Opozitia este, invariabil, rea!

12 COMENTARII

  1. IRESPONSABILITATEA Se intelege starea de incapacitate psiho-fizica a unei persoane care nu-si da seama de sensul, de valoarea sau de urmarile actiunii savarsite sau care nu-si poate determina si dirija in mod normal vointa. Incapacitatea psihica a persoanei se manifesta sub doua aspecte : a) intelectiv = cand persoana nu-si poate da seama de semnificatia sociala a actiunilor sau a inactiunilor sale…

    SI BASESCU,SI BECALI TREBUIE SA REACA DE EXAMENUL BEURO-OSIHIATRIC PENTRU APUTEA SA CANDIDEZE LA SUNCTIA SUPREMA IN STAT.
    Din moment ce prevederile constitutiei sunt clare, privind imposibilitatea dizilvarii PARLAMENTULUI,este evident ca boala pierderii puterii dictatoriale ,nu poate fi decat semnul nebuniei
    electoratul ,trebuie sa isi dea seama de PERICOLUL reprezntat de astfel de specimene care au adus Romania in starea in care se afla.
    Dictatură, formă a dominaţiei unei sau unor clase sociale într-o anumită orînduire socială.
    Se exercită pe plan politic, economic şi ideologic; ea îmbracă, în orînduirile bazate pe exploatarea capitalistă (dictatură burgheză), diferite ipostaze: relativ moderate (monarhia constituţională, republica parlamentară) sau discreţionare (dictatură personală, dictatură militară, dictatură fascistă).
    Democraţie (gr. demos „popor“ şi kratos „putere“), formă de guvernămînt organizată pe temeiul principiului potrivit căruia puterea aparţine poporului. Democraţia are un caracter de clasă şi nu este altceva decît o formă politică a dictaturii claselor dominante.
    Democraţie burgheză (capitalistă) – formă de guvernare care sprijină interesele burgheziei, ale capitaliştilor, a unei minorităţi a populaţiei; este de fapt o dictatură burgheză, cu limite istorice determinate, generate de interesele menţinerii capitalismului, ale apărării şi dezvoltării sistemului de exploatare şi asuprire a oamenilor, împiedică participarea lor reală şi deplină la viaţa politică şi îi supune diverselor forme de manipulare politică şi ideologică.

    Formele conştiinţei sociale, termen care denumeşte generic diferite formaţiuni spirituale, diverse domenii care alcătuiesc conştiinţa socială, respectiv: conştiinţa politică, conştiinţa juridică, conştiinţa morală, arta, ştiinţa, religia, filozofia.
    Formele conştiinţei sociale sînt ansambluri relativ distincte de reprezentări, idei, concepţii care se deosebesc între ele mai ales prin obiectul specific reflectat cu precădere de ele (adică prin faptul că reflectă în mod direct zone sau domenii relativ diferite din ansamblul realităţii). Totodată, unele din formele conştiinţei sociale se deosebesc între ele nu atît prin obiectul reflectat, adesea parţial comun, cît prin modalitatea specifică, mai mult sau mai puţin diferită, în care se realizează şi prin care se cristalizează reflectarea (concepte ştiinţifice, programe şi norme politice, imagini artistice şi opere de artă, principii şi dogme religioase, norme morale, de drept, reprezentări ale simţului comun etc).
    Exemple istorice de DICTATORI:
    • Adolf Hitler este persoana centrală a dictaturii ce a existat în Germania între 1933 şi 1945;;Nicolae Ceauşescu – dictatorul României executat în 1989;
    • Francisco Franco – dictator în Spania;;Benito Mussolini – dictator în Italia;
    • Dictatura comunistă în China şi fosta URSS;;Augusto Pinochet în Chile;
    • Junta Militară în Grecia;;Saddam Hussein – dictator în Irak, până în 2003.
    I Preocupări actuale: Promovarea pe toate căile a ideii lansate la Arad în 1993, privind legiferarea supravegherii stării de sănătate a DECIZIONALILOR.
    • Supravegherea starii de sanatate a decizionalilor
    o Motivaţie şi istoric:

    Specialitatea de Medicina Muncii are ca scop apărarea stării de sănătate a populaţiei active care lucrează în medii de muncă nocive care pot periclita sănătatea prin generarea de boli profesionale, sau care pot agrava afecţiuni preexistente datorate aceloraşi cauze. Supravegherea medicală a acestei populaţii se efectuează printr-o metodologie specifică, aplicată începând de la angajare, continuată pe tot parcursul activităţii indivizilor în cauză. Dacă în urma examinărilor de la angajare se constată că un individ nu are calităţile corespunzătoare pentru a activa în medii sau profesii cu risc profesional, acesta va fi reorientat profesional, iar cei depistaţi pe parcursul examinărilor medicale periodice cu reacţii la exercitare acestor profesii vor fi trataţi sau scoşi din aceste condiţii muncă. În reglementările Ministerului Sănătăţii pentru efectuarea acestor examinări din perioada comunistă erau stipulate norme şi baremuri de sănătate pentru practicarea tuturor profesiilor, înafara funcţiilor de decizionali. Aceştia, după cum este cunoscut, erau numiţi pe criterii de obedienţă politică.
    Imediat după revoluţia decembristă, pe scena poilitică românească au apărut o puzderie de formaţii politice care au propulsat în legislativul şi în executivul ţării diferite personaje de-a dreptul dubioase. Oameni de bun simţ, fără să fie medici, au observat că aceştia nu se încadrează într-o stare de sănătate corespunzătoare, de unde şi eşecurile suferite de întreaga societatea românească, în lunga sa perioadă de tranziţie.

