Amintiri din tinerete, preluate de D.C. sub egida ”Mogul agătând”: aici.

11 COMENTARII

  1. Domnule Voiculescu
    Tinand seama ca Presedintele Basescu citeste cu nesat blogul dumneavoastra va rog sa publicati mesajul adresat domniei sale de catre un cetatean al soarelui rasare. El va fi preluat de principalele ziare japoneze cu ocazia intalnirii intre imparatul Japoniei cu un bataus de port.

    PRESEDINTELE TRAIAN BASESCU VA FACE O VIZITA OFICIALA IN JAPONIA IN PERIOADA 9-11 MARTIE. PROFITAND DE ACEASTA OCAZIE SOTIA MEA KIYOKO HORVATH , FOTOGRAF JAPONEZ, AI VA PREDA ACEASTA SCRISOARE. ROBERT HORVATH CINEAST SUA.
    DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
    VA DAU O VESTE PROASTA- AGENTURA SECURITATII ROMANE DIN JAPONIA SA PRABUSIT !
    ( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL” DARIE” DIN TOKIO. UN MICROFON SUB MASA ! )
    Totul a inceput a inceput pe GINZA la un restaurant al securitatii Romane in capitala Japonei. Fara sa stiu acest lucru ne-am deplasat acolo acum doua seri cu un grup de prieteni. Scopul a fost petrecerea intr-o atmosfera romaneasca si punerea la punct a unui tur al Transilvaniei, urmand sa anunt familia mea din Romania de aceasta intentie.
La un moment dat vorbindu-se despre Ceausecu un prieten ( un important sculptor japonez ), facand o gluma a intrebat daca nu avem sub masa plasat un microfon. Si intradevar spre stupefactia generala gluma a devenit realitate. Sub masa era intradevar un microfon, conform unei tradiiti vechii ce pare de neschimbat chiar de o revolutie.
Am devenit atenta analizand cu atentie fetele de la alte mese. Datorita meseriei de fotograf posed o memorie vizuala excelenta. Nu dupa mult timp la un bar unde ne-am dus cu tot grupul, am recunoscut un individ care fusese la ‘” DARIE ”
Simtind ca sunt urmarita ca la New York ( Studioul este tinut sub observatie neintrerupt, …..au fost doua spargeri cosecutive etc ) am anuntat discret politia. A doua o zi o alta persoana care ma urmarea a fost retIinuta de politie. Persoana “retinuta” ,un cetatean japonez a inceput sa vorbeasca. Se pare ca are multe de spus. Eu voi posta amanunte despre acest caz care incepe sa preocupe media japoneza pe http://devanewyork.blogspot.com/
Concluzia cazului se regaseste in titlul acestui comentariu. In decursul vizitei dumneavoastra voi face cunoscut mediei japoneze acest caz. Sa va fie rusine !
    KIYOKO HORVATH OSAKA JAPAN Date de contact personal http://www.devagallery.com/

  2. D-lui Dan VOICULESCU :

    Povestea ta cu fata, nu vreau s-o comentez,
    Si sincer sunt, cand spun, ca nu-s obraznic,
    Dar de nu le-aveai cu munca,eu te suspectez
    C-atuncea ai transpirat precum…un paznic.

  3. http://ro.netlog.com/porojnicumariusadrian/blog/&page=10

    Intre cracii doamnei !

    Intre cracii doamnei,
    Taina cea mai taina:
    -Nadejdea si spaima-
    Specia umana !

    Intre cracii doamnei,
    Rostul si norocul !
    Randuieli divine
    ‘Si afla aici locul !

    Intre cracii doamnei,
    Crudul adevar :
    Adam rastignit
    Pe-o cruce de mar !

    Intre cracii doamnei,
    S-a iscat razboi :
    Istoria-i martor,
    De privesti ‘napoi !

    Intre cracii doamnei,
    E si rau si bine:
    Bietul de Adam !
    {Sau,…bietul de tine ?}

  4. Frumos mai descrii mai Nea’ Mogulu….Nu s-ar fi zis ca ajungeai ce ai ajuns. De, fiecare cu norocul sau.
    Eu am ajuns la facultatea de electronica din Iasi, beat mort! M-au inscris prietenii acolo unde a oprit tramvaiul….Ce frumos….Ce maretie a cadrului universitar…..
    Am sa-mi clapacesc si eu povestea candva, nu acum, ca nu interesez pe nimeni.
    Apropos, unde va gasesc „memoriile”? Le aveti si in format electronic….nu de alta, da e criza de penurie….si vreau sa stiu si eu mai multe despre persoana matale….

