Mai 21

Din 10 decembrie 2014 astept motivarea hotararii instantei prin care este respinsa cererea mea de anulare a adeverintei CNSAS din 2013 cu privire la colaborarea lui Basescu Traian cu Securitatea.

Desi a recunoscut ca a colaborat constant cu Securitatea, „dand un camion de note”, (deci NU!! o nota comerciala, adresata directorului intreprinderii de comert exterior), in ciuda probelor si marturiilor neechivoce, CNSAS a continuat sa incerce sa-i spele trecutul lui Traian Basescu.

Ultima adeverinta din 2013, conform careia Basescu nu a colaborat cu Securitatea este un neadevar. Iar judecatorii sunt in posesia documentelor care demonstreaza acest lucru.

Conform legii, termenul de redactare a motivării unei decizii este de cel mult 30 de zile de la data pronunţării – abia dupa acest termen se va judeca recursul pe care l-am depus deja impotriva acestei hotarari.

Dintr-un calcul simplu, din 10 decembrie 2014 au trecut mai mult de 130 zile, iar motivarea intarzie sa apara. Se impune respectarea legii.

Am convingerea ca in urmatoarea perioada multe adevaruri vor iesi la lumina.

 


Mai 15

Am trait sa o vad si pe aceasta: un inalt reprezentant al Bisericii Ortodoxe Romane exclude, repet EXCLUDE din Biserica credinciosi crestini carora li se interzice implicit sa mai creada in Dumnezeu. (detalii aici)

Li se interzice sa intre in Biserica, sa participe la Botezuri sau sa aiba parte de inmormantari. Au uitat sa decida daca oamenii respectivi mai au sau nu dreptul sa moara.

Sper ca Patriarhul Daniel sa clarifice urgent aceasta situatie.

PS: M-am nascut crestin ortodox si asa ma gandesc sa raman, dar nu la comanda arbitrara a unui seaman de-al meu. Dumnezeu e singurul care ma poate judeca.

Mai 14

Patriarhia Romana atrage atentia asupra pericolului care vizeaza familia, nucleul de baza al societatii.

Ca tata, ca bunic, ca roman, cred in rolul familiei traditionale – institutie functionala de mii de ani.

Am vazut insa ca un domn deputat, Remus Cernea cere toleranta pentru minoritatile sexuale.

Ceea ce nu inteleg este de ce minoritatile sexuale vor neaparat sa se casatoreasca. Nu pot trai impreuna si fara acte?

Cred ca am ajuns prea departe cu aceasta toleranta.

Parlamentul are datoria sa apere familia traditionala – fara sa uite ca statul are, prin lege, obligaţia să o protejeze ca institutie care asigura viitorul prin intermediul copiilor.

Daca insa Parlamentul roman va aproba casatoria dintre persoanele de acelasi sex, cred ca societatea civila va trebui sa dea o replica ferma.

Umanistii, respectiv toti cei care cred in valorile fundamentale ale omului, fie ei ortodocsi sau catolici, oricum crestini, vor apela la toate manifestarile legale pentru a evita aceasta rusine pentru poporul roman.

PS. Vrem sa fim ca ei, respectiv ca Europa bogata. Foarte bine! Dar mai intai sa atingem nivelul lor de trai si apoi mai vedem.

Mai 12

Am studiat citit de curand cartea lui Daniel Alpert intitulata ”Era supraproductiei”.

Daca in ceea ce priveste raportul dintre cerere si oferta sunt perfect de acord cu Alpert, asupra cauzelor avem opinii diferite.

In acest sens, am facut si o interventie.

Cauza principala a supraproductiei este subconsumul, care la randul sau este datorat dezechilibrelor majore sociale.

Sustin ca ”revolutiile” de la sfarsitul anilor ’80, criza economica din 2008-2010 si perspectiva economica globala, toate sunt cauzate de faptul ca 1% din populatia globului detine o avere aproximativ egala cu aceea detinuta de 99% dintre cei care locuiesc pe Pamant.

Mai 03

In urma cu ceva timp am vazut apelul marei artiste, Maia Morgenstern in campania care isi propunea sa adune fondurile necesare achitionarii unui pian pentru Liceul Dinu Lipatti . Este vorba de un instrument muzical adecvat valorii exceptionale a tinerilor muzicieni care ajung sa reprezinte cu succes Romania fie la concursurile internationale, fie pe marile scene ale lumii.

Cauza pe care marea artista o sustine este nobila si importanta mai ales pentru semnalul pe care il lanseaza: sa ne uitam cu atentie la ceea ce oferim copiilor si nepotilor nostri pentru a-si urma vocatia si sa-i ajutam sa se pregateasca pentru performanta.

