Ieri, in Colegiul 8, am avut o intalnire cu locuitorii din Cartierul Progresul. Pentru prima data de la intemeierea sa razleata, acest cartier va deveni unul modern, cu strazi canalizate si asfaltate. Termenele sunt august, respectiv octombrie, in functie de complexitatea lucrarii. Aparatorii Patriei se finalizeaza pana in primavara.

Nu stiu cum suna o astfel de veste pentru cei care n-au trecut niciodata prin Progresul sau care n-au vazut cum pot arata unele strazi din Capitala europeana Bucuresti… Insa pentru cei nascuti acolo, si care de zeci de ani aud doar promisiuni goale, e o performanta. Bazata pe colaborarea exceptionala cu Sorin Oprescu si Piedone.

Si, pentru cei multi care nu pot savura o astfel de bucurie „zonala”, tot ieri a fost – aud la radio – ziua lui Elvis Presley. Iar asta-i o treaba globala…

56 COMENTARII

  1. va felicit pentru ca aveti puterea (si vointa) de face ceva…de a schimba ceva..sunt multe zone in bucuresti care nu au canalizare..sau utilitati a caror inexistenta pare de neconceput pentru o capitala europeana…
    ….fara legatura cu subiectul anterior…azi ma uitam la tv si cautam o emisiune despre auto…nu am gasit…de ce nu infiintati o televiziune (de nisha, recunosc) doar cu emisiuni auto?…cu emisiuni tehnice, cu stiri despre auto, cu documentare…ar fi visul meu…sunt pasionata de masini, citesc revistele auto in mod frecvent, am obtinut permisul pt categoria C si E..probabil ca mine sunt multi oameni…ati putea sa-mi realizati visul?..stiu ca asta implica f. multe cheltuieli pe care nici nu mi le pot imagina…daca aberez imi cer scuze..probabil ca primiti destule idei tzacanite in fiecare zi…va multumesc pentru rabdarea de a citi aceste randuri.

  2. „Termenele sunt august, respectiv octombrie…”
    Termenele proceselor* dvs., domnule profesor universitar doctor Dan, cand sunt ?

    *= turnatoriile, privatizarea frauduloasa a ICA…

  3. @ Dan Voiculescu

    Stimate domn,
    Poate că „modernizarea” unui cartier înseamnă o canalizare mai bună, utilităţi noi (apă, gaze, curent electric), introducerea internetului subteran sau asfaltare. Poate că tot în modernizare îşi găseşte loc şi înţelesul unui iluminat mai bun, o piaţă refăcută, nişte pomi or bănci… Problema Bucureştilor porneşte însă de la faptul că în graba de a construi locuinţe un ultimele decenii, s-a umplut, până la refuz, de locuinţe „muncitoreşti” şi, în perioada „capitalistă”, clădiri de birouri. Dacă mergeţi şi prin blocurile cartierului Progresul, mai ales prin cele de 4 etaje (blocurile făcute din cuburi) veţi vedea că modernizarea este o vopsea (fără doar şi poate benefică şi esenţială) pe nişte locuinţe urâte prin interior şi, uneori, insalubre.

    Probabil că dumneavoastră puteţi să faceţi o comparaţie între imobilele din cartierul Progresul şi imobilele de dinainte de cel de al doilea război. Una din cauzele cele mai profunde ale nefericirii bucureştenilor şi ale nefericirii românilor… este aglomerarea. De ce? Pentru că aglomerarea ucide individualitatea şi exprimarea eului. Suntem locatarii care trăiesc în apartamente criptă aşteptând moartea.

