Astăzi, la cabinetul meu senatorial din Colegiul 8 Bucuresti, discut cu cetătenii si Politia Comunitară despre eficientizarea mecanismelor care asigură siguranta publică în zona Berceni-Eroii Revolutiei-Progresul. Pe de o parte, oamenii sunt nemultumiti: prea putini politisti comunitari în zonele lor, prea multă mică infractionalitate, reactii prea lente ale oamenilor legii. Pe de altă parte, Politia Comunitară explică: bugetele sunt infime, Guvernul continuă să taie din ele, personalul este concediat pe bandă rulantă pentru ”restructurări”; un politist comunitar câstigă câteva sute de lei – ca atare nu este nici motivat si, adesea, nici pregătit să-si asume riscuri sau să pună suflet în ceea ce face.

Avem nevoie de solutii inteligente si responsabile într-un context dificil. Sugestii?

14 COMENTARII

  1. POLIŢIA SECURITĂŢII SOCIALE

    Domnule profesor DV, conform legii 20 / 80 prăduirea socială – valoric vorbind -în procent de 80% este « opera » a 20% dintre infractori, localizaţi la : Cotroceni, Guvern, Parlament, pdl, printre acoliţi, etc. Aici trebuie acţionat de către Poliţia SS (Securităţii Sociale) – o ultimă putere în stat, nepolitizată, reglementată prin Constituţie, aleasă prin vot popular. Găinăriile în cuantum de 20%, importante şi ele, rămân în grija comunitarilor, tot nai bine valorificaţi. Marea fraudă a fost şi rămâne « suportul moral » al găinarilor !

  2. Nu, nu, domnule senator, nu o sa fac referire la postarea de mai sus. Eu sunt pensionar, dar in viata pana acum am fost constructiv. Deci concret sa construim!!! Poate o rugati pe fica dumneavoastra sa faca un agrement cu Chinezul. no. sa faca o emisiune pe una din antene!! Nu emisiune sportiva , o emisiune politica. Promit sa fiu fan. Pentru rigoare nu il cunosc personal!! Vorbeste Chinezul asa cum asi vorbi eu!!!

  3. Sugestii:

    1. luati-va de mana cu Piedone si vizitati tabara de tigani de la Eroii Revolutiei.
    2. luati-va de mana cu Piedone si vizitati tabara de tigani de la Piata Progresului
    3. luati-va de mana cu Piedone si vizitati mahalaua din Oltenitei 10-12.

    Veti intelege ca 1000000000000000 de politisti comunitari „sufletisti”, „motivati” si „gata sa-si asume riscuri” NU ar putea sa castige batalia cu o administratie (in cazul de fata Primaria sector IV) incompetenta si/sau corupta.

  4. Stimate Domnule Voiculescu,

    V-am vazut saptamana aceasta la Sinteza Zilei si „mi-am luat inima-n dinti” sa va scriu aceste randuri.

    Ati mentionat in emisiune un cuvant cheie, dupa parerea mea: Patriotism. Nu mi-e teama sa scriu despre el, asa cum nici dvs. nu v-a fost teama sa-l pronuntati, in ciuda devalorizarii intentionate si premeditate a acestui cuvant in ultimii 70 de ani in Romania. Si am simtit sinceritatea spuselor dvs.

    Patriotismul este ceea ce ne lipseste, si distrugerea lui este cea mai mare crima infaptuita de comunisti si de cei ce si-au batut joc de tara in ultimii 20 de ani. Pentru mine, patriotismul este capacitatea de a-i iubi pe semenii tai, de A-TI PASA de ei, in aceeasi masura in care iti pasa de tine insuti. Este capacitatea de a simti si a constientiza ca implinirea personala nu este completa decat prin implinirea celor din jurul tau, prin adoptarea unor idealuri comune si trairea unui set comun de valori REALE. In comunism, sub mascarada „patriotismului socialist”, au existat totusi niste urme fine de patriotism real, generat de faptul ca istoria si valorile ei erau totusi tratate cu respect, si de acea soldaritate sociala data de „complicitatea” noastra, a tuturor, impotriva unui regim care devenise insuportabil.

