti un mod de autoaparare: am fost dezamagita de prea multe ori asa ca am ales sa schimb ceea ce pot schimba si sa accept ceea ce nu pot schimba. Sper sa am intelepciunea de a face diferenta!
    D-le Voiculescu, v-am spus-o si anterior, ma repet: puteti conta pe mine. Stiu ca par neincrezatoare (poate si sunt), dar mai am inca energia de a ma implica, inca mai am naivitatea sa cred ca voi apuca sa vad cu proprii mei ochi acea Romanie normala in care generatiile viitoare o merita.

    Cu respect, aceeasi…

  24. Mă bag şi eu. Îmi place ideea. Dar…., există unul mare. Această mişcare are nevoie de susţinere, dar din păcate brand-ul Voiculescu – Felix, chiar dacă încearcă să se transforme în Voiculescu-coolmogul-ul şi brand-ul PC, cu sau fără PSD, nu cred că o să-i facă bine. Toată opinia publică o să asocieze această mişcare cu o ofertă electorală care s-a mai făcut. (PC, PSD). Eu consider că ar trebui să-i atragă pe cei 70% din electorat care nu mai votează, care nu mai au ce „cumpăra” de pe piaţa politică. Ori susţinerea de la Dan Voiculescu înseamnă „aceeaşi Mărie dar cu altă pălărie”. Părere mea…

  25. Ceea ce spuneti Dvs a mai fost incercat. Si a murit in fasa, prin absorbtia acestui partid care promitea, de catre un partid ” istoric”. Am subscris atunci cu toata ardoarea la acest proiect, dar am fost dezamagit de faptul ca acel nucleu de tineri a fost convins sa-si lege numele de o relicva a istoriei.

    http://www.urr.ro/ro/documente/stare.shtml

    De aceea va spun ca, decat sa faceti pariuri cu noi, tinerii, mai bine schimbati ceva, actionati. Si aici nu va cer sa ne dati bani, lectii,…, ci, la fel cum am spus si in alt post, daca chiar doriti si va intereseaza soarta noastra si a tarii, FACETI CEVA in care noi sa credem.
    Daca nu ma credeti, stati putin de vorba cu doamna Gaju Mariana. O sa intelegeti ce inseamna ambitie si daruire. La dansa de ce se poate?

    Vreau sa vad un om politic ce se zbate sa-mi creeze mie, muritorul de rand, platitorul de taxe si impozite, micul investitor, CADRUL LEGAL in care sa-mi pot arata calitatile, pentru mine, familia mea si cei din jurul meu. Iar dupa ce am dovedit ca sunt capabil si produc valoare adaugata, atunci sa vina si statul si sa-si ia partea. Nimeni in tara asta nu-si va mai pune la batatie calitatile, aptitudinile, dorinta, puterea de munca, pentru un stat de tip haiduc, dar care actioneaza exact invers: ia de la saraci, si da la bogati. Si asta de la primul banut pe care l-ai produs.
    De ce v-au trebuit , Domnule Voiculescu, PSD-PC, 20 de ani ca sa intelegeti ca plata TVA la momentul facturarii si nu al incasarii este o masura menita sa omoare o investitie.
    Unde este o lege clara a falimentului.
    Cand se va renunta la inamovibilitatea judecatorilor, asa incat, daca CEDO spune ca un judecator roman a invocat o lege care nu exista, si a condamnat pe ea, acel idiot sa nu mai poata judeca niciodata?
    Cand o sa vedem un leu recuperat de catre statul roman de la un fost sau actual potentat al zilei?
    Cand o sa vedem o condamnare?
    Mai exista in ziua de azi termenul de ” Subminarea Economiei de Stat”?
    Si lista poate continua.
    Unde ati fost, Domnule Voiculescu in ultimii 20 de ani?
    Apropos:
    CATE LEGI A VOTAT PARLAMENTUL ACTUAL IN ULTIMELE 6 LUNI?
    DE CE?
    Ganditi-va bine, schimbati discursul, si mai ales, tabara.
    Numai atunci vom veni langa dumneavoastra.

  26. D.V. zice: „Pe 9 iunie scriam aici: …” Pe 9 iunie nu e decât postul cu pariul. Unde e textul de mai sus, care apare ca citat? Sau „aici” nu înseamnă, pe blog?…
    Cred că a apărut prima eroare a consilierului de imagine :)). Sau coolmogulul a schimbat compania de online-branding?

  27. Si acuma mai furi ma, tot nu iti ajunge… Te-a demascat propriu tau ziar… ai furat 40 de ani si acuma vii sa ne tii lectii de moralitate pe bloguri… asta e romania

  28. Haideti domnule senator sa schimbam ceva, haideti sa incepem in sfarsit un demers concret si responsabil, puteti conta si pe mine!

  29. Merge cam greu cu „noua” guvernare….in afara de faptul ca am vb cu andrei stoian pe mess, nimic…am trimis un mail de 2-3 zile pe adresa de contact pentru moldova, dar nici macar o confirmare de primire nu am primit….sunt curios cat de maret e „maretul” proiect si daca/cand va face „fass”….

    Din ce mi-a zis andrei, nu se face nimic concret…momentan guvernarea 2012 e o agentie de recrutarea a tinerilor cu cv-uri „promitatoare”….
    P.S.: am cv promitator, sunt de acord, in iasi nu se ocupa nimeni, am zis ca ma ocup……un reply cand primesc?!?

