Stiu ca am aici multi prieteni (si neprieteni sau, cum spune motto-ul acestui blog, oameni care nu ma cunosc :) ) din diaspora.

Mi-ar placea sa citesc opiniile lor despre evolutiile politice din Romania, transformandu-le – de ce nu? – in guest post-uri.

47 COMENTARII

  1. Rezultat referendum:
    1 participanti 49%
    2 Da (pentru demitere) 99%
    3 Nu 1%

    Basescu ramane presedinte (legal)

    M-am linistit: lovitura de stat e daca NU se negociaza intre baietii destepti, (exact cum mi-am imaginat). e clar: „ne meritam soarta” de fapt totul e ARANJAT.
    Traiasca austeritatea – prostimea ramane cu Basescu- legal constitutional.

  2. Eu traiesc de mai bine de 8 ani in Edmonton, Canada. Nu am rupt legatura cu tara. Nici nu pot face asta. Sunt roman. Copiii mei vorbesc limba romana. Asta se vorbeste in casa. Parintii mei locuiesc in Resita. Pensionari, cu probleme mari de sanatate. Noi, ii ajutam cum putem. Este normal. Sunt singurul lor copil si este de datoria mea sa fac asta. Fara ei, nu ajungeam in pozitia in care sunt acum.
    Dar statul? Statul roman ce a facut pentru ei? In afara de „a sta” cu mainile in san. Nu a facut absolut nimic, Mai mult, tatalui i-a miscorat pensia. Dupa atatia ani de munca – nu mi-este rusine sa spun ca vorbesc cu el la telefon si plange. Un om atat de puternic, tata, plange. Se considera calcat in picioare. Batjocorit si umilit.
    Este cat se poate de logic, omenesc, normal sa imi fie scarba de regimul Basescu. De tot ceea ce inseamna Basescu. De toate tentaculele lui. De toate institutiile lui. De toti oamenii lui. Nu pot altfel.
    Ce se intampla in tara este indreptatit sa se intample. Sunt nemultumit ca a durat atat si ca parintii mei au fost umiliti. Dar, este bine ca s-a intamplat si acum.
    In tara nu ma voi intoarce. Ne este bine unde suntem. Insa, imi doresc ca atunci cand vorbesc cu parintii mei si ii intreb ce fac, sa-mi raspunda: „suntem bine. nu-ti face griji”. Cat or mai trai…
    Cu respect,
    George Racaru

  3. cei din germania spera ca lucrurile sa intre pe un fagas normal in tara. nuami cu stabilitate se poate iesi din criza economica. toate cele bune!!!!!!!

  4. Prieteni aveti dar aveti si oameni pe acest blog care nu sunt dusmani ci dpar pameni care o sa va spuna adevarul , indiferent cum ar suna avest adevar.discutiile de pe acest blog fiind legate de viata noastra a tuturor si de modul in care ne afecteaza deciziile liderilor.asta e motivul ptr. care trebuie sa fim sinceri unii cu altii. Base nu a inteles ca trebuie sa isi asume criticile si sa incere sa devina si mai bun si sa faca ceea ce functia il obliga. A uitat cine la pus in aceea functie

  5. Sincer,din ’89 pana in prezent , Romania s-a dus pe apa sambetei din cauza incompetentei celor care au condus tara. Pe vremea PSD-ului am zis ca o sa fie bine.Au furat tot,au privatizat,nu in favoarea statului ci in favoarea vilelor pe care le detin. Este inadmisibil ca Justitia in Romania sa fie condusa pe temei politici. Justitia ar trebui sa fie apolitica si sa isi faca datoria.Noi,oamenii de rand,platim taxe si impozite la stat,iar cei din clasa politica daca intarzie ,statul nu le face nimic ,in timp ce pe noi ne ameninta cu tribunale ,ne pun intarzieri la sume care nici macar nu influenteaza PIB-ul (acolo unde normal ar trebui sa ajunga banii) . Daca Justitia si-ar fi facut treaba , acum probabil ca declaratiile de avere ale celor care conduc Romania n-ar umple 10-20 de pagini A4. Functiile lor nu sunt un drept,ci un privilegiu in Senat,Parlament,Guvern.
    „Democratia” care este acum in Romania, doar pe hartie si doar specificata in constitutie,a fost prost inteleasa.Basescu n-a facut altceva decat sa continue sau sa repare ceea ce PSD-ul a facut. Acum,USL (acelasi comunism sub alt nume) incearca sa dezbine si farama aia de incredere care a mai fost acordata Romaniei in Europa si in lume. Ne intoarcem iar la sclavagismul din era Iliescu?
    Sincer,nu prea ma intereseaza politica dar ce au facut pana acum presedintii sau prim-ministrii nu are nicio legatura cu viata politica.Ce este acum in Romania nu se cheama politica. Se cheama direct Circul Globus.Ahtiatii dupa putere si functii n-or sa faca niciodata nimic intr-un stat.
    Si cam atat am avut de spus. Salutari de pe malul marii Baltice .

