Acum trei săptămîni, Revista Kamikaze l-a invitat pe domnul Voiculescu să scrie un editorial la rubrica de invitati din pagina a treia. Era un gest, asa cum rapid si-a dat seama domnul Voiculescu si a si scris în text, menit să ne facă mai vizibili, să atragem atentia, să ne vindem mai bine. Citind mai departe, ne-am dat seama că, de fapt, domnul Voiculescu a scris un text despre relatia sa amară cu revista Kamikaze. Un text simpatic (vedeti aici), care a stîrnit zîmbete în toată redactia. După care a făcut un gest si mai surprinzător: ne-a invitat (vedeti aici) să scriem editoriale pe blogul său, în spiritul acestei relatii neasteptate de comunicare între tabere ale căror pozitii păreau ireductibile.

Să ne placă, să ne simtim flatati? Doar într-o primă fază, după care ne-am gîndit mai bine. În fond, ne lasă să ne exprimăm, dar în spatele casei, nu în sufragerie.

Noi i-am dat domnului Voiculescu totul. Kamikaze e tot ce avem. Curtea si casa, familia si viata noastră. Noi sîntem mici, dar gestul nostru e mare. E ca si cum i-am da unui musafir, din sărăcia noastră, ultimele paisprezece măsline din frigider, ultima bucătică de brînză de Sibiu cu pîine făcută de sotii cu ultima făină din cămară. I-am dat pagina 3! Domnul Voiculescu ne-a dat doar aparent ceva. Ne-a invitat pe blogul său. Va zice că s-a retras de la conducerea multelor sale televiziuni si activităti si a rămas cu acest blog. Come on! Nu o să-l credem. Dacă ar fi cinstit, ne-ar da mai mult.

Căci noi vrem totul. Am vrea să îi dăm replica, dar ar fi frumos ca gestul să fie simetric. Noi i-am dat pagina 3. Ar putea să ne dea acces la Antena 3, să participăm chiar la Sinteza Zilei.

Domnul Voiculescu a descoperit, posibil cu plăcere, cît de misto e să te iei în gură cu unii care nu-s de acord cu el, la ei în revistă, apoi la el pe blog. Dar de ani de zile cultivă la Antene dictatura lipsei de alternativă. Acolo sînt oameni mereu de aceeasi părere. Gîdea e de acord cu Ciutacu, care e de acord cu Pieleanu, care e identic în opinii cu Răzvan Dumitrescu, care zice ce zice si Badea. Ei nu invită niciodată oameni de altă părere decît ei. Cînd mai invită, îl covîrsesc numeric. Recunoasteti, e anormal.

E haios să schimbăm editoriale, dvs. în Kamikaze, noi pe blogul dumneavoastră. Dar, domnule Voiculescu, asta e nimic. Adevărata mare satisfactie ati putea să o cunoasteti cînd o să lăsati să apară la Antene si celălalt punct de vedere. Cînd, la Sinteza Zilei, pe lîngă apocalipticul Ciutacu, o să fie invitat Mircea Marian. În loc să fie înjurati si acoperiti cu invective în absentă, Cărtărescu, Plesu si Liiceanu, pentru vini inimaginabile, să fie invitati si să aibă un loc pe scaunele de la Sinteza Zilei, chiar Plesu, Liiceanu si Cărtărescu. Nu o dată, ci de 14 ori în următorul an. Cînd sînt patru din păreristii de serviciu ai postului, să fie adusi să îsi poată spună părerea măcar doi, dacă nu trei sau patru dintre cei care reprezintă punctul de vedere atacat. Să nu fie contactati doar telefonic. Să fie chemati chiar în studio! Pe lîngă că asa e deontologic, e si mult mai spectaculos. Am fost făcuti cu ou si cu otet de toti sintezistii si ulterior de Mircea Badea, cînd a apărut în Kamikaze ancheta lui Silviu Apostol despre blocul de asistati social în care stă Victor Ciutacu. Personajul colectiv Dan Voiculescu l-a chemat pe Apostol să se apere?

Îndrăzniti.