    Eu cred că marea grijă a unui primar ar fi, dacă nu să reclădească Bucureştii, măcar să nu se mai ciuntească din parcuri şi spaţii verzi. Stau în sectorul domnului Piedone şi anul trecut iniţiativa privată a acoperit cu beton câteva sute de metri pătraţi. Acum alţi câţiva ani altcineva a mai acoperit o altă sută de metri pătraţi de spaţiu verde cu beton. Acum alţi câţiva ani cineva a betonat, în curtea proprie, 10 copaci de 20 de metri înălţime pe care nici măcar nu-i udă… Când eram copil şi priveam pe geam, se vedea un fel de cartier pădure, totul era verde… parcă şi soarele zâmbea altfel. Astăzi copacii nu mai există decât undeva în zare, răriţi şi, probabil, muribunzi în faţa fierăstraielor… anul acesta, anul viitor, peste 5 ani… vor fi şi ei tăiaţi.

    Este bună canalizarea, este bun şi asfaltul… eu mi-aş dori însă şi un pic de aer, aşa cum am apucat câţiva ani în copilărie (sunt dintre cei norocoşi, care încă îşi mai aduc aminte de Bucureştiul care mai semăna cu „Micul Paris” interbelic).

  4. RUGĂ

    Coane
    Dane
    Ne-nchinăm pe la icoane ;
    Poate treci
    Pe poteci
    Spre căsuţele de melci,
    Fără apă,
    Fără papă,
    Numai cu gândul la groapă.
    Tremurăm,
    Hibernăm,
    Vino cât te mai rugăm
    Ăia mulţi
    Şi desculţi ;
    Numai tu ne mai asculţi !

  5. …suna bine.
    Doar sa speram ca se vor prevedea si anticipa toate detaliile posibile pe fiecare tip de lucrari ce se vor efectua.
    Altfel…iar munca, nervi irositi degeaba. Si bani la fel.
    Oricum, daca ziceti Dv. si supravegheati prin oameni meticulosi si priceputi lucrarile, ar cam trebui sa fie calitativ corespunzatoare lucrarile la receptia lor.

    In alta ordine….nu uitam de el ! Dar -fiind trendy- folosesc fraza devenita deja celebra: ” cu criza asta toate le uit”…. :)

    http://www.youtube.com/watch?v=a28Igr45oiE -daca tot e Duminica din Saptamana a 29-a dupa Rusalii (pentru cunoscatori :) )

  6. Ma lovit titlul. ” Anul progresului „. Era sa cad depe scaun. Am crezut ca
    vorbiti de Romania. Cand am vazut ca este un nou manifest populist…. m-am mai linistit. Bine ca mai balansati lucrurile. Dupa un subiect laudativ la propria persoana vine un alt subiect foarte laudativ tot la propria persoana si asa mai departe.
    Iar despre Elvis Pelvis nu vad exact legatura. Al ways in my maind. Sa fie o aluzie
    fina spre Cotroceni ? Apoi nu inteleg de cand ziua de nastere a cantaretului a devenit ” o treaba globala „. Sa fi trecut criza globala…..Bine ca am aflat. Despre muzica am crezut ca preferati muzica corala a corului de laudarnici.
    Oricum
    de aici de peste Ocean am aflat de la o postatoare ca Bucurestiul este o capitala europeana. Insfarsit dupa atatea vesti neplacute iata si una pozitiva. Deci astept viitorul topic….laudativ.

  7. Locuiesc in sectorul 4 si cunosc situatia acestei zone destul de bine. Sper ca aceste stazi sa fie asfaltate cat mai urgent posibil.

  8. Dacă ar mai fi trăit, regele rock’n’roll-ului ar fi împlinit astăzi 75 de ani. Cu toate că Elvis Presley nu mai este printre noi, melodiile lui l-au făcut să devină nemuritor.

  9. Aceste strazi din zona Progresul trebuiesc asfaltate. Am observat o schimbare in bine in sectorul 4 de cand sunteti dvs. – senator, iar Piedone – primar.

  10. Va felicit pentru ca sunteti printre singurii politicieni care se implica activ in rezolvarea problemelor cetatenilor. Multa sanatate si putere de munca !!!!!!!

  11. Ceea ce anuntati sunt niste chestii de primarie. As vrea sa aud de la dvs ce se mai face pentru tara, ca sa nu ne mai fure portocalii astia si ungurii . Mancarea combustibilul este foarte scump comparativ cu salariile noastre .Cum putem face sa aducem costurile la mancare macar cat in Germania ,Austria . Asta ar fii bine sa vad aici pe blog . Niste propuneri .