  6. Cei din diaspora au plecat din Romania pentru a cauta un trai mai bun, mai decent – pentru ei si pentru copiii lor.Pentru un mediu educational eficient,pentru o medicina performanta , pentru drepturi care-ti sunt respectate. Multi din ei au plecat inainte de a fi Basesecu la putere.

    USL-ul trebuie sa ia masuri urgente de crestere economica, de eficientizare a cheltuielilor banului public precum si dirijarea acestuia in domeniile vitale.,coroborat cu tragerea la raspundere a tuturor celor ce si-au batut joc de banul public.

    In caz contrar randurile celor din diaspora vor creste., iar in Romania DD va reprezenta noua salvare nationala.

  7. Locuiesc in America de aproximativ 4 ani. Am plecat din Romania impreuna cu familia, impins fiind de regimul Basescu si cu speranta ca voi avea un trai mai bun…daca nu pt mine, macar pt copiii mei. Am plecat pentru ca „am trait bine” – vorba deja celebra a ilustrului nostru ex-presedinte (sper ca ironia este evidenta). Pot spune ca eu chiar am trait bine in America…insa acum criza isi spune cuvantul si isi cere drepturile si aici. Chiar si asa, nu stiu daca ma voi intoarce vreodata in Romania. Nu traiesc visul american dar nici nu cred ca in Romania voi trai vreodata mai bine de atat. In speranta ca macar copiii mei vor spune vreodata ca „sunt mandru ca sunt roman”, va rog sa faceti ceva pt tara asta…dumneavoastra, USL, cetatenii…oricine! Faceti-ne mandri de Romania!

  8. Domnule Voiculescu,

    foarte multi romani din diaspora nu au buletine de identitate si pasapoarte valide. Dorim sa putem vota la referendum doar cu certificatul de nastere.
    Biroul electoral poate ulterior confrunta listele electorale si sa excluda votantii din diaspora care nu figureaza pe aceste liste deci nu apar erori daca se voteaza cu certificatele de nastere ca acte de identitate.

    Votul prin corespondenta atat de promovat de brandul bakonsky are o deficienta: votul nu mai este secret. Pe buletinul de vot apar datele personale ale votantului si ce a votat. Votul prin corespondenta ar putea fi un vot legal daca pe buletinul de vot nu apar optiunile DA sau NU. Sa apara doar optiunea VOTAT. Deci cine voteaza prin corespondenta voteaza doar pentru a creste numarul de persoane care se prezinta la vot , cu alte cuvinte optiunea lor e doar sa VALIDEZE REFERENDUMUL. Sa se atinga acel barem de 50%plus 1 din listele electorale prezenta la vot.

  9. a trecut ceva timp de guvernare USL si initiativele lui DV si PC nu le vad realizate nici macar la stadiul de initiativa .

    PS am auzit azi ceva de TVA 9 % la alimentele de baza din 2013 … deh 5 % era sustenabil si valabil doar in opozitie :)

  10. Va salut, dle Voiculescu! Traiesc de peste 10 ani in Austria. Am plecat din cauza situatiei din Romania. Sper din tot sufletul ca USL sa nu ne dezamageasca si sa ne faca pe noi, ce care am plecat din tara, sa ne gandim macar sa revenim

  11. Buna seara! Locuiesc in Bratislava din 2005. Mi-e dor de Romania, dar n-as mai putea trai acolo. Sau cel putin in tara pe care am lasat-o acum 7 ani. Nu-mi vine sa cred ca Basescu a fost presedintele Romaniei atata timp. Poate se vor schimba lucrurile odata cu noua guvernare. Ma uit la Antena 3 si ma crucesc ce-a putut sa faca PDL-ul.