Alexandru Vărzaru

(Alex,

Public textul tău cu o singură observatie. E o premieră absolută: un jurnalist – tocmai de la un ”săptămânal scăpat de sub control” si ”fără moguli”! – ”instigă” un fondator de presă să intervină în politica editorială a trustului pe care l-a întemeiat :)… )

50 COMENTARII

  1. ROMANIA LUI BASESCU FARA TOALETA SI DUS !

    DAN VOICULESCU : Dupa sapte ani de “sa traiti bine” .
    “Românii trăiesc mai prost decât foarte multe state din Africa.
    Vreau sa aduc o contributie semnificativa la aceasta opinie,
    Potrivit studiului Eurostat, 43% dintre romani nu au toaleta in casa, iar 41% traiesc in case fara dus. Prin comparatie, la nivel european, doar 4% dintre cetateni traiesc in case in care nu exista toaleta, iar 3% in locuinte in care nu exista dus sau baie.
    Si alte tari stau prost in ceea ce priveste locuintele fara dus si baie, insa procentele sunt mai mici: in Bulgaria, 26% dintre cetateni nu au toaleta, iar 15% nu au dus sau baie.
    Inca cativa ani „de trait bine” si numarul romanilor fara toaleta si dus va atinge nivelul african

  2. SOLUTIA VOICULESCU TIRIAC PENTRU ROMANIA
    Am publicat si spamat pe blogul romanesc aceasta ideie. Tinand seama ca nu a existat nici-o opinie pozitiva…..nici macar pe blogul personal al mogulului si am fost declarat…..nebun de legat, ma simt obligat sa retrag aceasta propunere. In fond fiecare popor are conducatorii pe care ai merita. Probabil ca singura solutie ramane tot Vlad Tepes.

  3. SOLUTIA VOICULESCU TIRIAC PENTRU ROMANIA
    Am publicat si spamat pe blogul romanesc aceasta ideie. Tinand seama ca nu a existat nici-o opinie pozitiva…..nici macar pe blogul personal al mogulului si am fost declarat…..nebun de legat ma simt obligat sa retrag aceasta propunere. In fond fiecare popor are conducatorii pe care ai merita. Probabil ca singura solutie ramane tot Vlad Tepes.

  4. @ kamikaze:

    Nu vad mari diferente intre presa scrisa de voi si cea vorbita de ei.
    Peste tot barfa, barfa politica, barfa sociala,barfa de breasla. BARFA NATIONALA iar printre atata barfe mai pescuim niste stiri care sunt in toata media aceleasi doar ordinea barfelor este diferita…. :(
    Chiar si dl.Plesu si dl.Liiceanu in emisiunea lor, nu rateaza momentul de barfa pe care de altfel il savureaza…binenteles cu nivel de maxima intelectualitate romaneasca, cum altfel…?!

    Stiu doar ca Dl.Prof.Vice-Presedinte al Senatului tarii noastre trebuie sa aiba o inima de piatra auzind si citind atatea porcarii despre Dansul.
    Partea buna e ca are mintea limpede si sufletul daruit acestui colt de lume.

  5. Cei de la Revista Kamikaze in foarte multe randuri exagereaza. Este si cazul articolelor in care este mentionat numele Voiculescu.

  6. mi se pare cam fortata pozitia baietilor de la kamikaze. care se exprima foarte decent, cel putin alex varzaru in textul de fata. dar nu e mai putin adevarat ca la emisiunile de la antena 3 l-am vazut mereu din partea pdl pe talmacean, un tip simpatic dar foarte excentric al carui rol era probabil de a compromite emisiunile respective. „alo, dam legatura la domnul pelican”, cam asta a fost replica data de cei de la putere vocii opozitiei. de ce nu a venit in locul lui talmacean elena udrea? sa raspunda ea intrebarilor…nu o lasa gadea sa vorbeasca? sa fim seriosi…un ministru nu poate fi tratat altfel decat un oficial al statului. cred ca dl voikulescu nu are de pus la punct neaparat comportamentul lui gadea sau badea cat ar trebui sa ceara pdl-ului sa ridice cavalereste manusa duelului nu sa se fofileze.