  30. Care este telul? Mie imi pare ca se doreste a fi mai mult o reactie, ci nu un proiect… pentru ca un proiect nu se poate baza pe utopie (istoria ne arata ca nici la nivel de remarca utopia nu este acceptata deoarece iluzoriul nu apartine individului practic). Ce propune aceasta initiativa? Cum poate fi aceasta initiativa viabila atata timp cat cei care subscriu o fac doar datorita reactiei- reactia la o stare de fapt actuala… Ce se va intampla atunci cand, sa zicem, scopul va fi atins:- clasa actuala va fi inlocuita, principiile vor fi respectate, etc. Ce-i va uni daca doctrinar acesti tineri sunt diferiti, daca asteptarile sau modelele lor in ceea ce priveste functionarea unei societati sunt diferite…se vor sccinda sau se vor impune bazandu-se pe principiile care au stat la baza initiativei…utopice?

    Seniorii unei natiuni trebuie sa creasca generatii mature si sanatoase…As spune atat:- constiinta si onoare!

  31. De cine sa fim sustinuti? De un Dinu Paturica?
    Nu multumim… e mai bine ca am parasit tara si daca ar face-o cat mai multi ar fi cu atat mai bine. Ca sa nu mai aiba gasca voastra de la cine sa fure.
    As vrea sa am acces la 10 bombe atomice ca sa pot curata cei 238 391 km patrati.

  32. ” Mha fratilor, voi sunteti chiar nesimtiti si va doare in dos de parerile lumii care va creste audientele si implicit castigurile…V-am atras atentia in repetate randuri cu privire la modul jalnic de uploadare a emisiunii din ”subject”. Voi nu intrati sa vedeti cum mai merge? De exemplu de ieri dupa-amiaza nu pot vedea nimic deoarece imi spune sa astept un minut pt ca sunt prea multi utilizatori…Ha Ha Ha…sunteti ca Diaconescu…2 miliarde de utilizatori. Rusine … ”
    Acesta este unul din mailurile trimise la
    [email protected], nimeni nu face nimic, am apelat din aceasta cauza la postarea pe blogul dumneavoastra in speranta ca ii veti ”trage de atentie” pe cei responsabili.
    P.S. Emisiunea de la ”subject” este ‘In gura presei”. Multumesc!

  33. Mi se pare prea indraznet. Sustin initiativa, dar nu as marsa.
    Asta ne e soarta. Tot „ciumegii, tupeistii, sarlatanii,smecherii” vor iesi in fata… NU CRED CA VREODATA CINEVA INTERESAT SINCER DE PROPASIREA NOASTRA SPIRITUALA, MATERIALA ETC, VA IESI IN FATA! Tot basestiii ne vor conduce….

  34. fara a fi ipocrit imi permit sa citez ultimu meu post din topicul cu 100 de romani… „D-l Voiculescu are o retinere in a atinge subiecte contemporane cu greutate si il inteleg pentru ca este figura publica si are nevoie de imagine … insa avem nevoie de exemple …promovati-ne valorile , eroii , adevaratele caractere d-le Voiculescu … sunteti un om implinit … lasati ceva in urma dvs…. cu respect” cel putin 2 subiecte de atunci sunt cu greutate … programul anti-criza respectiv acesta cu tinerii … plus ca va sunt dator cu un raspuns „la ce ma gandesc”.. un prim punct ar fi faptul ca tinerii care ii premiati prin fundatia care va poarta numele sa ii promovati in politica ..ei sunt varfuri … si in punctul 2 dati-va demisia din toate functiile si veti vedea ca va supravetui si inflori prin acesti tineri ideea pentru care ati decis sa deveniti persoana publica ..asa se va reforma partidul care il conduceti si nu va disparea … deci …noi suntem :) cu respect

  35. Domnule Dan Voiculescu , deoarece , in tara aceasta santem asa de multi oameni nemultumiti din toate punctele de vedere si in special de clasa politica pentru ca de fiecare data sant doar unii si aceeasi asa incat niciodata nu avem posibilitatea sa alegem pe cine vrem de paraca nu ar fi decat:Basescu, Geoana,Stolojan,Boc,etc….si nu sant propuse alte figuri noi care ar avea mai multa credibilitate. Una dintre acestea ar fi o doamna extraordinara si anume doamna Maria Grapini. Va rog mult incercati sa o mediatizati pe aceasta doamna mai mult si o sustineti pentru o candidatura la presedintie si o sa ramaneti stupefiat cat de iubita si apreciata este aceasta femeie. Eu nu o cunosc personal dar pot spune ca am urmarit emisiunile unde era invitata domnia sa si am ramas uimita cum o fremeie ca ea, da de pamant cu multi care se credeau de neinvins din toate punctele de vedere. Este o femeie deosebit de inteligenta, pragmatica, placuta, bogata, tanara si multe altele . Populatia doreste ceva nou, ceva diferit dar si o persoana care nu s-a imbogatit din politica. Sper macar sa dati un semnal in acest sens si va multiumesc.

  36. Felicitari pentru initiativa! O organizatie de acest tip se face cu bani, dar si cu valori, principii, abilitati, caracter. Altfel nu va fi decat una dintre multele ONG-uri anonime. Intr-adevar e greu sa le aduni pe toate. Se spune ca atunci cand elevul este pregatit apare si profesorul. Cred ca e valabila si reciproca.