    Parerea mea este insa ca Patriotismul presupune TREZIREA SIMULTANA A CREIERULUI SI A INIMII, pentru a ajunge la un nivel inalt de constiinta. Si aceasta trezire poate fi realizata prin INSPIRATIE, cu ajutorul si prin oameni care au acest har. Avem in Romania, stiu si simt, multi oameni care au in ei potetnialul de a misca inima si creierul in acelasi timp, multe valori reale, persoane publice sau anonime. Sunt oameni din toate domeniile, trebuie doar ca acest potential sa le fie valorificat, sa li se ofere sansa de a avea expunere la cei multi, in mod constant. Si e nevoie de cineva, un om, la randul lui cu un inalt nivel al iubirii si de constiinta, care poate si vrea sa se angajeze in acest demers. Cineva care stie sa scoata ce-i mai bun din cei buni, pentru a-i ajuta sa-i INSPIRE pe ceilalti, sa-i „molipseasca” pur si simplu, prin puterea exemplului personal, atat la nivel rational cat si emotional/al inimii.

    Personal, cunosc un astfel de om. Este omul care, fara a face aparent nimic deosebit, prin felul lui de a fi, a reusit sa aduca la suprafata ce-i mai bun in mine, si care m-a facut sa-l simt pe Dumnezeu. Inainte de a-l cunoaste, incercam, la nivel rational, sa adopt sau nu credinta, divinitatea. Cunoscandu-l pe acest om, pur si simplu l-am simti, am stiut ca Dumnezeu este, l-am simtit cu inima, si nu mi-am mai pus niciodata problema la nivel rational. Si am inteles atunci ca esenta lui Dumnezeu este iubirea. Aceasta nu e o pledoarie pentru ignorarea ratiunii, ci doar o recunoastere a faptului ca omul, ca fiinta inteligenta si sociala, nu poate fi implinit cu adevarat decat atunci cand inima si creierul ii sunt treze deopotriva.
    Acest om, despre care vorbesc, nu este vreun parinte sau vreun pustnic sau vreun exponent al intelectualitatii „filozofante”, ci este un om inteligent, educat si cult, cu un nivel de intelegere si simtire spirituala inalt, care in viata de zi cu zi incearca sa-si castige existenta prin forte proprii, ca majoritatea dintre noi. Este un om care a venit in contact cu oameni din toate domeniile la diferite niveluri, si care are deja experienta in abordarea lor si in relationarea empatica.

    Cred insa din tot sufletul ca acest om poate sa ajute societatea romaneasca in ansamblul ei, pentru ca poate si ar trebui sa fie moderator intr-o emisiune saptamanala de televiziune, in care sa aiba invitati oameni ce au potentialul de a ne INSPIRA pentru a ne TREZI si a deveni SOLIDARI in identificarea unui ideal national si a unor valori reale comune. Cred din tot sufletul ca rolul lui este de a aduce la viata acest potential al acestor oameni in aceasta emisiune, si astfel, de a crea, in timp, o emulatie la nivel national care este, dupa parerea mea singura solutie reala pentru Romania, singura sansa de a ne trezi cu adevarat si de a deveni cu adevarat patrioti, si de a ne schimba destinul. Pentru ca aceasta stare de trezie, aceasta constiinta trezita (constiinta = iubire+ratiune) va genera acea platforma civica despre care vorbeati, ce reprezinta suportul social pentru un alt tip de viata politica, sociala, economica, culturala si spirituala.

    Cred ca o astfel de emisiune ar completa emisiunile existente care incearca sa ne trezeasca la nivel rational, si sper ca acest mesaj sa reprezinte o sansa pentru noi toti.

    Am incredere ca veti simti sinceritatea acestor randuri si faptul ca ele au fost scrise cu discernamant, si de aceea am incredere ca veti avea disponibilitatea de a cunoaste persoana despre care am vorbit, pentru a explora acest proiect. Va stau la dspozitie in acest sens cu detaliile de contact pe adresa mea de email.

    Cu admiratie si speranta,
    Adriana Ionescu
    Bucuresti

  5. sincer…pentru cateva sute de lei..asta insemnand nici 1mie lei…sa lucrez ca politist(chiar si la politia comunitara) caci si ei asigura ordinea si linistea publica…mai bine stau acasa….totusi sunt niste riscuri de asumat pe care pentru banii astia nu mi le-as asuma!
    Va salut cu respect Domnule Voiculescu!

  6. Cata zbatere domnule senator,cata energie consumatzi pentru comunitate!…Cred c-ar merita un filmuletz pe una dintre antene integral, asa ca sa vedem si noi vulgul ce anume, concret, inseamna „mecanismele” si „sigurantza publica”, ca altminteri ce „asigura” intelegem si fara efortul dumneavoastra!…Ce trist putetzi fi domnule „Vitrocim”!….

  7. SPRE DULCEA ANARHIE

    Ursul flămând, la umbra unei vechi şi proaste legi,
    răpune “voiniceşte” vieţi de oameni slabi sau de betegi.
    Cu două furci, o bâtă ş-un topor, sătenii-şi fac dreptate,
    atacă fiara simultan, decişi, târând-o spre eternitate.

