Peste 100 milioane dolari pierdere a raportat OMV pentru trimestrul 2/2023. Rompetrol a raportat o pierdere de 34 milioane dolari.

Din analiza mea, aceaste raportări sunt rezultatul imediat al taxei de solidaritate de 1% cerută de guvernul Ciolacu. Cu alte cuvinte, în traducere directă, VREȚI TAXE?, uite că nu facem profit în România.

L-am rugat pe Bogdan Ciucă, liderul departamentului de monitorizare a Guvernului, să facă o sesizare la Primul Ministru.

93 COMENTARII

  1. cand a trebuit sa plateasca au zis ca nu au profit ba mai mult au si pierderi asta inseamna ca este un mare furt din partea omv.

  2. ar cam trebui pusi cu botul pe labe mai pe romaneste sa o spun,ca prea fac de capul lor totul la noi in tara.

  3. nu ai cum tu o firma din austria sa joci pe degete un intreg stat ca romania daca nu ai sustinere din interior.

  4. este o mare minciuna asta cu pierderile suferite de omv….ba dimpotriva fac miliarde de euro si scot din romania.

  5. singura noastra sansa este sa sprijinim micul intreprinzator roman pentru ca strainii duc tot capitalul la ei in tara.

  6. Tupeul acestor două companii este incredibil. Tupeu de borfași, de bombardieri. Problema e că li se permite.

  7. Consider rușinoasă strategema celor două companii. Ar trebui să înțeleagă că au și ele o datorie față de țara în care fac profit.

  8. ANAF-ul ar trebui să se înființeze urgent la OMV și la Rompetrol și să investigheze puțin cum s-au produs aceste pierderi.

  9. Ca prin magie, când e vorba să plătească taxa de solidaritate, nu le mai merg afacerile. Măi să fie!

  10. Societatea nu ar trebui să tolereze asemenea comportament ipocrit al companiilor care refuză să contribuie corect la treburile publice

  11. Las că plătesc cetățenii și firmele mici taxe la stat de le ies pe nas. În timp ce cei mai mulți dintre noi își plătesc taxele fără ezitare, aceste companii aleg să speculeze și să profite de situație.

  12. Cu fiecare tentativă de a evita plata taxelor, aceste companii demonstrează cât de puțin le pasă de binele comun și cât de mult le pasă doar de propriul lor câștig.

  13. Cel mai grav este că li se permite să vină cu genul ăsta de tactici murdare. Nici măcar nu s-au străduit să ascundă prea mult adevăratele lor intenții, au făcut-o aproape pe față și cu un dispreț suveran. Sper să fie puși puțin cu botul pe labe, sincer.

  14. Când companiile se sustrag de la plata taxelor, se sustrag în realitate de la susținerea educației, sănătății și a altor servicii esențiale. Din acest punct de vedere, atitudinea lor poate fi văzută ca un atac la siguranța națională.

  15. Evitarea plății taxelor prin raportarea pierderilor arată disprețul față de eforturile colective și față de construirea unei societăți mai bune. În loc să contribuie corect la societate, aceste companii aleg să joace la limita legii pentru a evita responsabilitățile fiscale.

  16. Organele de control ale acestei tari ar trebui sa fie mai atente cu aceste companii .Oare cum reusesc de fiecare data sa se sustraga de la plata taxelor?Cred ca statul roman trebuie sa se trezeasca , sa nu mai tina in brate aceste companii care scot profituri uriase si platesc taxe prea mici .

  17. daca omv facea asa ceva in alta tara risca sa isi piarda intreaga afacere de pe teritoriul tarii respective,dar la noi se poate orice.

  18. atata timp cat firmele romanesti platesc taxe si impozite nu vad de ce o companie ca omv sa nu plateasca.

  19. firmele romanesti sunt bagate in faliment cu controale periodice iar omv defileaza neplatind taxe….suntem in vestul salbatic aici.

  20. eu cred ca nimeni nu misca un deget in ceea ce ii priveste pe cei de la omv pentru ca fiecare si-a luat partea de la austrieci.

  21. este greu de inteles ca intr-o tara membra a uniunii europene sa se intample asa ceva dar….uite ca la noi se poate orice.

Comentariile sunt închise.