Dupa sapte ani de „sa traiti bine” :(.

„Românii trăiesc mai prost decât foarte multe state din Africa. Asta arată un clasament al bunăstării întocmit de Global Finance care plasează România pe locul 68, după ţări precum Guineea sau Botswana. Ţara noastră se află aşadar pe locul 68 în topul bunăstării, cu un PIB pe cap de locuitor de 12.131 de dolari.”

Stirea integrala aici.

30 COMENTARII

  1. Presedintele Romanie
    Stimate domniule Traian Basescu

    Dupa cum probabil realizati sunt cetatean al Imperiului Nipon. Ma numesc Kiyoko Horvath. Nu demult guvernul Romaniei mi-a ofensat inteligenta anuntand un ajutor economic pentru Japonia ca urmare a calmitatii naturale de proportii greu de imaginat.
    Intradevar intr-o tara care repara o autostrada dupa cutremur in sase zile si nu a cunoscut batalii pentru zahar si detergent un asemenea ajutor reprezinta o palma greu
    de suportat.
    Printr-o Hotărâre de Guvern, publicată în Monitorul Oficial au fost hotărâte sumele alocate pentru această operațiune, anunță mediafax. Cantitatea de apă prevăzută în cadrul acestui sprijin este de 30.000 de litri, în valoare de 50.000 de lei, „exclusiv transportul pe parcursul extern”.Administrația Națională a Rezervelor de Stat va suporta și „ambalare, de transport pe parcurs intern, precum şi alte cheltuieli interne ocazionate de îndeplinirea acestei acţiuni” iar MAE va asigura fondurile pentru transportul apei la Tokio. Pentru această operațiune bugetul MAE a fost suplimentat cu 383.000 de lei.
    Va anunt ca poporul japonez nu are nevoie de apa romaneasca si sugerez ca aceasta suma considerabila sa fie intrbuintata pentru cumpararea de banda adeziva pentru repararea trenurilor care strabat teritoriul dumneavoastra. Oricum trenurile noastra zburand cu o viteza mai mare nu pot fi reparate prin aceasta tehnologie de varf.
    Sugerez cu toata seriozitatea ca acest ajutor umanitar in care transportul este de opt ori
    mai mare decat decat valoarea lui sa fie oprit imediat.
    Tinand seama ca armata americana stationata in Japonia ( 47.000 de militari ) ne ajuta conform unui tratat de securitate…. va rog sa nu trimiteti trupe romanesti.
    Cu respectul pe care al meritati……si nu mai mult.
    Kiyoko Horvath Tokyo Japan

  2. Stimate Domn , PE MILITARII DIN M.A.I CINE-I APARA ? Stiati ca multi dintre acestia vor fi disponibilizati in timp ce colegii lor din politie sunt aparati de sindicate ? Cine va mai salva vieti la inundatii? Dar cine va mai apara tara cu pretul vietii?
    Noi ne facem datoria ,dar politicienii ce fac ?

  3. ROMANIA SUB NIVELUL DE TRAI AL AFRICII DE SUD

    Domnule Voiculescu
    Aveti obiceiul prost sa minimalizati situatia. Atat cat se ascunde adevarul nu se poate face nimic, Prezentati o situatie roza cu exagerarile de rigoare.
    România va fi cel mai sărac stat din UE şi peste 15 ani
    „România va rămâne cel mai sărac stat din Uniunea Europeană în următorii 15 ani, reiese din prognozele analiştilor de la Nomura.
    Inchei cu o intrebare .
    Potrivit unui studiu, Romania se plaseaza, dupa un indicator agregat al dezvoltarii economico-sociale al Centrului Roman de Politici Economice (CEROPE), pe locul 45 din 50 de tari analizate, fiind sub nivelul Braziliei sau Africii de Sud,
    Inchei cu o intrebare . Cand vom ajunge la nivelul de trai al Africii de Sud ?

