Azi, la iesirea bisericii din Busteni unde venisem de Sfanta Maria Mare, am stat de vorba cu cativa oameni ai locului. Iar unul din ei chiar mi-a incredintat un mesaj imperativ – deopotriva tonic si grav – pe care sa-l duc mai departe „lui Boc si Basescu”.

Lucru pe care ma grabesc sa-l fac:

– Mi-au luat banii mei munciti, nenorocitii. Aproape 200 de lei pe luna. Spuneti-le ca-i asteptam aici, sus, la noi, la Busteni, sa-i alerge ursu’ si sa ne scape de ei. Si spuneti-le ca nu mi-e frica de ei, sa le dati numele sa ma caute: Maria Danescu ma cheama. Neaparat sa le spuneti numele, sa vina ca sa le strig eu adevarul de la obraz, ca MIE NU MI-E FRICA.

Teroarea difuza a „controalelor”, „anchetelor” si „dezvaluirilor” de tot soiul n-a ajuns inca, iata, pana la fibra fiecarui roman. Daca 20 de „barbati politici” din Parlamentul Romaniei ar avea curajul Mariei Danescu de a nu se ascunde in spatele anonimitatii comode – romanilor le-ar fi azi, deja, mai bine.

Iar cu un milion de cetateni care, precum Maria Danescu, nu se tem, Romania mai are o sansa.

42 COMENTARII

  1. Toti suntem controlati si avertizati in aceste zile. Doamna Danescu a pierdut 200 de lei, mie mi-au luat aproape 6000 pentru ca i-am „deranjat” cu niste chestii…

  2. @ Dan Voiculescu

    De trei am rugat parlamentari să spune un astfel de text de la tribuna Parlamentului. Nici unul nu a avut curajul să facă acest lucru. Sigur, e bine că o faceţi pe blog, dar şi mai bine ar fi să transmiteţi astfel de mesaje de la tribuna Parlamentului, ca să rămână în stenogramă pentru istorici.

  3. @ Dan Voiculescu

    UN CALCUL “ ÎNDRĂZNEŢ”

    Vreo douăzeci de milioane de români suntem ,
    Dar tu scontezi pe-un milion de oameni bravi ;
    Şi de numai cinci la sută-n ţara asta nu se tem ,
    Înclin să cred c-aceştia sunt de fapt … bolnavi !

    P.S. Compoziţia demografică a României : 95 % oameni fricoşi (dar sănătoşi) şi doar 5% cetăţeni viteji ( dar bolnavi) ?!? :)

  4. Intr-un an de zile am protestat public de 6 ori impotriva lui Boc, a guvernului portocaliu. Asta in Cluj-Napoca. Nici un conservator n-a fost langa mine. Nu inteleg care este rolul politicului, atata timp cat Dvs.personal ati initiat Legea 1/2009, si alte legi cu adevarat pentru popor. La Cluj, conservatorii nu exista. Am avut de unul singur mai multe actiuni „in strada”decat tot USL-ul de Cluj la un loc !

  5. Om trai si om vedea…eu sper din toata inima ca societatea civila sa prinda curaj. Politicienii nu au curaj. Ei se ascund in spatele negocierilor si a santajului

  6. Domnule VOICULESCU, eu desi nu sunt alegator USL, sau macar simpatizant al vreunui partid politic din ROMANIA, va apreciez . Insa ma zgaraie pe ochi sa vad ca intrun text publicat de dvs apare scris incorect MIE, in loc de MI-E. E pacat pentru calitatea mesajului. Va rog sa corectati, din decenta macar pentru cei care au luat BACALAUREAT-ul. NU AM NICIO INDOIALA ca a fost o greseala din graba, dar…nu se face sa ramana acolo.

    DV a raspuns:

    Danut, modific cu plăcere ce doresti, doar să indici locul, am impresia ca esti putin in eroare :) .

  7. O sa comentez ca mie la 40 de ani, support vicisitudinile regimului actual.
    Nu m-e frica ca atunci la Sibiu in 89. Coleg cu Nagy. JolT. Fratesu ma acuzat ca sunt comunist.
    NICI MIE NU IMI E FRICA, Doar ca PC a decis ” ca sunteti solutia morala”.
    Pt mine Domnule ” Cool Mogul” Sa aveti sanatate.
    Mi-ar ( sti-ti m-am gandit , ca sunt mai radical decat Mircea Badea) placea sa va ganditi ca DVS mi-ati dat 3 carti de economie…
    In schimb mie mi-a placut comentariul cu ” pixelul in mare” Sa fiti sanatoa, IAR MIE MIE FRICA ca o sa-i lasati si anul asta sa fure

  8. Motto : De alde ăştia nu ni-i frică, domnule D.V.

    GENA RROMICĂ : Bombonel o are, Băsescu o ingurgitează…Manifestarea lui A.N. o probează, recomandîndu-l pentru ambasador în… „Republica Transnistreană”.

