Merită salutată, cred eu, deschiderea Bisericii Catolice (condusă de un papă mai conservator si mai rezervat mediatic decât Ioan Paul al II-lea) fată de subiecte atât de curajoase si de riscante precum pluralitatea vietii în univers. Despre colaborarea Bisericii cu stiinta pe teme extraterestre puteti citi, pentru început, aici si aici.

9 COMENTARII

  1. DE CE NU VOTEZ cu Traian Basescu?

    1.Pentru că a MINŢIT. A declarat că demisionează în 5 minute şi nu a făcut acest lucru.
    2.Pentru că a FURAT. De la slogan la FLOTĂ.
    3.Pentru că a ÎNJURAT. De la “găozar” la “ţigancă împuţită”.
    4.Pentru că a SFIDAT. Constituţia şi poporul care l-a votat.
    5.Pentru că a DEZBINAT. I-a întors pe români unii împotriva altora cu minciunile privind salariile.
    6.Pentru că este IRESPONSABIL. Timp de 5 ani de zile a ţinut România într-o criză politică profundă.
    7.Pentru că NE-A ÎNDATORAT. A împrumutat din incompetenţă 20 de miliarde de la FMI, amanetându-ne viitorul!
    8.Pentru că a DICTAT. Nu mai vrem dictatură în România. 50 de ani de comunism ne-au fost de ajuns.
    9.Pentru că NU ÎI PASĂ. Orice face sau declară Traian Băsescu referitor la reformă o face numai în scop electoral.
    10.Pentru că a NU A FĂCUT NIMIC. Nu a făcut nimic 4 ani în Capitală. Nu a făcut nimic 5 ani la Preşedinţie. DESTUL!

  2. Daca veni vb de biserica, off-topic, ce parere aveti despre postul tv Trinitas, al BOR care da reluari de slujbe de la vecerniii , de ex. , care sunt ale altor zile, ale altor sfinti respectivul acatist decat cel al zilei in sine? Eu zic ca e cam la fel cu venirea preotilor in casele enoriasilor ( in special in orase,exemplul fiind orasul meu) de Craciun(care este in decembrie) cu ritualul Bobotezei ( care este in ianuarie) .Pai daca BOR prin reprezentantii lui nu respecta datele ritualelor, ma duc cu gandul ca doar banii primiti sunt importanti nu si a respecta ei insisi calendarul orthodox…
    Cat despre extraterestri…pana nu vad nu cred.

  3. Salutata, salutata, dar haideti sa nu ne pacalim. E foarte bine ca religia catolica incepe sa fie ‘deschisa’ (si acesta este un lucru binevenit din partea oricarei religii), dar e cam tarziu.
    E cam ca si cum ar recunoaste abia acum ca Pamantul nu se afla in centrul universului.

  4. Stiu ca sunt cam naiv, dar tare as vrea sa vad SI in realitate, ceea ce am vazut in „Codul lui DaVinci-2”, adica Arhiva de la Vatican deschisa…deschisa. dar cred ca toate ‘Misterele’ care produc deliciu oamenilor, nu pot fi devoalate deodata. Cred ca se merge pe principiul „Pas cu Pas”. Si asta e unul dintre ele. Oricum ..La Mai Mare :)

  5. Urmeaza o „deplasare in scop de serviciu” pe Marte a unui episcop, pe racheta SOYUZ, impreuna cu un cleric musulman.:) .. , si probabil ca acolo isi va cere scuze episcopul pentru acei savanti arsi pe rug. si pentru genocidul provocat de catre crestinizarea fortata prin Cruciade.

  6. ce blasfemie!chiar nu ti-e frica de Dumnezeu,mogulule?Si apropo,te-a acuzat basescu ca vrei sa ‘pui mana’ pe sarea din romania;unde si cand va veti opri?VADIM-presedinte

  7. @vaioge
    ce legatura are articolul cu blasfemia? Intr-adevar este o noua preocupare a Vaticanului.
    Popii cu stele pe umere precum si cei cu dosar la CNAS impreuna cu cei „jucausi” la ce categorie ii incadram? E posibil ca unii cu stele sa nu figureze ca informatori, intrucat erau colaboratori, cu grad…Eu cred ca Biserica noastra comparativ cu Vaticanul e preocupata sa-i acopere pe unii….

  8. Nu salut nici o biserica pentru deschiderea in opinii.Chiar si oprimati de inchizitie,oamenii au mers inainte si au cercetat.Dar atata timp cat brandul”Dumnezeu” nu plateste impozit pe profit sau pe venit si tva,desi in spatele bisericilor se ascund afaceri pe bani grei,si se folosesc de credinta oamenilor pentru alte interese,NU!

Comentariile sunt închise.