Ar trebui să ne asumăm, la un moment dat, o dezbatere serioasă, matură, lipsită de ipocrizie si de stridențe din partea tututor părtilor implicate pe tema deschisă aici de Vlad Petreanu.

23 COMENTARII

  1. MARE MOGUL MARE
    DERANJEZ CU O INTREBARE. CANCERUL SI MOARTEA PREVIZIBILA A PRESEDINTELUI POATE FI UN SUBIECT MEDIATIC ? IN CAZUL IN CARE NU CENZURATI MATERIALUI EL POATE DUCE LA O DISCUTIE INTERESANTA. ” SA NE BUCURAM SAU NU ”

    ATENTIUNE ! IMPORTANTA MAXIMA !
    SERVICIUL BRITANIC DESPRE STAREA SANATATII LUI BASESCU :
    PRESEDINTELE ROMANIEI NU VA PRINDE CRACIUNUL!
    M 15 are un serviciu specializat de urmarire a sanatatii fizice si mentale a conducatorilor politici din tarile de interes. In timpul razboiului rece el a capatat informatii despre Hrusciov, Brejnev, Tito, Fidel Castro etc. REZULTATELE TESTELOR DE SANGE SI CHIAR URINA LUI CEAUSESCU ERA TRIMISA LA LONDRA SAPTAMANAL. Uneori rezultatele erau ” scapate ” presei pentru a informa opinia publica despre conditia fizica si mentala a unor adversari politici incomozi. Am capatat de la surse demne de toata increderea urmatorul raport despre starea sanatatii a Presedintelui Romaniei Traian Basescu :
    „Teribila boală de care suferă Băsescu îşi pune amprenta, din ce în ce mai grăitor, pe comportamentul şi prestaţia sa. E vorba de stări de somnolenţă care alternează cu o irascibilitate şi violenţă , care îi îngrozesc, pe cei din jurul lui.
    BASESCU SUFERA DE CANCER GENERALIZAT DIAGNOSTIC AL SPITALULUI ONCOLOGIC CLUJ VIZITAT LA INCEPUTUL ACESTUI AN. REZULTATEL MEDICALE CA SI ESANTIONUL DE URINA AU INTRAT IN POSESIA M15.”
    SCRIU ACESTE RABDURI IN JAPONIA UNDE AM DISCUTAT CU DIRECTORUL CELUI MAI IMPORTANT CENTRU MEDICAL SPECIALIZAT IN CANCER AFLAT SUBURBIA CAPITALEI JAPONEZE . SIUBIECTUL A FOST STAREA SANATATII
    PRESEDINTELUI ROMAN. IN TIMPUL ULTIMEI VIZITE IN JAPONIA BASESCU A FOST SUPUS LA ACEASTA INSTITUTIE UNEI INVESTIGATII CU REZONANTA MAGNETICA NUCLEARA ( RMN ) Rezonanţa magnetică nucleară, reamintim, este o metodă imagistică de înaltă performanţă, neinvazivă şi neiradiantă, care utilizează un cîmp magnetic puternic pentru a obţine imagini multiplanare ale corpului uman. Prin RMN pot fi investigate toate organele, metoda fiind de elecţie în afecţiunile sistemului nervos, genitale şi musculoscheletale. În timpul investigaţiei RMN, pacientul stă întins pe o masă mobilă, care este introdusă într-un tunel. În funcţie de regiunea studiată, o investigaţie standard poate dura între 20 şi 60 de minute. DIAGNOSTICUL A FOST SEMNAT DE 5 EMINENTI SPECIALISTI JAPONEZI SI TRIMIS AMBASADEI ROMANIEI DIN JAPONIA.
    DIAGNOSTICUL : CANCER GENERALIZAT.
    Rezultatele testelor medicale realizate in spitalul japonez sunt aproape similare cu
    cele din raportul britanic

    Robert Horvath FOR NIPON PRESS

  2. Floare la ureche; atata pudibonderie nu exista in tara asta, in UK sti foarte bine cum relatau baieti din presa de acolo cazul… cu poze de la morga, cu autopsie si cu tot tacamul de hidosenie pe caz ( nu spun ca e bine), dar asta e democratia adevarata. La noi a fost cu personaje grave, psihologi, astrali si ancestrali, etc.O „manelarie pinguinistica, profund romaneasca.”