  12. N-o sa ma mai intorc in Romania atat timp cat actuala clasa politica guverneaza cum o face acum. Locuri de munca – ioc, si prost platite. Poate, cine stie, vor veni oameni responsabili si capabili. Intre timp, cu tot greul care e aici in Spania, voi ramane aici.

  13. EURO MIGRATION

    Ne spunea Ştefan a Petrei Ciubotariu că, la Paris ,
    Se ducea câte-un român, bou şi se-ntorcea vacă ;
    Azi, am rezolvat problema printr-un compromis :
    Se duc romii-n Franţa şi de-acolo nu mai pleacă .

  14. O persoana se poate cunoaste vazandu-i munca si ce lasa in urma. Vad ca dvs aveti INTACT MEDIA care, pe zi ce trece, creste tot mai mult si devine tot mai prospera iar angajatii sunt foarte multumiti.

    TB are Romania pe care dupa cum se vede de aici, din afara, o saraceste si o invrazbeste zi de zi. Simplul fapt ca nu le asigura o viata decenta (art 47) si un ambient sanatos (art 22 din constitutie) este o cruzime fata de cetatenii tarii.

    Daca TB isi face campania de referendum cu atacuri si acuzatii asupra dvs. spuneti-i sa compare realizarile lui cu ale dvs.

  15. Observ ca toate comentariile sint pro DV and USL.
    Cenzura e la datorie, se pare.

    Eu am plecat din Romania in 2000 pe vremea lui AN pentru ca eram scirbit de tot ce se intimpla.
    Acum ca a venit USL la guvernare se pare ca are aceleasi metehne ca in vremea lui AN. Credibilitatea si moralitatea lui Ponta e la minus infinit, furtul e furt. Cei care chiar au muncit mult la teza de doctorat stiu asta. Ratoirea la cancelar doar il ingroapa mai tare.

    Ca sa faca demiterea lui B sigura USL ar trebui sa faca tot ceea ce poate, nu? Recomand demisia lui VP ca sa nu mai aiba B o tinta clara in USL. Normal
    ca asa ceva nu o sa se intimple niciodata pentru ca gena jenei e extirpata de
    mult la VP si oricum nu il lasa papusarii sa demisioneze pentru ca au investit prea mult in el.

    Numa’ bine,
    K/

  16. In diaspora ajung doar stirile importante. Acum, totul a avut o nota de scandal, de instabilitate pe plan politic, date fiind semnalele transmise de la Bucuresti de PDL.

  17. Sper ca n-au fost luate in serios declaratiile Monicai Macovei si ale societatii asa-zis civile. Si in diaspora trebuie bine organizat referendumul, nu ca la alegerile prezidentiale, cand ar fi intrat un roman pe secunda in cabina de vot.

  18. Cred ca daca s-ar pune problema de lupta pe viata si pe moarte, lichelele imbocatite fraudulos ar fugii ca potarnichiile. Exista un personaj in PSD care ne-a demonstrat cat de curajos e, cand si-a inscenat sinciderea. Imi este rusine si scarba, sunt revoltat ca astfel de mascarici ne conduc destinele. INSTITUTIILE STATULUI TREBUIE SA FUNCTIONEZE!!!!!!!!!!
    De ce s-a pus presiune pe doctori si politisti in cazul Nastase?????
    pe viata si pe moarte – Ponta:)))), tu nu vezi cum trenura si cat de influientabil e. Antonescu gladiator :)))), esti INCREDIBIL CIUTACULE – LUPTATORULE!!!!!
    RESPECTATI INSTITUTIILE STATULUI!!!!!!!!!!!!

  19. Regimul turnătorului Băsescu a eșuat. Niciodată statul de drept nu a fost mai periclitat decât este astăzi. Niciodată nu am avut un guvern mai prost, niciodată românilor nu le-a fost periclitată mai mult existența materială.

  20. Va salut,

    imi cer scuze ca postez aici, dar: cum pot sa licitez pentru ceasul lui Badea ? Nu gasesc butonul de licitatie, ori sunt eu prost, ori nu e butonul :)

    succes!

