Ideea că remanierea Guvernului Boc reprezintă o solutie îi satisface numai pe naivi. Chiar dacă în acest Guvern există figuri funebre (sau funerii, nu stiu exact cum se spune, probabil îmi va explica Robert Turcescu), problema de fond vine de la leadership. Emil Boc si-a ales echipa, Emil Boc a bâlbâit doi ani reforma si solutiile anti-criză. Iar problema ”Emil Boc” nu se rezolvă prin simple schimbări de formă.

Credinta că remanierea Guvernului va aduce beneficii este echivalentă, dacă vreti, cu convingerea că poti lupta împotriva încălzirii globale ducând la casat vreo două-trei calorifere.

19 COMENTARII

  1. Nu reprezinta o solutie, dar e un bun inceput.
    Daca managementul unei organizatii nu e bun, iar organizatia este ineficienta, trebuie facuta o analiza si managementul restructurat.

    In momentul de fata, avem nevoie de o echipa capabila sa elaboreze si sa implementeze un plan de actiuni cu efect pe termen scurt si mediu, iar abia apoi elaborarea unei strategii pe termen lung (poate de aceeasi echipa, poate nu). Solutia unui guvern de tehnocrati sustinut politic suna bine, dar nu e fezabil.

    Prim ministrul si ministrii, in principiu, sunt doar de fatada. Cei care lucreaza din umbra trebuie restructurati/remaniati, respectiv secretari de stat, consilieri etc. In acele locuri trebuie pusi „tehnocrati”, experti in domenii cheie ale economiei nationale.

    Guvernul (premier+ministri) ar trebui sa aiba, in urmatoarea perioada, doar rol de coordonare a activitatii acestui grup de experti si prezentarii rezultatelor acestora in cadrul Parlamentului (si public) ca legi/ordonante/HG.

  2. Pai cat timp ministrii de acum sunt inlocuiti cu alti oameni devotati sistemului nu este vorba de o remaniere in adevaratul sens al cuvantului. Ar fi doar o forma fara fond.

  3. Nu stiu daca am vazut vreodata pe cineva mai gretos decat nea’ Turcescu in cruciada lui pentru „dreptate si adevar” de la Irealitatea..

    Eu propun sa mai adaugam o exceptie in limba romana (ca oricum la cate are nu mai conteaza una-n plus): „in cazul in care subiectul este Turcescu, cuvantul ,,superior” ARE grad de comparatie.”
    Pentru claritate, iata si un exemplu: „Robert Turcescu este CEL MAI SUPERIOR om.”
    Vi se pare exagerata exceptia? Da? Il las pe Turcescu sa va explice (inferiorilor care sunteti voi!) de ce adaugarea exceptiei nu numai ca este justificata, ci chiar imperioasa.

  4. se potriveşte tare mult următoarele versuri pentru BOC:

    „Dacă soarta şi destinul,
    Te-a făcut să fii cioban,
    Nu mai chinui motorul (guvernul)
    Dă-te jos de la volan”…..este valabil si pentru pinochio :)

  5. Nu avem nevoie de nici o remaniere.Sa plece de unde au venit.D-le Voiculescu,dupa toate mizeriile la care ati fost supus,in cuvinte pe care un om cu bun simt nu le-ar fi spus niciodata,dvs vi se pare ca presedintele ar mai fi sanatos psihic?Ce fel de om anunta asemenea masuri de austeritate,cu ranjetul acela larg,rade in momente total nepotrivite,isi schimba foarte des starea de dispozitie,uita foarte usor,sustine singur ca este consumator de bauturi alcoolice.Orice bolnav de boli tiroidiene,trebuie sa ia un anumit tratament pe toata perioada vietii iar daca mai consuma si alcool,la nivelul creierului se formeaza compusi toxici care influenteaza negativ activitatea acelei persoane.
    Exista un precedent pe care ni-l furnizeaza chiar americanii,cand presedintele lor Ronald Reagan era bolnav de Alzheimer,dar aparatul lui de stat a stiut sa gestioneze destul de bine criza.
    Pe cand la noi in toate ministerele,fara exceptie ,domneste un haos total.Nu stie dreapta ce face stanga,Este promovata ura la toate nivelele.Un om sanatos psihic nu ar face asa ceva.
    Desi premierul sustine(minte) ca nu tine cu dintii de functie,vazand ca este total depasit de situatie ,vad ca nu are nici un gand sa plece,

  6. Am uitat sa spun,cred ca intre angajatii de la Antena 1, cineva este duplicitar,deoarece dupa declaratiile scandaloase ale parlamentarei PDL Trandafir,toate parerile mele in legatura cu acea declaratie au fost sterse de pe acel blog,desi am folosit cuvinte cu mult bun simt