  3. Am un sentiment de deja vue … nu cumva dvs. ati deschis acum cateva luni o discutie depre o societate in care scara valorilor a fost rasturnata ?!
    Articolul d-lui Petreanu este excelent … dar nu cumva este un caz particular al problemei mai sus-amintite ?!

  4. CINSTE LOR

    Guvernul şi cu Preş. au “sinucis” la viituri
    Fo douăşpatru dintre-ai noştri ; un număr !
    Doliu mare, miniştrii pdl umăr la umăr
    I-au însoţit, la gropi turnate, şi cu armături.

    Slujba ţinută de Preafericitul şi episcopi,
    Cu reculegere d-un ceas, exact, de buzunar
    A dovedit respectul, de care cna avea habar,
    Când clopotul din Cotroceni fu tras de popi,
    ––––––––––––––––––––––
    P.S.
    Era prea mică scena, Fată Dragă, pe Pământ,
    De hotărâşi, pripit, să te ridici pe Cerul Sfânt.
    Te-om asculta, ciuliţi, în toate nopţile senine,
    Când concertezi, sublim, la galaxii divine…

  5. Ma mir ca ai tupeul sa amintesti un astfel de subiect. Am crezut ca mergi pe branci dupa tot circul de proasta calitate de la antene, era mai intelept. Vii aici si zici sa dezbatem. Mai e nevoie?

    Comunicatul a fost trimis JOI. In afara de Mediafax si Hotnews nu a aparut nicaieri. Si nici nu a fost luat in seama, pentru ca, vineri, circul a continuat. Oare de ce?
    http://economie.hotnews.ro/stiri-media_publicitate-7587224-organizatiile-media-cazul-mortii-madalinei-manole-tratat-agresiv-iresponsabilitate-lipsa-deontologie-presa.htm

    La Acces Direct, vineri, am vazut o imagine de o mizerie crunta. Intr-o parte a ecranului erau aia, jeleau la mort iar, in partea laterala si in josul ecranului, in forma de L, era reclama la superbingo.

    N-avem ce dezbate, mai bine ti-ai face ordine in ograda.
    Daca ar fi dupa mine, as supraimpozita toate televiziunile care difuzeaza emisiuni de prost gust. Ziceti sus si tare ca televiziunile, ziarele sunt institutii private si nu au rolul de a face educatie. De acord cu voi dar cine va da dreptul sa va bateti joc de munca altora? Parintii, profesorii incerca sa educe copiii intr-un mod corect in ceea ce priveste adevaratele valori in viata. Si veniti voi, cu cutia voastra cu mascarii si daramati tot ce incearca ei sa construiasca.

    Este impardonabil ceea ce s-a intamplat si CNA-ul ar trebui sa va amendeze sa va iasa pe nas!

  6. FACEŢI CĂRŢILE

    Relaţia Eba – Sida nu fu admisă de soartă ;
    El trăgea la o royală, ea era o quintă …spartă.

  7. REŢETA ANTIDEPRESIVĂ A
    ELENEI DIN PLEŞCOI

    Gură-n gură, lână-n lână, cur în cur
    şi viaţă bună !

  8. Sa discutam, la o masa rotunda, virtuala. Vlad a punctat foarte bine lucrurile care se fac și cele care nu se fac. Din postul lui, poate doar TVR a înțeles ceva (bine poate pentru ca era cazul sa stearga intr-un fel rusinea pricinuita de Agerpres). Din pacate, nu sunt doar televiziunile de vina. Iar în cazul Madalinei Manole vina apartine publicului. Dar nu cumva presa care i-a obisnuit in trecut cu subiectele senzationale ar trebui sa ii aduca pe drumul cel bun?

