Feb 16

Jurnaliștii Antenei 3 și Mihai Gâdea au fost, din nou, amenințați cu moartea. Într-un autentic stat de drept, în mai puțin de 24 de ore am fi avut deja primele rezultate ale anchetei demarate de autorități și ar fi fost deja luate măsuri.

Nesancționate, aceste gesturi aberante se agravează și pot avea consecințe tragice.

La Antena 3 politica editorială aparține jurnaliștilor și nimănui altcuiva, așa cum dealtfel mi-aș fi dorit să se întâmple în toată mass-media românească.

Mesajul meu direct și, sper, pe înțelesul celor care trimit/scriu acest gen de mesaje este: Măi descreieraților, opriți-vă! Locul vostru nu este în societate, ci la spitalul de nebuni!

Lăsați presa independentă în pace! Există încă jurnaliști corecți, responsabili și care nu se tem în România. Fără jurnaliști liberi, România nu are cum să fie o țară democratică.


Feb 12

Referitor la informațiile apărute astăzi în presă, fac următoarea precizare:

Nu m-am întâlnit cu Sebastian Ghiță după ce acesta a plecat din România. Nici la Belgrad, nici în altă parte.

A susține sau a sugera contrariul este o minciună și o manipulare.

Feb 06

Astăzi, Băsescu iese în spațiul public și, după ce a folosit-o pe Kovesi, îi cere demisia.

Este rușinos pentru un bărbat să fie laș, mai ales dacă se pretinde a fi bărbat politic.

Dacă ar spune doamna Kovesi ce știe despre Băsescu Traian, acesta ar fi arestat imediat.

Rușine, Băsescu!

Feb 04

Vă provoc la un concurs în urma căruia va fi desemnat autorul, cel care va face un așa-numit rechizitoriu public al celor care au transformat România, după 2004, într-un stat poliţienesc, o țară în care relațiile interumane au fost degradate fără precedent.

Se dorește a fi o carte document despre anii 2004-2014 și evolutiile din perioada 2014-2018 care va intra, cu siguranță, în istoria scrisă a României postdecembriste.

Toate cheltuielile vor fi acoperite de Fundația împotriva abuzurilor.

Înscrierile pentru preselecție se vor face până pe 28 februarie 2018.

Revin cu detalii.

Ian 18

Afirmaţiile lui Băsescu Traian sunt mincinoase.

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost niciodată la Grivco.

În schimb, Băsescu a fost de mai multe ori cu „căciula în mână”, după cum singur a recunoscut.

Băsescu este un mare mincinos şi ticălos, un impostor care a făcut mult rău României.

(de văzut și volumul ”Zece ani răi” precum și cartea ”Uniunea Social Liberală Ideea care l-a îngenuncheat pe Băsescu Traian”)

Dec 21

Mulți dintre noi, la final de an, ne facem un bilanț. Ne gândim la ce am făcut bine și la ce am făcut rău, la întâmplările fericite și la cele nefericite, la reușitele și la eșecuri. Ne gândim la cei care ne-au fost aproape și la cei care ne-au părăsit, la cei care ne-au greșit și la cei cărora le-am greșit, la cei care ne-au mințit și la cei care ne-au spus adevărul.

Suntem români și ceva invizibil, dar profund, ne leagă de țara noastră. Din păcate, ultima perioadă a fost una în care ceva pare să se fi pierdut: legătura invizibilă și profundă dintre noi. Nu e surprinzător că s-a întâmplat așa, dacă ne gândim că timp de 10 ani țara a fost condusă de un om bolnav de putere, incapabil să înțeleagă altceva în afară de ură și dezbinare. Atunci au fost sădite semințele răului și ceea ce am trăit în 2017 este consecința directă și dramatică a celor 10 ani.

Pentru societatea românească, 2017 a fost un an rău. Un an în care noi, românii am ajuns să se dușmănim mai mult ca niciodată. Tinerii au ajuns să îi demonizeze pe vârstnici, corporatiștii să-i disprețuiască pe angajații la stat, cei avuți să-i învinovățească pe cei care au nevoie de ajutor. Problemele uriașe și reale ale societății românești (sărăcia, criza sistemului de sănătate, subfinanțarea educației, incoerența legislativă șamd) au dispărut practic de pe agenda publică.

Lucrurile au mers din rău în mai rău. Ceea ce altădată ar fi fost de neimaginat, a ajuns ca la sfârșitul anului 2017 abia să ne mai impresioneze. Personal, am fost șocat să văd cum un cetățean a fost brutalizat în plină stradă pentru că nu vroia să participe la o manifestație. Apoi am fost revoltat să văd că există în societatea românească persoane care nu doar că au justificat actul de brutalitate, dar l-au și propus ca model. S-a ajuns la glorificarea unui comportament abject, la cultivarea cu bună știință a răutății, la îndemnuri explicite la violență și răzbunare.

La final de an ne uităm spre trecut, dar și către viitor. Mereu sperăm ca Noul An să fie unul în care vom fi mai buni, mai bogați, mai fericiți, mai generoși, mai curajoși, că vom petrece mai mult timp cu cei care ne sunt dragi.

Vă propun ca, înainte de a ne face planuri pentru Noul An, să ne gândim bine la cum am fost cu adevărat în anul care a trecut. Să ne gândim dacă noi, ca societate, nu suntem deja pe marginea prăpastiei.

Cred că, măcar acum, de Sărbători, ar trebui să ne calmăm și să ieșim din dezbinare, să înțelegem că nu putem conviețui fără toleranță, bunătate, prietenie. Să ieșim din logica lui „împotrivă” și să încercăm să fim „pentru”.

Dumnezeu să ne ajute și să binecuvânteze această țară minunată!

Dec 05

Se închide astăzi un capitol important al istoriei noastre mari. O pierdere mare pentru Familia Regală a României și pentru noi toți.

Dumnezeu să îl aibă în paza Sa!

in-vizita-la-majestatea-sa-regele-mihai

Dec 02

Am aflat că astăzi, o doamna din Alba Iulia a decedat din cauza lipsei tratamentului cu imunoglobuline pe care nu îl mai primise încă din luna iulie. Situația este incredibilă și inacceptabilă într-o țară care pretinde că are morală publică si sistem sanitar.

FACIAS, fundația care se bucură în mod deschis de suportul meu pentru a monitoriza si taxa abuzurile statului, a sesizat în mod oficial la începutul lunii noiembrie Ministrului Sănătății și a atras atenția asupra gravității acestei crize. O ordonanță de urgență putea să rezolve imediat criza imunoglobulinei și să stabilească o strategie comună privind aprovizionarea farmaciilor cu acest tratament.

Pentru neglijența cu care a gestionat aceasta problemă, Ministrul Sănătății trebuie să își dea demisia.

Tragedia de astăzi se poate repeta oricând dacă nu vor fi luate urgent măsurile necesare.

FACIAS a luat deja legătura cu familia: lucrurile nu pot rămâne așa. Vom merge până la capăt. FACIAS va da în judecată statul român pentru ca cei responsabili să răspundă pentru neglijența cu care au tratat această situație.

 

Noi 23

lansare-lupta-politica

Noi 22

Umanismul pragmatic consideră că nici un model socio-economic și nici o inițiativă de reformă nu pot reuși în lumea contemporană dacă nu înțeleg corect și nu folosesc în mod inteligent atât trăsăturile fundamentale ale omului contemporan, cât și cele ale naturii umane în general, de care depinde succesul oricăror aranjamente, inițiative sau instituții.

Citeste in continuare »