Am analizat luna august și sunt vești bune.
August 2022: deficit 6,3 miliarde lei, guvernul Ciucă.
August 2023: deficit 3,6 miliarde lei, guvernul Ciolacu.

105 COMENTARII

  1. Guvernul Ciolacu ar trebui să continue să ia măsuri pentru a reduce deficitul bugetar, dar ar trebui să o facă într-un mod care să nu afecteze negativ economia.

  2. Reducerea deficitului bugetar este un rezultat al creșterii veniturilor fiscale și al reducerii cheltuielilor publice. Asta arată că guvernul are un control mai bun asupra finanțelor publice.

  3. În ciuda reducerii deficitului bugetar, datoria publică a României rămâne uriașă, aproximativ 50% din PIB.

  4. Dacă reducerea deficitului bugetar este rezultatul unor măsuri structurale, aceasta ar fi o evoluție pozitivă pentru economia românească. Nu e exclus ca ca reducerea deficitului bugetar să fie rezultatul unor factori conjuncturali. Să vedem cum stăm la începutul anului 2024.

  5. Reducerea deficitului bugetar este un obiectiv important, dar nu trebuie să se facă în detrimentul investițiilor.

  6. Există mai multe motive pentru care deficitul bugetar a scăzut în august 2023. Unul dintre motive este faptul că economia românească a crescut în acest an. O economie în creștere generează mai multe venituri fiscale, ceea ce ajută la reducerea deficitului bugetar.

  7. Inflația e prea mare și continuă să crească, la fel și prețurile. Vom vedea ce ne aduce anul viitor, reducerea cheltuielilor bugetare trebuie să rămână o prioritate și după alegeri

  8. Veștile sunt bune, dar nu foarte bune. Deși deficitul bugetar a scăzut în august 2023, acesta rămâne încă ridicat.

  9. romanii o duc foarte greu din punct de vedere economic de aceea focusarea celor de la conducere este pe stagnarea inflatiei.

  10. cu o inflatie mare se confrunta majoritatea statelor din uniunea europeana insa in romania aceasta se simte cel mai rau.

  11. Speram ca procentul sa ramana cat mai mic .Speram deasemenea sa se gaseasca solutii economice bune . Numai asa vom putea trece mai usor peste criza in care ne aflam .

  12. trebuie sa fim foarte atenti atunci cand vine vorba de bugetul de stat pentru ca acesta este motorul economiei romanesti.

  13. sectorul economic din romania raporteaza deficiente foarte mari in ceea ce priveste dezvoltarea sa de aceea guvernantii trebuie sa intervina cu masuri sustenabile.

  14. ne asteapta un an extrem de interesant un an electoral in care trebuie sa se gaseasca o solutie pentru intreaga natiune romana.

  15. cred ca pana la urma se va ajunge la un numitor comun intre putere si opozitie si romanii vor simtii asta in buzunarele lor.

  16. vine un an electoral foarte greu iar cei care sunt acum la conducere trebuie sa ajunga rapid la o concluzie economica benefica pentru poporul roman.

  17. pentru stabilirea bugetului de stat avem nevoie de adevarati experti in economie nu de politicieni de meserie.

  18. Un deficit bugetar redus este un obiectiv important, dar nu este singurul obiectiv al politicii economice. Guvernul Ciolacu trebuie să ia în considerare și alte obiective, cum ar fi creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

  19. Să nu uităm totuți că în ianuarie 2023, aveam de rambursat 7 miliarde de euro doar ca plată a dobânzilor la împrumuturile făcute de România. Atenție, nu rate, dobânzi.

Comentariile sunt închise.