Din pacate, estimarea mea initiala s-a confirmat: povestea cu reorganizarea administrativ-teritoriala este o diversiune, gandita sa acopere evenimente extrem de grave. Doar in ultimele zile au aparut 3 probleme majore:

  1. Profesorii au semnalat noi reduceri salariale.
  2. Guvernul a decis sa concendieze aproape 8000 de angajati ai Ministerului Administratiei si Internelor.
  3. Peste 2000 de absolventi ai Academiei de Politie au fost informati ca nu vor primi un loc de munca.

Suntem contemporani cu cel mai incompetent guvern din istoria moderna a Romaniei.  Acest guvern darama totul, fara sa construiasca nimic,  nu stie sa investeasca eficient si nu poate atrage finantari europene. Comisia Europeana aloca anual, pentru membrii UE, 500 de milioane de euro pentru sprijinirea persoanelor afectate de criza, 18 state europene au solicitat aceste fonduri, Guvernul Boc nu a facut-o. In schimb, concediaza si taie salarii.

Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului  (FACIAS –021.335.01.48, 021.335.45.05,  [email protected]www.facias.org) va oferi consiliere juridica gratuita politistilor, profesorilor si tuturor celor ale caror drepturi au fost sau vor fi incalcate prin decizii administrative.

Concedierile colective si taierile de salarii nu asigura prosperitatea, ci amplifica saracia, iar saracia aduce mereu mai multa saracie. Raul nu e calea spre bine! Avem dreptul si obligatia de a reactiona, de a folosi toate mijloacele legale de care dispunem pentru a ne opune abuzului si a indeparta raul.

46 COMENTARII

  1. Pe 5 iunie, deci recent, avertizam pe blogul meu, intr-o postare, ca vor urma noi si noi taieri de pensii, salarii, cresteri de taxe si impozite, etc. Ma tem ca lucrurile se adeveresc. La fel cum m-am temut ca noul proiect de reorganizare teritoriala va da nas UDMR sa ceara autonomia. Ceea ce iarasi s-a adeverit. Imi mai e frica de ceva: ca de abia acum incepe ce e mai rau. Parlamentul intra in vacanta… deci guvernul va putea face ce doreste. Pana se va intoarce opozitia la munca… s-ar putea sa constate ca nu mai are unde sa se intoarca. De un singur lucru imi pare rau: in poporul asta abrutizat mai exista si oameni educati si inteligenti. Ei o sa sufere cel mai tare, pentru ca prigoniti sunt clar intelectualii (doctori, ziaristi, profesori). Imi amintesc de niste obiceiuri comuniste despre care am citit in cartile de istorie… faceti ceva, in calitatea dvs de opozitie. Faceti ceva pana nu va fi prea tarziu!

  2. Tara piere si Base se piaptana

    Pe Base nu-l intereseaza,
    Ca guvernul lui, prost guverneaza,
    Plictis avand fata de legi,
    Joaca sotronul pe tara, intelegi ?
    Este asemeni babei din proverb,
    Indiferent de problema tarii si acerb,
    Isi piaptana suvita cu placere,
    Cand rezolvarea stringenta a foametei, o cere.
    Privind inanistii, nici nu-l doare
    Si matraseste patria in continuare.

  3. Pe langa ca au distrus acest popor prin incompenteta lor sper ca sa nu ajunga sa se foloseasca de vulnerabilitatea maxima in care se afla romanii. In stare de vulnerabilitate, oamenii sunt mult mai sensibili la populisme, la pomeni, la cautarea unui vinovat (mogulii, parlamentul, ca nu-i lasa nimeni sa reformeze statul, etc.).

    Pe langa ca subiectul cu regiunile este o diversiune pentru a acoperi prezentele dezastre ale actualei guvernari, acest subiect a reusit sa inabuse si noile programe USL>

    Avem nevoie de masuri coerente, cred ca romanul ar rabda putin daca ar vedea ca si masurile de austeritate duc spre un drum bun. Dar in acest caz, a lui Boc, toate masurile sunt doar pentru a genera bani pentru ei. Ar trebui sa se investeasca in domenii care sa genereze alti bani si alte locuri de munca, cum ar fi spre exemplu agricultura (app, astept cu nerabdare masurile USL-ului pentru agricultura). Dar salile de sport, parcurile in zone putin populate, telegondole in pustietate… cu siguranta nu vor genera alti bani sau locuri de munca. Ma tot gandesc daca acestia au citit vreodata vreo carte despre dezvoltare durabila, mai ales Dna Udrea… daca a participat la vreun seminar sa inteleaga importanta INDICATORULUI SOCIAL DE PERFORMANTA. Nu cred, cred ca e taman invers – calcam totul in picioare pentru posete si putere.

