În prezent, guvernul analizează propunerile FMI, care se consideră paznicul echilibrului financiar la nivel global. Majoritatea măsurilor de austeritate au la bază recomandările FMI.

Atrag atenția premierului, fără a fi consilierul lui, că măsurile aspre de politică fiscală riscă să ducă inflația la două cifre, poate chiar spre 15%. De aici, urmări nefaste pentru economie.

Din păcate, consecințele îl vor afecta pe Marcel Ciolacu, nu pe FMI.

71 COMENTARII

  1. inflatia din romania in prezent si asa este una foarte mare si trebuie sa evitam un colaps economic sever in tara noastra.

  2. marcel ciolacu trebuie sa tina cont de parerea romanilor si sa cantareasca bine la ce numitor comun ajunge cu cei de la FMI.

  3. sistemul economic romanesc si asa o duce foarte greu iar masurile celor de la FMI nu cred ca pot completa o dezvoltare de durata acum in romania.

  4. romania din punct de vedere economic nu sta foarte bine de aceea aceste masuri trebuiesc adaptate direct la nevoile societatii.

  5. puterea de cumparare a romanilor a scazut foarte mult si asta ar trebui sa ingrijoreze pe cei de la conducerea tarii.

  6. se apropie un an electoral in tara noastra iar romanii trebuie sa simta ca actuala conducere este alaturi de ei indiferent de ceea ce sustine FMI.

  7. echilibrarea balantei economice in romania se poate face treptat si constant prin masuri transparente care sa nu afecteze traiul romanilor.

  8. analiza masurilor date de FMI trebui facuta foarte pertinent si asumat pentru ca romanii se descurca foarte greu cu o asa mare inflatie.

  9. nu trebuie sa axiste marja de eroare in implementarea unor masuri economice acum pentru ca tara noastra si asa se afla pe buza prapastiei

  10. sistemul economic din romania are nevoie de o resuscitare urgenta insa aceasta trebuie facuta numai cand se cunosc toate lacunele care au dus la situatia actuala a sa.

  11. Eu nu am uitat de vremurile în care FMI dicta politica financiară a României și nu vreau să ne întoarcem acolo.

  12. Câteodată, măsurile „sociale” luate de PSD îmi aduc aminte de capitalismul sălbatic, nu de social democrație.

  13. Eu nu cred că vor merge până la capăt cu recomndările FMI, că doar nu sunt chiar atât de proști încât să își piardă jumătate din alegători.

  14. Inflația cu două cifre s-ar putea traduce pentru PSD înt-un rezultat cu o singură cifră la alegeriile viitoare.

  15. Fondul Monetar Internațional a fost bun în anii 90, poate până prin 2007. Dar noi am depășit demult etapa aceea. Foarte ciudat ce face Ciolacu.

  16. Când vezi că inflația crește, iar PSD-ul ignoră realitatea, îți dai seama că avem nevoie de lideri mai competenți, nu de recomandările FMI.

  17. Mă îndoiesc că FMI poate oferi soluții adecvate pentru România în prezent. Nevoile noastre sunt mult mai complexe decât recomandările lor standardizate.

  18. De parcă n-am avea experiență suficientă cu politica financiară a FMI, trebuie să repetăm aceeași greșeală din nou?

  19. PSD-ul lui Marcelică pare să uite că suntem în 2023 și că politica lor economică ar trebui să evolueze dincolo de recomandările desuete ale FMI.

  20. E incredibil cum FMI-ul încă își bagă coada în politica noastră fianciară, parcă trăim într-o colonie economică.

  21. Impactul acestor decizii va fi resimțit de întreaga societate nu doar de Ciolacu și de restul incompetenților de lângă el.

  22. fondul monetar trebui sa ia in calcul ca economia romaniei nu este prea dezvoltata de aceea si masurile trebuie sa fie unele adaptate.

  23. fondul s-a autoincoronat ca un mare vector de decizie pe plan economic la nivel european si nu numai si asta nu este prea bine pentru tari ca si romania.

  24. mi-ar placea ca premierul ciolacu sa aiba un cuvant greu de spus iar deciziile interne sa fie luate chiar intern nu cu influente din afara.

  25. vreau sa cred ca guvernul este unul asezat pe pozitii si nu va lasa aceste propuneri sa treaca neanalizate si verificate.

Comentariile sunt închise.