De regulă, în momentele în care spațiul public este dominat de efervescența unor sărbători mai mult sau mai puțin înțelese, aleg echilibrul unei bucurii discrete, traită sincer și simplu, printre ai mei.

Dar astăzi, când celebrăm o sută de ani de la Marea Unire, este natural să ne împărtășim emoțiile cu toți românii, amintindu-ne cu recunoștință de Ion Constantin Inculeț (președintele Sfatului Țării care a votat unirea Basarabiei cu România), Iancu Flondor (președintele Consiliului Național al Bucovinei care a decis alipirea acestei regiuni la Regatul României), Alexandru Vaida-Voevod (cel care a proclamat în Parlamentul de la hotărârea românilor transilvăneni de se uni cu Țara-Mamă), Regele Ferdinand I, Regina Maria, Ionel Brătianu, Iuliu Maniu și de toți ceilalți români iluștri, menționați sau uitați în manualele de istorie, care au avut curajul, forța și inteligența de-a construi România Mare.

La aniversarea Centenarului Marii Uniri este firesc să ne bucurăm împreună și, în egală măsură să ne asumăm responsabilitatea de a nu mai risipi ceea ce au adunat uriașii noștri înaintași.

54 COMENTARII

  1. Cu ocazia zilei nationale trebuie sa fim mai uniti ca niciodata trebuie sa lasam deoparte toata ura si sa devenim mai buni mai calmi mai impaciuitori unii cu altii.

  2. trebuie sa fim mai uniti nu numai acum de 1 decembrie sa ne sprijim mai mult si sa nu aruncam cu rautate in jurul nostru.

  3. la multi ani romania si la multi ani romanilor oriunde va aflati,iar acest cantec pot spune ca a fost extraordiar de sensibil din toare punctele de vedere chiar am plans si am zis ca asa trebuie sa resune din toate piepturile de romani adevarati care isi iubesc tara.

  4. sa ne traiesti romania inca 100 de ani de aici inainte si chiar mai mult eu sunt mandru ca sunt roman oriunde ma duc asta spun sa ma auda toti si nu ma codesc sa recunosc ca sunt din romania poate sa fie in fata mea si dumnezeu.

  5. aveti mare dreptate domnule voiculescu sunt multe personalitati care au fost uitate si nu sunt mentionate in manualele scolare….este pacat ca se procedeaza asa si trebuie facut ceva in acest sens.

  6. sa dea dumnezeu multa sanatate acestui popor incercat de multe furtuni si necazuri si mari nenorociri sincer iti doresc popr roman sa ai parte numai de oameni care sa te iubeasca si care sa tina la tine

  7. suneteti un mare roman si un mare patriot domnule voiculescu eu as vrea sa fiti in fruntea tarii sa ne fie si noua romanilor mai bine sa nu mai simtim jugul greutatilor care ne rupe oasele in fiecare zi.

  8. acest filmulet a trezit in mine o emotie pe care nu o pot exprima in cuvinte,este ceva care te inalta si care te face sa mergi cu fruntea sus pt ca esti roman care te face sa zambesti si sa lacrimezi ori de cate ori auzi un glas de copil care canta ceva eroic ceva trimfator.

  9. unirea trebuie facuta in fiecare zi cu grija si rabdare prin noi oamenii implicati,la multi ani romania tara frumoasa si mult iubita si ravnita de toti.

  10. ziua de 1 decembrie sa fie una in care sarbatorim toti romanii una in care trebuie sa fim mai buni unii cu altii si sa e pese de cel de langa noi.la multi ani romanasilor sa fim in continuare un popor de oamnei invidiati de toti

  11. o postare foarte emotionanata domnule voiculescu,cred ca fiecare dintre noi daca am avea cel putin unu la suta din patriotismul dumneavoastra alta ar fi fata romaniei acum,va respect si va multumesc pentru tot ceea ce faceti pentru acesta tara.

  12. daca toti romanii ar gandii asa ca dumneavoastra ce bine ar fi,eu ma bucur ca printre noi sunt astfel de oamnei ca dumneavoastra si fac din tara asta una mai buna cu oameni care sa tina cont si de aproapele lor.