  12. Si o completare . M-ar interesa parerea dvs despre taxa auto si pretul la combustibil .

    Dan Voiculescu: Statul roman a renuntat foarte usor la exploatarea resurselor nationale de titei. Astel si-a redus foarte mult capacitatea de a influenta pretul carburantilor. Insa un guvern eficient si inteligent ar fi stiut sa negocieze, daca nu mai poate controla. Insa acest Guvern n-are nicio abilitate de negociere, iar relatiile foarte proaste cu toti partenerii externi o demonstreaza cu prisosinta.

  13. daca alianta PNL PC reuseste sa vina la guvernare, atunci o sa ne fie bine. si vom progresa in toata tara. va felicit pentru sudarea opozitiei

  14. ar trb sa ia exemplu de la tine voiculescu mai multi alesi. daca ar face toti ca tine, romania asta ar avea alta infatisare.

  15. sper sa progreseze toata tara si sa scapam de oranjada si de marinarul care a vandut o tara intreaga. primul pas este facut – constituirea Aliantei PNL PC. si asta s-a facut datorita aptitudinilor de negociator ale matale, stimate blogger voiculescu.

  16. Ar fi, intr-adevar, un lucru extraordinar pentru locuitorii zonei ale caror strazi nu au vazut niciodata asfaltul.

  17. Asa cum merg lucrurile in colegiul dvs ar putea sa mearga si la nivel national si sper sa aveti ocazia sa demonstarti asta.

  18. Uite o echipa castigatoare pentru locuitorii din sectorul 4! Sper ca si cea careia i-ati pus bazele la nivel national prin coagularea opozitiei, sa aduca o schimbare.

  19. eu is pro dezvoltarea bucurestiului din toate perspectivele, asta este intr-o capitala ce vrea sa devina metropola, se mai taie din copaci, nu mi se pare o problema atat de grava si ma bucur ca sunt oameni care investesc si modernizeaza bucurestiul, asta inseamna progres

  20. ce imi place e faptul ca termenele nu-s peste 2, 3 ani asa cum ne-am tot obisnuit, chiar se face treaba intens

  21. e foarte bine pentru locuitorii din progresul, dar nu pot sa nu remarc si melodia foarte linistitoare a lui elvis, unde-s interpretii de altadata

  22. adevarul e ca sectoru 4 e unul dintre cele mai ingrijite si orientate spre nevoile cetatenilor, ii cam invidiez un pic pentru asta

  23. orice reusita depinde de o colaborare eficienta. in general acest lucru nu e prea posibil in romania, dar uite ca se poate

  24. din nou… nea horvath ne viziteaza. parca era ceva in neregula pe blogul asta…lipsea marele james bond de la deva

  25. @horvath, ce glumetz esti tu…. daca nu vezi legatura cu Elvis inseamna ca poate nu ai ureche muzicala…..

  26. sper ca oprescu sa colaboreze cu PNL-PC. e esential ca udrea sa fie oprita din ascensiunea spre fotoliul primariei. opozitia nu trebuie sa se lase dezbinata de mizeriile pdl.

  27. In sfarsit, unul dintre cartierele uitate in Evul Mediu din punctul de vedere al conditiilor de trai, incepe sa inteleaga care sunt beneficiile secoului al XXI- lea.

  28. Din pacate cazurile in care cetatenii complet defavorizati, se bucura de sprijinul real al politicienilor sunt foarte rare caci politicieni implicati ca dvs sunt prea rari, iar Guvernul ne-a demonstrat ca nu e interesat de problemele sociale.

  29. D-le profesor Voiculescu, n-ati putea face o scoala in care sa-i educati pe ceilalti politicieni cu privire la responsabilitatile pe care le au?
    Desi, sincer sa fiu, cred ca ar fi cei mai indisciplinati studenti pe care i-ati avut.

