În câteva luni, Parcul Copilului din sectorul 4 va deveni primul parc cu ”aer” occidental din Bucuresti. Unul din motive – aici.

Când ati trecut ultima dată pe-acolo? Ati văzut cum s-a putut schimba fata parcului într-un singur an?

Latter edit. Daniel îmi scrie: ”Parc cu aer occidental”…cu muntii de gunoaie nestranse si cu lacul mai mult decat imputit prin unele locuri? Cat de greu este sa trimita angajatii primariei sau ai cui or fi sa stranga muntii de gunoaie formati in jurul cosurilor? Ca sa nu mai vorbim ca se distruge inca o bucata din Parcul Tineretului, unul dintre putinele din Bucuresti, cu o atmosfera un pic mai “wild”, care te face sa te simti mai aproape de natura. Da, stiu… oraselul copiilor.. Ok, enjoy.

Mă grăbesc să răspund, pentru că e o clarificare mai generală: Parcul Copilului, care se află în spatele Palatului Copiilor, înspre Văcăresti, se află în administrarea Primăriei sectorului 4. Pentru el judecă-l pe Piedone. Parcul Tineretului, cu lacul si intrarea dinspre Brâncoveanu, e în administrarea Primăriei Capitalei si, din păcate, face partial obiectul unui proces de retrocedare despre care poti citi pe acest blog.

21 COMENTARII

  1. Nu ştiu dacă toate aceste lucruri făcute de Primarul Cristian Popescu Piedone sunt chiar prioritare, fântâni arteziene, ceasuri, bănci, părculeţe, locuri de joacă… Nu pot să nu apreciez însă că aceşti bani cheltuiţi măcar se văd, nu se scurg printre degete fără să mai ştie nimeni de ei. „Sectorul lui Piedone” este din ce în ce mai aproape de normalitatea unei capitale europene.

    Pentru că văd că este un primar implicat, îi supun şi eu atenţiei o problemă aparent minoră, stolurile de ciori care traversează Bucureştiul, dimineaţa de la nord la sud, seara de la sud la nord… este vorba adică de sectoarele unu şi patru. În fiecare zi parcă este o vizionare a filmului lui Sir Alfred Joseph Hitchcock, cerul se întunecă. Din nefericire foarte puţină lumea mai înalţă ochii spre cer pentru a vedea de unde pică „Norocul”. Este o problemă din ce în ce mai serioasă…

  2. De-ar fi platit un studiu, “Domnu’ Piedone”
    Ar fi putut afla un lucru simplu, de la bone :
    Copiilor le plac Tom si Jerry, Fred ori Pluto
    Si mai putin piratii … chiar de permise auto.

  3. Domnului Presedinte al Romaniei !
    {pentru ca mai trece p’aici…nu ?}

    Demisia in bloc a medicilor de familie,a dezactivat complect sistemul de sanatate romanesc: actul medical nu poate incepe si nu se poate finaliza, in Romania-ca dealtfel, in toata Europa-fara medicina primara !
    Acest eveniment are urmatoarele consecinte :
    1. Dumneavoastra personal, ca garant al indeplinirii conditiilor de aderare, sinteti direct raspunzator !
    2. Romania, incepand cu 1.04.2010, este un teritoriu in care orice eventuala epidemie se poate transforma intr-o catastrofa, si,datorita liberei circulatii, O CATASTROFA CONTINENTALA, drept pentru care U.E. odata sesizata, va institui{urgenta de gradul „0”} introducerea Ro. in carantina : NU VA MAI INTRA, NU VA MAI IESI NIMENI DIN RO : NICI OAMENI,NICI MARFURI !
    3.Guvernul , respectiv Primul Ministru si Ministrul Sanatatii, datorita demersurilor anuntate {vezi contractul cadru pe 2010 si dispozitiile de aplicare} pot fi pusi sub acuzare penala pentru TENTATIVA DE GENOCID !
    4. Coplata, poate fi bine inteleasa prin recentul act criminal, in urma caruia, o asistenta si-a pierdut viata, cerand pacientului 50 lei pentru o radiografie !!! CRIMINALUL A RECUNOSCUT CA A UCIS-O DATORITA
    SUMEI SOLICITATE PE RADIOGRAFIE ! DACA VOR COPLATA, SA O INCASEZE GUVERNUL SAU CAS-UL : SA-I UCIDA PACIENTII PE EI, {SAU PE DVS. CA GARANT,ATAT AL CONDITIILOR PRETINSE DE U.E. CIT SI A ACESTUI GUVERN IRESPONSABIL !}
    5. Totodata, va anunt ca CAS Ro. foloseste DOUA PROGRAME {!!!!} de lucru, total diferite {aspect deadreptul penal !} : unul fiind mai nou, numit S.I.U.I.,prin care CAS-ul scoate de pe listele medicilor{nelegal ,fireste} pacienti cu probleme de plata a contributiei, ai considera pe acestia neasigurati{cu consecintele cunoscute,pentru pacienti !}desi PRETIND DE LA PACIENTI PLATA RETROACTIVA INTEGRAL,NESCAZIND PERIOADA CIND PACIENTUL A FOST CONSIDERAT NEASIGURAT SI I S_AU REFUZAT SERVICIILE DE SANATATE ! FURT?TILHARIE ? FALS INTELECTUAL ?
    6. Incepand cu 1.04.2010, VA ROG SA CONSTATATI INSTALAREA ANARHIEI IN ROMANIA ,DIN VINA DVS.SI AL GUVERNULUI PE CARE-L GIRATI !

