Oct 01

Vad cum unii se bucura ca vor fi vandute cladirile confiscate. Acestora doresc sa le spun ca sentimentele lor de ura si invidie le vor fi fatale. Ii vor autodistruge.

Imi pare rau pentru ei.

In ceea ce priveste confiscarea, celor de buna credinta le spun ca aceste cladiri au fost construite cu mult inainte de privatizare, cu autorizatii de construire legale si cu bani proveniti din credite bancare fara nicio legatura cu ICA.

Sa lasam justitia din Romania si din UE sa faca lumina.


Sep 28

La sfarsitul anului 2015, Romania va pierde circa 5 miliarde de euro din cele 19,8 miliarde de euro alocate prin Politica de coeziune (aferente exercițiului bugetar 2007-2013).

Cele mai mari pierderi vor fi la POSDRU – unde din 3,5 miliarde, au fost accesati numai 1 miliard si la POS Mediu – unde din 4,4 miliarde, au fost atrase 1,7 miliarde.

Conform datelor oficiale, Romania a ajuns la o rata de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune de 54,82%.

Guvernul a promis o absorbtie de 80%, dar se vede ca nu se va putea tine de cuvant.

Este timpul ca Guvernul sa deschida ochii! Banii Europei nu sunt un moft, ci șansa României de a intra cu capul sus în lumea civilizată.

Am spus intotdeauna: mizați, cât mai e timp, pe un guvern orientat pe absorbția de fonduri structurale până la sfarsitul anului 2015. Dați posibilitatea de a coordona ministere unor specialiști în absorbția de fonduri europene care cunosc logica instituțională a UE.

E pentru binele României și pentru îndeplinirea visului meu ca românii care nu și-au părăsit patria în moment de răstriște să nu mai plece pe pământuri străine pentru o viață mai bună.

Sep 24

Ieri l-am auzit pe turnătorul Băsescu afirmând că eu am furat bani.

Să dea bunul Dumnezeu, care iubește dreptatea, ca toți banii pe care i-am furat eu de-a lungul vieții să fie singura avere a lui Băsescu!

N-ar avea cum să-i ajungă nici pentru un whisky mic.

Sep 24

Am considerat întotdeuna că libertatea presei este importantă pentru ceea ce se numește ”a patra putere în stat”.

Așa am ajuns, în urma cu 23 de ani, să pun bazele a ceea ce avea să devină cel mai puternic trust de presă din România. În timp, generații de jurnaliști (cei mai mulți dintre cei de pe piața presei actuale din România) s-au format sau au lucrat la un moment dat în Trustul Intact.

În ultimii ani, lupta pentru libertate a fost aprigă. Nu am acceptat cenzura libertății presei și îngrădirea exercițiului liber al profesiei nobile de jurnalist. Iar prețul mi l-am asumat și îl plătesc și astăzi.

Nu e ușor ca după o viață de muncă, efort și responsabilitate să plătești pentru ceva ce nu ai făcut. În același timp, nu e greu știind cauza pentru care lupți.

Oriunde voi fi, voi apăra libertatea presei și voi combate nedreptatea, mai ales pe aceea făcută celor care nu se pot apăra singuri.

Pentru perenitatea valorilor am lansat Premiul ”Libertatea Presei pentru curaj”.

Am vazut finaliștii. Iar în această seară, in emisiunea lui Mihai, il vom cunoaste pe castigator.

Mult succes tuturor !

Sep 18

Ceea ce am spus, în anul 2004, că în România va fi haos dacă Băsescu câștigă alegerile prezidențiale, a fost repede trecut cu vederea.

Sunt 11 ani de atunci.

Am fost cel mai consecvent adversar politic al lui Traian Băsescu și trăiesc un sentiment de putere când văd ce părere au colaboratorii lui despre el.

Silvian Ionescu, despre care nu se poate spune că nu l-a cunoscut bine, îl numește ”lepră” și ”jigodie”. Mă întreb ce caută o jigodie și o lepră liberă printre oameni.