  5. Aniversare de epigramist

    A cincea oara-mi schimb prefixul
    Si m-a rugat, duios, nevasta
    Sa folosesc cu grija pixul,
    Sa nu se gate cumva… pasta.

    sau

    Ca epigramist viril,
    Astazi cand imi schimb prefixul,
    Imi urez in propriu stil:
    Sa ma tina inca pixul.

  6. d-le voiculescu…
    am mai spus,ca platesc cablul tv ptr a3.
    dar in ultimele zile am un of.defapt doua.
    1 moise guran si byzzbazar.
    (boicotez grila 19-20)
    si acea doamna sabina iosub(parca)enervanta cu draci.
    nu o meritam.
    stiu ca nu va pasa,
    ca nu raspundetzi,
    ca a3 este a fiicei…
    dar asa se pierde,pic cu pic…

    si,da stiu cliseul…’telecomanda e in mana ta”…

  7. Stimate d-l Voiculescu,
    daca a-ti avea placerea de a scrie unul sau mai multe articole despre criza mondiala, daca tot crapam macar sa nu murim prosti. Dvs intelegeti foarte bine ce s-a intamplat in economie si ne-ati putea lamuri si pe noi. De prostiile&minciuniile d-l Boc ne-am saturat si oricum domnia sa nu mai prezinta nici o garantie.

  8. Domnule Voiculescu.
    Sper ca vizita in Japonia a Presedintelui pe viata ( si chiar dincolo de ea ) sa fie un deplin insucces. Va rog sa publicati aceste randuri putin obisnuite. Va multumesc anticipat .RH

    CU OCAZIA VIZITEI PRESEDINTELUI BASESCU IN JAPONIA CINEASTII ROBERT HORVATH- DEVA SI SOTIA SA KIYOKO HORVATH DECLARA GREVA FOAMEI IN FATA AMBASADEI ROMANE DIN TOKYO

    PRESEDINTELUI ROMANIEI TRAIAN BASESCU.
    Ma numesc Robert Horvath Deva si sunt de meserie cineast. Am absolvit IATC Bucuresti si am lucrat la toate studiourile din tara. Continui sa-mi exercit profesia la studioul meu de film cu sediul in New York si Tokyo. In occident sunt cunoscut mai ales ca pictor si fotograf artistic. Ultima mea expozitie ” FROM DALI TO DEVA ” sa bucurat de succes . http://www.devagallery.com/
    In I976 fiind acuzat de trimiterea unor materiale filmate despre Ceausescu am fost acuzat de inalta tradare. In timp ce eu mi-am pus viata in joc pentru caderea comunismului, un politruc rosu, pe nume Vladimir Tismaneanu scria ( tot in 1976)
    “Un răspuns de principiu,……îl aflăm în definirea de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu, secretarul general al Partidului Comunist Român, de pe poziţiile marxismului creator, (…).. Singura modalitate de a depăşi acest statu-quo este revoluţia socialistă, în care clasa muncitoare, condusă de Partidul politic revoluţionar, va avea rolul principal”.
    Acum cateva luni am incercat sa prezint documente importante reprezentantei Romaniei la ONU Simona Niculescu care sa fie predate dumneavoatra. Ele clarifica pentru prima data fatul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane, cerand deschiderea unei anchete prezidentiale. Dansa a refuzat precizand ca daca voi deschide plicul cu documente confidentiale, audienta a luat sfarsit. La intalnire au participat adjunctul misiunii T Morar si consulul adjunct la New York A.Berechet. Datele principale pot fi gasite in serialul de 12 articole intitulat DESCONSPIRAREA SOBOLANULUI ROSU VOLODYA TISMANETKY publicat pe blogul meu personal.
    Nu ramane decat sa ma alatur celor mai mult de o suta de personalităţi marcante ale militantismului anticomunist din Europa şi din lume şi-au exprimat ingrijorarea faţă de modificarea misiunii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc. Mentionez printre ei pe laureata premiului Nobel Herta Muller si pe Radu Ioanid director la Muzeul Holocaustului din Washington.
    In consecinta in semn de protest privind restrîngerea investigării crimelor comunismului si a numirii lui V.Tismaneanu in fruntea IICCR, declar simbolic greva foamei pe timpul vizitei oficiale a persoanei dumneavoatra in Japonia.
    Robert & Kiyoko Horvath Tokyo Japan
    BLOG http://devanewyork.blogspot.com/

  9. Mogulu’, m-au deranjat niste baeti azi cu niste frezii din partea PC. Jenibil. Eu ti-am zis din timp ca vin sarbatorile, uita-te pe geam. Craciun fericit.

  10. @VALiberal
    Ai dreptate!
    Nu mai poate Urda de noi!
    Si de ce vor parlamentarii astia bani,dupa ce ca in curtea vilelor se vad banii aruncati parca din rai!!

Comentariile sunt închise.