  4. MOGULULE.
    DIN NOU UMBLII CU CIOARA VOPSITA. NIVELUL DE TRAI AL ROMANIEI ESTE CU MULT SUB CEL PREZENTAT . A PUNE O FUNDA COLORATA PENTRU UNA DIN ULTIMELE TARI DIN LUME DOVEDESTE LIPSA DE RESPONSABILITATE. ROMANIA ESTE SI SUB NIVELUL STATELOR ASIATICE Kârgâzstan și Cambodgia. VORBITI IN POSTAREA DUMNEAVOASTRA DE Guineea sau Botswana. UITAND STATUL AFRICAN BURUNDI. CUM PUTETI SA UITATI CA pib-ul EGIPTULUI 75,148 si al Pakistan 96,115 este mai mare decat pib Romania 73,167 . VA ROG SA FACETI O LISTA A TARILOR CARE AU UN NIVEL INFERIOR ROMANIEI SI TERMINATI CU OPTIMISMUL DESANTAT, CU SINCERITATE,

  5. Personal nu cred ca e o stire sau statistica prea corecta.Desi PIB-ul pe cap de locuitor este mult mai mare in statele africane fata de Romania, calitatea vietii pentru locuitori este mult mai mica. Este vorba doar de fluxul de investitii straine care au inceput sa se indrepte spre Africa (AGRA Alliance a bagat peste 20 de miliarde in ultimii 2 ani in agricultura direct, indirect companiile care sustin campanii au investit de zece ori mai mult).

    Si mogulii din Romania au inceput sa investeasca acolo, in special in agricultura, biogaz si biodiesel, petrol si minereuri.
    Din aceste motive a crescut spectaculos PIB-ul unor tari africane, nu deoarece s-au dezvoltat ele.

  6. NU CETATENII TREBUIE SA ASIGURE BUNASTAREA STATULUI MAFIOT SI A CLIENTELEI POLITICE PORTOCALII !!!
    JOS SCLAVIA FISCALA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Actuala situaţie dificilă atât pe plan economic, cât şi social, aruncă o puternică lumină asupra faptului că românii sunt plătiţi prost numai dacă judecăm după aspiraţiile lor.

  8. @ Geta

    „Adica…numai congolez sa nu fi (sic ! ) … ! ”

    Mai bine sa FII congolez decat sa FII agramata ca tine . Geta , nu FI proasta !

  9. @ Codrin
    Esti confuz. Investitile duc la desvoltare. Cum crezi ca o tara africana sau mioritica se poate desvolta fara investitii straine.
    In loc sa faci cometarii ……. te sfatuesc sa calatoresti. Sunt convins ca o calatorie in Africa de Sud nu strica. Vei ramane fara bretele.

  10. MONEDĂ FORTE

    Dacă şi-au dorit un preşedinte – jucător
    La Cotroceni, românii au votat Satana ;
    Şi azi, de-şi bagă mâna-n buzunarul lor ,
    Nu dau decât de-un ban … din Botswana .

  11. ROMANIA PE ULTIMUL LOC IN LUME !

    “Românii trăiesc mai prost decât foarte multe state din Africa. Asta arată un clasament al bunăstării întocmit de Global Finance care plasează România pe locul 68, după ţări precum Guineea sau Botswana.
    Conform statiscilor oficiale populatia Romaniei va scadea in viitorul apropiat la 16 milioane iar populatia roma va deveni majoritara . In aceste conditii Romania are sanse majore sa se indrepte spre ultimul loc.
    Ungurii si maghiarii se cearta de zor intre ei dar in curand se vor alia pentru a creia un nou echilibru politic si social. Ascensiunea romilor si calitatea de populatie majoritara va rezolva pentru intodeauna problema romano maghiara .

  12. si ne vom afunda si mai rau, cata vreme acesti incompetenti sunt pironiti pe jilturile de conducatori ai romaniei.

  13. mda…nu cred totusi ca gabonezii o duc mai bine ca romanii…dar tot ar fi cazul ca boc sa mai reflecteze la masurile care le ia

  14. mi-am dat seama ca suntem in lumea a 3a dupa „serbarile” care au avut loc la pasajul basarab. am ajuns sa ne bucuram atat de mult pentru un simplu pasaj…si asta construit in 6 ani. cred ca atunci cand vom finaliza vreo autostrada, o sa fie sarbatoare nationala.

  15. Conform unor studii realizate de cercetatorii britanici, Romania este codosa la cresterea copiilor. Educatia din Romania este la pamant, iar acest guvern incompetent nu face nimic pentru acest lucru.

  16. @RH: Asta va fi singurul raspuns pe care ti-l voi da:

    Iti voi spune o poveste pentru a inlesni intelegerea:in tarile africane, unde coruptia la nivel central este destul de ridicata, investitiile se fac strict pentru profit. Nu exista un caracter social al investitiei. Eu, Ovidiu Tender sa zicem, decid sa ma extind concesionand 10.000 km2 in Senegal pentru a exploata resursele naturale . Negociez cu guvernul, le dau mita si gata. Inapoi in Senegal ar trebui sa vina doar un impozit pe profit pe care il evit declarand activitate 0 (cum se face si in Romania) desi eu fac profit de zeci de milioane de dolari.