    Ma intreb cum pot trai ei in aceasta tara, ei nu vad ce ii inconjoara? Cand s-au dus prin Romania cu campania PDL (pentru alegeri interne) nu au vazut toate satele sarace, oameni cu moralitatea distrusa, ruinele fabricilor, aglomeratia de pe sosele, educatia oamenilor etc.

    Probabil cu cat ceilalti sunt mai acoperiti de „noroi”, ei ajung sa straluceasca mai tare :(

  4. @ Dan Voculescu
    Postare excelenta si la obiect. Asteptam de la dumneavoastra si…… solutii.

    @ Dan Voiculescu

    RAUL DUCE LA MAI RAU
    VA ROG CREIATI O EMISIUNE INTITULATA ) „INTALNIRE CU DAN VOICULESCU” . IN ACEASTA EMISIUNE VOM AFLA…… IN DISCUTIA CU INVITATI IMPORTANTI …….CE PROPUNERI AVETI PENTRU ROMANIA.
    PE LANGA INVITATI CARE SA VA CANTE IN STRUNA INVITATI ADVERSARI
    POLITICI. ….DE EXEMPLU…….VA ASIGUR CA O INTALNIRE CU PASTORUL TOKES AR AVEA SUCCES LA PUBLIC.

    DIFERENTA INTRE MUZICA SIMFONICA SI MANEA
    @ Dan Voiculescu
    Am asistat la Antena3 la Sinteza zilei la o desbatere extraordinara cu privirea la tinutul Secuesc. Doi reprezentanti ai elitei intelectuale romanesti au dat o replica
    la obiect invitatului maghiar, Profesorii Marga si Atanasiu au aratat cum poate
    sa arate o Romanie a valorilor ….opusa neamului prost si a mahalalei care sa mutat in centrul orasului. Aceasta emisiune a aratat ca intre romani si unguri poate sa existe dialog si civilitate.
    Aceasta emisiune a aratat deasemenea ce inseamna diferenta dintre un spatiu al civilizatiei
    europene opusa unei civilizatii de tip….manelist. Intrebarile lui Victor Ciutacu au reliefat diferenta intre doi profesori de inalta cultura si unu ziarist incult.
    Acesta a declarat ….fara sa-l intrebe nimeni ca este evreu. Dar a omis faptul ca este o raritate….un evreu prost. Intradevar la un neam stralucitor de inteligent o asemenea persoana iese in evidenta. Caci un evreu prost…..este foarte prost.

  5. ANTONESCU DE ACORD CU BASESCU
    Intr-un interviu acordat publicatiei Financial Times, preşedintele Traian Basescu declara ca nu va promulga legea prin care s-ar putea schimba numele romilor in „tigani”: „Cred ca este o mare greseala. Nu voi promulga niciodata o astfel de lege. Este un gest de respingere”, a spus Traian Basescu. …….
    Aceasta decizie este singura cu care liberalul minoritar este de acord.

  6. @ Bibliotecarul
    Ati citit prea multe carti sau niciuna. Se pare ca ca chiar Basescu va depaseste la acest capitol. Dansul a citit si reciteste Codul Penal. Fiind asteptat in Franta penru incediul din portil Rouen…. se pare ca se va specializa si in Codul Penal Francez.

  7. @ BIBLIOTECARUL
    In fond cine sunteti ? Aveti servici sau faceti parte dintr-un servici?
    Ce lipsa de pregatire aveti ? Traiti din postarile depe blog sau din ajutorul social ?
    Astept raspuns. Sper sa nu-mi depasiti asteptarile.