  7. Dane, treaba e groasă! să ştii că inclusiv-în caz că se ajunge-pt. alegeri anticipate este nevoie de un guvern independent de -sunt aşa de furios că nu-i pronunţ numele. Aşa că, fără suspendare, pt. a desemna un premier care să organizeze inclusiv referendumul pt. aprobarea demiterii lui sau pt. alegerile anricipate, chiar nu se rezolvă nimic. Auzi, să nu respecţi noua majoritate din Parlament, cum a făcut-o data trecută cu Iohhanis, în asta constă tot „secretul”. Crede-mă, ştiu ce spun! El oricum este demult în afara Constituţiei, dar, cu asta, l-aţi prins pe( off, ce -mi vine să-l jignesc, dar nu mă cobor aşa de mult!) ăsta. Hai Dane, că se poate! vorbiţi cu cine trebuie, cu cine se poate, explicaţi-le ce se poate obţine cu asta, pt. viitorul celor implicaţi în poveste etc. Off, ce neputincios mă simt în ţara mea! vă cer şi eu ajutorul vouă, celor cu putere, ce să fac. Pt. mine, familia mea şi pt. toţi ceilalţi, altfel e groasă. De 6 ani…numai scandal? Ajunge! daţi-l jos, că se poate. Cu respect.

  8. P.S.: să ştii, Dane, că d.p.d.v. psihologic îi e tare frică să nu se repete istoria. Oricum, tot derapajul lui accentuat a pornit de atunci, de la”322″. O nouă suspendare îl distruge definitiv. Clachează. Ştiu ce spun.

  9. Buna ziua….Domnule Voiculescu,spuneti-mi cum pot vorbi cu dvs?Am o problema URGENTA si stiu ca dvs ma puteti ajuta.Va rog lasati-mi o ADRESA DE CONTACT…V-am mai trimis mesaje,dar ma gandesc ca nu le-ati vazut,
    am scris si pe site:www.danvoiculescu.ro,dar nu am primit nici un raspuns..
    Sper si cred ca imi veti raspunde.
    O zi minunata……

  10. Pentru direcţiile de acţiune anunţate ale guvernării PDL + UNMR + XXX nu mai are importanţă dacă acest guvern este remaniat sau nu.
    Dacă a rămas stabilit că Preşedintele stabileşte după criterii proprii, primul-ministru, probabil cu echipă cu tot, iar nu mai are importanţă dacă acesta cade sau nu.
    Trăiască Democraţia!

  11. Românii au în gură :

    ” Băse nu e bun, dar nici alţii nu-s mai buni. “

    Poate nu sunt mai buni, dar cu siguranţă au alte proiecte, nu susţin guvernul boc şi linia mafiotă berceanu – videanu – anastase…şi cu siguranţă nu sunt atât de imbecili şi cretini ca preşedintele şi slujitorii săi :) ). Din păcate nu toţi românii s-au trezit din minciunile băsesciene. JOS MAFIA.

    Remanierea e cam singura soluţie azi. Nu vedeţi că ei nu se angajează măcar într.o discuţie cu partidele din opoziţie ?

    PS: Ambiţia e arma prostului.

    http://www.nekunoscut.wordpress.com
    Susţinem educaţia.

  12. măi nea mugulule… vezi ce spui! (apropo…. revin cu critica mea…. prea cald la Badea în emisiune…. şi multe probleme tehnice la antena3. ieri am dat pe Realitatea… să aud ce spune bocănel… chiar dacă nu are nimic de spus…)
    să revin la început… pai, moştenit de dinainte de ’89, se plătea încălzirea la suprafaţă…. la asociaţie aveam mereu conflicte şi îi întrebam dacă nu vor sa pună un calorifer pe un stadion… să -l încălzească…. aceeaşi oameni… votează şi azi… şi cât mai trăiesc…

    Aşa cum am spus şi la mine, http://conectarenet.wordpress.com/, nu cred că se doreşte cu adevărat căderea guvernului, speranţa mea este să nu cadă guvernul acum şi sa nu mai primească nici bani din împrumut, să terminăm mai repede cu situaţia actuală, să sperăm că renaşterea o să fie mai bună decât actualitatea……

    vreau să văd sesizări depuse la parchete şi alte instituţii, contra boculeţilor (chiaar dacă nu vor avea finalizare), pentru delapidare, abuz în funcţie, încălcarea legislaţiei ÎN LITERA ŞI SPIRITUL EI!….

    Mi-am permis să te adaug în blogroll pe http://conectarenet.wordpress.com/

  13. I-a ordonat, lui Boc, remanierea ,
    Şeful PDL, Băsescu zis Piratul ,
    Să mai îndulcească puţin fierea ,
    Ori să schimbe un hoţ cu…altul ?

Comentariile sunt închise.