Ce pată mai mare pe obrazul unei natiuni decât să-si împingă bătrânii să fure pentru a supravietui? Ce argument mai tragic ne trebuie pentru a nu forta absurd si inuman impozitarea pensiilor mici?

”Numarul furturilor din magazine a ajuns la 13.000 in doar primele cinci luni ale anului. Cel putin 80 de furturi se produc zilnic in supermarketurile din Romania. Hotii prefera alimentele, iar cei mai multi dintre faptasi sunt batrani care spun ca fura de foame. Conservele, mezelurile si uleiul de floarea-soarelui sunt alimentele care se fura cel mai des. Hotii spun ca stiu ca vor fi prinsi, pentru ca sunt camere de supraveghere si avem paza, dar risca, pentru ca le este foame. Am observat ca batranii au inceput sa fure, mai ales alimente.” (ziare.com)

9 COMENTARII

  1. SEX PROTEJAT

    Camera de supraveghere surprinde-n fapt pe un nonagenar
    Subtilizând prezervative cu ghivent, import Madagascar.
    Interogat de DNA mai tare le-nceput, şi-apoi mai binişor,
    Recunoscu :-Din lipsă de săpun e antiseptic la arătător !

  2. Poate ar trebui si eu sa ma apuc de furat…de foame!

    Am aflat acum cateva zile ca luna asta nu voi primi bani, fabuloasa mea bursa din fonduri europene – veste data de mai marii mei cu zambetul pe buze bineinteles. Deci luna asta nu am bani de chirie, utilitati si, bineinteles, nici de mancare. Daca ma imprumut ca sa mananc, inseamna ca nu o sa am luna viitoare de mancare si..tot asa.

    Sa mai astept raspunsul de la mogul sau sa emigrez. Probabil ca toate studiile mele imi vor fi de mare folos la cules capsuni sau la dat cu bidineaua in afara:).

  3. Mi-e mila de cei ce sufera…..si eu sufar…..inca nu m-am apucat de furat si sunt hotarat sa nu incerc asa ceva oricat de greu mi-ar fi.
    Codrin, un nemaipomenit de bun exemplu pentru bascalia ce o face guvernul, bascalie invatata de la Dom’ Capitan de vas, a fost prezentat azi la stiri…..Boc, pe centura capitalei, ii apostrofa pe cei ce-l huiduiau…..
    Unei femei i-a zis ca nu a angajat-o el, asa ca nu-i pasa ca si-a pierdut jobul….Unuia ce a facut o facultate, destul de musculos, i-a spus sa sape santuri…Nu-i vorba, nici o munca nu este rusinoasa, dar cand un primministru incompetent te trimite la sapat santuri dupa ce el si ai lui au ingenuncheat o tara intreaga…..Nu prea este frumos…
    Asa ca draga Cosmin, de la el, sau de la guvern, sau de la orice institutie de stat…. poti sa te astepti la….nimic. De la Nea’ Mogulu’….n-ai sanse….Omu’ e pe business….nu arunca banii oricum, iar daca nu ai primit mailul de la el, inseamna ca esti in aceiasi situatie ca si restul care nu l-am primit….adica doar bun teoretician, trancanitor si imbarligator de vorbe, insa nu suficient de bun pentru afaceri!
    Asta nu este rau….macar stim ce sa corectam sau unde sa imbunatatim. Clar, pe tine acu nu te poate incalzi…..Nici pe mine….Ghinion.
    Trebuie sa ne descurcam pe forte proprii……
    Stii firme cu un business rentabil care au nevoie de investitii majore de la fonduri private de investitii? Poate ca iese ceva, si ne-om permite sa ne platim cheltuielile lunare si poate mai multe…..Hai offline daca te intereseaza…..
    Succes.

  4. Pentru bătrâni, furtul nu este o marotă,
    Ci drumul sărăciei lor a devenit Golgotă ;
    Dar de-ar fura,de foame, toţi, într-o liotă,
    Nu ar egala Piratul ce a furat…şi-o flotă .

  5. Natiunea asta se pare ca sufera de atat de multe „pete” incat pare a avea o …boala genetica. (a se vedea pata numita fosti bishnitzari-devenitzi revolutzionari, a se vedea pata numita cershetori romani care au invadat Europa, a se vedea pata numita „peshtii romani/rromi si fetitzele lor care au impanzit Europa,Asia, a se vedea pata numita hoti de buzunare si violatorii rromi si romani care au exasperat : austrieci, italienii etc. , a se vedea „caracatitza” indolentei bugetare romane care ne face sa restituim fondurile de preaderare si…deocamdata atat imi vine in minte.)
    Deci, batranii hoti…sunt tot…” de-ai nostri”.
    p.s. iar am tastat ceva aiurea (?) si s-ar putea ca acest comentariu sa-mi apara ca dublare la… truchiatului anterior…Scuze anticipate!
    Va doresc Un Week-End Placut !