  8. Dupa 21 de ani fara ceaushescu situatia se prezinta astfel -in viziunea mea, bineinteles:

    -pensionarii „de jos” care au pensia cea mai mica din Europa au invatat a se multumi cu putin.
    -pensionarii „de mijloc” care au invatat sa faca chiar si economii si afaceri pentru copii si nepoti.
    -pensionarii „de sus” care au si ei rate dar la fel ca si cei de mai sus majoritatea au probleme cu diabetul, inima,rinichii, plamanii,sistemul osos sau sistemul nervos deci nu cred ca vor sa moara in strada la miting….
    -clasa de jos -cea care traieste cu cel mai mic salar minim pe vreo economie din Europa- nu are timp de stiri/politica fiind obligata sa lucreze pentru acest salar timp de 10-12-16 ore pe zi, cu maxim 4 zile libere/luna pentru a nu-si pierde locul de munca care-i asigura doar painea,eventual tigarile si…evident bautura.Deci dintre acestia, abrutizati fiind, nu are cine sa carcoteasca, sa iasa in strada ca in Grecia,Spania etc.
    -clasa de mijloc -preponderent bugetara dar nu numai- are rate care obliga la mentinerea cu orice pret a locului de munca sau, la fel ca in cazul precedent, lucreaza 10-12-14 ore pe zi tot cu maxim 4 zile libere intr-o luna, deci din nou nu au timp liber.
    -elevii de liceu ca si studentii lucreaza pentru a completa intretinerea proprie in scoli si viseaza la burse in strainatate invatand pentru asta sau viseaza in …ritm de etnobotanice, deci nici pe ei nu se poate conta.
    -clasa de sus e prea ocupata cu afacerile si nu-i vad pe cei din top 500 sa faca altceva decat miting-uri pe net, virtuale eventual.
    Mai ramane clasa politica.
    In ei este speranta Romaniei.
    Sa fie aceeasi de acum 21 de ani… ?
    Sa fie aceasi de acum 15 ani…?
    Sa fie aceeasi de acum 10 ani…? :(
    Atunci… si… deci…nici o speranta pentru cei de jos si cei de mijloc fiiindca cei de sus …se descurca !

    E bine totusi ca…se da de lucru la firmele private si la politistii germani, politistii unguri,doctorii austrieci,doctorii unguri,doctorii turci etc.
    Prin desfiintarea gradata de spitale si utilizarea formularului E112 tot mai multi platitori de CAS vor putea beneficia de medicina de peste granite iar prin reducerea politistilor tocmai bine statul roman va avea bune motive sa foloseasca -acolo unde inca nu se foloseste- parteneriatul public-privat adica contracte cu firmele de paza privata.
    Iata cum si M.A.I. contribuie la creearea de locuri de munca la privat, la firme de paza private…Deci disponibilizarile vor …crea locuri de munca prin cererea catre firmele de paza private, nu-i asa ?!

    Minti luminate, ce sa mai………..

  9. Cat timp trebuie sa mai suportam ineptiile acestui guvern?? trebuie sa facem ceva si sa-l inlaturam!!!

  10. Basescu stie sa faca numai rau….asta ne-a dovedit in ultimii ani….
    Sper sa vina ziua in care veti putea sa puneti in practica solutiile pe care de multa vreme ni le expuneti!!!

  11. MIZĂND PE PARADOXURI

    Ca orice javră, Piratul are trăsături canine ,
    Şi după capul lui, românul ar fi un nătărău
    Ce crede că orice rău e numai înspre bine ,
    Iar un câine e mai bun cu cât este mai rău .

  12. cata minte sa incapa intr-un boc? sau udra? sau ialomitean? nu mai spun de igas? un picogram

  13. Robert Horvat,

    ceva face gresit Tokes de nu-l voteaza decat maghiarii, spun asta pentru ca nu cred ca romanii sunt de vina. La ultimele alegeri, Klaus Iohannis o primit 5 milioane de voturi de la romani.

  14. EFECTE PERVERSE

    Facerea de bine, nu-i secret – oricine ştie,
    E ceva de mamă – n-are rost să vă mai spun ;
    Chiar şi Traian Băsescu – într-a lui prostie ,
    Se lasă tras uşor pe sfoară dar risipind … săpun.

  15. Aveti perfecta dreptate domnule profesor Voiculescu. Acest guvern incompetent nu este capabil sa gestioneze actuala situatie economica a Romaniei.