  13. sa va dea dumnezeu multa sanatate domnule voiculescu si putere de munca sa aveti sunteti printre putinii romani cu adevarat patriot caruia chiar ii pasa de tara asta.

  14. domane ajutai pe toti romanii sa fie bine sa nu se mai urasca si sa se sprijine unul pe altul va multumim domnule voiculescu pentru sustinerea neconditionata pe care o aratati fata de noi fata de tara pentru un viitor mai bun.

  15. la cei 100 de ani ai tai romanie iti doresc tot ceea ce este mai bun mai ravnit si mai cautat…..iti doresc sa mergi pe un drum fara obstacole fara dusmani si mereru cu capul sus,sa fi tot asa de mult apreciata de toti cei care te cunosc si de curtat de cei care te doresc in sensul bun nu in sensul cel de exploatare,patrioti trebuie sa fim in fiecare zi ca si dumneavoastra domnule voiculescu care nu de putine ori ati pus umarul la relansarea tarii prin diferitele proiecte demarate,va respect si va doresc ca un adevarat roman un sincer la multi ani de centenar si chiar as fi onorat sa va spun si peste 1000 ani aceleasi cuvinte.

  16. romania este o tara frumoasa cea mai frumoasa din lume as spune pentru ca este tara in care eu am luat fiinta aici au trait bunicii mei parintii mei si eu,iubiti romania in fiecare zi si fiti mandrii de ea.

  17. multumim pentru sprijinul neincetat domnule voiculescu si pentru implicarea asidua in fiecare in bunul mers al acestei tari.

  18. sa nu uitam sa ne mandrim in fiecare zi de faptul ca suntem romani si sa spunem copiilor nostrii ca romania este cea mai frumoasa si bogata tara din lume.

  19. o suta de ani de simtiri si de trairi o suta de ani de incercari majore prin care a trecut acesta tarisoara frumoasa si mult tabacita de multi la multi ani romanie sa ne traiesti inca pe atat.

  20. sa ne bucuram de acesta sarbatoare minunata care trezeste fiori in fiecare romanas indiferent de zona geografica in care se afla.la multi ani romani

  21. sunt mandra ca sunt romanca si asta o spun mereu pe unde merg la multi ani romania la multi ani tuturor romanilor atat din tara cat si din strainatate.

  22. sunt o studenta care a refuzat sa plece din tara chiar daca am fost acceptata la patru universitati straine de prestigiu…si aici in romania se poate face carte si aici poti sa inveti numai daca vrei si sa ajungi departe.respect romania respect domnule voiculescu pentru proiectele educationale in care sunteti implicat si nu numai.

  23. am avut mari discutii cu parintii mei de a merge in strainatate sau de a ramane in tara am ales ultima variantapentru ca nu vreau sa parasesc tara in care am invatat tara in care am crescut si aici vreau eu sa fac performanta pentru ca se poate si iti ofera toate conditiile.

  24. ca inginer pot spune ca romania a fost este si va fi pentru mine leaganul civilizatiei,cu toate ca voi fi contrazis dar asta este parerea mea,aici am fost elev,student,si acum inginer aici am invata si m am format aici am crescut alaturi de cei dragi mie si aici vreau sa raman.la multi ani romania.

  25. ca fosta profesoara de romana,actualmente pensionara,doresc sa transmit multe urari de bine si de sanatate tuturoe romanilor si dumneavoastra domnule voiculescu pentru tot ceea ce faceti,va iubim si va apreciem

  26. ma inclin in fata ta romanie curata si frumoasa ma inclin in fata valorilor care au izvorat din tine si in continuare ies mari creiere din acesta tarisoara mult iubita de noi toti ma inclin la dumneavoastra domnule voiculescu pentru ca sustineti tineretul acestei tari ca va implicati in fiecare zi in bunul mers al ei.la multi ani

  27. trebuie sa iubim romania in fiecare zi asa cum este ea sa fim mandrii ca suntem romani si sa nu plecam capul in fata nimanui

  28. respect maxim domnule voiculescu sincer as fi foarte fericit daca oameni ca si dumneavoastra ar fi in fruntea tarii

  29. daca ar fi sa aleg in ce tara vreau sa traiesc tot romania as alege si stiti de ce?pentru acesta tara ma reprezinta ma face sa simt cu adevarat ca traiesc ca sunt romanca indiferent prin ce obstacole as fi pusa sa trec aici raman si aici vreau sa imi cresc copii.