    Spune-mi ce castiga statul si populatia locala? Aici ma refer la oricine altcineva in afara de politicienii mituiti zi de zi ca sa ma acopere si sa stau linistit.

    Apropo, mai plimba-te si tu. Daca stai in SUA prea mult tinzi sa crezi ca peste tot lumea e corecta si joaca asa cum trebuie.

  17. sunt curios sa vad cine va fi capabil in viitor sa schimbe pozitia asta..cine va fi capabil sa-si asume o asemenea raspundere

  18. @ Codrin
    AI o intelegere extrem de limitata a investitilor in capitalism. Investitiile straine
    creiaza locuri de munca ….dau salarii si creiaza o mana de lucru calificata.
    Spui
    „Apropo, mai plimba-te si tu. Daca stai in SUA prea mult tinzi sa crezi ca peste tot lumea e corecta si joaca asa cum trebuie.”
    Stau mai mult prin Japonia. In calitate de jurnalist …Nipon Press calatorsc in jurul lumii in timp ce tu in jurul judetului ….i sau chiar in jurul capitalei. Repet dute in Africa de Sud care a organizat campionatul mondial de fotbal. A-ti vor cadea bretelele de la pantaloni …..

  19. Romanii sunt foarte saraci deoarece incep sa nu mai aibe tara. Romania a fost vanduta in ultimii 20 de ani. Au inceput cu resursele de subsol… pana au ajuns sa vanda si resursele de la suprafata.
    Investitiile straine au inceput sa afecteze serios nivelul de trai al societatii din Romania. Chiar daca vi se pare un paradox ca pot da exemple din zona mea.

    Avem zona Banatului. Au venit cei de la Aton http://www.atontransilvania.ro/ si au investit. Investitie straina, ce mai ! Ia priviti aici ce se intampla cu productia de grau care se recolteaza din zona Banatului (minutul 1:20):

    http://stirileprotv.ro/stiri/social/cine-mai-face-agricultura-in-romania-o-mana-de-straini.html

    Si cand este intrebat, ministrul agriculturii o ia pe d-soara reporter si ii arate lanurile de grau. Dar lanurile nu mai sunt ale noastre. Noi ce incasam sunt eventual ceva impozite… dar nimic mai mult. Si mai am exemple:

    http://stirileprotv.ro/stiri/social/strainii-abia-asteapta-sa-puna-mana-pe-agricultura-romaniei-sunt-afaceri.html

    Cica asta se numeste liberalizarea pietei. Suna bine dar face rau.

    http://www.gandul.info/financiar/comisia-europeana-recomanda-liberalizarea-pietei-terenurilor-inainte-de-2014-7832786

    Voua cum vi se pare?

  20. @ clujanu’ :

    Nu stiu cat esti tu de clujean dar, cu siguranta, esti un mitocan.

    Si daca a-i fi clujean, ia zi…tu ai observat cum arata soclul pe care ar trebui sa scrie CLUJ-NAPOCA de la intrarea dinspre comuna Feleac ?
    Eu de 3 ani i-am scris pe domnuleprimar.ro la primarul clujean, da’ n-are timp de-stea…

    Nu meritai sa te bag in seama -ti-am mai spus- dar mi-a venit in minte un cantecel simpatic pentru tine, penibilitate de „clujean” ce esti :
    http://www.youtube.com/watch?v=0JvKS-Z59aw

    Nu te mai salut stimabile !

  21. Excelent! Pai PIB/locuitor nu e indicator de BUNASTARE, ci de PRODUCTIVITATE! P nu vine de la altceva decat de la Productie/Produs.

    Asa ca stirea nu se traduce, cainata, ca romanii traiesc mai prost, saracii, ca in Gabon (din cauza lui Basescu, Boc, Udrea!) ci asa:

    ROMANII MUNCESC MAI PUTIN SI MAI PROST decat locuitorii frumosului stat Gabon! Adica sunt niste putori ordinare, carora Voiculescu vrea sa le dea, cu banii altora (ai prostilor care chiar muncesc si produc), pomeni ca sa-l voteze!

