Inteleg ca, din cauza crizei de tiraj, a lipsei de idei si a ordinelor de partid, propaganda puterii trebuie sa bifeze, in fiecare zi, numele Voiculescu. Si, tinand seama ca suntem in an electoral, aceasta practica se va intensifica.

Recent, a reluat refrenul “afacerilor lui Voiculescu cu statul”. O face de cateva ori pe an. Mereu la fel de ridicol. Dar acest context imi ofera posibilitatea de a “dezvalui”, inca o data, “secretul” afacerilor cu statul.

In 2010 si 2011, firmele pe care le-am fondat au platit la stat – statul talhar, administrat de regimul Basescu – peste 60 de milioane de euro. Nu sunt povesti, sunt date contabile, care pot fi verificate. Si, foarte probabil, cu contributiile din acest an, suma va ajunge la 100 de milioane de euro – bani care au intrat in bugetul public, din care se platesc inclusiv salarii pentru presedinte, ministri etc. Acestea sunt “afacerile lui Voiculescu cu statul”.

In rest este doar propaganda. Este un vechi narav al puterii politice in Romania, care nu poate accepta ca un trust de presa poate ramane idependent.

In anii 90, au incercat cu povestea banilor lui Ceausescu si Crescent. Am probat in justitie ca totul a fost o minciuna si am castigat printr-o decizie definitiva si irevocabila.

In anii 2000, au inventat tema colaborarii cu Securitatea. I-am dat in judecata si am demontat toate acuzatiile care mi-au fost aduse. Dupa 5 ani de procese, in care m-am luptat cu toate resursele specifice ale actualului regim, din uriasul balon de sapun al colaborarii cu securitatea nu a mai ramas decat o nota comerciala despre un cetatean autriac, o obligatie legala pentru orice angajat in comertul exterior care se intalnea cu strainii. Atat.

Ani intregi au verificat averea familiei Voiculescu. In final, Agentia Nationala de Integritate a recunoscut oficial ca nu a gasit absolut nicio neregula.

Imi monitorizeaza constant convorbirile, deplasarile, actiunile. Dar nu gasesc nimic impotriva mea.

Si, pentru ca trebuie sa-si justifice salariul, inventeaza, din cand in cand, cate o “margica” anti-Voiculescu. Cea mai recenta: “tiparirea revistei Loto-Prono”!

In mod evident, disperarea instrumentelor puterii este atat de mare, incat le blocheaza ratiunea si le inhiba simtul ridicolului. Astazi se lupta cu “mogulul” revistei Loto-Prono. Maine se vor rafui cu producatorul emisiunii “Feriti-va de magarus”.

27 COMENTARII

  1. Mogulule
    Lasa marmelada de anii trecuti . Deschide un borcan nou.
    Azi am o audienta la baietii cu ochii albastrii americani.
    Ce ai hotarat ?
    Poate al inviti pe domnul Vadim Tudor sa vorbeasca de cazul Al Qaeda
    la Antena 3.
    Toata lumea multumita.
    Cu intelegere si anumit respect.

  2. Pe scurt – disperarea comunistului Basescu este alarmanta. Acesta este constient ca in ultima perioada a pierdut foarte mult teren.

  3. Ca bine le ziceti!! M-am saturat si eu sa vad cum incearca sa va discrediteze..vor sa ne distraga atentia normal..sper sa scapam de PDL odataaaaaaaaa. In alta ordine de idei, eu ce pot face la 24 de ani cu o facultate terminata si un master la fel, la zi, la stat?Stiu 3 limbi straine, am ceva experienta de lucru si totusi nu ma pot face utila nicaieri desi am putere mare de munca.
    Cele bune si frumoase.

  4. HOŢUL STRIGĂ HOŢII

    O dată cu Voiculescu,
    Acuma şi cu Lucescu,
    Pe cincişpe cu Eminescu,
    Urmează cu Ceauşescu,
    Şi-l uitarăm pe Băsescu !
    Tactica e de borfaşi ;
    Asta-i Jon*, te camuflaşi.
    Înjurat de mic şi mare
    Şi-n culcare şi-n sculare,
    Bă Traiane, n-ai scăpare !
    O ştiu până şi nepoţii :
    Jon* eşti hoţ ce strigă hoţii.