  4. Nu prea am auzit ca fetitelor sa le placa Piratii din Caraibe. E mai mult pentru baieti. E o idee buna dar un pic discriminatorie.

    Fetitelor le plac zanele, sirenele, Hannah Montana, printesele…pentru ca si ele sunt niste mici printese. :) Puteti sa faceti si un test fulger in acest sens – intreband nepotelele.

  5. @zamfy De Florii se maninca peste! Nu mai are nici o legatura cu dezlegarea la peste daca esti in post si rugaciune! Sunt realitati, credinta este altceva, nu are rost sa postez Crezul. Ti-am scris mai mult la postare.

  6. Am fost -de curand- cu cel mic( singurul de altfel) in acest parc. Minunat! o schimbare totala( ca si Carol de altfel), iar daca se adauga si se concretizeaza acest proiect, va fi nemaipomenit. Oare de ce sfinteste locul-vezi: tot sectorul- Piedone ? Cu ce este el diferit de toti ceilalti? ca vrea, oare, sau ca-i pasa? si una si cealalta. Tinand cont ca este in PC, ar trebui sa acordam mai multa atentie celor ce compun acest partid, pana la proba contrarie…

  7. Intrebare simpla si de bun simt….”Parc cu aer occidental”…cu muntii de gunoaie nestranse si cu lacul mai mult decat imputit prin unele locuri? Cat de greu este sa trimita angajatii primariei sau ai cui or fi sa stranga muntii de gunoaie formati in jurul cosurilor? Ca sa nu mai vorbim ca se distruge inca o bucata din Parcul Tineretului, unul dintre putinele din Bucuresti, cu o atmosfera un pic mai „wild”, care te face sa te simti mai aproape de natura. Da, stiu… oraselul copiilor.. Ok, enjoy.

  8. 500000 euro pt o licitatie restransa accelerata ? e o suma frumusica . sa ne spuneti si noua firma care a castigat :)

  9. @bibliotecarul

    oricum e o decizie excelenta. , si intr-adevar fetitele pot astepta in castel sa fie salvate….

    Nu e doar o iesire a copiilor in natura ci indirect si a parintilor sau a bunicilor care-i insotesc.

    Pacat ca primarii din alte sectoare/localitati nu prea lasa nimic in urma lor. Primari ce au fost alesi prin vot democratic.
    Trebuie un pic de atentie sporita si vigilenta la alegeri…altfel plangem degeaba, intrucat majoritatea i-a ales.
    Ref. la fantanile arteziene – e o practica foarte buna si sanatoasa. Locuesc intr-un oras in care exista peste 15 astfel de fantani., iar lumea ce vine dupa apa curata si buna nu sunt doar pensionarii – sunt din diverse paturi sociale.

    Bravo pentru Piedone. Cat mai multe astfel de realizari.

  10. @ andron
    Eu glumeam cu fetiţele care să aştepte în castel. Adevărul este că indiferent de forma pe care o au aceste sectoare de joacă, în interior au cam acelaşi lucru. Nu se pune problema că fetiţelor nu le va place corabia pentru că partea de joc este înăuntru, anume toboganul, elevatoarele, pasajele, saltelele… Vă pot spune cu siguranţă că astfel de construcţii sunt o atracţie pentru copii, indiferent de faptul că sunt fetiţe sau băieţi…

    Aveţi dreptate, copii nu ies neînsoţiţi în parc, zona reprezintă o oportunitate de petrecere în aer liber şi pentru adulţi.

    Bucureştiul se reface, încet dar sigur. Şi alţi primari fac pentru sectoarele lor, uneori lucruri mai vizibile, cum ar fi spaţiile verzi, alteori lucruri mai puţin vizibile, cum ar fi schimbarea conductelor. Din păcate lipsa unui nivel de trai foarte bun îşi pune amprenta pe faţada blocurilor, pe asfaltul şoselelor, pe maldărele de gunoaie… elemente care depăşesc cumva dorinţa şi voinţa primarului şi ţin şi de civilizaţia locuitorului.

