Aug 21

1. Neimpozitarea profitului reinvestit

2. TVA redus pentru alimentele de bază.

3. Penalităţi aplicate statului pentru întârzierile la rambursarea de TVA.

4. Compensarea de TVA între stat şi agenţii economici (sumele reprezentând TVA de plată către stat se compensează cu rambursările de TVA pe care le datorează statul)

5. Neimpozitarea microîntreprinderilor în primii 3 ani de la înfiinţare

Aceste cinci măsuri s-au concretizat, în perioada 2008-2010, în propuneri legislative pe care le-am iniţiat şi le-am susţinut în Parlament.

Ani la rand am explicat de ce este importantă reducerea TVA-ului la alimentele de baza (măsură implementată în 2015)

Neimpozitarea profitului reinvestit este o facilitate fiscală pentru care am luptat constant din 2007 și despre a cărei utilitate nu am încetat să vorbesc (măsură luată în 2014).

Chiar dacă a durat ani de zile, este un succes ca s-au implementat.


Aug 18

Institutiile nationale si internationale, justitia darama un mit alimentat constant de adversarii mei referitor la conturile si averea lui Dan Voiculescu.

Asa cum va promiteam in urma cu un an, am solicitat constant si la fiecare institutie indicata in hotararea de condamnare rezultatele cercetarilor extraodinare dispuse de instanta cu privire la averea mea.

Toate bunurile mele si toate sumele pe care le-am detinut au fost intotdeauna la vedere.

Pe toti cei care au crezut in acest mit si pe cei nehotarati, ultimul raspuns al Tribunalului Bucuresti ar trebui sa ii incredinteze ca nu am societati, conturi, bunuri mobile si imobile ascunse in tara sau in strainatate. Dar si ca legendarele conturi ale lui Ceausescu care ar fi ajuns la Voiculescu, nu au existat.

Extras din raspunsul Tribunalului Bucuresti nr. 1/4964/C/30.07.2015 transmis la solicitarea mea

Oficiul corespondent din Cipru a confirmat pentru instantele din Romania ceea ce spun de ani de zile: ”cat despre proprietati sau alte bunuri detinute, autoritatile din Cipru nu au identificat niciuna dintre persoanele fizice mentionate (n.r. Camelia Voiculescu, Corina Voiculescu si Dan Voiculescu) ca proprietari de bunuri mobile sau imobile pe teritoriul Ciprului”. (documentul integral poate fi consultat aici)

Este a doua oara cand justitia arata ca toate acuzatiile care mi-au fost aduse in ultimii 25 de ani sunt pure inventii folosite in scop defaimator.

Aug 16

În Uniunea Europeană există un indicator numit PPS (power-purchasing-standard), puterea de cumparare standard.

În 2014, cel mai scăzut nivel al acestui indicator a fost înregistrat în România, respectiv 345 PPS, iar cel mai ridicat în Luxembourg, respectiv 1576 PPS.

Salariile minime în Europa variază între 174 euro – în Bulgaria, cel mai scazut, și 1.929 euro – în Luxembourg, cel mai ridicat.

Concluzia este că poporul român are cea mai scăzută putere de cumpărare din Uniunea Europeană. Altfel spus, este cel mai sărac popor.

Mă întreb dacă doamna comisar european Corina Crețu știe acest lucru și dacă știe ce se întâmplă cu fondurile de coeziune.

 

Aug 14

Doresc mult succes acestui partid al clasei de mijloc ce va fi dezvoltat de o echipa din care vor face parte cei care cred eu ca reprezinta noua generatie de politicieni.

Matei poate fi prototipul viitorului om politic.

Implicarea unor tineri cum este Matei Bucur Mihaescu in politica este o necesitate istorica. Evident ca drumul spre politica la varf este greu si blocat de actualii lideri politici, mult prea vanitosi pentru a accepta realitati evidente.

Transmit membrilor fondatori si simpatizati ai Partidului Puterii Umaniste sa nu uite ca Romania are nevoie de un proiect de tara bazat pe o noua paradigma.

Toate fortele politice oneste ar trebui sa se concentreze pe rolul familiei si al fiecarui individ, ca fundamente ale educatiei si bunastarii.

Aug 11

Am proaspătă în memorie ziua în care, la Parlament, domnul Tăriceanu se opunea vehement propunerii neimpozitarii profitului reinvestit (proiectul aici).

I-am explicat mecanismul, dar din păcate nu l-a înțeles.