  5. Cred ca nici nu mai intereseaza pe nimeni de unde provin resursele primordiale ale celor pe care-i vedem astazi ca fiind mari magnati, sau moguli, cum ar spune unii. Cred ca nici Onasis nu are un trecut in tinerete prea limpede si cui ii pasa. Ne pasa de ceea ce au facut unii cu banii obtinuti, la un moment dat, prin diverse mijloace, pe care nu cred ca mai trebuie sa le luam in discutie. Asadar, cred ca este important cati bani au investit bogatii Romaniei in Romania! Cate zeci, sute sau mii de familii hranesc ei si care este contributia la bugetul statului. Cred ca este cel mai important lucru de aflat la acest moment.
    Eu propun sa scoatem afacerile la vedere!!! Sa stim ce lucreaza cu adevarat firmele imbogatitilor, cati oameni beneficiaza de pe urma lor si cati bani revin statului. Asa cum corect ati scris si descris pe blog.
    Dar mai cred ceva! Si aici ma gandesc punctual la una din afacerile dvs.: Antenele.Mai cred ca, desi au ramas singurele redute anti-putere, sunt politici in interiorul acestora care va asduc numai dezavantaje. De una ati scapat: Gabriela Vranceanu Firea Pandele, sau cum ii mai zice acum. Mai aveti sa scapati incet si de alte personaje care, va spun ca un jurnalist cu ceva experienta, nu va aduc avantaje privind imaginea, ci din contra! Stiu ca este foarte dificil sa conduci oameni ca Ursu, Oana Stancu, Razvan Dumitrescu, dar cu ei poti sa-i convingi pe privitori ca tot ce se face este profesionist si documentat. Cu ceilalti, mai putin, spre deloc! Si este loc in departamentele divertisment si pentru ei! Sunt sigur ca stiti in launtrul dumneavoastra ca am dreptate! Mai stiu ca va ganditi la ce ma gandesc si eu si nu numai eu. eu va stimez si va urez succes!

    Mugur

  6. ca ati platit 60 de milioane de euro taxe&impozite la stat, va cred, bravo cu felicitari d.le profesor universitar doctor Dan !

    intrebare 1: cat a fost potul dvs. din aceste…hai fie, sa le zicem afaceri cu statul ?
    intrebare 2: oare exista posibilitatea ca statul roman sa fi fost mult mai castigat decat cele 60 milioane de euro daca dvs. si alti baieti destepti ca dvs. n-ar fi facut afaceri cu el ?

  7. Nu ma intereseaza despre ce si unde se tipareste in Romania.

    Cert este ca absolut toate televiziunile din Romania de Craciun si de Revelion (in ajun cat si a doua zi) au avut o prestatie dezastruoasa.!!!

    Am avut niste oaspeti din strainatate care erau curiosi sa le traduc ce se spune in acele emisiuni…..Jale mare!
    Cel mai tare a fost 10TV, care a doua zi de Craciun relua o omisiune de Paste in care se povestea despre traditia de a manca Miel in aceasta sarbatoare…..A innebunit lupu’ :)

    Pana la urma – noroc de antena parabolica imensa din curte, montata de mine si nu de companiile de cablu romanesti.

    E de gandit.

  8. @ Dan Voiculescu

    COMISION DE RISC

    C-ai fost corect şi c-ai dat impozite la fisc ,
    Pentru Putere, nu-s decât nişte tromboane ;
    De-ai fi fost evazionist, n-aveai niciun risc ,
    Numai să fi dat, cui trebuia … comisioane .

  9. Sa nu mai zica nimeni ca pedelistii nu sunt culti!
    Vedeti ce bine cunosc ei „Aria calomniei” din opera „Barbierul din Sevilla” a lui Rossini?
    Don Basilio sa traiasca!

  10. @ Dan Voiculescu

    “In 2010 si 2011, firmele pe care le-am fondat au platit la stat – statul talhar, administrat de regimul Basescu – peste 60 de milioane de euro…”

    FAVORIZAREA INFRACTORULUI

    Mogule, îmi pare rău dar n-ai habar,
    (Nu te menajez ci ţi-o spun pe bune)
    Că plătind atâtea dări statului-tâlhar ,
    Tu comiţi lunar câte-o … infracţiune .

  11. MOGULUL ADEVARULUI SAU A MINCIUNII ?   
    Mogulule
    Nu poate sa te discrediteze nimeni. Dar nimeni nu te opri sa te discreditezi singur.
    Ai la dispozitie un imperiu mediatic si ceva bani de buzunar. Basescu poate fi trimis nu la lada de gunoi ci la lada de gunoi. Nu a existat o sansa mai mare decat in aceste zile. Basescu a calcat pe bec….sa ranit la picior si este o fiara ranita.
    Afacerea Al Queda cu sute de luptatori trimiti pe campuri de lupta din banii obtinuti prin contrabanda de tigari si alcohol a panicat occidentul. Mesagerul lui Ben Laden este capturat in Romania , este eliberat se intoarce in Romania pe ascuns….deschide intreprinderi comerciale care pun bazele centrului mondial Al Queda. Un grup extrem de periculos este trimis in SUA sub acoperire diplomatica si sunt gazduiti in cladirea diplomatica a clicii Basescu la New York.
    Opozitia nu atinge subiectul. Conspiratia tacerii este totala. Media nu scoate un piuit. Singura sansa este un om curajos care nu-i este frica de nimic pe nume Vadim Tudor .
    Am avut in cursul zilei o audienta la baietii cu ochi albastrii americani. Sunt suparati rau. Americanii se supara greu dar cand se supara……..
    Va rog in consecinta sa-l invitati pe Vadim la Antena 3. Romanii au dreptul sa afle adevarul. Va asigur ca americanii va vor fi recunoscatori . Va garantez.