  30. iubesc romania iubesc toti romanii sunt mandru de asta ca traiesc aici cu familia mea si indemn la unitate la calm si la asezare sa trecem primejdia rea.

  31. Daca Sorosistii nu ne-au putut impiedica sa atingem „100” (desi asta e o alta cacialma externa, noi avand, de fapt, peste 2.000 de ani), si-au propus un alt deziderat greu de atins: „Soros 100″… Problema e, pe cine vor pune Baietii dupa Soros, daca vor mai activa in „formula” actuala si cu planurile incalcite si intunecate actuale…

  32. am avut ocazia sa plec de nu stiu cate ori din tara din diverse motive insa de fiecare data am refuzat pentru ca imi place tara mea asa cum zice si proverbul fie painea cat de grea tot mai bine este in tara ta.

  33. sa traim in pace si calmitate unii cu altii sa ne ajutam mai mult sa nu mai aruncam cu cuvinte urate si jignire sa ne sprijim mai mult sa fim uniti la multi ani romani

  34. vreau o romanie care sa concureze cu marile state ale lunii dar asta numai prin schimbarea mentalitatii si scaparea de trecutul mai putin frumos pe care il avem.la multi ani romania la multi ani fratilor mei romani.

  35. cei din grupul infractional hastag rezist au incercat ei sa zic asa marea cu degetul de 1 decembrie insa nu a fost de bun augur romanii nu au raspuns violentei si insultelor.

  36. pucistii sa se duca de unde au venit nu avem nevoie de asa ceva in tara noastra nu avem nevoie de oamnei fara coloana vertebrala.la multi ani romania.

  37. centenarul marii uniri trebuie reprezentat ca atare de toti romanii tre buie sa fie o euforie nationala si o mandrie in acelasi timp ca am prins anii astia sa sarbatorim 100 de ani la multi ani romania

  38. imi pare bine si ma simt onorata ca mai sunt oamnei ca dumneavoastra domnule voiculescu care indeamna la unitate si la mai multa iubire intre romani

  39. romania este o tara frumoasa pe care multi vor sa acapareze prin tot felul de mijloace oculte gen hastag rezist si altii ca si ei insa noi ca romani avem datoria stramoseasca sa o aparam chiar cu pretul vietii noastre pentru ca asa cum au facut bunicii nostri de au murit pe front cu arma in mana asa trebuie sa facem si noi.

  40. stabilitatea nationala este cea care comteaza cum mai mult decat orice trecem prin momente foarte grele noi ca si tara ne confruntam cu tot felul de miscari platite din afara care sa duca la slabirea securitatii nationale deci in aceste momente trebuie sa fim foarte vigilenti si sa nu lasam pe altii sa ne decida viitorul nostru si al copiilor nostrii.

  41. istoria a demonstrat ca pentru a tine o tara unita si nu dezbinata nu ai voie sa o vorbeste de rau sa ii aduci critici indiferent de situatie pnetru ca daca vei face asa vecinii sau mai bine zis asa zisii prieteni vecini sunt cu ochii sa o dezbine chiar cu ajutorul tau de aceea va spun romani capul sus si sa fim mai fermi in ceea ce vrem pentru minunata si frumoasa nostra tara.

  42. dragii mei cu toti stim ca tara este ceva sfant pentru fiecare in parte cu totii stim cate sacrificii au fost in trecut pentru acest teritoriu si acum noi ce facem?stam asa cu mainile in sa?nu se poate trebuie sa luam atitudine,si nu cu violenta cum vor altii,sa luam atitudine pasnica insa sa fim prezenti si sa reactionam la orice ar pune in pericol tara si pe noi.am mare speranta ca noi romanii ne vom mobiliza si vom trece primejdia rea.

