Am avut pandemie, o să avem trei crize, criză de subconsum, criză industrială, criză alimentară.
Când ne găsim timp trebuie să ne gândim la domeniile fundamentale ale societății românești, mă refer la sănătate și la educație, în această ordine.
Astăzi vorbim despre sănătate.
România acordă acestui sector 5,6% din PIB în 2022, cea mai mică alocație din Uniunea europeană. Suntem pe ULTIMUL LOC.
Bulgaria alocă 7,6%, media europeană este de 9,9% iar Germania investește 11,5% din PIB în sănătate.
Zilele următoare vom vorbi despre al doilea element fundamental: educația.

111 COMENTARII

  1. aveti perfecta dreptate domnule profesor,romania este o tara bolnava de care nimeni nu se ingrijeste.

  2. sistemul sanitar din romania este unul precar tocmai ca de la bugetul de stat se aloca foarte putini bani.

  3. parca totul in romania merge cu frana de mana trasa,mai nimic nu functioneza mai ales serviciile de sanatate.

  4. cei care isi permit se duc si se trateaza in strainatate iar cei care au venituri medii spera sa aiba noroc aici in spitalele noastre.este un lucru strigator la cer.

  5. atatia ministrii s-au succedat si niciunul nu a reusit sa puna cat de cat pe picioare sistemul sanitar.

  6. pentru ca lucrurile sa revina la normal este nevoie de o resetare totala,stiu ca este greu,dar cred ca este cam singura solutie.

  7. cred ca implementarea unor politici de sanatate bune ar ajuta foarte mult.dar cine sa le faca ca nu prea mai avem profesionisti in acest domeniu,mai toti au plecat in afara.

  8. de la an la an constatam degradarea inceata dar sigura a sistemului de sanatate din romania si nimeni nu face nimic in acest sens,autoritatile parca nu vad deteliorarea inclusiv a cladirilor in care functioneaza spitalele romanesti.

  9. nu cred ca pe termen lung vom mai rezista din acest punct de vedere si fiecare va fi pe cont propriu pentru ca asta se lasa sa se inteleaga.

  10. am vazut puterea sistemului sanitar roman in plina pandemie…..adica zero.numai dumnezeu stie ce va fi cu noi.

  11. cred ca declinul sistemului sanitar de la noi a inceput cu epoca basescu pentru ca in acea perioada au plecat toti specialistii din medicina in straiantate pentru salarii mai bune si am ramas total descoperiti.

  12. nu ne putem descotorosi de vechile metehne de a nu face nimic cand vedem ca totul incepe sa se prabuseasca.

  13. sistemul sanitar in orice tara civilizata si dezvoltata tine de siguranta nationala numai la noi nu, este lasat asa de izbeliste in voia sortii.

  14. lucrurile merg din rau in mai rau si nu numai in sanatate in mai toate domeniile de activitate in care statul patroneaza.

  15. eu cred ca solutii se pot gasii si inca unele foarte bune dar nu se vrea de la varful statului acolo este marea problema.

  16. educatia si sanatatea doua domenii primordiale pentru o societate stabila numai autoritatile romane nu au inteles acest lucru.

  17. ne batem joc in continuare de acest popor oferindu-i servicii sanitare primitive,asta este tara in care traim o spun cu mare tristete.

  18. nepasarea si aroganta celor de la conducere ne-a adus in acest stadiu precar cu sistemul de sanatate din romania.

  19. exista un vechi proverb romanesc care spune asa ,, pestele de la cap se impute,, si eu cred ca acest proverb reflecta intreaga realitate care se intampla acum in romania.

  20. acesta problema din sanatate trebuie analizata foarte bine cu toti specialistii din acest domeniu,atatia cati au mai ramas pe meleagurile mioritice, si gasita urgenta o solutie pentru ca in acest ritm doctorii nu vor mai avea pe cine sa trateze.

  21. in nicio tara de pe aceasta planeta nu mergi la spital sa te faci bine cu medicametele cumparate de acasa.este ireal ce se intampla.

  22. am avut grija sa ne alumgam materiile cenusii din medicina oferindu-le salarii mizere si acum nu mai are cine sa ne faca o injectie.ce ar mai putea fi spus…nimic.

  23. candva romania era locul unu la medicina asta ere forta noastra cu care razbeam in orice si acum am ajuns o tara de la periferia uniunii europene.

  24. Observ că până și dumneavoastră ați mai pierdut din optimismul care vă caracterizează în mod obișnuit.

  25. Domnule profesor Voiculescu, cred ca sunteti printre puținii oameni care ii mai preocupa aceste lucruri… Guvernanții nostri dorm in papuci…

  26. este un semnal de alarma pe care-l trageti pentru ca romania are nevoie de servicii medicale de calitate.

  27. in acest domeniu este nevoie de oameni seriosi cu coloana vertebrala altfel nu vom reusii sa redresam mai nimic.

  28. politica de care am avut parte de atatia ani de zile s-a dovedit a fi ineficienta pentru a face ceva pentru acest popor,de aceea este mare nevoie de o schimbare din temelii a clasei politice.

  29. este urgenta nevoie de un proiect de redresare a sistemului medical de la noi din tara pentru ca suntem depasiti la mai toate capitolele.

  30. este un paradox cum ca romania are cele mai bune universitati de medicina din europa dar sufera pe partea de sistem medical functional la parametrii normali.

  31. cei care au condus sanatatea in romania au venit mereu cu acelasi promisiuni ca vor face investiti si ca vor schimba in bine medicina de la noi insa totul a ramas la nivel de promisiune.