  37. Buna ziua domnule Voiculesc. Am onoarea sa va scriu pe acest blog,dar imi imaginez ca am sanse minime ca dumneavoastra sa cititi acest mesaj,pentru ca dumneavoastra in momentul asta sunteti cineva,iar eu acum un nimeni,dar intr-o zi o sa fiu si eu ca dumneavoastra indeferent cat de greu ar fii .
    Daca aveti timp indiferent cand va rog sa-mi raspundeti pe email .Indiferent ca o sa fie un email gol , pt. mine ar inseamna mult .Va multumesc si va urez o zi cat mai frumoasa in continuare.
    Cu tot respectul Alexandru, 21 ani .

  38. Sunt convins ca nu sunteti copil si realizati imposibilitatea unei astfel de „reuniri”. Asa ca mai ramane ca ce scrieti aici sa fie numai asa…hai sa ne facem de lucru si sa dam oamenilor impresia ca ei chiar pot avea puterea.

    Nu ai cum sa mai aduni oameni la un loc pentru un scop nobil…s-au dus vremurile alea…oamenii s-au ticalosit intr-un grad inimaginabil. Am 23 de ani…sunt student…si cata mizerie am putut sa vad numai in organizatiile studentesti m-a facut sa raman de multe ori stupefiat. Nu doar urmare a faptelor pe care le vedeam…ci mai degraba eram scarbit ca niste studenti pot face asa ceva.

    Am ajuns la concluzia ca odata ce o persoana are o functie sau o oarecare putere…cand incepe sa frecventeze anumite cercuri si vede ca poate avea si unele beneficii daca face „ce trebuie”…persoana aia se schimba radical. Da…acum putem sa ne adunam cati ne-om aduna si sa zicem „facem! dregem!” … in secunda doi cand vorbele o sa se transforme in fapte si in oportunitati…s-a spart gasca.

    Cand te roade foamea si esti „nimeni” faci orice…esti dispus la orice. Cand te vezi undeva pe o pozitie din care poti decide si poti castiga ceva…se sucesc lucrurile cu 180 de grade. Am vazut exemple d’astea de m-am scarbit eu de ele…deja simteam ca ma uit la acelasi film inca o data si inca o data.

    Care e solutia? In mod cert solutii sunt multe… dar o solutie dreapta, o solutie corecta nu mai poate exista. Climatul din societatea de astazi nu mai permite unui om sincer si cu ceva in cap sa acceada undeva de unde sa decida pentru ceilalti. Inca din comuna primitiva seful era ales dintre cei care ii puteau ajuta pe ceilalti si chiar ii ajutau intr-un fel sau altul. Acum noi ii alegem ca sefi pe cei care ne mint mai bine…pe cei care ne sunt impusi de unele cercuri sau de altele…pe cei care, in general, sunt zugraviti pe exterior mai frumos. Sa nu ne asteptam vreodata la ceva bun cand noi alegem fara sa gandim lucid si fara sa ne informam cu adevarat pe cine alegem.

  39. Domnu Dan Voiculescu imi cer scz dar nu mai avem increde in tineretu din ziua de azi.Nu vedeti ce se intampla cu partidele de la putere PSD etc au oameni corupti peste tot nu fac nimic pt tara si etc.toti care ies la putere promit marea cu sarea dar nu fac nimi si in primu rand noi roamni nu suntem uniti suntem parsivi.Eu daca se poate as vrea sa stau de vb cu dumneavostra in multe privinte.Va multumesc si sper ca tineretu din ziua de azi sa fie si el mai mult cu capu pe umeri.ei nu vad unde a dus tara PSD.noua ne trb un pardit bun de increde si oameni responsabil.NU cand ajung sus sa inceapa cu fente si etc….va multumesc

  40. @ Cutarica
    e o intentie de razboi? eu si copiii mei ce ti-am facut? esti cam extremist….sper ca ai glumit. Daca nu – vezi ca radiatiile sunt duse de vant si pot sa ajunga si la tine..sau pot infesta copacii multi ani de acum in colo…, si poate tarisoara unde esti tu ia lemn din Romania.. pe care vei dormi linistit….cred ca ai vre-o 14 ani si nu prea ai invatat la fizica..mult succes acolo unde esti!

  41. sunt prea multi seniori manipulatori in Romania ce trag sforile de dimineata pana seara.., sapa gropi la unu’ ..la altu’..ce nu sunt ascultatori……iar tineretul nu prea vrea sa se sacrifice in politica….ma refer la cei realizati si scoliti.
    Nu cred ca Ridzi, EBA si alte tinere au avut mari realizari personale inainte de a intra in politica….De alte calitati are nevoie politica actuala….Iar alegatorul in ziua de astazi alege spectacol, sarmale, concerte la caminu’ cultural , 1 kg de zahar si 1 litru de ulei…cine organizeaza astea – e ca si ales!
    eu nu am bani de asa investitii ….pentru ca daca i-as avea…as fi vrut sa-i vad inapoi cat mai repede si inca multiplicatsi…adica as fi ca ei….

  42. @Andron
    Inmulteste cu 3 anii pe care mi i-ai dat. Nu e intentie de razboi, doar imi este lehamite de Rromania si mai ales de oameni ca acest Dinu Paturica.