  7. Il felicit pe Alex pentru tonul de bun simt pe care l-a pastrat, insa indemnul pt DV intradevar constituie intruziune in politica editoriala :)

  8. Cum adica sa va de la schimb o aparitie la Anteana 3? Pai ce se vrea a fi Kamikaze? O postare destul de decenta dar plina de fite.

  9. kamikaze ar trebui sa recunoasca ca numele voiculescu le-a adus destula publicitate .. inclusiv cu acest spatiu pe blog

  10. @radu – gresesti à la carte. @alexvarzaru – dincolo de amfibolia implicita a mogulului, cea cu ingerinta in politica editoriala :) – nu zici rau; cu toate astea esti si tu – de doua ori chiar – sofistic: Plesu si Liiceanu nu ar veni la Sinteza Zilei (dupa faimoasa intalnire din 1999 de la Tuca Show a lui Liiceanu cu CTP sunt prea ocupati cu analiza consecintelor malefice ale titoismului si a efectelor benefice ale bombardamentului strategic), iar intre Cartarascu si Mircea Marian (care nu e Mircea Mihaies, decat poate pentru Traian Basescu) – nu exista nicio legatura. Nici macar EVZ. Doar, cumva… Levantul – . P.S. – pentru Mircea Marian cred ca TVR, care ii gazduieste emisiunile, e suficient; ei isi permit o pierdere de 30 de milioane de euro platita de bugetul statului, asa, amfibolic vorbind.

  11. Am observat ca Alexandru a pastrat un ton decent. Tin sa il felicit pentru acest lucru pe acest domn.

  12. „Căci noi vrem totul. Am vrea să îi dăm replica, dar ar fi frumos ca gestul să fie simetric. Noi i-am dat pagina 3. Ar putea să ne dea acces la Antena 3, să participăm chiar la Sinteza Zilei.”

    Domnule Voiculescu, acestia nu stiu ce e aceea simetrie :) Daca ati compara pretul spatiului publicitar ANTENA 3 (ora 22) – Kamikaze (tot ziarul, nu doar pagina 3). Eu cred ca e o asimetrie ca de la cer la pamant.

    Baietii astia, pe langa ca detin 90% din presa romaneasca… presa aia care nu mai e libera in Romania (TVR, B1Tv, 1oTV, oTV, EVZ) acuma vor sa vina si ca musafiri in singurul trust care face ce trebuie sa faca o presa libera: sa critice puterea! Si acuma incearca sa sensibilizeze, sa provoace mogulul….

    Dar cine sunt baietii astia? Singura data cand am intrat la ei pe pagina a fost cu ocazia alegerilor prezidentiale… cu Geoana la Spa :)
    Bineinteles, ei sunt niste „profesionisti” si au actionat „deontologic”. Au avut omul potrivit la locul potrivit…. sau au actionat la comanda cuiva? Oricum, pentru mine fac parte din presa tabloid cu iz politic.

  13. ton decent, ton decent…dar ce urmareste acest domn e sa-i dea peste nas mogulului..nu prea i-a iesit ..toata pledoaria i-a fost desfiintata elegant la final

  14. @cargo corect. alex varzaru exagereaza cand prezinta situatia de aceasta maniera. oare nu cumva la trustul marelui mogul voiculescu si in emisiunea apocalipticului ciutacu avenit fata presedintelui zisa si eba? care a fost tratata cu o delicatete iesita din comun, i-a pus ciutacu numai intrebari comode numai bune dea sterge imaginea negativa pe care o avea eba.

  15. mircea marian nu o sa fie invitat niciodata la emisunile lui gadea, ciutacu, badea. dar inmormantarea lui va fi difuzata live.

  16. Ar fi prea mult sa vad un ziarist mediocru cum este Mircea Marian intr-o emisiune la Antena 3. Acest ziarist nu intelege niciodata nimic din ce se discuta intr-o emisiune.

