Feb 27

Salut initiativa Guvernului de a reduce cota TVA la 9% la o parte dintre alimentele de baza (carne, legume, pește și fructe).

In acelasi timp, multumesc public pentru un raspuns eficient si prompt la ultima scrisoare adresata nu cu mult timp in urma. Am transmis atunci Premierului (si altor institutii interesate) concluziile corespondentei purtate recent cu inalti reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti pe tema taxei pe valoarea adaugata la produsele alimentare (in majoritatea statelor europene TVA-ul la alimente este redus).

Ani de zile politicienilor romani le-a lipsit curajul de a face pasi simpli precum acesta, cu beneficii generale.

Mai bine mai tarziu, decat niciodata, însa este esential sa se renunte la jumatati de masura care nu rezolvă nimic. Acesta a fost mesajul pe care i l-am transmis astazi Ministrului Darius Valcov.

In acelasi timp, nu trebuie sa uitam ca economia subterana reprezinta si in prezent o patrime din activitatea economica.

Sustin public, in continuare, ca reducerea TVA la toate alimentele de baza ramane o masura vitala pentru combaterea economiei subterane si imi exprim increderea ca nicio institutie a statului nu isi doreste sa protejeze evaziunea si sa incurajeze saracia. Pretul alimentelor de baza trebuie sa fie accesibil tuturor romanilor, fie ei pensionari, bugetari sau asistati social.


Feb 24

Romania trece printr-o perioada istorica definitorie. Este necesara o ”trezire nationala”. Insa pe aceasta tema am sa revin.

Acum am sa va spun o gluma care, desi nu este noua, este extrem de actuala:

Canibalii au prins in jungla un rus, un roman si un american.

Pentru a fi eliberati, li s-a propus fie sa manance excremente, fie sa plateasca 1.000 de dolari, fie sa accepte 100 de lovituri de bici.

Rusul a spus: ”mi-e frica de bici, nu am dolari, asa ca mananc fecalele.”

Americanul a scos 1000 de dolari, a platit si a plecat.

Romanul a spus ca nu are bani, ca de bici ii este frica si ca mananca excrementele. Dupa ce a mancat jumatate, a spus ca nu mai poate si ca alege biciul. Dupa 20 de lovituri de bici a strigat: ”Stati! Si a scos din buzunar 1000 de dolari.”

Asta e tot, dar e nespus de mult.

 

Feb 20

Din nou Basescu minte. Nu am nicio legatura cu nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru functia de director al SRI.

Din experienta mea, atunci cand era parlamentar al Partidului Umanist (actualul Partid Conservator), Eduard Hellvig era un om onest si cu multa putere de munca.

Sunt convins ca nu s-a schimbat si a ramas un om cinstit care va respecta regulile democratice, principiul separatiei puterilor in stat – element fundamental al statului de drept si ca nu va implica SRI in dispute politice.

Feb 17

In nemernicia sa, Traian Basescu, aceasta rusine a Romaniei, se lauda pe facebook ca el a recuperat Romania pe care eu as fi “luat-o“ pentru mine.

Nerusinatul uita ca Romania a fost in ultimii 10 ani total in mana lui si a lasat-o romanilor cu datorii de peste 20 de mld de euro, cea mai mare datorie a Romaniei postdecembrista.

Tupeul, minciuna, impostura si hotia au condus Romania in ultimul deceniu iar Basescu trebuie sa plateasca pentru toate faradelegile sale.

Nu stiu daca o comisie parlamentara are sanse de reusita, insa un proces colectiv impotriva acestui ticalos se impune. Probabil nu vor semna 7,4 milioane de romani, dar cateva sute de mii o vor face cu siguranta si va fi semnificativ.

Nu va fie frica ! Dictatura lui Basescu se zbate spre marele final.

Feb 15

Ultimele date statistice semnaleaza doua fenomene foarte periculoase pentru Romania :

1. Scaderea natalitatii – anul trecut numarul copiilor sub 18 ani a fost de 3 milioane, comparativ cu circa 6 milioane cat se inregistra in 1990. Potrivit datelor confirmate de Institutul National de Statistica, in 1990 s-au nascut 315.000 de copii, in timp ce in 2013 se nasteau 180.000 de copii.

2. Numarul pensionarilor constant mai mare in ultimii 15 ani decat populatia activa angajata in sectorul public sau privat –  conform statisticilor, raportul dintre numarul pensionarilor si cel al salariatilor a crescut de la 0,43% cat era 1990 (peste 8 milioane de salariati si 3,5 milioane de pensionari), la aproximativ 1% (numarul pensionarilor ajungand a fi in 2015 aproximativ egal cu numarul salariatilor, de aproximativ 5,1 milioane).