  43. Stimate Dl. Dan Voiculescu, cu multa stima si respect as dori sa va spun si eu cateva greutati din viata unui „tanar” care vrea sa faca o societate cat mai civilizata si buna.
    In primul rand , noi tinerii , suntem studenti , elevi , etc si oricat v om incerca noi sa facem o asociatie bazata pe drepturile omului si axata pe tineret , avem niste lucruri care ne lipsesc si nu putem intra in posesia lor.
    In al doilea rand nu avem venituri suficiente pentru a organiza o „asociatie” mai ales un „partid politic” si asta este foarte greu in Romania , unde nu te promoveaza nimeni fara o anumita suma de bani sau mici cadouri.
    In al treilea rand nu prea suntem „bagati in seama” in aceasta tara care a ajuns sa fie condusa numai de oameni „cinstiti si onesti” care vor sa faca o „Romanie mai buna” si nu tine cont de tineretul din aceasta tara !

    PS. Daca vreti sa discutam pe tema aceasta sau orice tema sa spun greutatile tinerilor , astept un e-mail de la dumneavoastra.

    Cu respect , Alexandru Ionescu

  44. Domnule Voiculescu, sunt student anul 3 la Facultatea de Constructii Civile, in Bucuresti. Am rezultate foarte bune in activitatea universitara. Ceea ce propuneti d-voastra e ceva ce eu vroiam sa fac de mult, dar nu aveam sustinerea necesara. Daca intr-adevar vreti sa demarati aceasta initiativa, va rog sa ma contactati. Chiar cred ca putem schimba ceva in tara asta! Va stau la dispozitie!

  45. Alex Ionescu … deja din modul prefacut in care te caciulesti in fata „stimabilului domn Voiculescu”…pe tine nu te-as lua in echipa nici sa umplii paharele cu apa sau sa te trimit sa cumperi sanvishuri de la coltz.

    Din pacate cei cu limba ascutita care stiu sa pupe in fund si sa linguseasca pe „ai mai mari”…astia au succes si sunt promovati. Alex Ionescu asta e genul ala care pe „stimabilul domn Voiculescu” il respecta cu sfintenie (pana la un punct cand poate incepe sa il si vorbeasca de rau – NUMAI PE LA SPATE) … dar pe un om normal il trateaza ca pe un gunoi. E plin de Ionesti d’astia ca tine, ma Ionescule…sincer nu cred ca ar mai fi nevoie de inca unu in plus.

  46. Am citit ,am analizit si am tras o singura concluzie : La toti ne este FRICA .
    Dc sa fie greu sa infiintezi un partid politic al tineretului ?
    Eu va propun ceva : Din momentul acesta hai sa formam un forum al tineretului din romania ,haideti sa facem un cont bancar pentru viitorul partid si hai sa lasam cluburile si cafenelele pe care le frecventam zilnic asta macar ptr 2 luni de zile ,
    Si faceti o socoteala 100 de tineri X cel putin 400 ron cheltuiti pe tutun si sucuri la cafenele ,asta pe o luna de zile si eu garantez succesul acestui partid si se vor gasii si sponsori si ajutoare .Pentru ca momentan nu exista deaia nu ne baga nimeni in seama ,deaia nu le este frica ,haideti odata sa facem lucrul acesta sa facem putina publicitate ,ESTE IMPOSIBIL SA NU CASTIGAM.Toata tara este satula de comunisti si de idei idioate si minciuni ,ganditi ca o tara intreaga ar putea sa ne sustina toata lumea VREA SCHIMBAREA numai ca trebuie sa o si producem eu astept un mail de la oricare dintre voi care ar dorii si este dispus sa faca ceva ptr noi ptr viitorul nostru si cel mai important ptr TARA NOASTRA .

  47. Parerea mea sincera este ca intre exista politicieni si oameni.Oamenii sunt cei care intotdeauna isi pun problema in sensul ca:”Daca eu fac asa,cum se vor simti ceilalti?Mie mi-ar conveni sa mi se faca asa?”Multi uita ca toti suntm oameni si ca in cele din urma avem cam acelasi destin:murim.Putem sa murim eroic(precum cei din multele revolutii,rascoale si razboaie duse de tara noastra pentru a ne APARA integritatea),putem sa murim decent ,iar cei care ne-au cunoscut sa spuna”Pacat…era un om bun” sau putem muri iar cei care ne-au cunoscut sa spuna”bine ca am scapat si de asta,care-i urmatorul”.Multi pleaca la drum nu cu dorinta de a face o schimbare sau a salva ceva ci aceea de a face bani.Cu cat mai multi cu atat mai bine.Pacat ca toti uita de unde pleaca si care este de fapt scopul alegerii lor.Distrug si ultimul lucru pretios ramas romanului:speranta.

  48. @cutarica
    iti inteleg problemele. nu esti singurulul, dar pana la arunca o bomba atomica peste mine si peste nu stiu cati km patrati – e cam deplasat….
    apropo – ce vina are omul numit de tine ca statul a vandut pe nimic perla Romaniei SNP Petrom cu tot cu rezerve de titei…Paguba e cu mult mai mare decat iti poti imagina tu….au scos intr-un an profit mai mult decat au platit pe companie si cu mult mai mult decat OMV din tara de bastina :)
    pur si simplu unele lucru se mediatizeaza excesiv iar altele – la tacere! Iar omu’ de rand prinde doar ce zboara in media . succes

  49. Eu as fi mai curios ce a facut fiecare PANA ACUM…nu ce viteaz e acum si cate o sa faca DE ACUM INCOLO. Asta e 100% politicianist…de maine facem….de maine dregem…forumuri…adunari….ne organizam…etc. Hai sa fim seriosi… Povestile astea sunt niste baloane de sapun care se sparg la fel de usor si rapid pe cat s-au format.