  9. S la evenimentele de la Constanta..daca scandezi impotriva presedintelui, te ridica jandarmii…ne-mbatam cu iluzia democratiei….

  10. DILEMA ROMÂNEASCĂ

    În 2004 poporul român s-a aflat în dilema cunoscută : un rahat în gură (TB) sau un falus în fundal (AN), şi, nefiind poponar, a ales rahatul – alias Jon*.
    Antonesculeee ! Scoate-ne din dilemă !

  11. Un proverb latinesc spune ca “Frica strica memoria”, dar ce te faci atunci cand spui adevarul, cei pe care ii ustura, declara sus si tare ca esti nebun ? In conceptia guvernantilor “a spune adevarul” inseamna a face sluj in fata lor si a te lasa manipulat, dand din maini si din picioare, cum te trag ei de sfori, asemeni unor marionete. Poporul nu se poate defeca de foame si madam Udrea isi plimba bucile avand pe brat Guccile, sfidandu-ne cu zambetul pe buze, defiland intr-o rochie Dolce-Cabbana (din aceea care sare singura pe tine, fara a mai face efortul sa o imbraci), in loc ca acei bani sa fie alocati pentru sanatate. Asa se intampla de fiecare data cand inscaunezi lupul peste oi. Nu stim decat sa behaim si la proba contrarie, sa ne ascundem printre balarii, intr-o mutenie rar intalnita.
    Manifestatiile sunt facute in zadar, acestea constituind un “leac la un picior de lemn”, guvernul spunand poporului “mugeste turma ca ai timp destul sa plangi pe urma”, ca apoi repercursiunile sa apara ca ciuperci dupa ploaie.
    Toti asteapta ca actuala putere sa cada, dar nimeni nu misca un deget, conform zicalei: “Muieti-s posmagii ?”. Degeaba este “X” sau “Y” curajos, spunand faptelor pe nume, insa dupa cum se stie vorbele in vant nu au nici o valoare, cunoscandu-se ca faptele vorbesc. Persoanele curajoase sunt numarate pe degete si cu o mana de oameni nu poti destitui guvernul vampiresc care ne-a secatuit pe toti de vlaga. Curajul de-a actiona, se pare ca a fost uns cu untura si l-au mancat pitbullii portocalii care ne terorizeaza existenta.

  12. Din pacate foarte putini romani mai au curaj sa faca astfel de afirmatii. Romanii au uitat sa ia atitudine.

  13. In urma cu cateva luni, Ion Olteanu a scandat impotriva lui Boc in timpul vizitei acestuia la Drobeta si a fost retinut de jandarmi. Din pacate, libertatea de exprimare nu prea este respectata.

  14. Cine sa ma reduca pe mine la tacere? Si de ce? Pai eu nu am facut nimic, asa ca am curaj sa urlu in gura mare – Jos Statul Talhar, Jos Basecu! Frica iti este atunci cand te simti cu musca pe caciula. Iar eu nu ma simt.

  15. De „frică”, numai
    UNA PE ZI LUCRĂTOARE…

    – Ady – Delete, cum se numeşte un „lup” care cântă ?
    – CANTALUP.

    – Maestre Ady Păunescu cine-i răhăciosul care-şi dă cu parfum ?
    – Untaru (Ierunca), e la noi, mai la margine, în cartierul Vespasian.
    – Nu ăsta !
    – Pretenul meu Ady – Delete, ştrengarilor…

    – Elev Jon*, cum zici în poloneză la marca de „ferestre Zambac” ?
    – Thermo – Pane ! Hă! hă! mi-a puflat Ady – Delete.

    – Ady – Delete nici nu şti cât de mic vei deveni, proroci Jon*.
    – Şi se confirmă…

    – Unde doreşti şliţul la izmenele parlamentare ? înreabă lenjereasa Roberta.
    – Evident, în spate, răspunde Ady – Delete.

  16. Majoritatii romanilor ii e frica sa nu-si piarda locul de munca. Asta este principala amenintare pe care PDL- istii, aflati si in postura de a o pune in practica, o utilizeaza pentru a inabusi orice forma de protest.

  17. Eu as aloca romanilor o scurta emisiune la Antena 3, unde sa vina si sa-si exprime opiniile. O emisiune numai cu romani de rand.