  21. singura sansa pentru Romania este Adrian Nastase!
    sa vina la conducerea Romaniei si sa desfiinteze CSM si DNA. Astea sunt institutii populate cu oameni corupti si partinitori.

  22. Diaspora nu cunoaste decat propaganda basista. Ar trebui sa ia in calcul, atunci cand se apuca sa strige lozinci si suferinta celor lasati in Romania, datorita regimului lui Basescu si faptul ca nu de bine ce le era aici au ingrosat randurile romanilor placati in strainatate!

  23. politicienii romani ar trebui sa se ocupe mai mult de diaspora pt ca sunt multi romani plecati si care vor totusi sa ramana implicati in viata politica din tara. in germani, franta, spania peste tot sunt romani care nu au uitat de unde au plecat

  24. Din Londra de unde locuiesc, lucrurile se vad foarte rau pentru Romania. Deschid internetul si tot ce vad sunt numai abuzurile lui Basescu la adresa democratiei. Cine stie, poate poporul din care ma trag si eu se va trezi si-l va expedia din viata publica pentru totdeauna. Eu unul cu siguranta voi merge la referendum sa-l dau pe asta la o parte.

  25. Sustinem USL-ul de aici din Iatlia. Traian basescu a demonstrat ce poate sa faca, dezastru si saracie. Gata, ne-a ajuns! Sper ca USL-ul sa se tina de promisiuni si sa duca Romania pe drumul cel bun.

  26. Nu-mi vine sa cred ca dupa unul ca Iliescu, pentru care am plecat in State, Romania are un presedinte ca Traian Basescu. Mi-as fi dorit in 2009 sa fie ales Crin Antonescu dar oamenii l-au votat tot pe Chioru’. Ma intreb ce se va intampla daca la referendum va iesi tot Basescu. Pentru o parte a familiei mele care se afla in tara sper ca Ponta si Antonescu sa indrepte relele pe care le-a facut PDL-ul.

  27. Eu vreau sa fie Mircea Badea Prim Ministru al Romaniei. Dar sa nu fie manipulat!Sa faca Romania asa cum o vede el. Am incredere in el. Nu si-a pierdut credibilitatea.
    Ponta se vede ca e manipulat. El e ca un copil si raspunde tot timpul la provocari il tradeaza si limbajul non verbal cateodata. Poate ca e SINCER dar mie Nu imi mai inspira incredere.
    E bine ca cei mai in varsta (Ion Iliescu) sa se mai dea un pas inapoi. Victor Ponta cu parere de rau trebuie sa spun mi se pare o papusa trasa de sfori.

  28. Sunt plecat de mai bine de 25 de ani Romania. Intamplarile petrecute acu Romania este rezultatul unor politici autoritare care favoriza anumite grupurile corupte din zona presedinte Traian Basescu. De aceea, in Elvetia, roman nu sunt vazuti atat de bine. Din cauza acestui presedinte Traian Basescu care a patat imaginea romanilor. E bine ce se intampla in tara mea unde m-am nascut. E bine.

  29. sunt niste schimbari promitatoare, dar sunt ele validate si de DASPORA PUTERII MONDIALE? Pana acum nu prea pare.

  30. Ce se intampla acum in Romania nu este o lovitura de stat. Este o contra-lovitura de stat facuta cu un grup de mercenari din Parlamentul tarii. Acesti traseisti care dupa alegerile din 2009 s-au mutat in barca PDL si l-au ajutat pe basescu sa creeze o dictatura, dupa alegerile locale din acest an s-au mutat inapoi in barca USL.
    Daca nebunia asta politica nu ar izola ROmania pe plan international si nu ar pune in pericol intrarea in Schengen ar fi doar o ciudatenie de genul “ca la noi, la nimeni!”. Dar nu! Ne face rau, arunca Romania in categoria tarilor africane unde de la pranz pana la cina la conducerea tarii se succed sapte guverne care mai de care mai dubios!
    Cine este de vina? Cel care plateste nota de plata. Adica voi, poporul. Derapajele politicienilor trebuiau sanctionate prompt. Cand acei mercenari din Parlament si-au vandut scaunul pe care voi i-ati intronat trebuia iesit in strada sa cereti guvernantilor sa bage traseismul politic in codul penal. Nici acum nu e prea tarziu (sper). Iesiti in strada si cereti-le sa nu mai faca un talcioc din Parlament! Opriti voi tupeul si nerusinarea politica pentru ca va arde la buzunar!
    Sub blanda voastra indiferenta Romania aluneca afara din Europa.