  32. sistemul medical din romania este in moarte clinica insa totul tine de noi de a-l resuscita si a-l readuce la viata.

  33. cred ca tara asta are puterea sa revina din negura in care a fost bagata de unii politicieni care nu aveau habar cum se conduce o tara si un sistem de sanatate performant.

  34. acesta este rezultatul inactivitatii si nepasarii ministrilor de sanatate timp de 30 de ani de zile.

  35. un mare filosof spunea ,, cand interesele personale primeaza,atunci interesele statului au de suferit,, cam asta se intampla acum in romania.

  36. Unui stat care nu are grijă de sănătatea și educația cetățenilor nu îi pasă de propriul viitor. Cam în această situație ne aflăm

  37. avem atatea cazuri de dezechilibru in sistemul medical incat este nevoie de foarte multi ani de acum inainte pentru a relansa corabia.

  38. astea sunt adevaratele probleme ale romaniei si trebuiesc reparate cat mai urgent pentru ca sanatatea este mai importanta decat orice.

  39. IDENTITATEA…..RECASTIGATA
    TARA NOASTRA SE NUMESTE
    ROMANIA……
    SA FIE CLAR PENTRU TOTI CARE TRAIESC IN IA……
    NU DISCUTAM DE ALTE ZONE IN CARE TRIESC ALTE MINORITATI
    SA NE , SALE FIE CLAR LA TOTI….
    TELEVIZIUNILE INCETATI SA MAI PRONUNTATI……..ALTCEVA DECAT

    ROMANIA…….CRED CA SUNT INTELES……

    TARA NOASTRA ESTE ROMANIA

    SA LE FIE CLAR LA TOTI CEI CARE TRAIESC IN EA…..

  40. ma uit cu groaza cum majoritatea spitalelor din romania stau sa cada si autoritatile nu fac nimic.

  41. medicii buni ne-au plecat peste hotare datorita salariilor foarte mici iar acum am ramas singuri ai nimanui.

  42. cangrena este una de dimensiuni colosala a sistemului sanitar romanesc.numai cu interventia statului plus cea a domeniului privat se mai poate face cate ceva.

  43. domeniul sanatatii a ocupat mereu ultimele locruri la alocarea de bugete,eu cred ca asta s-a vrut sa il aduca in acest stadiu.

  44. nu imi pot explica si ajunge la o concluzie cum s-a ajuns aici cand romania avea cele mai bune sisteme de tratament din europa ,este de neconceput asa ceva.

  45. statul roman este unul esuat….sa-l citez pe ioahnnis.iar aici se include si sistemul de sanatate tot esuat si el.

  46. pentru ca lucrurile sa mearga asa cum este normal trebuie sa se depolitizeze majoritatea sistemelor statale.

  47. de-a lungul timpului au fost incercari minore de a mai schimba ceva pe ici pe colo prin punctele esentiale ale sistemului sanitar dar au fost cazuri izolate.

  48. este ceva de groaza in ce conditii isi fac medicii treaba si in ce conditii suporta pacientii romani.

  49. romania a ramas de caruta cu cel putin 100 de ani.este greu sa evoluam asa, cand de sus de la varful statului nu se vrea.parca este un blestem.

  50. iti este si frica sa mai mergi la spital sa te tratezi ca cine stie cu ce boala mai vi acasa.

  51. avem atatea modele de sisteme medicale pe care le putem copia nu inteleg de ce nu se vrea…este inexplicabil.

  52. imi pare foarte rau pentru cei care sunt nevoiti sa mearga in spitalele noastre ,sunt jalnice din orice punct de vedere.

  53. consider ca toti sunt vinovati toti cei care s-au perindat de-a lungul timpului si au avut situatia in mana si nu au facut nimic.

  54. pandemia de coronavirus ne-a lovit in plin precum un accelerat.sistemul nostru de sanatate pur si simplu era la pamant.

  55. pentru a fi perfect functional sistemul trebuie sa se inceapa de acum cu munca in sistemul sanitar din romania.

  56. cu totii speram sa se intample ceva sa vina cineva si sa inceapa schimbarea in sanatate din romania dar din pacate toti pleaca inspre tari mai bune mai dezvoltate.

  57. politicienii de la noi au alte trebuiri mult mai ,,importante,, pe ei nu-i intereseaza de soarta romanilor.

  58. sa ne dea dumnezeu sanatate la toti sa nu fim nevoiti sa apelam la serviciile medicale din romania.

  59. am speranta ca dumnezeu nu isi va lua fata de la noi si ca vom reusii sa ne dezvoltam si pe partea medicala candva.

  60. momentan ne descurcam foarte greu cu ceea ce avem insa daca s-ar face investitii masive cred ca alta ar fi situatia.

  61. specialisti in medicina inca mai avem,important este sa tinem de ei si sa le oferit conditii decente de munca.

  62. oameni cu iubire de dumnezeu care vor sa faca bine se mai gasesc prin spitalele darapanate aici este speranta noastra.

  63. am incredere ca in viitor altul va fi sectorul sanitar romanesc unul mult mai bun si mai performant.

  64. romania are mare nevoie de o strategie de dezvoltare pe partea de sisteme medicale pentru ca ceea ce avem acum este depasit total.

  65. trebuie sa ne descurcam prin forte proprii ca numai asa satisfactia de reusita este una si mai mare.

  66. nu credeam vreodata ca romania va ajunge atat de rau din prisma serviciilor medicale oferite populatiei.

  67. ne trebuie profesionisti in acest sistem din romania daca vrem ca lucrurile sa intre pe un fagas normal.

Comentariile sunt închise.