M-as bucura daca – pentru a simti satisfactia participarii si a responsabilitatii – toti cei pe care la randul meu i-am sprijinit o data in viata ar pune umarul si ar face donatii la numarul 8834.

Sunt foarte curios sa vad cati oameni am sprijinit in viata, poate nu stiu eu sau au uitat ei.

Apr 26

Am vazut astazi cum Basescu recunostea deschis ca el a orchestrat procesele politice impotriva mea si a lui Adrian Nastase.

Adrian a anuntat public ca l-a iertat.

Eu nu l-am iertat si il invit sa citeasca Psalmul 34 al lui David.

 

Apr 25

In numarul din aceasta luna al revistei Science World (martie-aprilie 2015), am citit o analiza intitulată “Galeria Terorii”, despre marii dictatori ai lumii si regimurile lor.

Articolul arata care sunt, din punct de vedere psihologic, posibilele motive pentru care cei aflati sub o dictatura accepta persoana de la conducere si cum o anumita parte a populatiei dezvolta o legatura primitiva cu liderul ei (pentru o scurta perioada de timp insa, as spune eu).

Exista si o serie de caracteristici comune ale dictatorilor, spun realizatorii acestui material.

Langa cei 6 dictatori mentionati in articol cu siguranta si-ar fi gasit locul si Nicolae Ceausescu, cel care de altfel se regaseste in cele mai multe dintre topurile cu cei mai importanti dictatori ai lumii.

Istoria recenta arata insa ca dictatura poate sa aiba diferite forme.

Si din acest motiv propun istoricilor sa analizeze cum ar arata o ”Galerie a rusinii” care ar trebui sa contina presedintii din lume care au facut de rusine tara pe care au condus-o. Cine cuteaza sa faca aceasta analiza?

Eu va asigur ca acest top va ajunge in atentia celor mai prestigioase reviste de stiinta din lume.

Intr-un astfel de clasament, al ticălosiei, incompetentei, iresponsabilitătii in raport cu propriul popor, intr-un cuvant – al rusinii – , voi cine credeti ca ar trebui sa ocupe prima pozitie?

Apr 21

Basescu continua sa distruga tot ce e pozitiv si tot ceea ce este bun in aceasta tara.

Ultima sa preocupare este coabitarea dintre Premier si Presedinte.

Locul acestui dusman al linistii poporului roman este la inchisoare acolo unde este asteptat de foarte multi.

Basescu, la puscarie!

 

Apr 16

Am vazut cum jurnalistii Antena 1 si Antena 3 au fost nominalizati si premiati alaturi de elita din televiziunea mondiala.

Ma bucur sa constat ca, in ciuda atacurilor suburbane si ofenselor pe care lupta mea cu Traian Basescu le-a atras asupra voastra, voi ati continuat sa va faceti meseria cu acelasi profesionalism.

Stiu ca succesul vostru se datoreaza efortului, inteligentei si vocatiei fiecaruia dintre voi. Asemenea rezultate reconfirma respectul milioanelor de romani care va urmaresc in fiecare zi – un reper obiectiv al performantei voastre.

Sunt mandru de voi.

Apr 11

Este greu ca de sarbatori sa nu fii langa familie si prieteni.

Dar ce simt eu nu este important decat pentru cei care ma iubesc.

Pentru cetatenii Romaniei cred ca mult mai important este faptul ca nu vad directia in care merge tara lor. Avem nevoie de cârmaci cu demnitate carora sa le pese de prosperitatea romanilor spirituala si materiala.

Au disparut valorile fundamentale umane cum ar fi demnitatea si compasiunea.

Ne uram intre noi, ne bucuram de esecurile compatriotilor, ne otravim sufletele.

Tara asta frumoasa si bogata are nevoie de conducatori care stiu, vor si pot sa fie in slujba ei, nu prin juraminte solemne, ci prin fapte.

Oameni buni, de Paste, va rog sa respectati o singura regula de convietuire sociala, veche de cand e lumea: ”ce tie nu-ti place, altuia nu face”.

Nu uitati ca fiecare generatie are obligatia de a lasa urmasilor o societate mereu mai buna, mai solidara, mai prospera.

Nu uitati ca binele individual depinde si de binele general.

Imi amintesc cu placere ca primul indemn al Partidului Umanist, devenit Partidul Conservator: era fotografia unui bebelus sub care scria Sa fii om, copilul meu!

sa fii om copilul meu