  50. Nenea Dane, suntem oameni! Mai prejos – sau mai presus, cum doreşti! – de toate, suntem oameni! Ştii matale, papiţoii ăia mici, de nu sunt nimic, din care creşte oamenii? :D E! :D Tot aia suntem şi noi, în esenţă. Vorba aia: câteodată chiar şi un vagabond e mai înţelept decât un rege… Ca să nu zic că tot aceeaşi ‘câteodată’, regele e mai cerşetor decât vagabondu’!… :D Matale ai dreptate în ceea ce zici, oamenii simpli văd – da’ nu tot! – ceea ce zici, dar le e greu să înţeleagă când foamea e cel mai sigur lucru de care au parte în fiecare zi… :(

  51. Ştiţi că 3 tineri pot forma o asociaţie care poate apăra drepturile unei întregi naţiuni? Ştiţi că 30.000 de tineri (cam câţi merg la Steaua – Dinamo) pot forma un partid politic? Ştiţi că 100.000 de tineri pot propune o iniţiativă legislativă? Ştiţi că, dacă vă asociaţi şi aderaţi în masă la orice partid, veţi putea conduce acel partid? (…) Asociaţi-vă! Eşecul nu e o fatalitate! Transformaţi nemulţumirea în proiect reformator, impuneţi-vă ideile prin acţiune organizată! (…) P.S. 1: Nu sunt doar vorbe. Sunt pregătit să susţin concret o astfel de schimbare istorică de generaţii. Vreau însă să-i văd vigoarea. Şi vârfurile.”

    Voi ati raspuns la primul apel, aici sunt 67 de comentarii, iar pentru formarea unei asociatii trebuie 3 oameni, deci ne putem forma -eu sunt unul dintre ei. Noi, cei care am raspuns apelului domnului Dan Voiculescu nu ne ramane decat sa stragem cele 30.000 de semnaturi pentru formarea partidului. Doljul este pregatit.

  52. Domnule Voiculescu cu siguranta sunt multi tineri care vor sa schimbe aceasta tara insa le trebuie un lider care sa-si faca bine auzita vocea.Altfel nu se va face nimic.ex:mircea badea

  53. Daca noi suntem si e pentru 2012, atunci contati si pe mine in echipa. Abia astept 2012… din toate punctele de vedere.
    Daca imi da Dumnezeu zile pana atunci si ne da si noua, tuturor celor de aici, oricum revolutia se va produce ;)
    Din sangele strabun, zac in noi comori ascunse. Informatia genetica de netagaduit nu ne va lasa sa stam cu mainile in sani in vremuri de restriste. Asa ca, iata ca am prins si eu curaj. Daca se inglodeaza „monolitul” de oameni motivati cu doar o farama de adevar infailibil, putem fi la propriu si la figurat cu adevarat „imbatabili” atunci cand vor dori sa fim eliminati din jocul vietii, rand pe rand, fiecare!

    In perceptia mea, vom juca Hora Unirii :) pe toate strazile „române” care Sunt – Hai sa dam mana cu mana, cei cu inima romana…. (ma refer aici la identitatea personala ca loc de bastina).
    Cu Dumnezeu inainte!

  54. salut,
    speram sa-mi cititi mesajul si sa trecem la fapte, dar nimic. ce este cu voi, unde este puterea si curajul? Speram ca Sosokoki sa faca apelul, dar……… nimic.
    Sisokoki avem sprijin. putem sa formam si noi un cuib mai tanar, ce zici?
    Dielda Dinu- profitul este in noi, in inteligenta noastra, in acei tineri care se vor strange si vor reusi sa puna o formatiune pe picioare.
    Cristoltan-sa’nteleg ca faci ceva? vreau sa-ti aud vocea.
    Anghel- un drum fara obstacole nu duce nicaieri.
    Jademan- strange-i pe cei din fata blocului. ATENTIE !!!!!!!! Sa aiba peste 18 ani.
    Eowyn – cu tine pot sa daram paradisul fiscal?
    Alexandra esti absenta?
    Claudiu strange randurile.
    Este rusine- este rusinos daca nu facem nimic.
    Bantu crezi ca experienta ta ne poate ajuta?
    Ana- lasa jocul de loto si concetreazate aici.
    Ramo- nu stiu ce ai auzit tu(referitor la creditare), dar tu nu poti sa creditezi aceasta initiativa?:))

    Mery
    Codrin
    Oana
    Andrei
    RuBen
    Claudiu
    Zyve
    Mihai
    Brazavan
    Luci
    Andrei
    Daniel
    Eu si atat
    Vaist
    Mihai Radu
    Andy
    Alina
    Cor… tipul cu utopia
    Cutarica
    Exasperat
    Alexandru
    Mogul
    Ely
    Marius
    Andron
    Lupan
    Dulcesa
    Poate am omis pe cineva, scuze, dar ai sa facem ceva? uite, cine are cunostinte de comunicare poate sa ocupe de partea de promovare, imagine, sa construiasca un domeniu pe net, cine are cunostinte de doctrine poate sa lucreze la statut etc. Astept mesaje

  55. Pe mine mi-e teama ca m-ati pierdut. Nu mai cred in basme, nici macar in romani.. Mi-e teama ca Basescu, cu toate eforturile disperate de a pierde alegerile(ai senzatia ca face un experiment: cate nenorociri si idiotenii trebuie sa faci ca sa nu te mai aleaga lumea), va fi reales, caci adversarii lui, nu par a misca un deget pentru a profita. Geoana se mai si aliaza cu PDL. Ca partener PSD, dumneavoastra sunteti cumva aliat cu ei. Este atat de simplu sa dezvolti temele lui Gadea, Badea, Citacu&co…dar cine este in stare sa faca asta?? In afara de cei mai sus mentionati, Basescu nu are adversari…si singur, oricat se straduieste…nu prea reuseste sa se bata.