  16. @SlimP
    TOKES REPREZINTA VADIM TUDOR PE DOS. UNUL DORESTE „ROMANIA MARE”….. CELALALT „UNGARIA MARE”.

  17. Si cand ma gandesc ca parintii ma bombaneau sa dau la Academia de Politie, pe principiul ca dupa, ai un loc sigur de munca si bine platit.S-a dus si mitul asta.

  18. Motto : E vremea timpului.

    E PUR SI MUOVE

    Îmbrăcaţi în costume populare secuieşti, Nuţi (Elena din Pleşcoi) şi T (Jon* de Cotroceni) îl primesc, într-o ultimă încercare, pe Kelemen Hu(nor) pentru a conveni în privinţa Ţinutului Secuiesc şi implicit asupra implementării celor 8 regiuni, ceea ce s-a şi întâmplat, şi lăsat cu pupături în Kur(distanul) politic.
    În scop eminamente turistic s-a acceptat ca pe tot conturul ţinutului buclucaş să se planteze, din loc în loc, portretele celor doi (Nuţi şi T) în mărime naturală costumaţi ca mai sus.
    Pentru a contracara supărarea prin neânţelegere a Budapestei, SRI i-a trimis, prin canale, anagrama soluţiei pacifiste : NUŢI T = ŢINUT şi fotografiile celor doi, fiecare în costum SECUIESC…[ce-ar da ş-ar lua… din buci].

  19. Pai daca le reduc din nou salariile profesorilor, eu zic sa ii incadreze pe cartea de munca ca ingrijitori, doar au aceleasi salarii..

  20. Material revizuit

    MANELE PENTRU ETERNITATE !

    UN MINORITAR LA SEFIA OPOZITIEI
    Tiganii sunt de toate felurile : ursari, lautari, lingurari, gabori, ceangai…
    si in ultimul timp chiar liberali. Vezi Crin Antonescu.
    Antonescu s-a născut în Tulcea, Județul Tulcea. A fost crescut de tatăl său, A ramas repetent de doua ori la facultate din cauza prostiei si a lipsei de educatie caracteristica tiganilor cocalari…adica rau de gura si slabi la minte.
    Militia la tinut in evidenta pentru atentia acordata minorelor si minorilor.
    O MINORITARA LA SEFIA PUTERII
    lena Udrea e fiica unui ţigan din Pleşcoi, şofer de autobuz (angajat la Întreprinderea Judeţeană de Transport Local Buzău, pe autobuzele 6 şi 7), decedat în martie 2009 si înhumat pe şest la Ghencea de fii-sa. În ultimele clase de liceu a devenit, efectiv, prostituată. În mod concret, ea „presta” la o matroană pe nume Petruţa, care ţinea un bordel clandestin, în două apartamente, pe aceeaşi scară dintr-un bloc cu 4etaje, situat în Cartierul Micro V din Buzău .
    „Tanti Petruţa” a fost cea care a propulsat-o mai departe, în cercurile prostituţiei din Bucureşti, aceasta fiind în legătură cu unul dintre faimoşii „peşti” ai Capitalei anilor ’90, Ion Răget, poreclit Prinţişoru’.”Tanti Petruţa” îi furniza, la comandă, Prinţişorului, pe bază de comision,”prospătură” pentru străinii cazaţi la Intercontinental, în marea lor majoritate arabi şi turci,Conform unor surse din Palatul Cotroceni, citate de presă, Elena Udrea intra foarte des în sediul administraţiei prezidenţiale.În 30 noiembrie 2008, Elena Udrea a fost aleasă deputat. Restul e istorie. O istorie a ruşinii naţionale.

  21. @ Dan Doboseriu

    De-i facerea de bine rezultat
    Direct din ce ne-arată omenia
    Nu îmi exultă totuşi bucuria,
    Chiar de Băsescu poate-i atârnat,
    Căci spânzuratul este România.