Sep 06

Constat cu surprindere ca in anul 2015 mai exista jurnalisti care mai cred in mitul averii ascunse a lui Voiculescu si de fabuloasa constructie creata in jurul conturilor lui Ceausescu.

Printre cei care au picat in capcana propagandei s-a aflat si doamna judecator Camelia Bogdan care, in 2014, prin decizia penala pronuntata impotriva mea, a dispus acele cercetari extraordinare despre care am mai scris.

In decizia sa istorica a decis ca toate institutii nationale si internationale sa faca verificari:


“……… asupra bunurilor mobile si imobile, inclusiv asupra conturilor societatilor comerciale la care acesta figureaza ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate in tara sau in strainatate, care se vor identifica in cursul punerii in executare a prezentei dispozitii de indisponibilizare.

Organele de cercetare penala ce vor fi desemnate de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie si Administratia Finantelor Publice a Sectorului 1 Bucuresti care vor colabora cu:

 1. Biroul pentru Prevenirea Criminalitatii si de Cooperare cu oficiile de recuperare a creantelor din statele membre ale Uniunii Europene din cadrul Ministerului Justitiei in calitate de oficiu national pentru recuperarea creantelor in domeniul urmaririi si identificarii produselor provenite din savarsirea de infractiuni sau a altor bunuri avand legatura cu infractiunile;
 2. Agentia nationala de Administrare Fiscala;
 3. Oficiul National al Registrului Comertului;
 4. Oficiul National de Prevenire si Combatere a spalarii banilor;
 5. Autoritatea Nationala  a Vamilor;
 6. Garda Financiara;
 7. Banca Nationala a Romaniei;
 8. Inspectoratul General al Politiei;
 9. Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate imobiliara;
 10. orice alta autoritate sau institutie publica, inclusiv cele responsabile de gestionarea, administrarea si valorificarea bunurilor asupra carora au fost instituite masuri asiguratorii precum si a celor care fac obiectul confiscarii speciale si va incunostiinta Curtea de Apel Bucuresti sectia II penala, rezultatul verificarilor” (extrasul complet din Decizia Penala nr. 888/A/2014 poate fi consultat aici)

Am promis opiniei publice, romanilor care mai aveau suspiciuni si celor care ma acuzau ca m-am imbogatit din banii poporului ca rezultatul acestor investigatii va demonstra ca tot ce am realizat in viata, am realizat prin munca, multa si cinstita.

Prin multiple adrese oficiale si reveniri (pe care m-am hotarat sa vi le pun la dispozitie) am cerut sa mi se comunice rezultatul acestor verificari.

Am inteles ca nicio institutie din cele mentionate de Camelia Bogdan nu ar fi informat ca ar fi gasit bunuri mobile si imobile, sau conturi ale societatilor comerciale la care eu sa figurez ca imputernicit, beneficiar real, asociat sau administrator, situate in tara sau in strainatate, altele decat cele declarate de mine.

Tuturor acestor institutii le-am solicitat sa respecte legea si dispozitiile deciziei de condamnare, sa realizeze aceste verificari si sa comunice institutiilor abilitate rezultatele obtinute.

Cititi aici raspunsul primit de la Oficiul National al Registrului Comertului (una din institutiile indicate in Decizia Penala) si solicitarea mea.

Sep 03

Mult zgomot pentru nimic.

Comunitatea oamenilor de afaceri a primit cu entuziasm noul proiect de Cod Fiscal.  Minunea a durat 3 zile.

De fapt, s-au eliminat toate prevederile care ar fi avut impact macroeconomic:

 • Reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%
 • Eliminarea taxei pe constructii speciale
 • Reducerea accizelor la carburanti

A ramas reducerea TVA de la 24% la 20% lucru care va ajuta consumul, si implicit productia, dar mai ales importul.