  9. @Vertical,

    Hai ca esti tare, e publicul vinovat de ce difuzeaza televiziunile. :)))))))) Bravo, ma! :))))

  10. @cetateanu turmentat
    da, intr-o mare masura, publicul e vinovat. Daca nu era interesat sa vada transmisiile din groapa, publicul putea foarte bine sa schimbe programul. Din multitudinea de posturi tv, unul mai difuza si un film, si o chestie economica, etc. Nuuu, publicului i-a placut sa vada circul de la televizor. Mai mult, o televiziune de stiri, la un moment dat a facut o emisiune despre alt subiect (ceva la ordinea zilei, scoaterea impozitului minim etc). Competitia a mers pe sinuciderea Madalinei. Cand au venit cifrele de audienta, televiziunea care ales sa faca o dezbatere economica s-a dus in cap. Cealalta a avut super rating. Deci, publicul a ales. In astfel de cazuri, apare competitia intre televiziuni. Daca una transmite din groapa, cealalta transmite ceva mai tare…vine cu declaratii si imagini de pe lumea ailalta. Si tot asa. Vine Libertatea cu declaratia barbatului Madalinei, in secunda urmatoare Click il intervieveaza pe bebelusul ei. Totul pentru a vinde mai mult. Ne pasioneaza subiectul, cumparam ziarul. Publicul nostru, stapanul nostru.

  11. scuze …a plecat ciorna…

    @vertical

    publicul alege subiectul nu si continutul…
    1 puteati da un film documentar cu madalina manole, cu melodiile ei, cu viata ei, etc…lumea s-ar fi uitat. puteati da un talk show despre sinucidere,despre destinul actorilor…erau nenumarate unghiuri care va permiteau ca sa pastrati subiectul madalina dar sa veniti pe piata cu ceva din care lumea sa retina nu doar o emotie ci si o informatie utila ( ex cum sa actionezi cand ai in familie o persoana care sufera de depresie, ce este depresia post natala, etc)
    2 sa spunem ca un documentar nu se face in cateva ore si ca nu aveti alta optiune decat aceea de a filma inmormantarea. ok si asta. dar faceti-o cu respect. se pot transmite emotii filmand si altceva decat zbaterile familiei madalinei…eu sunt convinsa ca exista cameramani care isi stiu meseria si care sunt capabili sa lucreze frumos, curat …

  12. @Vertical,

    Intuiam ca vei veni cu baliverne d-astea. Sunt nevoit sa sar peste masa si sa-ti dau in cap in gura.

    A intrebat cineva publicul daca vrea sa vada imagini morbide pe la inmormantarea MM? NU! Rezultatele audientelor nu reprezinta echivalentul unui sondaj cu ce vrea sa vada publicul la tv. Si cu cat s-au uitat mai multi, cu atat mai mult televiziunile au frigiderele mai pline de carne(ca sa ma exprim finutz).
    Aud tot felul de dobitoci care spun ca asta vrea publicul, e complet fals! Publicul serveste ce i se da.

    O sa iti dau un exemplu. Intotdeauna cand apare un produs nou, pentru a-l face vandabil se incearca a se implementa publicului diverse nevoi care tin de cresterea comfortului acestuia. Lumea a trait bine merci mii de ani si fara produsul respectiv. Daca nu inoculezi ideea ca acel produs face si drege ramai cu produsul pe raft. Si aici intervin tehnicile de manipulare.

    P.S. Nick-ul pe care ti l-ai ales nu ti se potriveste, ti-as recomanda un nickname care sa te reprezinte. Spre exemplu… OBLIC.

  13. @bubulina – am vazut ca s-au facut si emisiuni cu depresie, și cu viata ei etc. Cred ca subiectul a fost abordat din mai toate punctele posibile, atat de presa tv cat si de cea scrisa. Insa ceea ce-am vazut zilele acestea, nu este o premieră. Același lucru l-a facut dan diaconescu cu moartea Laurei Stoica. Si audienta lui DD a crescut mult in zilele respective. Iar, din pacate, televiziunile depind de audiență. Nu am zis ca sunt de acord cu felul in care s-a tratat acest subiect. Nu sunt. E total gresit. Dar, spun doar ca nu e doar vina presei. Este in egala masura si vina publicului.
    @cetateanu – te contrazic. audientele reflectă preferintele publicului. Cumpararea unui produs ramane, de asemenea, la latitudinea clientului. Iti trebuie, iti place etc il cumperi. Nu-l vrei, poate sa se faca si mama reclamei si degeaba. Fiecare alege ce cumpara, ce urmareste la tv, ce asculta.
    Dl Voiculescu, se pare ca aveti amatori pentru o astfel de dezbatere.

