Gasiti 3 asemanari discursive intre personajul din film si Traian Basescu.

9 COMENTARII

  1. Părinţii au fost bătuţi şi interogaţi

    La două zile de la discuţia în care se menţiona existenţa bancnotei, „s-au prezentat la părinţii noştri două persoane civile însoţite de domnul Voiculescu Dan, personal, şi au cerut direct: «scoateţi imediat valuta pe care o deţineţi în casă!» Au predat imediat bancnota ruptă de 100 de coroane suedeze şi au fost pe loc arestaţi. S-a întâmplat spre sfârşitul anului 1975“.

    Mikaela Kallberg povesteşte ce au păţit părinţii ei după turnătoria lui Dan Voiculescu: „Mama a fost eliberată după trei zile, după ce a făcut un atac de cord. Tata a suportat bătăi şi interogări timp de o săptămână. Am primit un telefon de la mama, care plângea şi ţipa rugându-mă să-i scot din ţară, că nu mai pot trăi în România după cele întâmplate“. Verişoara lui Dan Voiculescu îşi aduce aminte că mama sa, după ce a fost eliberată, spunea că „pe Dan nu mai vrea să-l vadă şi îl făcea mereu securist şi turnător“.

  2. Eu zic asa:Trebuie ca Basescu va pune talpi serioase pe sub masa de il urati atat.Cred ca lucrurile sunt mult mai grave decat se vede.Altfel nu va uneati toti sacalii sa il treceti in rezerva.
    Ah…si nu,nu cred chestiile alea cu interesul poporului si apararea democratiei.Alea sunt pentru trepanatii care privesc tamp la televizor.

  3. Super tare! Cata plictiseala pe fata ministrilor….dar totusi ii framanta o intrebare:” oare cine e urmatorul halit ?”

    Am recunoscut la unul pe masa o valiza sovietica.(ce se deosebeste de celelalte) ..aveam si eu una din asta cu poze lipite pe interior cu Bruce Lee, Europe si Madonna. :) El cred ca are poza noul ministru de externe….un feld e Udrea de-a lor…
    Vazusem un documentar acum ceva vreme cu un confrate ale acestui general, care venea la Moscova sa se intalneasca cu Brejnev si avea in valiza cate un revoltat ….. Cata democratie totusi e in Romania, nu?

    Ca printre altele….aflam de la dl Blaga ca dl Ponta nu prea se ducea la sedintele guvernului si o trimetea pe fina-sa – secretar de stat. O firma care se respecta impune Clauza Conflictului de Interese., in relatia cu angajatii. Daca s-ar lua exemplul ugandezului sa se mai transmita TV sedintele de Guvern nu am mai avea astfel de informatii in campania electorala.
    Sedinte pline de mister.

  4. Stiu eu o diferenta : Idi Amin nu avea ca adversar politic un mogul cu afaceri controversate legate de Crescent si certificat de turnator la Securitate de la Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii.

    Si al carui trust de presa ataca ,,la baioneta” orice miscare reala sau inchipuita a lui Basescu.

  5. @adevarul
    trebuie sa privesti lucurile totusi relativ.Si iti spun de ce. E foarte bine cunoscuta strategia unelor rude care in momentul ce te vad cu ceva bani incep sa vina la tine sa imprumute…ca-si face tencuiala la casa si nu-i ajunge.., ca-si schimba centrala termica……si ca o sa-i returneze cand o sa poata….Apoi mai intervine si tata, mama – „Hai te rog da-le ca ei saracii nu au de unde……”Dupa ce le-ai dat odata si te-ai ars, iti schimbi strategia in urmatoarea:”Nu dau cu imprumut bani la prieteni si rude” Ghici ce urmeaza?
    Prietenii adevarti o sa te inteleaga, iar rudele o sa te balacareasca! Mi s-a intamplat personal. Iar inainte de asta eram cel mai iubit, ma sunau la zilele de nastere….ma ivitau pe la ei….iar acum liniste totala! De care eu ma bucur din plin.

    By the way…credeti ca turnatoria a disparut? Doar oamenii se schimba..metodele raman aceleas…mai ales daca ai turnatoria in sange.
    Cu aceasta ocazie il mai salut odata pe fostul meu sef de scara din Brasov – anul 2001, care dadea cu papagalu’ la politie :) – dar nu cred ca stie sa deschida un calculator.

  6. Unii au spiritul civic exagerat de dezvoltat – ii venise idea sa dea cu papagalul doar din cauza ca aveam masina cu numere straine su cu geamuri negre :) Si faza e ca nimeni nu-l intreba – avea initiative seful de scara. Si atentie! Se intampla in zilele noastre!

    Nu doresc sa apar pe nimeni. Doar mi-am exprimat teoria mea asupra unor rude….iar in ceea ce-l priveste pe proprietarul acestui blog…o intrebare ce apare este de ce acum a aparut aceasta ruda? Cu 10 ani in urma se simtea mai putin turnata?sau atunci inca nu terminase banii?
    E Cusuta cu ata alba.

Comentariile sunt închise.