Ma intreb de ce se lauda guvernul Ponta cu Noul Cod Fiscal: stia ca minte sau a fost neputincios?

Aug 31

Ne va costa enorm iluzia unei creșteri economice prin împrumuturi externe.

Conform datelor oficiale ale BNR, datoria publică a depășit în martie 2015 suma de aproximativ 60 de miliarde de euro, adică o povară de 3.000 de euro pentru fiecare român, de la nou-născuți la pensionari, cu 500 de euro mai mult faţă de acum doi ani. Asta înseamnă aproape 40% din Produsul Intern Brut, faţă de 37,3 % cât era în 2012.

Raportul Curţii de Conturi pentru perioada 2012 – 2014 arată că banii împrumutaţi de stat au fost folosiţi aproape în totalitate pentru finanțarea golurilor din buget, precum cele din sistemele de pensii şi de sănătate.

Împrumuturile sunt utile dacă sunt investite eficient și dacă asigură beneficii mai mari decât costurile.

Pentru a evita un dezastru economic și social, avem nevoie urgent de o politică guvernamentală care să vizeze reducerea datoriei publice, un Plan Național de Investiții Strategice  și de măsuri concrete de susținere a clasei de mijloc.

Raportat la gradul de îndatorare al SUA, datoria externă a României pare relativ mică. Însă exemplul SUA nu este valabil. În primul rând, pentru că România nu este SUA.

Aug 21

1. Neimpozitarea profitului reinvestit

2. TVA redus pentru alimentele de bază.

3. Penalităţi aplicate statului pentru întârzierile la rambursarea de TVA.

4. Compensarea de TVA între stat şi agenţii economici (sumele reprezentând TVA de plată către stat se compensează cu rambursările de TVA pe care le datorează statul)

5. Neimpozitarea microîntreprinderilor în primii 3 ani de la înfiinţare

Aceste cinci măsuri s-au concretizat, în perioada 2008-2010, în propuneri legislative pe care le-am iniţiat şi le-am susţinut în Parlament.

Ani la rand am explicat de ce este importantă reducerea TVA-ului la alimentele de baza (măsură implementată în 2015)

Neimpozitarea profitului reinvestit este o facilitate fiscală pentru care am luptat constant din 2007 și despre a cărei utilitate nu am încetat să vorbesc (măsură luată în 2014).

Chiar dacă a durat ani de zile, este un succes ca s-au implementat.

Aug 18

Institutiile nationale si internationale, justitia darama un mit alimentat constant de adversarii mei referitor la conturile si averea lui Dan Voiculescu.

Asa cum va promiteam in urma cu un an, am solicitat constant si la fiecare institutie indicata in hotararea de condamnare rezultatele cercetarilor extraodinare dispuse de instanta cu privire la averea mea.

Toate bunurile mele si toate sumele pe care le-am detinut au fost intotdeauna la vedere.

Pe toti cei care au crezut in acest mit si pe cei nehotarati, ultimul raspuns al Tribunalului Bucuresti ar trebui sa ii incredinteze ca nu am societati, conturi, bunuri mobile si imobile ascunse in tara sau in strainatate. Dar si ca legendarele conturi ale lui Ceausescu care ar fi ajuns la Voiculescu, nu au existat.

Extras din raspunsul Tribunalului Bucuresti nr. 1/4964/C/30.07.2015 transmis la solicitarea mea

Oficiul corespondent din Cipru a confirmat pentru instantele din Romania ceea ce spun de ani de zile: ”cat despre proprietati sau alte bunuri detinute, autoritatile din Cipru nu au identificat niciuna dintre persoanele fizice mentionate (n.r. Camelia Voiculescu, Corina Voiculescu si Dan Voiculescu) ca proprietari de bunuri mobile sau imobile pe teritoriul Ciprului”. (documentul integral poate fi consultat aici)

Este a doua oara cand justitia arata ca toate acuzatiile care mi-au fost aduse in ultimii 25 de ani sunt pure inventii folosite in scop defaimator.