  14. Despre frumoasa Madalina…as putea spune ca mass-media si show-biz-ul au impins-o la sinucidere.A inteles ca in bransa ei, valoarea este …post-mortem (la fek fel s-a intamplat si in cazul Laurei Stoica…vaivaivai ce au mai regretat-o toti si au apreciat-o…moarta fiind.).
    Despre CNA… spun „bugetari romani” si am spus tot.

  15. hmm…adevarul e ca in ultima perioada am vazut multe ziare din romania in dificultate, nevoite sa renunte la a mai iesi pe hartie…dar niciunul dintre cele in dificultate nu era un ziar de scandal…asta spune multe)))
    Fara indoiala publicul e insetat de senzational…nu ca asa ar fi fost el..dar a fost educat zi dupa zi…
    Adevarat este insa si faptul ca presa din romania „doneaza” mai mult sange decat i se cere sau decat ar fi nevoie.

  16. Ne place parcă, atunci când cineva dă foc la paie
    Ori, spre exemplu,atunci când moare câte-o divă,
    Să-l imităm pe fostul senator PD, Dide Nicolae,
    Exclamând cu toţii :“Nasol moment, mişto colivă!”

  17. Domnule Voiculescu, din pacate, nu se poate si cu mindra si cu draga !! Daca acceptam ca baza unei societati libere sint drepturile fundamentale, printre care si libertatea cuvintului si a presei atunci, trebuie sa acceptam dezgustul creeat de asemenea situatii deoarece, alternativa sau „controlul” acestor libertati duc invariabil la tiranie. Eu personal, accept dezgustul ca ” pierdere colaterala” decit alternativa : tirania. In opinia mea, in problema audientelor,principiul capitalist al pietei libere, ca factor unic de organizare si alocare a resurselor, deasemeni, nu poate fi modificat fara ca, ” controalele introduse artificial” sa nu altereze ireversibil natura acestui principiu.Deci, era clar ca ” serviciul” va avea un numar mare de „cumparatori”. Faptul ca managementul a ales sa mearga impotriva pietei a fost o decizie deliberata care , desi moral corecta, din punct de vedere strict al pietei a fost proasta, concurenta a vindut mai multa ” marfa”. Lasati CNA-ul in pace, nu este de competenta acestuia sa ” dicteze” nici dorinta publicului, nici comportamentul acestuia pe piata !! Ma opun total oricaror „controale” initiate de institutii ale statului din simplu motiv ca ” arbirtrariul” nu poate inlocui nici libertatea de expresie nici principiul pietei libere. In societatile civilizate batalia asta s-a dat demult, a invins libertatea totala in fata „controalelor”. Nu au putut „puritanii” sa convinga „curtea suprema” ca pornografia nu este ” free speach” daramite alte situatii care creiaza desgust, ca de exemplu publicitatea comerciala agresiva etc etc…..
    Din celalalt punct de vedere, al dreptului la viata privata, si a ” crimei morale” de a calca cu bocancii in viata personala a unor oameni, sint de partea dumneavoastra !! Faptul ca investigatia presei a calcat in picioare dreptul la viata privata a acestor oameni este de natura sa dea justitiei dreptul la a judeca , dupa caz, incalcarea drepturilor cetatenesti.

  18. Cu moartea lui MJ a fost altfel? Din cite imi aduc eu aminte, toata lumea copiaza presa de peste ocean, deci, unde e greseala?
    DDD a facut bani cu chilotareala si se pare ca Antenele au aflat prea tirziu, dar au preluat virtos invitatii si formatele OTV prin Madalin Ionescu si Capatos, ca sa nu mai zic de penibila emisiune a lui Mindruta. Deci?

Comentariile sunt închise.