  31. Dan, consideri ca Basescu este sustinut de „agenturi straine”, crazi ca e un complot international impotriva Romaniei???

    Ce decizii crezi ca va lua dl Ponta. Va tine cond de recomandarile ambasadorului USA sau pur si simplu imbraca „camasa mortii” si se arunca total in lupta:”pe viata si pe moarte”?

    Crezi ca USA si UE ar putea intra cu armata in Romania sau vor retrage capitalul investit?

    Crezi ca dl. Ponta a avut numai o problema de comunicare sau chiar a vrut sa puna rapid mana pe puterte fara explicatii publice?

    A lasat impresia ca NU doreste puterea pentru binele public ci numai pentru partinirea unui grup extrem de restrans de smecheri.

    Crezi in continuare ca ne meritam soarta, asu „suntem prea mici pentru o politica atat de mare”?

  32. Basescu este disperat dupa putere. Probabil in momentul in care nu o sa mai aibe putere o sa innebuneasca de tot. Avem nevoie de Uniunea Social Liberala.

  33. Piratul a uitat sa puna gheata in whisky ! S-a descalificat ca sef de stat si comandant suprem al armatei !

  34. Diaspora autentica, romanii autentici se pozitioneaza pro usl. Branzitii, sunt de partea calaului care a decapitat bunul simt in Romania, care a instigat la ura intre romani.

  35. Fraţilor fiţi optimişti! Chiorul trebuie să PLECE şi va PLECA…zău! Sunaţi mobilizarea, prin lista telefonului (SMS) sau PC, lista de MESSENGER,prin FACEBOOC. Hai,cu toţii să facem un fel de JOC,să-i dăm DICTATORULUI în BOT!!! Ne trebuie decât un MODEL de mesaj. Hai,unul cu carte mai multă( căci EU,sunt un simplu electrician) să conceapă un TIP de mesaj!

  36. Traian Basescu trebuie sa plece din functia pe care, mi-e rusine ca roman, o ocupa. Chiar nu ati fost in stare sa dati un alt presedinte in toti anii astia? Sunt plecat de 11 ani din Romania si mi-e rusine ca un astfel de om e presedintele tarii mele. Va scriu pentru ca parintii mei inca traiesc acolo, altfel…

  37. Se vor prezenta la referendum 14 milioane de oameni doar pentru a pune in aplicare LEGEA Nr. 406 din 10 iulie 2001 (privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de sef al statului roman) care spune:

    Nu beneficiaza de prevederile prezentei legi persoana careia i-a incetat calitatea de sef al statului roman ca urmare a savarsirii unei infractiuni pentru care a fost condamnata definitiv sau ca urmare a demiterii din functie…. prin referendum.

    Va fi o prima satisfactie a romanilor ca l-au trimis la plimbare.

  38. Domnule Dan Voiculescu ,
    Pe data de 7 aprilie o sa „aniversam” unul din momentele de durere pentru Romania si Rep. Moldova.Revolutia din Moldova,este unul din momentele rusinoase pentru noi,ca si romani.Rusinos pentru ca nu ne-am ajutat fratii de peste PRUT sa nu sufere si ei cum am suferit noi in ’89.
    Mi-as dorii sa le amintiti celor ce ne conduc de acest lucru.In ’89 nu au fost atatea camere video , sa inregistreze abuzurile la care am fost supusi,dar acum avem dovezile si cu toate astea NOI am stat cu mainile in san.Restul lumii a privit fara sa faca nimic,in timp ce Voronin trimitea „trupe” in CIVIL care au arestat tineri adolescenti.Unii dintre ei , nu s-au mai intors niciodata la familiile lor.

    Valeriu Boboc este unul din tinerii , care nu au mai apucat sa isi vada copilul crescand.Sa ii fie tarana usoara.

    Oare acestia nu sunt romanii din DIASPORA ?