  17. E de apreciat decenta articolului, dar cred ca „simetria” de care vorbeste…e exagerata. Nu poti sa compari Sinteza Zilei sau Antena 3 cu….ziarul Kamikaze. Hai sa fim seriosi….Iar in ceea ce priveste ceaalalta „problema”, cei din PDL mereu au avut drept la replica, de multe ori au fost invitati si nu au venit. (imi amintesc chiar una din emisiunile Gabrielei Firea in care zicea ca cei de la PDL n-au mai trimis pe nimeni sa onoreze invitatia…deci…

  18. e de apreciat initiativa lui Alex Varzaru; a lui Dan Voiculescu de asemenea. De ce? Foarte simplu: in mod paradoxal, amandoi sunt ”liberi de moguli”….. Totusi: argumentul central al lui Alex V., anume ”spatiu egal de emisiune” nu seamana cu ideea lui Funar – de a avea in egala masura stiri ”bune” si ”rele”???

  19. […] Acum trei săptămîni, Revista Kamikaze l-a invitat pe domnul Voiculescu să scrie un editorial la rubrica de invitati din pagina a treia. Era un gest, asa cum rapid si-a dat seama domnul Voiculescu si a si scris în text, menit să ne facă mai vizibili, să atragem atentia, să ne vindem mai bine. Citind mai departe, ne-am dat seama că, de fapt, domnul Voiculescu a scris un text despre relatia sa amară cu revista Kamikaze. Un text simpatic, care a stîrnit zîmbete în toată redactia. După care a făcut un gest si mai surprinzător: ne-a invitat să scriem editoriale pe blogul său, în spiritul acestei relatii neasteptate de comunicare între tabere ale căror pozitii păreau ireductibile. (Pentru continuare, faceți o rugaciune înainte și intrați aici) […]

  20. O rezolvare eleganta a problemei cu baietii de cartier. Insa cu siguranta urmeaza atacuri, caci ei au o misiune de indeplinit. Spre exemplu o noua invitatie pentru a scrie in fituica.

  21. KAMIKAZE ESTE O FITUICA EDITATA DE SERVICIILE ROMANESTI. ESTE O GRESEALA ISTORICA DE MARI PROPORTII INVITAREA LA ACEST BLOG CARE ORICUM ESTE DEJA INFILTRAT.

  22. Un articol de bun simt dar in acelasi timp cu pretentii mari….prea mari as spune eu pt ce „ofera” ei…

  23. A COMPARA ANTENA 3 CU KAMIKAZE ….ESTE A COMPARA O SERBARE LA IARBA VERDE …CU AL DOILEA RAZBOI MONDIAL. INVITATIE SI PARTICIPARE EGALA DOAR LA TOALETA STUDIOURILOR TV.

  24. Dupa ce a raspuns celor de la Kamikaze, Voiculescu a ordonat „cetei lui de pitzigoi” sa dea raspunsurile „de bun simt” , si sa-i desfiinteze pe jurnalisti ! Mai, dar chiar nici unul dintre voi n-a sesizat ca revista asta e una de satira ? Si au raspuns perfect, in stilul revistei ! Mai comentatori mai, ia mai ganditi si cu mintea voastra, v-o fi platind Felix dupa postari, dar sinteti falsi in osanale 1 N-are nici unul dintre voi simtul umorului ? Ma asteptam ca macar Voiculescu sa-l aiba !
    .0

  25. Domnule Voiculecu
    Sunt impotriva invitarii la Antena 3 a membrilor marcanti ai PDL. Acestia trebue interviati la fata locului…adica la puscarie. Sunt un om de televiziune si stiu ce vorbesc.Libertatea de expresie este esentiala pentru democratie. In acest proces echitatea este esentiala.

  26. @horvathe, mai lasa si tu lucrurile irelevante. a avea dreptate in fata lui kamikaze e ca si cum ai avea dreptate in fata cremei pdl – cotoi, liicheanu, macovei, mihaes, patapevicky. ce e rau in asta?