  18. @ DANUT MUNTEANU

    „Insa ma zgaraie pe ochi sa vad ca intrun (sic ! ) text…”

    ” Va rog sa corectati, din decenta macar pentru cei care au luat BACALAUREAT-ul (sic ! ) .”

    Si eu va rog sa corectati, din decenta macar pentru cei care au luat BACALAUREATUL . :)

    Cat despre greseala semnalata de dv., ea … nu exista. Marturisesc insa faptul ca nici mie nu mi-e foarte clar unde este „iesirea bisericii din Busteni”. N-o fi chiar la intrarea in aceeasi biserica ? Sau o fi ca la cinematograf , distincta (separata ) iesirea de intrare ?

  19. Un proverb latinesc spune ca “Frica strica memoria”, dar ce te faci atunci cand spui adevarul, cei pe care ii ustura, declara sus si tare ca esti nebun ? In conceptia guvernantilor “a spune adevarul” inseamna a face sluj in fata lor si a te lasa manipulat, dand din maini si din picioare, cum te trag ei de sfori, asemeni unor marionete. Poporul nu se poate defeca de foame si madam Udrea isi plimba bucile avand pe brat Guccile, sfidandu-ne cu zambetul pe buze, defiland intr-o rochie Dolce-Cabbana (din aceea care sare singura pe tine, fara a mai face efortul sa o imbraci), in loc ca acei bani sa fie alocati pentru sanatate. Asa se intampla de fiecare data cand inscaunezi lupul peste oi. Nu stim decat sa behaim si la proba contrarie sa ne ascundem printre balarii, intr-o mutenie rar intalnita.
    Manifestatiile sunt facute in zadar, acestea constituind un “leac la un picior de lemn”, guvernul spunand poporului “mugeste turma ca ai timp destul sa plangi pe urma”, ca apoi repercursiunile sa apara ca ciuperci dupa ploaie.
    Toti asteapta ca actuala putere sa cada, dar nimeni nu misca un deget, conform zicalei: “Muieti-s posmagii ?”. Degeaba este “X” sau “Y” curajos, spunand faptelor pe nume, insa dupa cum se stie vorbele in vant nu au nici o valoare, cunoscandu-se ca faptele vorbesc. Persoanele curajoase sunt numarate pe degete si cu o mana de oameni nu poti destitui guvernul vampiresc care ne-a secatuit pe toti de vlaga. Curajul de-a actiona, se pare ca a fost uns cu untura si l-au mancat pitbullii portocalii care ne terorizeaza existenta.

  20. E timpul pentru o noua forta politica. Asta deoarece credibilitatea aliantelor, pe masura trecerii timpului, se va eroda masiv. Aceasta miscare, a bunului simt, va fi cea castigatoare(daca va exista) in 2012. Experimente tip FSN au dus la degradarea actuala din Romania. FSN = PSD +PD= PSD+PDL+UNPR. Ca atare orice constructie politica de acest gen nu este de durata, nici benefica Romaniei.
    „Tot ce-i bun trebuie sa dispara”, a fost furat sau a disparut deja in economie, in social. Ce nu ne va putea fi furat niciodata, e Fiinta.

  21. @ Dan Voiculescu

    Dupa titlul acestei postari , cred ca se impunea un semn al exclamarii intrucat verbul ” a fi” este la modul imperativ, forma negativa .
    Sper sa nu gresesc si totodata sa nu-mi fie luata in nume de rau aceasta observatie.
    Va urez toate cele bune !

  22. Politicienii stau atat de confortabil in scaunele din Parlament, ca nu vor sa fie deranjati de problemele noastre, care sunt cauzate de munca lor. Pentru ei, Maria Danescu e o alta femeie care isi striga disperarea.

  23. Acei parlamentari de care faceti vorbire nu sunt decat niste supusi multumiti de osul pe care l-au putut roade pana acum si care spera sa mai primeasca niste resturi.

  24. Daca ne mobilizam si suntem uniti, nu avem de ce sa ne fie frica. Totusi, suntem cateva milioane. Stiu ca ati avut o initiativa de suspendare prin intermediul initiativei cetatenesti. Eu cred ca o sa dea roade

  25. mie imi este cam frica de ce se intampla la nivel international. ne paste un nou razboi mondial? nukes? cyber attacks?

  26. „Daca 20 de oameni politici din parlamentul Romaniei ar avea curajul” acelei doamne…….DACA……..Dar Nu Au CURAJ!!!

  27. In versiunea initiala NU era scris corect MI-E FRICA. Acum e corectat. Apreciez …O zi excelenta in continuare !

    DV a raspuns:

    @DANUT: :)

Comentariile sunt închise.