  22. Elementul nociv al societatii se afla la Cotroceni. Acest individ nu a facut nimic bun pentru cetatenii Romaniei.

  23. Este perfect adevarat. De la revolutie si pana in prezent nu am mai avut parte de un asemenea guvern incompetent.

  24. MOGULULE
    NE INDREPTAM VICTORIOS SPRE FUNDUL PRAPASTIEI IN TIMP CE CENZURA CONTINUA PE BLOGUL DUMNEAVOASTRA. SA AJUNS CA SI PROPUNEREA MEA INTELIGENTA…..VOICULESCU LA CONDUCEREA TARII SA FIE RESPINSA,
    VA ESTE FRICA DE RASPUNDERE ? ASTEPT RASPUNS NEINTARZIAT

    DIN RAU IN SI MAI RAU
    Sunt uimit de naivitatea blogherilor mioritici din tara si diaspora In Romania asistam la o continuitate politica. Dezastrul nu a fost adus de guvernarea Basescu . Aceasta guvernare doar a amplificat lipsa de competenta la toate nivelurile. Procesul va fi continuat si va fi desavarsit de USL. Aceiasi clasa politica avand radacini comunist securiste nu poate scoate Romania din prapastie. Sub ochii dumneavoastra dragi colegi de blog agricultura va disparea complet si o tara care importa 80% va importa 100% din produsele agricole . Iar o tara in care dezindistralizarea este fara precedent si care produce doar 40% din productia ceausimului se va indrepta spre acelasi zero absolut.
    ROMANII A-SI MERITA SOARTA
    Am facut un APEL catre poporul roman pe care l-am desiminat ( spamat ) pe intregul blog national. Am propus plin de intelepciune la conducerea patriei pe Voiculescu si Tiriac . Doua genii economice. Nu sa ridicat in apararea mea nici o umbra de voce nici pe acest blog nici pe altele. Am fost declarat….nebun de legat. In momentul in care Presedintele Obama si majoritatea specialitilor prevad o criza prelungita si somaj….. geniile acestei natiuni Antonescu si Ponta promit un milion ( 1.000.000 ) de noi locuri de munca. Ma asteptam ca mogulul sau profesorul Dan Voiculescu sa ridice un deget in favoarea sa ….dar am asteptat zadarnic. Fiecare natie are conducatorii pe cara ai merita. Romanii a-si merita soarta cu varf indesat !

  25. Mogulul la ora adevarului
    Criticati guvernul Boc care nu are nici o vina. Romania este condusa la initiativa Presedintelui Basescu de FMI. Ungurii cei rai si prosti au respins FMI si supravietuesc bine. De luat aminte.

  26. Ioan Rus, consilier local PSD Petroşani= prietenul primarului TIBERIU IACOB RIDIZI A PRIMIT BULINA NEAGRA DE LA CETATENI

    Pentru că a dizolvat consiliul municipal al PSD PETROSANI , ales democratic, doar pentru că avea componenţi care l-au susţinut pe fostul şef al organizaţiei exclus din partid, HARALAMBIE VOCHITIU SINGURUL CARE MAI FACEA OPOZITIE LA PETROSANI.
    L-au data afara pe VOCHITOIU din PSD IN COLBORARE CU DEPUTATUL NISTOR LAURENTIU SI SENATORUL COSMIN NICULA SI LIVIU DRAGNEA SI ACUM ESTE PACE SI LINISTE LA PETROSANI, NU MAI VORBESTE NIMENI IMPOTRIVA LUI RIZIDI . VA CISTIGA ALEGERILE, TOTI SUNT PRIETENI ACUM INCLUSIV CU PRESEDINTELE MOLOT DE LA PNL. O MINA SPALA PE ALTA …..ASA SE SPUNE
    AU DIZOLVAT SI CONSILIUL MUNICIPAL AL PSD PETROSANI PENTRU CA NU VOR SA SE IA MASURI IMPOTRIVA LUI RIDIZI, TREBUIE SA FIE LINISTE…RIDIZI LUCREAZA PENTRU NOI==PENTRU LINISTEA SI BUNASTAREA NOASTRA== TOTI TRBUIE SA DUCEM ODE– SI RUS IOAN ARE SOTIA DIRECTOR SI TREBUIE SA SE SUPUNA

    o situatie care se va generaliza in valea jiului si in tara asa cred eu….
    va doresc multa sanatate si succes !

    Traim in perioada razbunarilor, a tupeului, a ipocriziei, a neputintii

  27. @ Bibliotecaru

    ULTIMA SPERANŢĂ

    Pe eşafod de este România
    Iar Traian Basescu ar fi gealat ,
    N-as înceta de loc cu ironia ,
    Căci el nu lucrează dacă-i …beat .

