În ultimele două luni, prețul petrolului pe piețele internaționale s-a redus cu 30%. De ce nu se regăsește această scădere semnificativă în tariful plătit la pompă?

Sunt convins că nu sunt singurul care își pune o asemenea întrebare. Transportatorii, fermierii, taximetriștii și toți posesorii de autoturism au, fără îndoială, aceeași preocupare.

De ce atunci când prețurile cresc la nivel mondial, “actualizările” de tarife sunt prompte, dar când tendința este inversă și ar trebui să avem prețuri mult mai mici, nimeni nu se mai grăbește?

E o întrebare la care am putea primi un răspuns de la Consiliul Concurenței. De altfel, săptămâna viitoare o să înaintez o adresă oficială acestei instituții și mă voi consulta inclusiv cu reprezentanții transportatorilor, taximetriștilor și ai altor categorii profesionale direct interesate.

Aștept și aici, pe blog, părerile voastre despre evoluția prețului la benzină/motorină.

24 COMENTARII

  1. Chiar este o problema aceasta si trebuie facut ceva in acest sens consiliul concurentei din romania tace si tace pe banii nostrii ai contribuabililor

  2. Din toata uniunea europeana in romania sunt cele mai mari preturi si nu numai la benzina la tot de zici ca aici este un paradis al banilor.

  3. Daca pretul petrolului s-a redus sa se reduca si la pompa ca ne rupe la buzunar,eu nu stiu ce fac autoritatile romane de ne tin asa in sah mat ca ne descurcam din ce in ce mai greu.

  4. Cei care dau tonul sa zic asa sunt cei care manipuleaza nu numai pretul petrolului ci fac in asa fel incat sa ne tina cu capul plecat si intr-o continua dependenta de ei nu ai niciun interes ca noi sa o ducem mai bine.

  5. Reprezentantii nostrii din parlamentul european ce fac?dorm in scaunele alea cum de fapt o face si iohannis doarme pe el dupa care vine si spune numai aberatii….

  6. Trebuie luata o atitudine ferma in aceasta directie nu se mai poate asa cat sa ne jumulessca de bani si pe ce?pe nedrept.

  7. Eu cred ca isi bat joc de noi de oamenii cinstiti care platim taxe si impozite…ar trebui sa scada pretul la pompa.

  8. ar trebuie sa se reduca pretul si la noi nu ca noi sa fim cei care platesc dublu si triplu ca niste prosti si baietii destepti de imbogatesc si nu mai stiu cati bani au in conturi,va sustinem si noi domnule voiculescu in acesta initiativa

  9. o initiativa foarte importanta aveti domnule voiculescu si noi suntem alaturi de dumneavoastra chiar nu am auzit pe nimeni care sa sustina un asa proiect,unul care face vant in buzunarele noastre a tuturor..respect.

  10. pe guvernantii nostrii ii doare nici in …….cot sa zic asa sa nu folosesc cuvinte obscene,eu cred ca suntem lasati asa in voia sortii si toti vor sa traga pe noi.este de apreciat ce faceti domnule voiculescu asa mai avem si noi o speranta de mai bine.

  11. transporturile vor fi puternic afectate,propun sa fie scazut pretul a carburant,nu se mai poate asa este hotie pe fata, fata de cei cinstiti vor sa ne jumuleasca sa nu mai avem un leu in buzunar cand in tarile civilizate pretul scade la noi nu misca nimeni nimic.

  12. rusine sa le fie guvernantilor ca nu iasa unul sa puna problema asta foarte importanta pentru noi….va multumim domnule voiculescu pentru interesul aratat ca daca am fi sa stam dupa cei care conduc tara asta praful s-ar alege de noi.

  13. mai oameni buni eu vad asa acesta problema:poate sa fie si gratis pretul la carburant la nivel global,daca in romanica nu se vrea sta nu se vrea si punct,cei care trebuie sa reglementeze aceasta problema sunt cei care tocmai nu vor sa fie bine si pentru noi,intr-un cuvant spus lupul paznic la oi este deci…sincer noroc cu astfel de oameni ca si domnul voiculescu care stiu sa ridice acesta inadvertenta in speranta ca se va face ceva pentru noi toti.