    Stiu, daca urmaresti A3 e greu sa urmaresti rationamentul…

  22. Curat MURDAR, ” măreţe ” caractere….
    Interpelarea nr. 3439B/21-06-2011

    Situaţia îngrijorătoare a membrilor Asociaţiilor de Crescători de animale din Caraş-Severin privaţi de unele primării de locurile destinate păşunatului.

    Un număr de 70 de localnici, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de animale din Domaşnea au blocat zilele trecute traficul pe Drumul European 70. Anterior, un număr de 100 de vaci şi câteva sute de oi au fost aduse de proprietari în faţa primăriei din Domaşnea. Exasperaţi fiindcă nu mai au unde să îşi ducă aproape 3000 de vite – vaci, cai şi oi la păscut, localnicii din Domaşnea au trecut la măsuri extreme. Crescătorii de animale îl acuză pe primarul comunei Domaşnea, Petru Lorinţ, de numeroase ilegalităţi.
    Principala problemă a oamenilor este aceea că edilul refuză să concesioneze asociaţiei 250 de hectare de pământ, loc destinat paşunatului. Consilierii locali din Domaşnea au emis o Hotărâre ( CL ) prin care terenul se concesionează doar persoanelor fizice, nu şi asociaţiilor. Acuzaţiile membrilor Asociaţiei vizează şi aspectul referitor la modul în care au fost cheltuiti milioane de lei din bani publici pe lucrări de întreţinere a păşunilor, lucrări care ar fi putut fi făcute gratuit de membrii asociaţiei, care deţin utilaje corespunzătoare, totuşi, primăria a contractat firme plătite cu sume mari din bugetul local, firme agreate de către acelaşi edil.
    De subliniat şi faptul că de ceva ani localnicii din Domaşnea şi-au tot manifestat nemulţumirile vis-a-vis de primarul Lorinţ şi consilierii PD-L, multe dintre hotărârile consilierilor fiind atacate în Contencios administrativ sau au trezit polemici, conflicte în comună.
    Oamenii spun că primarul a vândut şi concesionat aproape tot izlazul comunal unor oameni de afaceri din afara satului. Ei suspectează intenţia primarului de a desfiinţa Asociaţia Crescătorilor de Animale din Domaşnea. ,,Aceasta numără peste 160 de membri care la un loc au peste 500 de cornute şi cabaline. În această formă, membrii doresc accesarea unor fonduri europene cu care să pună la punct o afacere ce cuprinde toate fazele: de la creşterea animalelor, producţie şi până la procesarea laptelui şi comercializarea cărnii de vită” spune preşedintele Asociaţiei, Petru Izbaşa.
    Protestatarii solicită ca administraţia publică locală să nu-i discrimineze pe membri Asociaţiei şi să încheie şi cu Asociaţia Crescătorilor de Animale un contract pe o durată de cinci ani, în aceleaşi condiţii cu persoanele fizice. De asemenea, protestatarii solicită începerea acţiunii de revendicare a păşunilor alpine pe care sunt coproprietari şi care aparţin comunei Domaşnea. Acest lucru le-ar permite accesarea de fonduri de la APIA, dar se pare că tocmai acest lucru este mărul discordiei în sat. Neexistând Asociaţie, fondurile sunt ridicate de primărie şi distribuite după bunul plac al primarului.
    La presiunea contestatarilor, Prefectul judeţului Caraş-Severin, Ioan Ţunea, a decis constituirea unei Comisii de control, după multe insistenţe şi după ce membrii Asociaţiei au fost puşi pe drumuri să bată şi să se umilească la uşile autorităţilor care dacă manifestau interes s-ar fi evitat astfel de situaţii . Deşi prefectul a promis să fie prezent la întâlnirea cu protestatarii, acesta a preferat Buziaşul, locaţie unde Frunzăverde s-a întâlnit cu ceva primari PD şi oamenii au aşteptat în zadar onorarea promisiunii reprezentantului Guvernului în judeţ.
    În spatele refuzului de prelungire a contractului se ascund mari interese financiare a căror miză o reprezintă sumele care trebuie primite de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură. Membrii Asociaţiei doresc, firesc, un loc de păşunat. Reprezentantul Guvernului în teritoriu pare incapabil să găsească soluţii, priorităţile sale sunt de altă natură, iar oamenii au ajuns la limita răbdării. Subprefectul județului, Nicolae Merindeanu, spune că problemele din Domaşnea ” sunt încă în evaluare ”, deşi de mai multe luni oamenii sunt plimbaţi cu vorba şi puşi pe drumuri iar soluţiile şi răspunsuri limpezi lipsesc. Nimeni nu este interesat în a restabili normalitatea într-o localitate în care se trăieşte din creşterea animalelor şi agricultură.
    Zilele se curg… în folosul cui, d-le Premier ??
    Vă atrag atenţia că situaţii similare celei prezentate mai sus se petrec la nivelul judeţului Caraş-Severin , acesta nefiind un caz unic. Recent, Consiliul Local al primăriei Vermeş, majoritar PD-L a adoptat o Hotărâre a CL prin care se ia dreptul de păşunat a 100 crescători de animale, care sunt constituiţi în Asociaţie de creştere a animalelor. Şi la primăria Bozovici sunt nereguli semnalate des iar primarul Aurel Miclea se joacă de-a concesionatul. Ce să înţelegem ? Cărăşenii pun întrebări, nemulţumiţi pe bună dreptate : ” Au găsit primăriile PD-L vreo metodă de-a face rost de bani în acest fel, lovind în crescătorii de animale ? ”, ” În Caras Severin primăriile au devenit focare de coruptie si stagnare economică ? ”
    Prefectura afirmă declarativ doar cum că evaluează şi ar căuta soluţii iar timpul trece în defavoarea cărăşenilor şi repet : favorizând pe cine, d-le Premier ?
    Sunt convins că ne veţi informa cum se va soluţiona situaţia îngrijorătoare prezentată şi veţi face demersurile necesare astfel încât nemulţumirile crescătorilor de animale din judeţul Caraş-Severin să fie rezolvate.