  6. BĂTRÂNUL ŞI BĂSESCU
    (Extras}

    Un bol de argilă cu suc de pământ,
    Atât vrea bătrânul cu chipul de sfânt.
    Privindu-l cu spaimă Băsescu se moaie,
    Şi-l ia viitura ; chirpici amărât, ud de ploaie

  7. @Gabriel (Popovici): se pare ca am ajuns exemplu in mai multe sensuri.

    Din fericire, nu voi fura. Nu stiu daca m-as putea uita in oglinda dupa ce as face asa ceva. Voi imprumuta si voi da inapoi. Am inceput sa imi caut un loc de munca…oriunde.

    Mai local, de la noi din „ograda” Gabi: cica BZI promoveaza tinerele talente, adica trupe si cantareti de astia „minute-made”. Acestea sunt tinerele talente ale Romaniei.

    Am postat acum 10 zile un articol pe blog in care ceream sprijin pentru a participa la o conferinta a Comisiei Europene ce va avea loc pe 19-20 iunie. Conferinta era doar pe baza de invitatie, eu primind invitatie deoarece sunt reprezentantul pentru Europa de Est al unui proiect initiat de 2 think tank-uri europene. Era un motiv de mandrie pentru Romania, dar si o oportunitate mare de networking pentru mine. Pentru a participa aveam nevoie de aproximativ 800-900 de euro (transport, cazare, masa).

    Din nefericire, se pare ca nimeni in Romania nu apreciaza proiectele de genul asta sau tinerii care se implica in asa ceva. I-am trimis un mail si lui DV si unor ong-uri care au fonduri pentru asemenea activitati (adevarul e ca aveam nevoie de un raspuns in 3-4 zile pentru a putea confirma prezenta la conferinta), dar nici acum nu am primit un raspuns (negativ sau pozitiv).

    Sunt curios: avem in tara foarte multe ong-uri de tineret, mediu, dezvoltare antreprenoriala, cultura etc.
    Daca toate acestea sprijina activitati gen competitii muzicale, strangere de deseuri/reciclare si spun tare si raspicat ca vor dezvoltarea Romaniei, cum vor acestia ca tara sa se dezvolte?
    Prin cantec si curatenia peisajului?

    @DV:investiti in resurse umane, dar investiti cum trebuie. FUDV face treaba buna momentan, dar insuficienta daca obiectivul dumneavoastra este intradevar este dezvoltarea Romaniei.

    Planul meu de afaceri in „Bucuria de a fi propriul tau stapan” este, fara indoiala, cel mai bun. Este viabil din punct de vedere economic, cu impact mare din punct de vedere social si si nu se aplica doar la nivelul unei localitati in prima faza, ci la nivelul unei regiuni. Versiunea revizuita o are si dna Ofelia (am trimis-o prin dumneai catre FUDV deoarece Anca Popa care se ocupa de concurs nu prea trimite confirmari de primire a planurilor de afaceri). Este creat dupa metodologia CE, iar analiza cost-beneficiu respecta intocmai regulile acestora (am facut ACB-uri pentru proiecte europene pentru intreprinderi si comune/orase deci cred ca ma pricep putin).

    Dar sincer nu stiu daca voi castiga pentru ca, spre deosebire de castigatoarea de anul trecut, nu da chiar asa de bine la public.

    Ramane de vazut ce va hotari Consiliul Director.
    Ramane totusi de vazxu

  8. da…e trist si revoltator.
    dar postul meu e despre badea. ma uit mereu la emisiunile lui, dar…
    mai recent, cei de la antena 3 au instalat o noua versiune de Flash player, care nu e buna de nimic , are multe erori. adik…la mn se aude dar nu se vede.
    in reluare pe site-ul antena 3 la fel, nu se vede nimic, nu pot nici vedea nici auzi inregistrarea.
    merge in schimb pe antena 1, dar treb sa astept pana a 2 a zi cand incarca ei emisiunea(dupa reluarea de dim)
    deci am urmatoarele rugaminti:
    1. rezolvarea problemelor cu flash playerul ala
    2. sa nu mai fie badea inregistrat pe timpul pauzei de publicitate
    3. marire de salariu pt badea sau macar o prima de vacantza mai consistenta.
    numai bn :)

Comentariile sunt închise.