    Apoi, foarte târziu, ca de-obicei, penibilii dreptăţii,
    strâng probe calde , mărturii, pentru dosarul judecăţii.
    Fac ce cunosc şi ştiu mai bine; încă o mare şmecherie,
    să-şi scape pielea de trişori, şi pe ţărani, de puşcărie.

    Până şi medicul legist jură pe strâmb că ursul fu turbat,
    isbindu-şi capul năucit în bâta de stejar a primului bărbat;
    iar de acolo ricoşă, instantaneu, în furcile prea ascuţite
    şi îşi lăsă uşor, grumazul pe topor, cu forţele sfârşite.
    –––––––––––––––––––––––

    Din Cotroceni până-n hotare mişună urşii asasini;
    îndeamnă la ripostă ilegală, în grupuri mici de spadasini.
    Semn rău, de ţară necondusă, ajunsă-n prag de anarhie,
    cât stă în fruntea ei, mult prea de mult, o jalnică stihie…

  8. 300 DE SĂPTĂMÂNI ÎN BALON

    Balonul lui Traian Băsescu ce s-a săltat graţie unor curenţi politici de conjunctură, s-a dovedit a fi – cum altfel – un mare fâs electoral, treptat-treptat pierzând din altitudine, până la a se izbi de cota 322 unde îl aştepta, cu o sulă pe măsură, Văcăroiu – veşnic orientat în plan vertical.
    A continuat – exasperant – evoluţia descendentă, apropiindu-se, recent, la 12 picioare de groapa cu fiare, dosare, stihiile vendetei, etc., ameninţat de ultimul picior…în cur (pardon !).
    Disperarea l-a cuprins pe TB după ce lestul aruncat sistematic, care-ncotro, nu a redresat balonul, obligându-l să zvârle componente principale ale aparaturii nefuncţionale : Ridzi, Videanu, Berceanu, Vlădescu, etc.
    Până la proxima mare şi spectaculoasă prăbuşire, în luptă cu gravitaţia, se va debarasa până şi de Boc, Lenuţa şi EBA, obligându-i pe cei din nacela PDL la stranii măsuri de conservare – chiar negarea profetului mincinos.
    Dan Voiculescu aşteaptă să-ţi recupereze cadavrul, domnule Băsescu – hrană pentru câinii de pază ai justiţiei române şi nu numai. Sunt şi semne astrale în acest sens …

  9. MIROŞI DIFERENŢA ?

    Din excrementele sale, caşalotul face bani (cel mai fin parfum).
    Din banii împrumutaţi (20 mld.euro), Traian Băsescu face… excremente !!!

  10. Nu comentez .
    Fiindca comunitarii municipiului meu natal …cre’ ca sunt…de la opozitie…vroiam sa spun de la urmasi de psd… si se pricep perfect la … „frane shi pus piedici ” , din pacate pentru urbe …!

  11. Domnule Voiculescu,

    Acum mai bine de un an, ati initiat un concurs pentru planuri de afaceri. Am trimis un plan, am primit raspuns ca a intrat in finala (prin octombrie trecut, cred), iar de atunci nimic. Ce se mai aude? Cred ca este moral sa primim si noi un mail cu stadiul acestui proiect?
    Daca in opozitie nu va ineti cuvantul, la putere ce-o sa faceti?

    Marius

  12. Nu exista solutii, in conditiile in care atat bugetul, cat si organigrama sunt stabilite de la „centru”. Fara bani si fara oameni, n-ai ce face!
    Daca reusiti sa strangeti o majoritate in parlament (pentru motiunea de cenzura), puteti modifica acest aberant cod fiscal (poate scoateti si impozitul minim), astfel incat un anumit procent din impozitele platite la bugetul de stat, de catre contribuabilii din sector (puteti calcula mult mai usor decat mine), sa mearga la bugetul local, urmand ca politia comunitara sa fie platita de „comunitatea locala”, ca d’aia-i comunitara. Descentralizare reala.
    Asta va duce la motivare, la responsabilizare si la tot ce doriti.
    Altfel, vorbim vorbe!
    Veti ajunge la putere! Asta-i sigur! Important e „cand”, nu „daca”! Sunt curios daca veti face (ca de vorbit s-a tot vorbit) o descentralizare ca la carte, asta insemnand, de fapt, ca partidele de la putere sa-si rupa de la gura o bucata mare de „cascaval”.

Comentariile sunt închise.