  56. M-am uitat totusi in viteza pe crezul si programul acestei initiative. NU mi-a sarit in ochi ceea ce ar trebui sa fie baza oricarui discurs, program si indeosebi oricarei initiative politice pe termen lung : EDUCATIE & SANATATE…intr-un cuvant SPORT (care le cuprinde pe amandoua, chiar daca nu complet). Dar, din pacate, la noi, mai mult ca oriunde, sportivii sunt vazuti ca niste paraziti, pierde-vara si activitatea sportiva ca o pierdere de timp. Fie si asa, nici educatiei nu i se da importanta cuvenita…si nici macar sanatatii.
    Toti oamenii cu adevarat seriosi, onesti si deosebit de competenti in domeniile in care activeaza, din pacate privesc domeniul politic cu total dezinteres, cam asa cum am scris mai sus ca privesc ceilalti educatia, sanatatea si sportul.
    O astfel de initiativa au avut-o unii inainte de primul razboi mondial…o parte dintre ei supervalori recunoscute mondial, la nivel national au fost vanati de comunisti dar cei mai isteti au scapat de umilinta din puscariile politice. Astazi ei sunt mult mai cunoscuti in lume decat in tara. Si ei se plangeau ca nu au de la ce porni, nu gaseau o traditie sanatoasa…au inventat nationalismul roman..Astazi e greu de gasit atatea valori..si mai greu de strans laolalta..
    Cioran, Eliade, Tutea, Eugen Ionescu, Brancusi..greu de gasit tineri care sa ii egaleze…imposibil…

  57. si sa nu uitam ca romanii au castigat o importanta competitie de dezbatere, un domeniu total nebagat in seama in educatia romaneasca….dupa parerea mea, cel mai important domeniu din educatie..

  58. @Sisokoki: Vom vedea.
    @dielda dinu: Intotdeauna cu profit. Al nostru tuturor.
    @Cristoltan Nicolae: Rabdare…
    @mery: O noua generatie il poate vindeca.
    @Codrin: Ar trebui sa ranim resemnarea si pasivitatea.
    @Oana: Nu, nu e, te vei convinge.
    @brazvan: De ce crezi ca ar trebui sa iau o pozitie?
    @Mihai: Eu sunt doar unul dintre sustinatori. Ceilalti sunteti voi.
    @RaduB: Sunt de acord cu toate ideile tale. Pentru multe din ele ma lupt de ani buni. E pacat ca nu ai stiut asta. Probabil e vina mea.
    @Andy: Imi pare bine sa te cunosc.
    @Exasperat: Nu. Nu rosesc. Si nici nu voi schimba subiectul.
    @gabi: Eu nu sunt un avocat al initiativei. Doar un sustinator.
    @ely: Am receptionat.
    @Alexandru: Iti tin pumnii, Alexandru.
    @Alex Ionescu: Ti-am scris.
    @Jademan: Si mie mi-a fost foame.
    @Vasi, deci se poate: Excelent. Am notat.
    @iana: Inaintea liderului trebuie construita baza.

  59. PT…DECI SE POATE VASI
    In primul rand ” am dat cu pumnul in masa” recent si pot sa spun ca ceva a inceput sa se miste.In 2003-2004 cand am preluat presedentia la tineret pot sa spun ca am facut cea mai puternica organizatie de tineret din judet.Ulterior cand au venit la conducere persoane IMPUSE am fost inlaturat pentru ca nu eram ca si ei(oameni fara caracter).Am fost un prost ca m-am lasat dat la o parte pentru ca astfel si-au batut joc de munca mea si a colegilor cu care am muncit.Intre timp am crescut si eu si am putut sa nu mai fiu doar acela care organiza totul si baga capul in pamant.Revenind la zilele noastre,am preluat din nou organizatia de tineret la rugamintea sefilor din prezent si in momentul de fata am un plan de actiune cu care adun tinerii laolalta.Intr-adevar munca nu se face cu vorbe ci cu fapte.Este necesar timp si sacrificiu.Nu stiu daca foarte multi pot sa faca astfel de compromisuri.Eu le fac de 8 ani

  60. PT. DV
    De ce am ales acest partid?Pentru ca am simtit ca aici mi-e locul,ca ma regasesc in doctrina,pentru ca am fost si suntem o echipa unita(cu unele
    exceptii). Rabdare inca mai am drept dovada ca de 8 ani inca sunt aici.Sa stiti ca nu mai astept o schimbare de sus.Vreau sa produc eu schimbarea in filiala noastra.Totul incepe de la noi…NU?.Vreau sa se schimbe unele lucruri pentru ca asa este firesc si normal.Noi,tinerii suntem viitorul si de noi depinde schimbarea.Ce ar fi daca am sta toti deoparte si am privi?Am mai spus si ma repet,trebuie sa existe o conlucrare intre vechea si noua generatie.Aceasta este cheia succesului.Singuri nu avem resursele necesare pentru a reusi.Totul este ca vechea generatie sa inteleaga ca viitorul este al nostru si sa ne sprijine