  14. ghinionul nostru este ca nu ne-am nascut in arabia saudita sa ne ducem in fundul gradinii si sa dam de petrol insa ne-am nascut in romania si ca sa supravietuiesti trebuie sa iei atitudince in orice,va sustinem cu toata taria domnule voiculescu si speram sa fie ceva bun in acesta initiativa.

  15. daca punem toti umar la umar cred ca se va rezolva ceva insa trebuie sa fim uniti si cred ca vom rezolva si acesta problema principalul este sa credem ca vom reusii si mai mult de jumate din problema este rezolvata.

  16. nu vreau sa deschid un subiect sensibil,insa ati vazut ce a fost in franta pentru ca s-a scumpit pretul la benzina sau ceva de genul acesta?doar va intreb ….la noi de ce nu se face asa?sau la noi doar cei care fac jocurile politice celor de afara fac proteste …eu cred ca daca am copia exemplul francezilor am avea de castigat nu prin violenta prin ceva pasnic dar vizibil.

  17. draga miruna….ai deschis un subiect care imi place si tin sa te anunt ca in lumea civilizata omenii fac proteste pentru ceva palpabil pentru ceva care este serios un exemplu este pretul carburantului,insa la noi in romania se face protest pentru nimic pentru sustinerea intereselor unor miliardari obscuri care vor sa destabilizeze o tara intreaga,de aceea spun ca sunt de acord cu tine in iesirea in strada insa fara injurii fara cuvinte urate si fara violenta.

  18. masinile noastre nu merg cu aer de aceea trebuie sa scada si la noi pretul la benzina si nu numai,consiliul concurentei nu stiu ce paste sau tace ca asa vrea poate are vreun interes din pretul asta asa mare la pompa ca nici nu stii ce sa mai crezi.

  19. trebuie o mobilizare nationala ca sa se miste ceva serios acum iesim in strada pentru unele lucruri care nu au o asa mare importanta ca si acesta si acum stam si tacem malc cum se zice in popor,nu trebuie sa mai acceptam niciun cent in plus si nicio scumpire de la nimeni.

  20. am o masina care consuma ceva carburant si de multe ori ma gandesc daca sa o scot din parcare sau nu sincer numai daca este ceva important ma deplasez cu ea in rest mai mult cu mijloacele de transport in comun,cred ca neamtul sau francezul nu se gandesc ca si mine un cetatean european ca si ei daca sa ia masina sau nu,deci trebuie sa ne unim ca sa se schimbe ceva in acest sens si va sustinem domnule voiculescu pentru ca ne intereseaza.

  21. marii producatori de benzina si de motorina au un mare interes sa tina tarile din lumea a treia asa cum se catalogheaza ei pe noi cu preturi mari pentru ca asa ne pot controla si tine dependenti de ei,ei sa o duca bine si sa fie bogati si noi sa fim asa pe linia de plutire nici sa mori nici sa traiesti.

  22. Aceasta situatie exista peste tot, inclusiv in vestul luminos al romanilor:

    https://en.wikipedia.org/wiki/Paris_Agreement

    https://cei.org/blog/top-five-reasons-us-must-cancel-paris-climate-treaty

    https://en.wikipedia.org/wiki/Yellow_vests_movement

    Din pacate, posturile dumneavostra de tv n-au suflat nici un cuvintel despre noul far calauzitor de la vest! Tot ce vedeti si nu va place inseamna „vesticizarea” romanilor si Romaniei. In cazul nostru, cel putin 90% sint patrioti vestici si n-au nici o legatura cu tara lor. Exista un sindrom al vestului luminos, nu doar unul al Italiei si este f vechi. Nimeni n-a facut nimic pt eradicarea lui si ne aflam in timpurile in care ne-a sosit nota de plata.

Comentariile sunt închise.