  12. Se doreste DESFINTAREA SMURD de catre Basescu SI Raed Arafat (cel care a INFINTAT SMURD) este batjocorit si amenintat cu concedierea …..FACETI CUNOSCUTA ACEASTA INFORMATIE ….RASPANDTI INFORMATIA!

  13. Daca n-ar exista aceste afaceri, economia n-ar mai fi. Problema nu este reprezentata de afaceri, ci de coruptia de la varful statului.

  14. E rau! E foarte rau! Un sef de stat se coboara sa isi umple timpul cu interventii telefonice la diferite emisiuni sa citeasca pe puncte legea sanatatii. Si de ce o face?
    Pentru a demonstra natiei ignorante ce inseamna privatizarea: Companii private care traiesc din bani de la buget!!!!!! Ouch!!!!!
    L-am considerat pe basescu un om foarte limitat cu o cultura mult sub nivelul profesiei sale…totusi, zilele trecute un amic a reusit mai, mai sa ma convinga de opusul: basescu e un tip ce poseda o inteligenta primitiva de calibru.( un fel de viclenie suprema) . Aseara am vazut interventia lui impotriva lui Raed Arafat, interventie care m-a lamurit definitiv. Intelectul presedintelui nu depaseste nivelul unui sef de scara. Orice „sclipire” de care a dat dovada pana acum se pare ca e meritul advisor-ilor prezidentiali.

    Cineva care considera privatizare, crearea unor companii care sa capuseze fodurile de la buget alocate SMURD, demonstreaza ca este un inadaptat la economia de piata.
    Daca se vrea privatizarea serviciilor de urgenta, aceasta trebuie facuta DIN FONDURI PRIVATE!!! Asigurarile medicale private , NEOBLIGATORII, pot finanta asa un serviciu. Spun apasat NEOBLIGATORII, pentru ca actualul regim are prostul obicei sa FORTEZE limitele democratiei cand vine vorba de asigurari. Nu cunosc nici o tara din lume, in afara Romaniei, care sa isi forteze populatia sa plateasca asigurarea locuintei sau sa oblige proprietarii sa isi renoveze proprietatile (care nu sunt risc public, doar patina timpului si-a lasat amprenta) pe banii propri platind companii alese pe “spranceana” de catre primarie…
    Cat de inteligent poate fi un individ care sa instaureze un regim dictatorial in care tine veniturile populatiei sub limita decentei in timp ce promulga legi de jecmanire crunta a acestor amarati???
    Ceausescu ne-a infometat si infrigurat. Basescu o impinge mai departe. Da legi prin care clientela PDL isi vara adanc pumnii in buzunarele gaurite ale amarasteanului. Pe primul l-au impuscat s ii-au “cancerizat” progeniturile sa ne potoleasca ura si setea de sange …la asta ce-or sa-i faca?

  15. Ma intreb mereu, atunci cand aud despre „afaceri cu statul”… totusi, cine din tara noastra are voie sa faca afaceri cu statul… ? Se pare ca este nevoie de mult sange rece si in plus – corectitudine la nivel absolut.

    E ca o lupta in care se intra cu ochii inchisi. In timp, au loc nenumarate … „bodycheck” – uri… :)

  16. Stimate Dl/ Dan Voiculescu
    dupa cum afirmati in carte inca din copilarie,va vegheat un ochi de Sus.Ultima referire in acest sens sunt evenimentele din 89.Si dupa aceea sa mai intamplat,in special dupa 2000?S-au marele papusar,a-ti reusit sa aflati cine este?dupa mine o forta malefica extraterestra,ce domina tot Globul a reusit sa anihileze Forta Binelui?
    Sper sa primesc si raspuns,cu stima.
    E.U.

  17. Acum, cand Vi se asociaza numele cu I.C.A. , ma gandesc cand aud pe la tv daca nu cumva ati fost prost sfatuit in legatura cu ICA si ati „muscat o momeala”.. :( sau se exagereaza si totul este un balon de sapun…
    Ca simplu cetatean care este doar un fan declarat al Dv. intorc pe toate fetele stirile furnizate de media si mi-a trecut si aceasta varianta prin minte.
    Dar sper ca Va veti incheia odata-si-odata si procesele acestea…pacat de banii dati advocatilor si de uzura nervoasa…

Comentariile sunt închise.