    Ascultati melodia asta si o sa realizati ca in Romania , traim cu aceleasi cuvinte pe buze ca si cei din Moldova .Asupriti ,batjocoriti …..umiliti.
    http://www.youtube.com/watch?v=E926dlG3eaQ

  39. Locuiesc de doi ani de zile in Germania, si oricat as incerca sa ma detasez, nu pot sa nu reactionez cand vad ceea ce se intampla in tara mea. Dar mai intai incerc sa imi explic ce se intampla cu societatea noastra.

    Va intreb: Traiti bine? Si nu ma refer la puterea de cumparare a unei pungi de pufuleti de la Lidl sau a pate-ului Ardeal cu fainosag. Ma refer la standardul de viata. Poti merge la un spital cu siguranta ca vei fi tratat si ingrijit, iti permiti macar o data pe an un concediu decent, are copilul tau parte de o educatie „ne-redusa“ atat monetar cat si calitativ cu 25%, poti circula pe un drum national (eventual o pseudo-autostrada aflata in constructii de 20 de ani) fara a nimeri o groapa cel putin 1 km, poti merge intr-o institutie publica sa te achiti de indatoririle tale de cetatean fara ca un functionar plictisit si imbacsit sa te trateze cu dispret?

    Raspuns: Afara ploua.

    Degradarea si deplorabilul in care a ajuns societatea romaneasca sunt rezultatul ultimilor opt ani de mistocareala damboviteana, furt institutionalizat din banii publici, minciuni si diversiuni devenite adevaruri absolute, idoli de “carton” care s-au facut remarcati doar prin „ragaiala” care a prins la Popor si mentalitatii melteanului roman “Lasa, ba, ca e de-al nostru si le zice bine. Baga un mic cu mustar ca intra bine”. Recunosc, din pacate, fac si eu parte din aceasta aglomeratie bipeda, caci societate nu se mai poate numi, ce a provocat si acumulat de-a lungul timpului in mine doar ura si regrete.

    Chiar nu va este de ajuns? V-ati batut joc de batrani, medici, profesori, tineri, mame, persoane cu disabilitati. Si pentru ca nu a fost de ajuns, ati zis sa luati la mistocareala si istoria, insultand un simbol, daca nu, chiar singura emblema a unui popor ce a fost candva, Majestatea Sa Regele Mihai.

    Raspuns: Afara ploua.

    Ce bine ar fi fost daca a fi roman ar fi o slujba, din care poti sa demisionezi. Pentru ca da, vreau sa demisionez din “functia” mea de roman, nu vreau sa fac parte din aceeasi societate in care va sunt lumina calauzitoare Basesti, Macovei, Turcesti, Videni, Boci, Ungureni, Cotoi, Liiceni, Cartaresti si lista pare nesfarsita. Nu inteleg ce mana aceasta pasiune perversa pentru Zeul vostru. De opt ani caut raspuns la aceasta intrebare. Chiar daca bozonul Higgs – „Particula lui Dumnezeu“ – a fost descoperit, ma tem ca nu voi afla niciodata raspunsul la intrebarea mea.

    Concluzie: Sper sa ajungeti sa traiti cu adevarat bine!

  40. 29 ESTE NUMĂR DIVIN PENTRU ROMÂNI

    18308612 : 2 +1= 9154307 (numărul minim de votanţi care trebuie să se prezinte la urne în 29.07.2012 pentru ca referendumul să fie admis de CCR)

    9+1+5+4+3+0+7=29(!!!) este chiar data alegerilor, un semn Divin care anticipează că Javra Ordinară Naţională, alias Traian Băsescu va fi expediat de electorat în buda istoriei la 29.07.2012)

    Trei categorii de votanţi din cei 18308612 înscrişi pe liste, însumând cca 8 milioane cetăţeni români (3 milioane plecaţi peste graniţă, 1,5 milioane jigodii băsiste, 2 milioane indiferenţi şi 1,5 milioane unguri) nu se vor prezenta la urne.

    10 milioane de potenţiali votanţi trebuie să-l termine pe Traian Băsescu, pe care USL îi va mobiliza de acum, din care – musai – peste 5 milioane să voteze DA.

    Mare grijă la emigranţii noştri şi basarabenii cu cetăţenie română, care trebuie aduşi la urnele din străinătate CU ORICE PREŢ.

