Noi 29

Acum 22 de ani a fost prima zi în care Antena 1 a emis în spațiu.

În toată această perioadă, Antena 1 s-a consolidat și a condus la formarea trustului Intact.

Să reziști peste două decenii în jungla economiei de piață, credeți-mă, nu a fost usor.

Astăzi vreau să-i mulțumesc lui Florin Brătescu, primul director al Antenei 1 și tuturor celor care au contribuit la această evoluție spectaculoasă.

Antena 1 a fost gândită ca să reziste cel puțin 100 de ani.

Deci: la munca pentru satisfacția de a face ceva util în viață!

prof DV
Fotografie din anii 90

Noi 26

Acest individ lipsit de caracter și conștiință își bate joc, în continuare, de poporul român.

Cu un rânjet dezgustător, Băsescu dovedește că nu a înțeles nimic din exigențele funcției de președinte: spune că declarațiile mincinoase ale unui președinte în funcție sunt nimicuri.

Românii nu mai pot fi păcăliți.

Pe teme serioase, Băsescu va da socoteală pentru impostura sa și pentru tot răul făcut acestei țări.

Noi 12

Am privit manifestațiile tinerilor care cereau ca România să se elibereze de presiuni politice, de șantaj, de ură, de incompetență, de amatorism, improvizație și corupție, și să redevină o societate sănătoasă și civilizată, capabilă să susțină o economie performantă.

Împărtășesc de mulți ani aceste idealuri.

Am văzut în ultimii zece ani cum tinerii tac, ”scârbiţi” şi ”sceptici”, și cum în fruntea lor ajung unii care cred că politica înseamnă să vorbeşti tare, mult şi agresiv, unii dintre ei eșuând moral și managerial cu o constantă de ceas elvețian.

În fiecare zi, națiunea română solicită vehement o schimbare fundamentală a clasei politice. Mai devreme sau mai târziu, voința națiunii se va impune.

Urmează alegerile locale și parlamentare la care ar fi normal să-i vedem pe cei care au demonstrat ceva – care au construit în propria lor viață, pe cei care au generat idei, plus-valoare – ceva durabil și solid.

Suntem cu toții de acord că:

  • la alegerile democratice nu putem renunța

dar și că,

  • la alegeri participă persoane de pe listele propuse de partidele legal inregistrate.

Concret, propun celor care au ieșit în strada și au cerut o schimbare – pe de o parte, și noilor partide politice – pe de altă parte, o schimbare de paradigmă în care o formațiune politică abandonează interesele de partid și își asumă o competiție de candidaturi la alegerile locale pe baza unor criterii de selecție anunțate care să vizeze: competență, expertiză și autonomie financiară, toate bazate pe fapte anterioare, nu pe vorbe.

Tinerii trebuie să fie principalii vizați, aceia care au bifat criteriile performanței în viața profesională și criteriul responsabilității în viața privată.

Noi 02

Am urmărit cu sufletul la gură emisiunea transmisă aseară pe toate canalele Intact.

Nu am cuvinte să-mi exprim sentimentele pe care le nutresc pentru cei care au gândit și realizat acest moment real de solidaritate națională.

Poate fi un început pentru o nouă atitudine în România.

Noi 01

In aceste zile sunt foarte trist pentru ca au murit in mod stupid tineri care au vrut sa traiasca, sa se distreze.

Imi apar in minte antiteze: dragoste/ura, lasitate/curaj, moarte/viata.

Poate ca in astfel de momente intelegem mai bine ca ura si razbunarea ne fac sa suferim si poate devenim mai buni.

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!

Oct 27

Declaratiile lui Victor Ponta prin care ne spune ca ”putem, cu siguranta, sa aplicam reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% incepand cu 1 ianuarie 2016” reprezinta un semnal pozitiv.

Un mediu de afaceri sanatos va putea contribui la cresterea economiei reale si deschiderea apetitului pentru investitii.

Daca acesta decizie va fi administrata cu succes, economia Romaniei va avea o sansa reala la dezvoltare.

Oct 15

Un articol din Jurnalul National pe care nu-l înțeleg. „Profit”, „nefiscalizare”, agitațiune și spirit dilematic – pentru ce?

În România anului 2015, acatistul și lumânarea pentru sănătate dau dimensiunea evaziunii estimate la 23 de miliarde de euro pe an ?!

Pentru mulți români, pelerinajul din aceste zile reprezintă ultimă speranță în mai bine. Într-o societate săracă, în care omul de rând care are conștiință și moralitate este marginalizat, rolul Bisericii este semnificativ. O minimă educație spirituală asigură echilibrul unei națiuni. Un om care are repere valoroase face alegeri corecte.

Orice societate are nevoie, în egală măsură, și de spirit critic, și de repere pozitive. Acționând echilibrat, fără tensiuni, fără excese, Biserica poate oferi modele utile societății românești.

 N.B. În acest context, i-am trimis Patriarhului Daniel un mesaj referitor la disponibilitatea de a susține intensificarea implicării sociale a BOR.

 

Oct 10

Victor Ponta afirma ca datoria externa a Romaniei a scazut la 8,4 miliarde de dolari.

Ce uita sa spune Ponta este ca datoria publica externa a crescut in aceasi perioada cu 9 miliarde de dolari.

Si asta, fara a avea in vedere imprumutul de la FMI.

Concluzie: sectorul privat si-a platit datoriile externe in timp ce sectorul public s-a indatorat si mai mult.

 

Oct 08

Nu-l cunosc pe cel care a facut plangerea impotriva lui Pinochio, dar il felicit. Ar fi strigator la cer ca Basescu sa nu dea socoteala pentru impostura sa si pentru tot raul facut acestei tari.

In perioada in care eram Presedintele Comisiei comisiei de anchetă privind suspendarea lui Traian Basescu – care a dus printre altele si la demiterea lui Claudiu Saftoiu din functia de director SIE – am inteles, odata in plus, cat rau a putut sa faca aceasta persoana Romaniei.

Oct 01

Vad cum unii se bucura ca vor fi vandute cladirile confiscate. Acestora doresc sa le spun ca sentimentele lor de ura si invidie le vor fi fatale. Ii vor autodistruge.

Imi pare rau pentru ei.

In ceea ce priveste confiscarea, celor de buna credinta le spun ca aceste cladiri au fost construite cu mult inainte de privatizare, cu autorizatii de construire legale si cu bani proveniti din credite bancare fara nicio legatura cu ICA.

Sa lasam justitia din Romania si din UE sa faca lumina.