  27. sa fim seriosi, Kamikaze e o provocare. Dl Varzaru insa e un domn destept care se face ca nu intelege lipsa voita de comunicare a PDL, si inversunarea destul de justificata a opozantilor sai…

  28. Daca tot s-a pomenit numele Dlui.M.R.Badea, am si eu o intrebare:
    De ce trebuie sa faca echipa cu o alta valoare reala a trustului, Dna D.Grecu la…citit de stiri pe antena3 ?
    Au fost prea buni avand emisiuni proprii si trebuie mediocrizati trecuti fiind la ..promptereala ?
    Sau producatorul Sintezei Zilei nu mai suporta concurenta lor reala in cadrul trustului ?
    Mie ei imi placea sa le vad naturaletea care reflecta perfect starea cetateanului de varste diferite raportat la evenimentele politice din tara noastra.
    A cui a fost ideea ca au luat premii destule si au rating prea ridicat raportat la alte emisiuni ?
    Sau pur si simplu ei s-au saturat sa fie spontani ? -poate li s-au uzat neuronii…???

  29. @ Dan Voiculescu

    PERFIDIE

    Alex te-njură zilnic, fără preget,
    La PD-L, făcând-o pe-a cadâna ;
    Iar tu de-i vei întinde-un deget,
    Rişti să-ţi smulgă prostul mâna.

  30. @ Alex Varzaru – trb sa apreciez decenta de care ai dat dovada atunci cand ai scris articolul. Totusi am o curiozitate. De ce tii sa vina Mircea Marian sau Plesu, Liiceanu, Patapievici? Crezi ca nu au suficient spatiu de exprimare la alte televiziuni? Eu cred ca au. Iar cei care doresc sa-i vada, schimba pe TVR Info, pe TVR, pe TVR Cultural. Iar Mircea Marian e slab. Nu are ce sa caute intr-o emisiune de analiza la Antena 3.

  31. Domnu’ Varzaru, matale se vede ca esti un om echilibrat. Am constatat asta din articol. Nu esti d’ala inversunat. Dar, Domnu’ Varzaru, sa fim seriosi…Domnu’ Voiculescu v-a acordat prea multa atentie. Spatiu pe blogul lui e AUR pentru voi. Va faceti publicitate la greu, Domnu’ Varzaru.
    Zici ca vrei emisiune la Domnu’ Gidea sau prin alte parti. Nu merge Domnu’ Varzaru. Ca sa ajungi acolo, trebuie sa ai ceva de transmis, ceva constructiv. Argumentat. Tu esti priceput in ale scrisului, esti…asa…decent pot spune. Dar mai trb sa bei apa multa pana sa ajungi in platourile Antenei 3. Pe bune, Domnu’ Varzaru.

  32. @ Zelea
    Orice comparatie cu niste intelectuali Basescu urinati pe ei…. scuzati forta expresiei mi se pare pripita. Lipsa sobolanului rosu ,urat si urat mirositor depe lista
    dumneavoastra este greu pardonabila.Eu de cate ori aud vorbindu-se de Patapievici chem politia americana. Vezi scandalul ICR New York…..numit si scandalul Horvath

  33. MOGULULE KAMIKAZE
    Transmit aceste randuri pline de dramatism din Imperiul Nipon. Invitarea acestori luptatori ( baieti ) cu ochi albastri pe blogul poate fi comparat cu un atac de tip Kamikaze care se va termina cu sinuciderea dumneavoastra. Cateva informatii confidentiale in limba japoneza :
    The Kamikaze (神風?, common translation: „divine wind”) [kamikaꜜze] ( listen) Tokubetsu Kōgekitai (特別攻撃隊?) Tokkō Tai (特攻隊?) Tokkō (特攻?) were suicide attacks by military aviators from the Empire of Japan against Allied naval vessels in the closing stages of the Pacific campaign of World War II, designed to destroy as many warships as possible.

  34. alexandru, de ce nu ai putut sa-ti pastrezi decenta pana la finalul articolului? ai trantit-o cu marian si cu pleiada de basisti. ce sa asculti mai alex de la oamenii aia? pe bune, am incercat sa-i ascult, dar sunt fara sare, fara piper.
    apoi vorbesti de „gest simetric”. hai mai alex, e drum lung pana sa-ti permiti sa faci astfel de negocieri. nu ca ai fi un nimeni, dar, eu cred ca voiculescu a fost destul de generos cu tine. cu publicatia voastra

  35. @ Zelea
    Sobolanul rosu urat si urat mirositor este bineinteles Vladimir Tismaneanu.
    Despre aceasta nulitate o alta nulitate perfecta afirma….. Ponta, despre Tismaneanu: Poti sa fii intelectual fara sa-l pupi mereu pe Basescu. Ma intreb cum poate fi numit Volodea intelectual ?