Aceste doua fenomene sunt extreme de periculoase si reprezinta poate cea mai pertinenta si mai obiectiva analiza a starii economiei si a nivelului de trai din Romania.

Raportat la cele de mai sus, trag un semnal de alarma si solicit Presedintelui si Guvernului un memorandum care sa realizeze consens pe o problema atat de importanta, de interes national.

Feb 07

După ce a dovedit acestui popor lipsă de patriotism, lipsă de caracter, lipsă de profesionalism, lipsă de moralitate și a reușit să impună o dictatură care a divizat clase sociale și a ridicat ura la nivel de politică de stat, lui Băsescu Traian i-a mai rămas de făcut un singur lucru: să-și demonstreze lașitatea și caracterul slugarnic.

Lăsând la o parte așa-zisul „om politic”, nu pot să nu remarc lașitatea bărbatului Băsescu Traian.

Acum stă ascuns precum șobolanul … în zilele și orele în care se demonstrează cum „protejata” sa, în cârdășie cu el, au făcut atâtea nenorociri în această țară.

Curajul este un atribut al oamenilor puternici, iar onoarea și demnitatea sunt valori de neprețuit ale ființei umane!
Ian 28

Cred ca este asteptat punctul meu de vedere legat de inadmisibilitatea recursului.

Daca nu spun nimic, nu este bine. Daca spun ceva, indiferent ce, tot nu e bine.

Asa ca repet ceea ce am mai spus pana acum. Si scrie si in Biblie de 365 de ori: « Nu va fie teama !».

Libertatea de miscare reprezinta mare lucru doar pentru cei care nu cunosc ce inseamna sa traiesti demn si cu onoare.

Ian 22

Nu pot să nu consemnez aici regretul meu sincer pentru moartea inventatorului Justin Capra.

Dumnezeu să-l odihnească în pace.

768W2214-2

768W2206

768W1978

Ian 01

Aseara am urmarit programele TV ale Antenei 1 si Antenei 3, am ascultat Radio Romantic.

N-am cuvinte sa va explic ce alinare, ce mandrie, ce satisfactie am avut realizand cat de mult s-au deschis acesti nuferi ai maturitatii mele.
Sa rezisti peste 20 de ani intr-o competitie acerba si, de multe ori, nedreapta, este inaltator.

Am avut totusi timp si pentru o introspectie.
In general, m-am simtit bine.

2014 a fost un an greu in care am trait:
– apogeul luptei mele politice cu Basescu Traian,
– atacurile perfide venite din partea E Udrea si M Macovei,
– lipsa de constiinta a lui Emilian Eva, Daniel Constantin si Camelia Bogdan.

Nu este deloc usor, credeti-ma, sa te lupti de unul singur, fara compromisuri, pana la capat, cu toti cei de mai sus si cu institutiile influentate de ei.

Adevarul este ca in orice lupta iti asumi riscuri in numele principiilor pe care le aperi.

Am pierdut, temporar, libertatea de miscare dar mi-am pastrat onoarea, demnitatea, respectul si curajul.

Anul 2015 va fi anul in care Basescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan, Daniel Constantin vor fi judecati de Dumnezeu, dar si de justitie. Acelasi lucru se va intampla si cu acolitii lor (Sorin Oancea, Mihai Craiu, Dan Andronic). Eu nu-mi doresc decat ca justitia sa faca dreptate.

Pentru familia mea, prietenii mei si toti oamenii cu sufletele si constiintele curate sunt convins ca va fi un an bun, plin de bucurii si realizari.

Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Dec 24

In urma cu foarte multi ani am primit cadou un mar. Familia mea nu imi putea oferi mai mult. Putin poate pentru un copil, memorabil insa pentru un adult.

Pentru mine sarbatoarea are legatura cu ceea ce adaugi in suflet, iubirea pe care o daruiesti si de care ai parte. Este o zi in care ar trebui sa daruim si sa primim multa iubire si caldura sufleteasca.

Toti ne gandim in preajma acestei Sarbatori la ce am facut bine si ce am facut rau.

Nu pot sa nu ma intreb insa ce simt aceia care au distrus destine si, pe nedrept, au pricinuit suferinte. Unii oameni se cred Dumnezeu pe pamant si nu au pic de constiinta.

Pot ei oare sa se uite cu sufletul impacat in ochii copiilor lor? Or avea ei copii, frati, parinti, oameni pe care sa ii iubeasca neconditionat?

Stiu ei oare ce inseamna dragostea, onoarea, respectul, curajul sau demnitatea?

Cine are sufletul gol degeaba poarta pantofi cu toc cui.

In ceea ce ma priveste, le doresc tuturor, indiferent de varsta, de optiunea politica, de statutul material sau social sa aiba parte de respect si dragoste din partea semenilor, sa traiasca in pace si cu rost pe acest pamant.