  61. da, Jugaru valori nu mai sunt pentru ca numai sunt oameni care sa creada in valori, daca noi, tinerii ne-am aduna am forma valori. hai sa punem pe roate aceasta initiativa. inca, mai cred ca in romania de astazi mai putem face asta.
    va astept!
    P.S.
    Cristoltan merci

  62. PT. DECI SE POATE VASI
    Am inteles ca esti in judetul Dolj.Nu iti stiu exact situatia ta dar daca vrei sa mai vb pe langa blog te invit sa imi scrii pe adresa de email si promit ca in cel mai scurt timp iti voi raspunde…[email protected].

  63. cred ca v-ati lovit la cap =) ce sa schimbe, ma, aici? am impresia ca sunteti oameni platiti ca sa dati niste commenturi, toti cam prin aceleasi idei va invartiti. care v-a robotizat in halul asta? cine a mai auzit de porcariile astea ce vorbiti voi aici? e extrem de simplu. e vorba de mentalitatea omului din Romania. iar mentalitatea daca e sa se schimbe, se schimba pe parcursul a sutelor de ani (vezi Germania), sau printr-o ruptura brusca. Romanii nu or sa se schimbe prea curand, decat daca lucrurile vor merge asa de rau incat sa se ajunga la o noua „revolutie” – insa dupa cum vad eu lucrurile, cu regimul asta politic si fiind si in UE, numa’ revolutii o sa primim noi peste bot. De ce pana acum si va rog sa va ganditi – de ce pana acum, nu s-au gasit tineri sau organizatii pe aceleasi principii? Va spun eu:
    1. pentru ca au fost nimiciti de restu – si nu au avut puterea morala si demnitatea de sacrificiu necesara pentru a continua si a razbi. In cazul asta sunt cei mai putini totusi.
    2. pentru ca odata ajunsi acolo, i-a durut fix in **** si si-au facut mendrele.
    3. pentru ca cei ce aveau o viziune inainte de a ajunge acolo, nu o mai simt la fel in momentul in care le merge bine. de asta spun, inca odata, romanul nu o sa se invete minte decat atunci cand cutitul e la os.
    Si sa stiti ca si asta e o varianta care se practica peste tot in lume – oamenii care sunt nesatisfacuti si ajung undeva cu planul de a schimba ceva, sunt platiti, le este oferit tot – iar ei tac. Intr-un final, nu e vorba de un consens – ci de starea individuala.
    Asta este realitatea, iar ce faceti voi aici, faceti degeaba. Lucrurile or sa mearga tot mai rau, pana nu vom mai suporta. Si abia atunci vor aparea acei tineri revolutionari, adevarate valori. Daca vor fi suficienti de puternici si cu tarie morala sa nu fie cumparati. Nu degeaba a spus cine a spus ca oamenii de valoare se formeaza in cele mai grele momente.

  64. salut!
    Nu sunt platit de nimeni sa scriu pe acest blog, dar sunt satul sa vad ca nu pot face nimic, ca stau cu mainile undeva, ca mana mi-a ruginit pe pix, iar fapte ioc. de aceea ma aflu aici, daca vrei sa te implici cu ceva, sa sprijini sau orice altceva : AJUTA!!!!! iar cum tu ai spus este vb de mentalitate, incepe cu tine Hourglass.
    Ptr.Dv lista nu este completa, te rog sa revii asupra……
    Cristoltan Nicolae
    [email protected]

  65. PT. Hourglass.
    Ce crezi tu ca ar trebui sa se schimbe „aici”?Vorbesti de” porcarii pe care le spunem” noi ”oamenii platiti”.Ce ar trebui sa facem?Sa stam sa acuzam si noi ca si tine in loc sa incercam sa schimbam ceva.Sigur atunci s-ar schimba ceva in tara asta in secole de acum inainte.”Lucrurile or sa mearga tot mai rau, pana nu vom mai suporta. Si abia atunci vor aparea acei tineri revolutionari, adevarate valori”.Asta ce inseamna ca noi suntem prosti?

  66. @Cristoltan Nicolae & @Vasi, deci se poate,
    Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar Hourglass e exemplul de om care decat sa faca ceva prefera sa se intoarca pe partea cealalta si sa moara. Astfel de oameni sunt cei care atunci cand e rau isi plang de mila si nu vad solutii, iar cand e bine vin si trambiteaza ca daca nu existau ei nu se schimba nimic, ca ei au fost niste deschizatori de drumuri cu smiorcaielile lor.
    Repet, nu vreau sa jignesc pe nimeni dar asta e adevarul. Stiti povestea aia cu „muieti is posmagii?”… daca nu punem mana la treaba si asteptam de la altii, niciodata nu o sa se schimbe nimic.
    Eu chiar sustin acest proiect si am facut tot ce mi-a stat in putinta sa il promovez.

  67. Ptr. Andrei
    Felicitari!!!!!!!!!!
    din pricina unor probleme de familie nu am reusit sa fiu aici,aseara, dar sper sa facem tot posibilul ca cei care suntem aici sa ne strangem si sa punem tara la cale. Domnule Dan Voiculescu un prim pas ar fi sa facem un promo al acestui proiect, ce spuneti?