  30. Intrucat ati vazut si Dvs ce inseamna deficitul de gradinite, crese (anul trecut la rugamintea unei colege de blog), daca tot incepe sectorul 4 sa dea exemple, ar fi de bun augur si o initiativa in acest domeniu.
    Nu toata lumea are 1000-1200 ron ca sa achite lunar , pentru un copil, la o gradinita privata., iar la stat locurile sunt limitate.
    Trebuiesc construite cateva gradinite model, mari, incapatoare, luminoase si bine echipate.
    In Brasov exista o astfel de gradinita , cu peste 400 de copii.

  31. Mai pupincuristilor, mai lasati-l in pace, de aceea l-ati ales nu sa frece menta in parlament si sa traga sforile pentru a ajunge la pusculita. Dar pentru informarea dansului sau unui primar venetic, ca poate nu stiu, sau se fac ca nu stiu. Jumatate din strazile situate in Aparatorii Patriei au fost facute pe banii contribuabililor, noi am introdus canalizare, apa si gaze. Voi, politicieni corupti care de 21 ani va aflati la putere ati scos piatra si bordurile de pe unele strazi si ati asfaltat. Doar Dumnezu stie cui i-ati vandut bordurile alea de granit si piatra de rau. Dl Piedone mai bine ar folosi banii, de acele indicatoare prin care se da mare ca a amenajat nu stiu ce parc, pe indicatoare rutiere in cartier. De asemenea pe acele indicatoare ar putea pune, din respect si bun simt (care ii lispseste) si „aici sunt banii cetatenilor sectorului 4” .Pentru majoritatea dintre noi, ramaneti niste hoti care nu ati putea justifica averile pe care le detineti acum, tot ce ati facut ati realizat prin furt, jaf si diminuarea frauduloasa a activelor intreprinderilor pe care le-ati jefuit.

  32. MODELUL MATEMATIC AL ROMÂNIEI
    JAVREI ORDINARE DE LA COTROCENI

    Inginerul Mircea Geoană invitat aseară de o televiziune, dând adevărate lecţii de analiză a realităţilor româniei lui Traian Băsescu reclădită în ultimii 6 ani după chipul şi asemănarea sluţeniei sale, expunându-şi părerea despre hidoşenia „Ocna Mureş” în contextul ultimelor evenimente frizând mizeria extremă, a declarat că :
    „ceea ce se petrece pe cei 10000 metrii pătraţi scufundaţi este modelul matematic fidel al ţării noastre mutilată de locatarul de la Cotroceni”. Ca şi la Ocna Mureş unde primăria va construi o împrejmuire, izolarea României – din ce în ce mai vizibilă – va deveni o realitate greu de penetrat.
    Un număr de 12 ţări se opun primiri în Schengen a ţării noastre, nu numai Franţa şi Germania cum o bălmăjeşte Javra, servindu-ne „pîrţurile internetului”, cum spune inegalabilul comic – Ciuvică.
    Ce să mai spun de zâmbetul mefistofelic al Rectorului Marga ce-l taxează pe Băsescu şi gaşca ca şi cum ar fi descoperit chipul Lenuţei ca reclamă pentru prezervative refolosibile!…
    La CA(PITA)L dacă-i iei „pita” rămâne doar un „cal”…mort !…Păzea pedelei-udemerişti îmbuibaţi !!! Asta v-aşteaptă…

  33. In sfarsit…jurnalistii nu „au mai manipulat”.
    Si astfel, am inteles din scurtul fragment de discurs al D-lui.V.Ponta ca exista in vocabularul limbii romane nu doar cuvantul „doar” ci si un anumit cuvant „anumite”. :)

    Doresc noii aliantei – ACD – un viitor stralucitor !

  34. Mereu am zis ca pentru o prognoza corecta a dezvoltarii Bucurestiului in urmatoarea suta de ani ar trebui monitorizate Soseaua Progresului si Strada Viitorului (ironic, cele mai mohorate asezaminte din capitala).

Comentariile sunt închise.