  36. MOGULUL MAI TARE DECAT ISUS CRISTOS
    – „Consider ca Dan Voiculescu e singura vulnerabilitate reala a aliantei si sper sa auda si sa inteleaga asta si Dan Voiculescu”
    – „Ma delimitez TOTAL de declaratiile lui Dan Voiculescu”
    – „Relatia mea cu Dan Voiculescu este foarte departe de a fi buna”
    Desi doctrina crestina provadueste intoarcerea celuilalt obraz si iubirea dusmanului
    …….cred ca chiat domnul Isus Cristor s-ar fi inervat dand o palma si chiar un sut in ruc ( a se citi invers )…. acestui nemernic,

  37. Astia de la Kamikaze inca nu s-au hotarat daca trebuie sa-l conteste sau sa-l aprecieze pe Dan Voiculescu, daca e sa iau in considerare articolele contrastante scrise de ei. Oricum ar fi, pararea mea e ca se folosesc de asta pentru a-si face reclama.

  38. @Judiciary Square

    Varzaru nu e un nimeni . Doar el sustine ca are …” liceul la baza” deci e … „telectual”. Nu ati sesizat ca el se invarte in compania lui Plesu,Liiceanu,Cartarescu si alti derbedei portocalii ?

  39. Off-topic
    De ce site-ul postului de stiri Antena 3 nu a publicat stirea cu victoria lui Dorin Chirtoaca impotriva comunistului Dodon?

  40. Nota 10 ptr Kamikaze!!Au spus decent ceea ce nu as putea spune eu fara „spume la gura”, au dezvelit elegant ceea ce cred cealalta (ptr ca de fapt e cu siguranta mai mult decat jumate!) parte de tara care nu se uita la Antene …
    Ironic si reusit gestul/baletul gazetaresc al celor de la Kamikaze, l-au infrant fara efort pe Voiculesc!!!

  41. Nota 10 ptr Kamikaze!!Au spus decent ceea ce nu as putea spune eu fara „spume la gura”, au dezvelit elegant ceea ce cred cealalta (ptr ca de fapt e cu siguranta mai mult decat jumate!) parte de tara care nu se uita la Antene …
    Ironic si reusit gestul/baletul gazetaresc al celor de la Kamikaze, l-au infrant fara efort pe Voiculesc!!!

  42. @ Bibliotecaru

    La comentariul dv. poz.35 de la postarea „Insule de competenta” ,v-am raspuns prin comentariul de la poz.51.Toate cele bune !

  43. felicitari alex pentru articol…insa, nu prea ai dreptate cu spatiul egal de exprimare. totusi, sa intri pe blogul lui voiculescu, mai mult, esti singurul jurnalist care a avut aceasta ocazie, e ceva. be proud!

  44. mogule, de ce nu intemeiezi un trust care sa aiba politica de presa si anti hoti gen tu,sov, baronii psd? huh?

  45. …DADADA…
    Si ce daca l-ati imprumutat pe dl.M.Gadea cu o suma buna ?
    Asta nu inseamna ca i s-au inmultit ideile bune si i-a scazut invidia!
    Poate ca il apreciati Dv. Stiu ca asta conteaza.
    Eu nu-l apreciez si nu cred ca a lui a fost ideea emisiunii Dlui.M.R.Badea si nici cea a Dnei D.Grecu ! El culege doar roade.
    Dar…ramane de vazut fluctuatia audientei la ideea „luminata” a dlui.M.G.
    Oricum Dl.M.R.Badea are deja renume la care altii nici visa nu pot fiindca au cosmaruri, evident ! Pacat de acest realizator ca nu simte cand, sub umbrela „prieteniei” pentru Dansul prea multi il folosesc !

Comentariile sunt închise.