  43. majoritatea oamenilor de stat a istoricilor a analistilor mentioneaza faptul ca unitatea si stabilitatea unei tari este data de poporul acelei tari de implicarea fiecarui membru al poporului in activitatea civica in viata societatii in bunul mers al ei,ce vreau eu sa va spun este faptul ca toate acestea puse in practica fac o societate puternica inpenetrabila as putea spune fac o societate care nu se inclina la niciun semnal venit din afara indiferent de amenintari si acuze false care i se aduc.

  44. cei de la hastag rezist ca presupun ca despre ei este vorba sunt un grup organizat de oameni platiti foarte bine care au ca scop distrugerea a tot ceea ce este national,acum vad ca urmaresc sa desfinteze jandarmeria romana,fereasca dumnezeu de asa ceva adica ei vor ca acest stat numit romania sa nu mai aiba nicio aparare si sa fie vulnerabil intereselor meschine ale lui soros,ca el ii finanteaza prin diferite ong uri fantoma,ins anu isi dau seama ca asa ceva este imposibil nu poti tu un grup de infractori sa destabilizezi o tara in curand toti vor fi la puscarie acolo unde le este locul.

  45. numai uniti putem infrange totul putem trece cu bine peste toate vicisitudinile aparute in cale daca vom fi unul langa altul si sa avem acelasi scop atunci va fi bine de romania daca nu…..este ceva la care nu vreau sa ma gandesc.

  46. intotdeauna noi romanii am fost asa sa zic la granita marilor imperii am fost pe locul care era cel mai tranzitat si cel mai mult dorit de toti insa dumnezeu ne a dat tot ce aveam nevoie paduri lacuri campii munti toate formele de relif de pe pamant plus bogatiile subsolului care dupa parerea mea sunt inestimabile,de aceea se urmareste ca acest colt de rai cum imi place mie sa spun adica romania este mereu in vizorul marilor bagati ai lumii care dau bani la diferiti oameni fara creier sa faca niste asa zise proteste si sa bage ura intre romani sa disimuleze si sa distraga atentia de la adevaratele lucruri importante pentru tara,de aceea sa spun romani sa fim tari puternici uniti si sa pastram ceea ce avem deja.

  47. sa isi bage unghia in gat soros si cu tot hastagul lui ca romania niciodata nu va fi in genunchi mereu se va ridica peste toti precum pasarea phoenix din propria cenusa.

  48. influentele masive la care asistam in zilele astea sunt obstacole care ne pun la incercare cat de mult iubim romania,si cred ca este prilejul potrivit sa le demonstram celor fara de tara cat de mult iubim noi tara asta cat de mult ne pasa de ea cat de mult ne implicam in dezvoltarea si inovarea ei acum este momentul sa aratam asta.sa dam o palma,metaforic vorbind,peste obrazul celor care ne vor stingheri la noi in tara.

  49. Stimate domnule Voiculescu,

    Fiind un eveniment așa important ma gândeam ca ar fi bine de realizat o capsula a timpului la 100 ani de la unire.
    In această capsula a timpului sa fie inscriptionata de ex. harta Romaniei, un concert de Tudor Gheorghe, date istorice contemporane, pe cerami a de cucuteni si marmora des ruschita, etc. Pe un banut de aur romanesc, etc. Eroii ai neamului. Ar fi multe dar trebuie selectate cele care intr-adevar sunt relevante și demne de evocat in viitor. Imi vine acum in minte, porturile populare, obiceiuri si traditii precum calusarii, Brancusi, etc

    Daca se poate cu un imn patriotic pozitiv al țării. „Trei culori ” cunosc pe lume.

    Știți cumva dacă există deja un proiect pentru o capsulă a timpului cu 100 ani de la unire?
    Doamne ajuta.

Comentariile sunt închise.