Uitându-mă pe niște documente din dosarul ICA, am găsit opinia separată formulată de dl. judecător Lupașcu la decizia nr. 10/A/06.01.2015 de respingere a contestației în anulare.

Câteva lucruri pe care le consider demne de reținut:

– contestația în anulare formulată de Dan Voiculescu a fost întemeiată, ar fi trebuit admisă și, în consecință, decizia penală 888/A/08.08.2014 a Curții de Apel București ar fi trebuit desființată;
– judecătorii care au pronunțat decizia s-au aflat în stare de incompatibilitate;
– procesul nu a fost echitabil;
– a fost încălcat principiul repartizării aleatorii, încălcându-se flagrant dispozițiile Legii 304/2004, ale art. 354 C. pr. pen. și ale Regulamentului de ordine interioară al instanțelor judecătorești;
– este rezonabilă suspiciunea formulată de Dan Voiculescu conform căreia a fost afectată imparțialitatea magistraților care au judecat cauza în apel.

Iată opinia:

Citește aici opinia judecătorului Lupașcu

61 COMENTARII

  1. toata lumea dtie ca acest dosar a fost unul politic iar marele papusar se afla la acea vreme in dealul cotroceniului.

  2. cand se executa politic oameni nevinovati atunci justitia din acea tara este o simpla marioneta in mana unei persoane fara suflet.

  3. imi aduc aminte cu tristete cand in acea perioada era un delir national zanganitul de catuse,doamne fereste de asa ceva.

  4. pentru propria satisfactie personala basescu a calcat foarte multi oameni nevinovati si pentru asta trebuie neaparat sa plateasca.

  5. daca basescu era in alta tara civilizata cel mult era portar la o fabrica de bauturi spirtoase ,dupa cum spune si un vechi proverb romanesc ,,cainele nu pleaca de la abator,,.

  6. o perioada neagra in istoria romaniei pe care cu totii vrem sa o dam uitarii pentru ca nimic frumos nu a avut loc atunci.

  7. in viata roata se mai si invarte asa spune in popor si cei care au facut atunci rau vor avea timp sa plateasca.

  8. ma intreb oare ce inima si suflet au avut acesti oameni de au putut sa faca niste dosare imaginate asa de niciunde si sa bage la inchisoare oameni care nu aveau nicio treaba cu aberatiile spuse acolo.

  9. romania a cunoscut o perioada foarte grea cand asa zisul presedinte jucator a aplicat principiile bolsevice de a conduce un stat.

  10. este ceva de neinteles ca justitia sa se transforme in coada de topor pentru politica din romania.

  11. un dosar masluit de traian basescu,justitia din acea perioada era obedienta marinarului de la cotroceni.

  12. si acum ma cutremura gandul ca oameni care isi iubeau cu adevarat tara au avut mult de suferit in urma unor nedreptati.

  13. ma infioara si ma trece un fior rece cand imi aduc aminte la cele intamplate,este de neimaginat insa in romania se pot intampla multe lucruri rele.

  14. sunteti o persoana puternica domnule profesor si va doresc sa fiti mereu alaturi de cetatenii de rand.va respect foarte mult.

  15. intotdeauna am apreciat la dumneavoastra verticalitatea indiferent de obstacolele pe care le-ati intalnit.

  16. aceasta tara are nevoie de o justitie corecta si transparenta nu de una coordonata din tot felul de birouri obscure.

  17. oameni de calitate si de buna credinta sunt in toate domeniile de activitate insa ei nu sunt adusi opiniei publice.

  18. cred ca cinstea si omenia constituie ingredientele care pot salva o societate de la pierzanie,insa este foarte greu.

  19. intr-o lume tot mai divizata impartirea dreptatii a devenit un lucru greu de facut, iar acesta din urma este facuta dupa bunul plac al unor persoane care-si urmaresc satisfacerea interesului lor personal.

  20. sa speram ca vom invata din greselile trecutului iar pe viitor vom fi foarte atenti pe cine vom alege ca si conducator al acestui stat.

  21. Cred că e foarte greu să trăiești cu conștiința faptului că, nevinovat fiind, a trebuit să plătiți cu ani din viața dumneavoastră. E admirabil cum ați rezistat și cum ați reușit să vă păstrați seninătatea și bunătatea.

  22. Prea mulți oameni nevinovați au avut prea mult de suferit din cauza câtorva magistrați corupți și fără coloană vertebrală.

  23. Trebuie mereu reamintit că alături de dumneavoastră au avut de suferit și alți, mulți oameni nevinovați a căror singură vină a fost că v-au cunoscut și v-au fost aproape.

  24. momentele grele prin care trecem ne fac si mai puternici sa putem trece toate obstacolele aparute in viata.

  25. Domnule Voiculescu, adevarul va învinge intotdeauna! Va Multumesc pentru tot ce ati facut pentru aceasta tara!

Comentariile sunt închise.