  68. Multumesc! :)

    Daca sunteti interesati(nu stiu daca inca v-ati manifestat interesul sa intrati sau nu in programul acesta) putem sa discutam mai direct si sa va punem la curent cu actiunile viitoare.
    Adresa mea de mail este: andrei_pietrosu[at]yahoo[dot]com

  69. Cristoltan Nicolae, ca stau si va acuz de ce faceti nu inseamna ca eu nu fac nimic si cu toate astea nu ai inteles mesajul. Mi-e lene sa explic din nou ce am incercat sa fac in primul comment. Mesajul e foarte simplu: luati-va si faceti ceva concret, nu reclame pe blog. Nu o faceti pe internet, chiar daca este cea mai rapida cale de transmitere. Un proiect ca acesta, trebuie pus bine la punct si gandit in cadrul unei intalniri intre oameni cititi, care au valoare culturala. Inainte oameni ca si Petre Tutea, Diaconovici si MULTI multi altii se intalneau in locuri ca sa puna cap la cap probleme de rezolvat. Si mai mult de atat, ideea centrala a mesajul meu este ca si daca faceti asta, intr-un final, o sa conteze mult prea putin pentru ca REPET: mentalitatea se schimba in decursul sutelor de ani sau printr-o ruptura brusca (iar cea de-a doua nu cred ca o sa mai apara prea curand), iar asta nu inseamna ca nu trebuie sa faceti nimic – ci doar sa nu uitati si faptul acesta, e important.. Mai mult de atat, cand am spus de acei revolutionari care apar in situatii cu adevarat de criza, nu am spus ca voi sunteti prosti – ci doar atat ca nu aveti ce trebuie ca sa mergeti pana la capat (si am explicat si de ce in postul anterior); la fel probabil sunt si eu, sa nu-ti faci impresia ca ma scuz sau ca ma scot. Imi pare rau ca mesajul meu nu a fost DELOC inteles. Trebuie sa explic in detaliu tot, ca sa nu ma trezesc cu oameni care ma acuza ca si Andrei Pietrosu, Vasi si altii. Si ma intreb eu DIN NOU, oare daca toata lumea de atata vreme vrea sa faca ceva, de ce nimeni nu a facut aproape nimic? SI concluzionez. Daca aveti de gand sa faceti ceva, faceti intalniri, dezbateti problemele si vedeti de unde puteti incepe – nu faceti reclame pe bloguri si pierderi de timp cu posturi si contra-posturi la unul si la altul. Majoritatea nu ati facit decat sa fiti de acord unul cu celalalt. Si ce sa mai zic de efectul de turma. Cand vine cineva ca si mine, il puneti la colt – pentru ce? Pentru ca va este greu sa va dezlipiti de modul vostru de a gandi, va este greu de a vedea si alte variante si alte optiuni? Oricum, sunt sigur ca toti va doriti sa faceti ceva, apreciez asta – insa nu ati inceput deloc bine. Repet: Nu o faceti pe internet, chiar daca este cea mai rapida cale de transmitere. Iar daca proiectul este exclusiv bazat pe niste principii si idei pertinente, NU conferinte pe messenger – toata stima mai departe si aveti si ajutorul meu.

  70. @Hourglass,
    O sa ma rezum doar la cateva idei ca sa nu intru in detalii la parti cum ar fi cea cu „cat de departe sunteti dispusi sa mergeti”.
    1)nu se face nimic pe net, doar ceva recrutare de oameni inainte de sedintele efective
    2)Oameni citit care au valoare culturala? Nu vreau sa fiu in nici un fel nesimtit, dar daca nucleul tau contine in principal asa ceva… atunci chiar n-am avea sanse. Eu nu am avut vreodata pretentia sa ma vada lumea drept citit, si nu stiu cati au pretentia asta, in conditiile in care astazi cultura la nivel mai inalt decat media este egala cu 0. Spune-mi si mie cat de cititi au fost revolutionarii din 89… si ma refer la aia care au alergat pe strazi si s-au batut cu gloantele.
    3)Cat despre efectul de turma si aliniatul la zid pentru pareri diferite, pot sa iti spun ca nu te-am pus la zid pentru ca nu pot sa iti accept parerea, te-am pus la zid pentru ca toata viata am avut pe cineva ca tine in fata, cineva imi spunea mereu ca nu se poate, cineva care mereu era pesimistul, cineva care mereu incerca sa ma secere si cu toate astea, am reusit mereu sa imi indeplinesc tot ce mi-am pus in cap. Nu vreau sa incep, si nici nu o sa incep sa explic in detaliu afirmatia de mai sus insa, vreau sa intelegi ca nu te-am pus la zid pentru conceptia ta, ci doar pentru atitudinea de „Nu pot!” pe care ai evidentiat-o.
    Cand eram mic, cineva m-a invatat o lectie foarte importanta. Nu exista „Nu pot!”, exista doar „Nu vreau!”.
    Daca chiar vrei sa te convingi despre ce e vorba cu toata initiativa asta, mailul meu este in adresa anterioara, da-mi un semn si stabilim o intalnire daca vrei sa discutam mai batraneste(nu pe internet :D)

  71. salut!
    Andrei vreau sa stiu care sunt viitoarele actiuni, cati oameni sunt implicati, mai multe despre program, iar pentru ceilalti TREZIREA !!!!!!!!!

Comentariile sunt închise.