    o Din punctul de vedere al specialităţii de medicina muncii, munca de decizional nu este uşoară, ea presupune o activitate fără orare precise, fără alimentaţie la timp, fără odihnă suficientă pentru refacere, mai presupune o permanetă hărţuire cu mass-media, cu alegătorii şi cu adversarii politici, ceea ce necesită anumite capacităţi psiho-somatice care să facă faţă acestor solicitări, mai cu seamă că nu au urmat o instrucţie formativă în şcoli sau universităţi pentru aceste funcţii. Spre exemplu pentru funcţia de primar al unei localităţi poate candida orice cetăţean indiferent de pregătirea profesională.

  2. Emotionanta diaree verbala! Femeia aia nu are toat tiglele pe casa… Mai bine inamici inteligenti, decat sustinatori psihopati…

  3. Foarte interesant, domnule Voiculescu ! Am si eu cateva nelamuriri, totusi…

    Nu dumneavoastra sunteti cel care l-a sustinut cu toate puterile pe Ion Iliescu, un om care multumea public minerilor dupa ce devastasera Bucurestiul si snopisera in bataie atatia “intelectuali” ? Acelasi om care era vazut in Occident in 1991 cam cum e vazut acum Lukashenko ?

    Nu dumneavoastra sunteti cel care l-a sustinut, de asemenea, pe Adrian Nastase in perioada in care aservise cea mai mare parte a presei din Romania ?
    2000-2004, daca nu ma insel. Nu ?

    Nu dumneavoastra sunteti cel care a condus pe vremea dictatorului Ceausescu firma Crescent, care avea legaturi cu Securitatea ?

    Sau asta era inainte sa deveniti “Profesorul” ? Si cu mult inainte sa va transformati dintr-un tip fara prea mult umor in coolmogul, omul care nu e vazut spunand personal chestii foarte amuzante, dar care le scrie pe blog ?

  4. MISCAREA ROMANIA ALTFEL
    Comunicat

    Membrii fondatori ai Grupului de Initiativa anunta constituirea asociatiei civice Miscarea România Altfel, prescurtat Mi.R.A., având scopul de a promova generosul proiect „România Altfel” si programul strategic „România. O viziune pe 30 de ani” prin care Casa Regala a României propune propriul parteneriat istoric tuturor mediilor – politic, economic, administrativ, mass-media si civic – pentru o dezvoltare durabila a României. In acest sens, Miscarea România Altfel si-a stabilit urmatoarele obiective:

    Constientizarea si unificarea ideatica a tuturor asociatiilor, aliantelor, formatiunilor, organizatiilor si a membrilor societatii civile, indiferent de orientarile politice, pentru reformarea, purificarea morala si reconstructia din temelii a României moderne, europene.
    Mobilizarea energiilor pozitive ale natiunii române si polarizarea valorilor traditionale si contemporane în jurul celor mai morali si reprezentativi militanti pentru educarea si pregatirea congenerilor nostri, a tinerilor mai ales, în vederea reafirmarii fiintei nationale, a demnitatii si prosperitatii României.
    Adresa electronica Mi.R.A. este:http://tashy.ro/miscarea-romania-altfel/

  5. Femeile barbate care sfar’ma caile ferate :) Ei acolo nu au voie nici macar bancuri sa spuna deschis despre Lukashenko.

    Cand vii din zona aia.. si intri in Romania respiri usurat.
    Nu o sa vedeti la ei un oligarh ce are blog…sau un fost prim-ministru, sau presedinte de tara in care sa-i spui ce doresti…..
    La ei totul e acoperit de taina….La noi de semi-taina.

  6. Mogulu, am o curioziatate: dumneata ma citesti? Ca eu te citesc.

    ______________

    imi place sa-mi imaginez asa:

    Ora 7. Mogulu se scoala din pat, isi scoate scufia alba din cap, o arunca pe televizorul deschis mai devreme de sotie si dat pe mute, isi ia papucii si scarpinandu-se in urechea stanga cu degetul mic de la mana dreapta merge somnoros spre baie. Sotia:
    „Te-ai trezit, Mogu”?
    „Mda… Da si tu drumu’ la rasnita aia de 286 sa vad ce-a mai scris Carlea. Ca de ailalti sunt satul”.
    Dupa 5 minute, trrrr, telefonul. Sotia raspunde:
    „Da, da, e in baie. O clipa:
    Mogu’, e Sibiul”
    „Poa’ sa fie si Baicoiul, am treaba, am de citit ceva”.

    :P

Comentariile sunt închise.