    În zona în care locuiesc (care aparţine de sectorul 4) eu am două probleme, cea a hoţilor, o problemă care nu ţine neapărat de primărie, şi cea a prafului şi a poluării aerului, care iar nu ţine în mod direct de primărie. Eu nu mă pot plânge, chiar şi să vreau. Dacă cetăţenii ar fi mai bogaţi astfel încât să-şi poate întreţine corect clădirile în care locuiesc, totul ar fi chiar OK.

    Eu sunt un cetăţean mulţumit de primarul meu şi nu am nemulţumiri majore de foarte mult timp. Poate, dacă aş avea maşină, mi-aş dori nişte locuri de parcare. Dar nu am maşină aşa că nu-mi doresc.

  11. Am incredere in Dan Voiculescu. Faptul ca aceste promoveaza tinerii, m-a incurajat sa las aici un comentariu. Fac parte dintr-o trupa care va urca pe scena la Gala Teatrului Tanar. Este sansa noastra. N-as fi vrut in ruptul capului sa sfarsesc lucrand ca ospatar, asta pentru ca teatrul este viata mea. Si a altor sute de mii de oameni. Cu totii vrem sa nu dezamagim, de aceea numesc Gala Teatrului Tanar – cel mai important eveniment cultural al acestui an. N-am vazut atata mobilizare niciodata in viata mea.

  12. Nimeni si nimic nu-mi va schimba opinia: Dan Voiculescu ramane cel mai bun descoperitor de talente din aceasta tara. Indrumarea tinerilor are un efect benefic: acum avem jurnalisti de elita – vezi Mihai Gadea. Teatrul este un subiect aparte si fara seriozitate nu poate fi salvat. Rezultatele se vor vedea in timp. Felicitari, domnule Dan Voiculescu. Aveti o dibacie extraordinara in ceea ce priveste promovarea tinerilor talentati. Pe langa asta, am auzit ca in juriu la Gala Teatrului Tanar este si Maia Morgenstern. Este adevarat? Mi se pare fabulos..

  13. De ani de zile astept sa vad ca se misca ceva, ca se face ceva si pentru teatru. Pana la Dan Voiculescu nu a miscat nimeni nici un deget. Salile de teatru sunt goale, nu mai avem actori. Multi dintre ei se rateaza. Nu e normal ca o tara cu potentialul Romaniei sa treaca prin astfel de clipe. Din punctul meu de vedere, faptul ca un om intregru precum Dan Voiculescu s-a orientat si s-a decis sa sprijine acest domeniu este mai mult decat un ajutor. Este o binecuvantare. Astept Gala Teatrului Tanar!

  14. Lasati parcul … inca pierd cam 25-30 min doar ca sa trec de intersectia de la P-ta Revolutiei … Acum a mai autorizat si o statie pentru microbuze si autocare pt Giurgiu chiar inainte de intersectie :) Chiar nu este nimeni calificat care sa sistematizeze intersectia. Stiu ca acolo ar trebui un pasaj … insa, pana atunci, poate se plaseaza mai inteligent statiile de autobuz si poate se mai interzice si diversilor „smecheri” sa parcheze pe 2-3 randuri chiar in intersectie … sau chiar in fata falimentarului City Mall, drumul din 2 benzi ajungand cu o singura banda.

  15. Am fost in Parcul Copilului. Chiar mi-am adus aportul. Pista de automodelism din cadrul parcului imi a fost facuta la ideea mea. Chiar apartine Clubului Sportiv de Auotmodelism ” MotorSport Racing Club”.
    Se pare ca ideea dl-ui Piedone a fost preluata si de dl. Vanghelie deoarece acum si Parcul Carol a fost modernizat.
    Sunt bucuroasa pentru aceste locuri si sper sa se faca din ce in ce mai multe.
    Cred ca ar trebui sa invatam sa ne multumim si cu ce avem si cu ce se face fara a mai cauta atat nod in papura fiecaruia.
    Stiu ca frustrarile noastre, neajunsurile si viata grea ne face sa fim atat de rai, dar poate ar trebui sa incercam sa vedem si partea plina a paharului.

  16. Citind acum asta mi-am adus aminte…Maine de 1 Mai daca sunteti din Bucuresti si va plictisiti acasa puteti sa il insotiti de domnul Marian Vanghelia la protestul organizat de PSD impotriva guvernului Boc. Parerea mea e ca nu trebuie sa fiti fan PSD, e o oportunitate buna sa mergeti si sa injurati Guvernul si poate cine stie, sa aruncati cu pietre…glumesc eviden. Oricum, VA UREZ UN AN NOU 1 MAI PLIN DE FERICIRE!

Comentariile sunt închise.