Reacția în fața unei crize, a unei amenințări imediate, reprezintă un test rapid și relevant pentru adevărata natură a unui caracter. Folosind acest reper, se pot delimita două categorii de persoane: cele care sunt preocupate exclusiv de propria salvare și cele capabile de sacrificiu de sine.

Analizând reacțiile la tragedia petrecută la Piatra Neamț, putem ușor descoperi cine a încercat să se pună la adăpost și cine s-a sacrificat pentru ceilalți.

În aceste condiții, asumând că nu mai este nevoie să subliniez impostura din politică și administrație, aleg să salut reacția de autentică solidaritate a societății noastre.

Românii din toate colțurile țării și din diaspora și-au manifestat imediat dorința de a sprijini familiile afectate de tragedie. Un val de emoție și susținere s-a manifestat intens, fiind amplu receptat în media clasică și cea electronică.

Confruntată, din păcate, cu un nou dezastru, România și-a strâns rândurile și a demonstrat, încă o dată, că are caracter!

34 COMENTARII

  1. nu stiu de ce am un sentiment de deja vu in legatura cu acesta tragedie…..in romania trebuie sa se intample nenorociri din astea ca sa se schimbe ceva.

  2. credeti ca pe autoritati la intereseaza cele intamplate?eu cred ca nu…ei doar mimeaza ca fac ceva,mai importanta este campania lor electorala decat vietile oamenilor.

  3. sa ne fereasca dumenzeu de asa tragedii…nu era de ajuns acest virus acum asistam la neputinta unui sistem putred,un sistem pus pe butuci de administratia basescu.

  4. asta se intampla cand pui la conducerea unui spital niste persoane care nu au nicio legatura cu meseria pentru care sunt platiti.

  5. stau si ma intreb oare cat mai poate rabda acest popor?dar cred ca acum la alegeri se va face ,,curatenie,, in adevaratul sens al cuvantului.

  6. romania va sta in picioare in ciuda acestor momente grele prin care trecem cu totii am incredere in acest popor.

  7. romania a fost lasata pe mana unor derbedei care nu stiu de capul lor de asta se intampla numai nenorociri in tara asta.

  8. exista un proverb romanesc destul de valabil pentru zilele acestea ,, pestele de la cap se impute,, deci marea problema a romaniei este chiar conducerea sa.

  9. este de neconceput ca intr-o tara care face parte din uniunea europeana sa se intample asa ceva.la cata tehnologie este in momentul de fata noi tot primitivi am ramas.

  10. traim vremuri foarte tulburi si nesigure din mai multe puncte de vedere dar cu toate astea viata oamenilor trebuie sa fie o prioritate

  11. poporul roman a trecut prin multe incercari de-a lungul timpului si vom trece cu bine si peste acesta pandemie si efecte sale.

  12. din presa am auzit ca se schimba managerul de la acel spital…prea tarziu acum trebuia sa se puna inca de la inceput persoana competenta.

  13. din pacate traim vremuri in care empatia,umanitatea,respectul si solidaritatea sunt cuvinte foarte rare gasite la putine persoane.

  14. cred ca acesta a fost picatura care a umplut paharul….oamenii nu mai suporta acesta bataie de joc din parte autoritatilor.

  15. spitalele au fost inchise si aparatura a disparut ca prin minune in timpul domniei lui basescu el este criminalul sistemului nostru sanitar.

  16. romania este o tara parca uitata de toti si de toate,pluteste ca o corabie in deriva cautand pamantul in zadar.

  17. cred ca romania are caracter iar oamenii sunt solidari unii cu altii mai ales in aceste momente dificile prin care trece intreaga planeta.

  18. acest eveniment tragic accentueaza lipsa de implicare a autoritatilor in sistemul sanitar si spitalicesc din romania.

  19. eu nu mai am incredere in clasa plotica din romania pentru ca nu ridica un deget pentru noi cei care dam cu stampila .

  20. romania merge din rau in mai rau sa ne fereasca dumnezeu de asa tragedii,traume sau nici nu stiu cum sa le mai zic…este strigator la cer.

Comentariile sunt închise.