    Data deputat PSD :

    20 iunie 2011 ION MOCIOALCĂ

    Solicit răspuns scris şi oral
    http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=183&leg=2008&cam=2&pag=3&idl=1&prn=0&par=

    2.
    Nu va fi referendum în Caras-Severin
    Stiti de ce ? Curat MURDAR, d-aia !!
    S-a intamplat cum a vrut Frunzaverde
    „Aţi dat dovadă de tărie de caracter“, i-a spus Nicolae Ştefănescu ( PSD ) lui Frunzăverde.( PD )
    În Caraş-Severin, Opoziţia e pe val: îi mulţumeşte lui Frunzăverde!
    Deşi USL a ridicat problema referendumului în acele judeţe în care PNL şi PSD sunt majoritare, iată că acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Caraş-Severin cu toate că, din start, se ştia că n-avea nici o şansă să treacă de votul consilierilor lui Sorin Frunzăverde. Propunerea a fost respinsă şi, cu toate acestea, unii consilieri din Opoziţie nu s-au putut abţine să nu-i mulţumească lui Frunzăverde pentru faptul că a fost singurul membru BPN al PD-L care s-a opus propunerii de reorganizare teritorial-administrativă a ţării, în forma avansată în prezent. Nicolae ŞtefănescuŞi cine o putea să o facă – de parcă Frunzăverde i-ar fi fost şef de partid şi nicidecum adversar politic – decât Nicolae Ştefănescu, liderul consilierilor judeţeni ai PSD. Ştefănescu i-a mulţumit pentru faptul că s-a zbătut şi continuă să lupte pentru o regionalizare, dar cu păstrarea judeţelor actuale. Mai mult decât atât, Ştefănescu nu a scăpat ocazia să-i mulţumească lui Frunzăverde şi pentru implicarea sa în organizarea Târgului de Fonduri Europene, desfăşurat la Răcăşdia în urmă cu zece zile. Şi, ca să se ştie cine este jupânul judeţului, liderul social-democrat a avut o remarcă demnă de a intra în istoria şedinţelor CJ, conform căreia, deşi n-a putut veni la Răcăşdia, Frunzăverde a fost prezent spiritual la acest târg!

    Cu un asemenea discurs şi o astfel te atitudine de permanentă căciulire, cu siguranţă că PD-L va câştiga lejer alegerile de anul viitor din Caraş-Severin.

    http://www.argument-cs.ro/content/%C3%AEn-cara%C5%9F-severin-opozi%C5%A3ia-e-pe-val-%C3%AEi-mul%C5%A3ume%C5%9Fte-lui-frunz%C4%83verde
    3
    O-pozitie sau Opozitie ???

Comentariile sunt închise.