  28. era de asteptat ca in spatele acestei reorganizari sa stea ceva mult mai grav.. asa actioneaza guvernul boc de fiecare data

  29. @ Dan Doboseriu

    DUBITATIV

    Beţia-i dulce când şade în cuvinte,
    În faptă însă este lucru pernicios,
    Căci logica apare chiar pe dos
    În gândurile lui de mare preşedinte
    Cu neuroni în formă de ciorchine acinos.

    Şi totuşi certitudinea e mică
    Căci nu cred că respiră confinat
    Cu abur din alcoolul rafinat
    Ce în pahar gheaţa o ridică
    Exact cât trebuie adiţionat.

    Poate că zvonul este o minciună,
    O basnă menită a ne înşela,
    Să credem că-nţeleptul prinde-aiura,
    Când gradele-n alcool se-adună
    Fiind conştiinţei albă abbola.

  30. @ codrin
    ………………………………………………………….
    „Vorbiti cu Tudor Ciuhodaru sa ii veniti planurile”

    Dv. vorbiti codificat sau ce sa intelegem din expresia imposibila ” să îi veniţi planurile” ?
    Deci , daca nu sunt indiscret, ce ar trebui sa faca Dan Voiculescu ?
    Multumesc pentru un eventual raspuns. Toate cele bune !

  31. @Bibliotecarul

    Nestimate domn . Pe blogul dumneavoastra ( jos dreapta) apare lista inamicilor dumneavoastra. Imediat dupa persoana Presedintelui Traian Basescu apare persoana mea.

    http://giconet.blogspot.com/

    A compara un artist international cu o scursura de port
    mi se pare un gest inechitabil.

    Eu reprezint Romania in jurul lumii iar Basescu …….face Romania de rasul lumii.
    Poate voi parea lipsit de modestie dar speram mai mult.

  32. Din ciclul „Să ne rădem”… de beţivi.

    1. „ORAŞ PĂ MARE”
    Roberta şi Anca aflând că Jon*, ciudos pe doctorul Sorin ce a realizat grandiosul Pasaj Basarab, a promis secuilor şi românilor de pretutindeni ceva marinăresc – o raş/pă mare – s-au destăinuit Elenei din Pleşcoi, la care aceasta a replicat profesionist :
    – Şi noi ce creasta noastră o să mai facem ?

    2. MEDITAŢIE BAHICĂ
    Un beţiv care mergea voiniceşte pe capetele traverselor de cale ferată, face cunoştinţă, tangenţial, cu laterala locomotivei unui accelerat, fiind proiectat într-un lan de grâu, drept care meditează :
    – Mare agiamiu mecanicul locomotivei ! Avea liber să mă depăşească… şi pe stânga şi pe dreapta !

  33. …..Senatorul Dan Voiculescu a anun at ntr-un mesaj postat pe blogul personal c Funda ia pentru Ap rarea Cet enilor mpotriva Abuzurilor Statului va oferi asisten juridic gratuit poli i tilor profesorilor i tuturor celor ale c ror drepturi au fost sau vor fi nc lcate prin decizii administrative…Din p cate estimarea mea ini ial s-a confirmat povestea cu reorganizarea administrativ-teritorial este o diversiune gndit s acopere evenimente extrem de grave. Comisia European aloc anual pentru membrii UE 500 de milioane de euro pentru sprijinirea persoanelor afectate de criz 18 state europene au solicitat aceste fonduri Guvernul Boc nu a f cut-o. n schimb concediaz i taie salarii…Funda ia pentru Ap rarea Cet enilor mpotriva Abuzurilor Statului FACIAS -021.335.01.48 021.335.45.05 va oferi consiliere juridic gratuit poli i tilor profesorilor i tuturor celor ale c ror drepturi au fost sau vor fi nc lcate prin decizii administrative…Concedierile colective i t ierile de salarii nu asigur prosperitatea ci amplific s r cia iar s r cia aduce mereu mai mult s r cie.

  34. „Raul nu e calea spre bine .”
    Foarte mult spus in foarte putine cuvinte. Desi s-ar putea sa fie o platitudine, rezuma tot ce simt de cativa ani incoace. Multumesc pentru aceste vorbe, chiar le pretuiesc mult.

Comentariile sunt închise.