  41. Eu nu inteleg de ce e atata agitatie .S-a incercat modificarea legii referendumului prin ordonanta de urgeta, etc. 50%+1 din populatia e cat se poate de corect. Aceasta lege protejeaza posibile abuzuri. De asemenea legimitatea USL va fi mult mai mare daca castiga respectand regulile jocului. Se indoiste cineva ca nea Base Nu va fi demis!?. In 1989 daca s-ar fi facut referendum pentru demiterea lui Ceausescu s-ar fi prezentat la vot 99% din populatia Romaniei si ar fi votat pentru demitere 99.9999%. Poate ca aceasta comparatie nu e potrivita dar Basescu dupa parerea mea nu mai are nici o sansa. „Nerabdarea e cel mai mare pacat al omenirii” ,spunea cineva….

  42. Raluca are perfecta dreptate… In 8 ani de zile am ajuns bataia de joc a tututor. Suntem mascaricii Europei cu un presedinte ce conduce tara dupa ureche ce incalca frecvent constitutia si acum spune ca el a fost in slujba ei. Intelectuali de carton si ziaristi platiti ii canta in stune iar poporul asta adormit crede orice i se da.
    Eu sunt de 10 luni in Tokyo si noroc ca Romania e prea departe si prea mica ca japonezii sa stie ce se intampla aici acum… Mi-e rusine de situatia asta si mi-e ciuda ca romanii sunt atat de creduli si rabdatori….

  43. Buna ziua
    Locuiesc de patru ani de zile in Belgia – Namur. Deci am cunoscut si 4 ani de basism. Am plecat de scarba si nicidecum de foame, cred ca ne e mai greu aici.
    Sunt absolut de acord cu suspendaream referendumul etc. si nu-mi pasa daca Zgonea se pronunta ca sunt constitutionale sau nu pentru ca nu cred ca are autoritatea. Intrebarea este de ce spun nu stiu ce lideri UE ca trebuie o prezenta de 50% si de ce d-nul Ponta a fost de acord. Altfel daca ne considerati cetateni ce ati facut totusi pentru introducerea votului prin corespondenta? Chiar daca Belgia este o tara mica, eu locuiesc la cca 100 de km de cel mai apropiat birou de vot. Voi merge, garantez inca 5 voturi dar trebuie gasita o solutie. Introduceti votul prin corespondenta si obligatia inscrierii in avans pe listele electorale pentru cetatenii nerezidenti si poate se va evita situatia Paris si prezenta va creste.
    Stiu foarte bine ca teoretic din 2013 nu mai exista practic bariere pentru romani pe piata muncii din UE, dar intrebati-l pe d-nul Basescu ce a facut pentru a grabi acest termen? Intrebati-i pe d-nii Ponta si Marga ce fac ca sa se asigure ca acest lucru va fi respectat, asta daca-i intereseaza de noi. Si spuneti-ne si noua.
    Explicati-ne – cereti celor care trebuie sa o faca, sunteti o parte a aliantei de guvernare – unde sunt banii platiti de noi la fondurile asigurari sociale, in cazul meu doar zece ani dar sume consistente as spune, in cazul altora 20 sau 30 de ani. Stiti foarte bine ca nu vom primi nimic inapoi, dar spuneti-ne ce veti face pentru parintii nostri cu ei.
    Altfel succes, va respect pentru ce ati realizat cu trustul Intact, sper ca e pe profit, si pentru lucrarea umanitara si sociala.

  44. Domnule Voiculescu ,

    Daca nu vor schimba ambasadorii /consulii Romaniei in tarile cu mai multi romani „totul e degeaba ,
    caci sunt inca multi cretini,
    care ne incurca treaba” :-)

    Guvernul acesta trebuie sa priceapa ca are puterea , ce tot pleaca urechea la unul si altul ?! Ar fi bine sa rediscute /abroge legile antiromanesti nu doar pt. a castiga electoratul lui Vadim ci fiindca vrem sa ne simtim bine in patria-mama , cand venim acasa. Dvs. ati demonstrat vizibil ca se poate face treaba :
    exemplu Antenele.Nu-s cu nimic mai prejos decat orice televiziune din lume.

Comentariile sunt închise.