Aseară, Primul Ministru a confirmat că această măsură este în Noul Cod Fiscal.

Foarte bine! În final, nu contează cine propune, important este să se facă.

Aug 08

A trecut un an de cand traiesc o noua experienta.

Gandurile mele se indreapta catre cei dragi.

In acelasi timp, regret enorm ca din cauza mea sufera 11 familii (ale celor inchisi nevinovati si care nu trebuie sa plateasca pentru lupta mea politica).

Aici am obtinut confirmarea ca legile naturii functioneaza perfect. Lipsa libertatii de miscare se compenseaza cu libertatea de constiinta. Efectiv, gandesti mai mult si mai bine.

Am realizat ca, din pacate, in viata ne acordam mult prea putina atentie, noua si celor pe care ii iubim.

Ne preocupa Eul nostru egoist, ne intereseaza exagerat de mult ce se intampla in jurul nostru si mult prea putin ce se intampla in interiorul nostru.

Cu alte cuvinte, lumea ne influenteaza viata in loc ca noi sa influentam lumea.

Am descoperit aici un prieten – poate cel mai bun prieten al meu din toate timpurile. Acum incerc sa-l cunosc mai bine si va voi spune candva despre cine este vorba.

Sper ca cei care ma dusmanesc sau au sentimente de invidie pentru realizarile mele sa-si fi satisfacut setea de razbunare si foamea de ura. Mai mult de atat nu le pot oferi.

Daca totusi s-au gandit ca ar trebui sa-mi fie si mai rau dupa lipsa de libertate, le spun ca mai rea nu-i decat moartea.

Problema pentru ei este ca eu imi vad moartea ca pe o noua nastere. Atunci cand fiecare dintre noi ne-am nascut, am parasit o lume (pantecul iubitei mame) si am intrat intr-o alta lume (caracterizati-o voi). La fel, cand parasim aceasta lume, ne nastem din nou pentru ca intram intr-o noua lume.

Deci: nici de moarte nu imi este frica.

Nu le pot oferi mai multa satisfactie, dar le doresc in schimb multa caldura.

Un ultim gand pentru familie si prieteni: imi este dor de voi.

Aug 07

Am initiat in 2012 un proiect de lege (vezi aici).

In 2013, acesta a fost respins de Senat si de Guvern.

In 2015 (in septembrie) va fi in dezbaterea Camerei Deputatilor.

Invit opinia publica si parlamentarii sa se exprime. Daca nu este bun, de ce nu este bun iar daca este nevoie de aceste modificari legislative, de ce nu se voteaza. Simplu!

Daca se vota in 2012 sunt convins ca violatorii, pedofilii si alte categorii de criminali s-ar fi abtinut de la actele lor abominabile.

Iul 25

Din ceea ce se intelege de la televizor, lucrurile au scapat de sub control. Ma intreb cand societatea romaneasca o sa revina la normalitate.

Vad o propunere legislativa, mult vehiculata in media, prin care se doreste castrarea chimica a violatorilor. Iar masura ar urma sa se ia cu acordul violatorilor”.

Sunteti normali?

 

Iul 23

Din interes profesional urmaresc dezbaterea publica referitoare la Noul Cod Fiscal.

Va sugerez tuturor sa se faca o analiza comparativa a impactului asupra bugetului consolidat in ipoteza reducerii TVA de 24% la 19%, alternativ cu ipoteza reducerii impozitului pe venit de la 16% la 11%.

Iul 21

In 2012 am supus atentiei Senatului urmatorul proiect de lege:

Propunere legislativă pentru modificarea Codului Penal in sensul cresterii limitelor pedepselor prevazute pentru savarsirea cu intentie a unor infractiuni contra vietii si a unor infractiuni grave referitoare la viata sexuala(inclusiv pentru viol)

doc02234620150721173634-1
doc02234720150721173646-1doc02234820150721173702-1

doc02234920150721173713-1doc02235020150721173727-1doc02235120150721173739-1

Propunerea a fost respinsa de :

20-09-2012 Comisia pentru drepturile omului, culte şi minorităţi transmite avizul cu nr. 185-NEGATIV
23-10-2012 Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări depune raportul cu nr. 326-NEGATIV
12-02-2013 respins de Senat

Intrebare: nu aveti remuscari, domnilor senatori?

Sunt convins ca daca aveati constiinta si ati fi votat pentru aceasta lege, tragedia ar fi putut fi evitata.